Ένας 101 οδηγός για τους λάτρεις των Anime

Είτε πρόκειται για Pokémon Go είτε για Sailor Moon, αν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς τους τίτλους, το πιθανότερο είναι ότι έχετε γνωρίσει τον κόσμο των Anime Drawings. Όχι μόνο είναι μια δημοφιλής μορφή ψυχαγωγίας στην Ιαπωνία, αλλά κερδίζει δημοτικότητα και σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά καθώς και οι ενήλικες, απολαμβάνουν να παρακολουθούν διαφορετικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, τυλιγμένοι σε συναρπαστικές αφηγήσεις και σενάρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κουλτούρα των anime έχει κάνει το δρόμο της προς τις ταινίες, τη φαντασία θαυμαστών, τα μιμίδια και ούτω καθεξής. Από τους Περιπλανώμενους Σαμουράι μέχρι το Attack on Titan, μπορείτε να βρείτε συναρπαστικές σειρές που έχουν τους θαυμαστές κολλημένους στις οθόνες τους για ώρες. Οι χαρακτήρες είναι διασκεδαστικοί και λατρεύονται από τις μάζες.

Αλλά αυτό που είναι πιο εκπληκτικό είναι σχέδια anime. Με ρεαλιστικούς χαρακτήρες, αναρωτιέται κανείς πραγματικά πώς να σχεδιάσετε anime που φαίνεται τέλειο και αψεγάδιαστο. Εάν είστε περίεργοι για αυτό, διαβάστε παρακάτω για βήματα που σας βοηθούν να δημιουργήσετε εκπληκτικές σχέδια anime.

Τι είναι Σχέδια Anime?

Το anime είναι ένα μοναδικό στυλ κινουμένων σχεδίων που έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία. Όμως, στη Δύση, το anime είναι πιο συνώνυμο με μια μορφή τέχνης που βασίζεται στο ιαπωνικό στυλ κινουμένων σχεδίων. Αυτό που ξεχωρίζει το anime από άλλες μορφές τέχνης είναι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που σχέδια anime έχω. Αντί για ρεαλιστικές εικόνες, το anime χρησιμοποιεί εντυπωσιακές ή ευκρινείς εικόνες που εμφανίζονται.

Για παράδειγμα, οι χαρακτήρες anime συχνά κοσμούν μεγάλα και εκφραστικά μάτια. Όπως και στον κόσμο των anime, τα μάτια θεωρούνται ως το παράθυρο στην ψυχή, έτσι οι καλλιτέχνες τα χρησιμοποιούν για να εκφράσουν συναισθήματα ή συναισθήματα. Όσο για τα μαλλιά, είναι συνηθισμένο να βλέπεις μακριά, αιχμηρά και ασυνήθιστα βαμμένα μαλλιά. Οι χαρακτήρες τους είναι συχνά ψηλοί και ελκυστικοί. Υπάρχει επίσης μια λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους χαρακτήρες manga και τα anime στη Δύση. Θεωρούνται ως διαφορετικά είδη. Ωστόσο, το manga είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα ιαπωνικά κόμικς και τα graphic novels.

Διαφορά μεταξύ Manga και Anime

Διαφορά μεταξύ Manga και Anime

Συχνά, οι άνθρωποι μπερδεύονται μεταξύ Manga και Anime. Ωστόσο, οι όροι έχουν εντελώς διαφορετικές έννοιες και σκοπούς. Το Anime αναφέρεται σε κινούμενα σχέδια στην Ιαπωνία, ενώ ο όρος Manga χρησιμοποιείται για κόμικς. Ένας άλλος παράγοντας που τα ξεχωρίζει είναι το χρώμα. Το Manga εκτυπώνει ασπρόμαυρα εβδομαδιαία, ενώ τα anime δημοσιεύονται πάντα με χρώματα. Είναι επίσης λογικό να εκτυπώνεται και μόνο λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να το παράγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ η συλλογή anime απαιτεί πολλές προσπάθειες.

Το Manga είναι περισσότερο ρεαλιστικό παρά anime, επειδή οι περισσότεροι καλλιτέχνες δημοσιεύουν πρωτότυπο περιεχόμενο. Και επιλέγουν την αυτοέκδοση. Αν το βρείτε ενδιαφέρον, μπορείτε να το ψάξετε πώς να σχεδιάσετε έναν χαρακτήρα manga με το photoshop και δοκιμάστε να δημιουργήσετε το δικό σας manga.

Γιατί το Anime Style Art είναι δημοφιλές;

Τέχνη στυλ anime

Αν και χαρακτήρες anime με μεγάλα, εκφραστικά μάτια και άλλη αισθητική μαγνητίζουν την προσοχή του θεατή, δεν είναι η μόνη γοητεία του. Η τέχνη anime είναι δημοφιλής για εύκολα κατανοητούς χαρακτήρες. Με ισχυρή ανάπτυξη χαρακτήρων, τα anime τραβούν την προσοχή του κοινού σχεδόν αμέσως.

Τα ρούχα και οι εκφράσεις χρησιμεύουν ως πρόσθετοι παράγοντες που συμβάλλουν στο να γίνει μια σειρά anime ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Οι Ιάπωνες καλλιτέχνες είναι, αναμφίβολα, οι μάστορες της τέχνης τους που επιδεικνύουν στην τέχνη τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η τέχνη σε στυλ κινουμένων σχεδίων εκτιμάται ευρέως και στο ενήλικο κοινό. Αυτό το έχουν καταφέρει με τη βοήθεια στυλιζαρισμένων χαρακτήρων και μοναδικής υπερβολής, καθώς και με εμβυθιστικές ανθρώπινες και απάνθρωπες εμπειρίες. Ένας μέσος θεατής μπορεί να συσχετιστεί με εκείνες τις εμπειρίες που τα anime απεικονίζουν άψογα.

Τύποι τέχνης στυλ Anime

Τέχνη στυλ anime

Η τέχνη anime έχει τους ακόλουθους τύπους:

1) Ρεαλιστικό στυλ Anime

Ρεαλιστικό στυλ Anime

Κάτι σπάνιο, anime με ρεαλιστικό στυλ περιέχει πάντα ιστορίες και είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, το Death Note έχει το στυλ anime που αντηχεί στον πραγματικό κόσμο. Με ρεαλιστικά συναισθήματα, οι χαρακτήρες φαίνονται επίσης συγγενείς.

Το Death Note διαθέτει ένα σκοτεινό θέμα. Είναι μια ιστορία ενός Ιάπωνα έφηβου – του Light Yagami που είναι έξυπνος, ωστόσο, απεχθάνεται το περιβάλλον στο οποίο ζει.

2) Chibi Anime Styles

Στυλ Chibi Anime

Αυτό το στυλ anime είναι παιδικό ως προς το σχήμα, τους χαρακτήρες και τη μορφή. Η τέχνη Chibi περιλαμβάνει χαρακτήρες με νεότερη εμφάνιση. Για παράδειγμα, η Kinmoza και η Lucky Star αποτελούν το τέλειο παράδειγμα στυλ τέχνης Chibi. Στο Lucky Star, ακόμη και χαρακτήρες που απεικονίζονται μεταξύ 17-19 ετών φαίνονται αρκετά νέοι. Ομοίως, η Kinmoza παρουσιάζει έναν 16χρονο κεντρικό χαρακτήρα που απεικονίζεται ως παιδί.

3) Josei Anime Style

Στυλ Josei Anime

Η λέξη Josei αναφέρεται σε “θηλυκό” και αυτό το στυλ anime αφορά τις καθημερινές εμπειρίες των ενήλικων γυναικών γύρω μας. Ενώ αυτή η τέχνη είναι απαλλαγμένη από δράση ή δράμα, μπορείτε ωστόσο να εντοπίσετε έναν υπαινιγμό ρομαντισμού σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά, είναι περισσότερο στη ρεαλιστική πλευρά, αν το συγκρίνετε με το ρομαντισμό του στυλ anime του Shojo, το οποίο περιλαμβάνει επίσης θηλυκά θέματα, όπως η φιλία και η κωμωδία. Δείτε το Chihayafuru ή το Nodame Cantabile αν θέλετε να απολαύσετε ένα καλά μελετημένο anime Josei.

4) Στυλ Anime Shonen

Στυλ Anime Shonen

Αυτό το στυλ anime καλύπτει τα ενδιαφέροντα του νεανικού ανδρικού κοινού. Σε στυλ anime Shonen, θα δείτε λίγο από όλα όπως περιπέτεια, δράση, μάχη και κωμωδία. Αν και τα anime Shonen επικεντρώνονται επίσης στον ρομαντισμό, είναι κυρίως από ανδρική σκοπιά. Το Attack on Titan, το Full Metal Alchemist και το Hunter x Hunter είναι μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα anime Shonen.

5) Στυλ Anime Kodomo

Στυλ Kodomo Anime

Kodomo – το είδος anime αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά. Περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται με παιδιά ή περιστρέφονται γύρω από οικογένειες. Αυτό το στυλ anime συνήθως δεν ενδιαφέρει τους περισσότερους ενήλικες, αλλά κάποιοι το παρακολουθούν για τα σύντομα επεισόδια και την εύκολη στην κατανοητή πλοκή του. Τα Pokemon Sun και Moon δημιουργούν τα καλύτερα παραδείγματα στυλ anime Kodomo.

Πώς να σχεδιάσετε Anime σε απλά βήματα

Πώς να σχεδιάσετε Anime

Αφού εξερευνήσετε όλες τις διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες σειρές anime, αν θέλετε να μάθετε πώς να σχεδιάσετε animeτα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν.

Σχεδιάστε τη βασική δομή του προσώπου

Αν και οι καλλιτέχνες anime ακολουθούν μια βασική δομή για να σχεδιάσουν το κεφάλι και το πρόσωπο ενός χαρακτήρα, χρησιμοποιούν τη βασική αρχή για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας έναν κύκλο και μετά σχεδιάστε οριζόντιες και κάθετες γραμμές στο κέντρο αυτού του κύκλου. Σχεδιάστε τα μάτια είτε πάνω είτε κάτω από την οριζόντια γραμμή. Για να δημιουργήσετε το στόμα, θα πρέπει να επιλέξετε το κάτω μέρος του κύκλου.

Τοποθετήστε τη μύτη του χαρακτήρα ανάμεσα στα μάτια και το στόμα. Και κρατήστε το πηγούνι κάτω από τον κύκλο.

Προσθέστε χαρακτηριστικά προσώπου

Μάτια

Πρέπει να έχετε δει χαρακτήρες anime με μεγάλα και όμορφα μάτια. Μπορείτε να ξεκινήσετε σχεδιάζοντας γραμμές πάνω και κάτω βλεφαρίδων. Τώρα, σχεδιάστε μια κυρτή γραμμή για την επάνω γραμμή των βλεφαρίδων, προσθέτοντας μια ουρά σε κυρτή μορφή στην εξωτερική γωνία. Θα πρέπει να κατεβαίνει και να επιστρέψει στο άλλο άκρο της γραμμής, δημιουργώντας μια άνω γραμμή βλεφαρίδων σε σχήμα C.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μολύβι για να πυκνώσετε την επάνω γραμμή των βλεφαρίδων. Για την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σας, σχεδιάστε μια κυρτή γραμμή – μια κοντή και προς τα πάνω κάτω από την ήδη τραβηγμένη γραμμή βλεφαρίδων. Σχεδιάστε ένα οβάλ που επικαλύπτει αυτές τις γραμμές των βλεφαρίδων.

Σχεδιάστε έναν μικρό κύκλο στην επάνω πλευρά του οβάλ, αφήστε αυτόν τον κύκλο λευκό, έτσι θα φαίνεται σαν το μάτι να αντανακλά το φως.

Μύτη και Στόμα

Για να σκιαγραφήσετε τη μύτη του χαρακτήρα anime, σχεδιάστε μια παύλα, μια κουκκίδα και δύο σύντομες γραμμές στα πλάγια για να δώσετε μια εντύπωση των ρουθουνιών. Ωστόσο, φροντίστε να σχεδιάσετε αυτά τα στοιχεία στη σωστή θέση. Ακολουθώντας αυτήν την προσέγγιση, μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε την μπροστινή όψη της μύτης.

Επιπλέον, το σχέδιο ενός στόματος είναι αρκετά απλό και γρήγορο από τα μάτια και τη μύτη. Σχεδιάστε μια απλή αλλά προσεγμένη καμπύλη γραμμή. Κρατήστε το ελαφρώς πολύ. Στη συνέχεια, προσθέστε μια μικρή παύλα κάτω από την καμπύλη γραμμή για να ολοκληρώσετε το στόμα.

Μαλλιά

Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τα μαλλιά ενώ μαθαίνετε πώς να σχεδιάσετε anime. Τα μαλλιά δίνουν προσωπικότητα και ολοκληρώνουν ολόκληρο τον χαρακτήρα anime. Ξεκινήστε, λοιπόν, σχεδιάζοντας ένα περίγραμμα για να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για να σχεδιάσετε τα υπόλοιπα μαλλιά. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μήκος των μαλλιών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε τη γραμμή των μαλλιών. Στη συνέχεια, σκεφτείτε το στυλ μαλλιών και αποφασίστε σε ποια κατεύθυνση θέλετε να ρέουν οι τρίχες. Προσθέστε περισσότερες γραμμές σε αυτό το στυλ για να το κάνετε να φαίνεται όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Σκουρύνετε τα περιγράμματα των μαλλιών χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο. Και αφαιρέστε επιπλέον γραμμές ή καμπύλες από το περίγραμμα.

Σχεδιάστε το υπόλοιπο σώμα

Τα βήματα για να σχεδιάσετε το σώμα χαρακτήρων anime για άνδρες και γυναίκες είναι διαφορετικά. Ωστόσο, η ανατομία του σώματος περιλαμβάνει μερικά σχήματα για να σχεδιάσετε κάθε μέρος.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ορθογώνιο για να σχεδιάσετε το στήθος, χρησιμοποιήστε μικρότερους κύκλους για να δημιουργήσετε άψογους ώμους ή ακόμα και αρθρώσεις στα πόδια και για να σχεδιάσετε τους γοφούς χρησιμοποιήστε με ακρίβεια οβάλ σχήμα. Μόλις ολοκληρώσετε το σχέδιο των κύκλων, γεμίστε το σχήμα του πάνω μέρους του σώματος.

Ξεκινήστε σχεδιάζοντας μια μέση και συνδέοντας το κλουβί με τους γοφούς. Σχεδιάστε τα πόδια ως το επόμενο βήμα διατηρώντας το ύψος παρόμοιο με το πάνω μέρος του σώματος του χαρακτήρα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα χέρια στο σκίτσο του σώματος, ευθυγραμμίζοντας τον αγκώνα με τη μέση του χαρακτήρα anime. Τεντώστε τον υπόλοιπο βραχίονα με το χέρι και κρατήστε τον μέχρι τη μέση του μηρού.

Προσθέστε περαιτέρω λεπτομέρειες

Μόλις λάβετε ένα σκίτσο του χαρακτήρα anime σας, προσθέστε λεπτομέρειες, όπως ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια ή χρώματα κ.λπ.

Είναι καλό το Photoshop για τη δημιουργία χαρακτήρων Anime ή Manga

Πηγή εικόνας: Google

Η απάντηση είναι ναι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό γραφικό σχέδιο λογισμικό για τη σχεδίαση χαρακτήρων anime ή manga.

Είναι επίσης μία από τις συστάσεις που βλέπετε στη μηχανή αναζήτησης όταν πληκτρολογείτε πώς να σχεδιάσετε έναν χαρακτήρα manga με το photoshop. Ωστόσο, το σχέδιο ή η ζωγραφική ψηφιακών χαρακτήρων απαιτεί υψηλότερο επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων.

Το Photoshop προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων και εύκολη ενσωμάτωση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζωντανέψετε όμορφους χαρακτήρες anime ή manga.

Τύλιξε

Τα manga ή τα anime έχουν γίνει ευρέως δημοφιλείς πηγές ψυχαγωγίας. Είτε είναι παιδί είτε ενήλικας, όλοι γνωρίζουν ή λατρεύουν τουλάχιστον έναν χαρακτήρα manga ή anime.

Από την άλλη πλευρά, οι καλλιτέχνες κάνουν επίσης 10 φορές περισσότερη δουλειά για να δώσουν ζωή σε αυτούς τους χαρακτήρες, ώστε οι θαυμαστές να μπορούν να κατανοήσουν την πλοκή και να απολαύσουν την ιστορία.

Τέλος, χάρη στο διαδίκτυο όπως έχει φτιάξει πώς να σχεδιάσετε έναν χαρακτήρα manga με το photoshop ευκολότερη. Τώρα, οι θαυμαστές μπορούν να μάθουν να δημιουργούν έναν χαρακτήρα τόσο γρήγορα όσο μαθαίνουν λογότυπο σχεδίασης.

Σχετικά με τον συγγραφέα