Αλλαγή της επαγγελματικής εστίασης με ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας

Καθώς προχωράτε στην καριέρα σας ως ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιαστής, μπορεί να ανακαλύψετε ότι το είδος της δουλειάς που κάνετε ευτυχώς εδώ και χρόνια απλά δεν το κόβει πια. Ίσως είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων, αλλά θέλετε πραγματικά να συμβουλευτείτε ή να μεταβείτε από τη σύνταξη κώδικα front-end στο να εργαστείτε ως πιο εντατικός προγραμματιστής back-end.

Ίσως οι πελάτες σας να σας έχουν ωθήσει αρκετά στο χείλος του γκρεμού ώστε να σταματήσετε να συναλλάσσεστε με πελάτες και να στραφείτε στην εργασία στα παρασκήνια για να δημιουργήσετε ένα προϊόν με βάση τις γνώσεις ή τις προσωπικές σας ιδέες.

Μετάβαση από ένα είδος εργασίας σε άλλο μπορεί να αποξενώσει πιθανούς πελάτες που θέλουν να σας προσλάβουν για την κανονική εργασία σας ως ελεύθερου επαγγελματίακαι αυτό μπορεί να καταστρέψει τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τη φήμη σας, ακόμη και την ποιότητα της εργασίας σας, τουλάχιστον στα μεταβατικά στάδια.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να είστε σίγουροι δεν μειώνουν τις δικές σας πιθανότητες επιτυχίας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την επαγγελματική σας εστίαση με «ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας».

Τα 10 κορυφαία εργαλεία τιμολόγησης και λογιστικής για ελεύθερους επαγγελματίες

Τα 10 κορυφαία εργαλεία τιμολόγησης και λογιστικής για ελεύθερους επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές δουλειές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονομήστε χρήματα πρώτα!

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν απρόοπτο, αλλά είναι εύκολο να το ξεχάσετε όταν είστε σχεδόν στο σημείο να μασήσετε το χέρι σας για να ξεφύγετε από μια δουλειά ή έναν κατάλογο πελατών που μισείτε.

Πριν αποφασίσετε να πάτε από τη μια περιοχή εστίασης στην άλλη, θα το θέλετε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό οικονομικό μαξιλάρι για να στηριχτείτε σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν.

εξοικονομήσετε χρήματα

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να αναλάβετε μερικές ακόμη από τις κανονικές θέσεις εργασίας των πελατών σας για τους επόμενους μήνες και επίσης να περιορίσετε τις δαπάνες σας. Διατήρηση προϋπολογισμού είναι χρήσιμο για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους είναι ότι διευκολύνει να τα βγάλετε πέρα ​​χωρίς τον κανονικό σας φόρτο εργασίας.

Και μην ξεχάσετε να προσαρμόσετε το εισόδημά σας για φόρους εάν είναι απαραίτητο. Ανάλογα με το τι πρόκειται να κάνετε στη συνέχεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κερδίζετε αρκετά για να πληρώσετε τους φόρους εισοδήματός σας και τυχόν άλλες απαιτούμενες χρεώσεις.

Διατηρήστε την ταμειακή ροή ασφαλή

Εάν κάνετε απλώς το άλμα, είναι καλή ιδέα να το κάνετε διατηρήστε κάποια μέσα εισοδήματος που είναι ξεχωριστά από τη νέα σας επιχείρηση. Εάν μια δουλειά είναι σχετικά ανώδυνη και παίρνετε το απαραίτητο εισόδημα από αυτήν, υπάρχει πραγματικά δεν υπάρχει καλός λόγος να το απορρίψετε πριν έρθει η ώρα.

Μπορεί να φαίνεται ότι χάνετε το χρόνο σας, αλλά πιστέψτε με, όσο περισσότερο χρόνο κάνετε για να σχεδιάσετε τη νέα επαγγελματική σας πορεία, τόσο πιο ομαλή θα είναι η μετάβαση. Αυτό με φέρνει στο επόμενο σημείο.

Έχετε ένα “σχέδιο απόδρασης”

Έχετε πάντα ένα συγκεκριμένο, συγκεκριμένο σχέδιο δράσης όταν κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές επαγγελματικές κινήσεις. Μην πηδάτε απλώς από το ένα επιχειρηματικό εγχείρημα στο άλλο χωρίς να λάβετε υπόψη όλα τα πιθανά αποτελέσματα.

Φυσικά, θέλετε να καταλάβετε το υλικοτεχνική υποστήριξη για το πώς θα υποστηρίξετε τον εαυτό σας ή/και την οικογένειά σαςαλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

σχέδιο εξόδου

Μεταξύ των πιο σημαντικών: η θέση σας στον νέο κλάδο που έχετε επιλέξει. Αυτή η νέα υπηρεσία ή προϊόν σας έχει αρκετά υψηλή ζήτηση ώστε να πουλήσει σε αρκετούς πελάτες; Πώς θα πλασάρετε τον εαυτό σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλιές σας συνδέσεις δικτύου για να προμηθευτείτε νέα εργασία;

Μερικές φορές, ονειρευόμαστε να κάνουμε τη μετάβαση σε κάτι άλλο, και μέχρι να το κάνουμε πραγματικά, αποδεικνύεται ότι είχαμε υπολόγισε εσφαλμένα τι θα εμπλέκεται στην πραγματικότητα όσον αφορά τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Ξεκινήστε από μικρά, δοκιμάζετε συχνά

Η σταδιακή μετάβαση είναι το κλειδί. Ξεκινήστε από μικρά και σταδιακά προχωρήστε στον τελικό σας στόχο. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να γράψετε ένα βιβλίο, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα blog και σιγά σιγά να αρχίσετε να συγκεντρώνετε τις αναρτήσεις σας σε μορφή βιβλίου.

Αναλάβετε μερικά νέα έργα κάθε μήνα. βγείτε έξω από την κανονική σας ομάδα πιθανών πελατών και ξεκινήστε φλερτάροντας τους τύπους ανθρώπων με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε στη συνέχεια. Επίσης, δοκιμή, δοκιμή, δοκιμή.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν κάτι θα λειτουργήσει πραγματικά, είναι πολύ λιγότερο επώδυνο να εκτελέσετε ένα μικρό τεστ για μερικούς μήνες από το να βουτήξετε και να αφιερώσετε ένα ή δύο χρόνια σε μια πλήρη ανάπτυξη και εκτόξευση.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να δοκιμάσετε να πουλήσετε ένα προϊόν που βασίζεται σε πληροφορίες, όπως ένα μάθημα ή μια σειρά εκπαιδευτικών επί πληρωμή, αντί να δημιουργήσετε ολόκληρο το αντικείμενο με μια κίνηση, δοκιμάστε δημιουργώντας μια συντομευμένη εκδοχή του και κυκλοφόρησε γρήγορα για να δούμε αν υπάρχει ζήτηση. Μην πιστεύετε απλώς ότι έχετε δίκιο σε κάτι ή ότι κάνετε λάθος. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πάντα πειραματίζεστε.

Αλλαγή ταυτότητας

Εάν είναι πρακτικό, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αλλάξτε το όνομα με το οποίο δραστηριοποιείτε. Αυτό μπορεί να είναι το προσωπικό σας ψευδώνυμο ή απλώς η επωνυμία σας. Μια αλλαγή ονόματος θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε από την αρχή χωρίς να μεταφέρετε αποσκευές που σχετίζονται με τον πελάτη στη νέα σας επιχείρηση.

Θα εκπλαγείτε με το πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει ένα νέο όνομα, όχι μόνο για την επιχείρησή σας αλλά και για εσάς προσωπική αίσθηση ταυτότητας ως εργαζόμενου επαγγελματία. Αυτή είναι επίσης μια τέλεια στιγμή για παραλείψτε τυχόν ενοχλητικά ονόματα μπορεί να νιώθατε κολλημένοι από τότε που το επιλέξατε πριν από πολλά χρόνια.

6 πρακτικές που κάνουν το ιστολόγιό σας να φαίνεται λιγότερο επαγγελματικό

6 πρακτικές που κάνουν το ιστολόγιό σας να φαίνεται λιγότερο επαγγελματικό

Στον πυρετό της διαχείρισης ενός ιστολογίου, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα, από τη σύνταξη υπέροχου περιεχομένου μέχρι τη συνεργασία με διαφημιστές,… Διαβάστε περισσότερα

αλλαγή ταυτότητας

Η μετάβαση από το “digiboy2000” (το χειρότερο σενάριο) σε κάτι λίγο πιο επαγγελματικό θα δώσει τόσο σε εσάς όσο και στην επιχείρησή σας μια νέα πνοή. Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας ή δεν το θέλετε ιδιαίτερα, μπορείτε πάντα υιοθετήστε ένα νέο όνομα κάτω από την επαγγελματική σας «ομπρέλα» που εξυπηρετεί ειδικά τη νέα σας δουλειά.

Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε αν θα συνδέσετε το παλιό έργο με το νέο. Μερικές φορές αυτό δεν θα έχει τόσο νόημα όσο νομίζετε. Ορισμένοι πιθανοί πελάτες μπορεί να έχουν λάθος ιδέα και να κάνουν αιτήματα που είναι ακατάλληλα για αυτό που θέλετε να κάνετε στη συνέχεια.

Πώς να κάνετε το προφίλ σας στο LinkedIn πιο επαγγελματικό

Πώς να κάνετε το προφίλ σας στο LinkedIn πιο επαγγελματικό

Ανεξάρτητα από το αν ασχολείστε με την επιχείρηση, προσπαθείτε να βάλετε την startup σας στον χάρτη, νέοι στο… Διαβάστε περισσότερα

Πες αντίο στην παλιά σου δουλειά

Έτσι, έχετε σχεδιάσει τους στόχους σας και τα οικονομικά σας είναι όλα σε μια σειρά. Ήρθε η ώρα να κάνετε τη μετάβασή σας μόνιμη. Βεβαιωθείτε ότι οι προηγούμενοι πελάτες σας γνωρίζουν τι κάνετε τώρα (είναι καλή ιδέα να τους κρατάτε ενήμερους με ένα σύντομο email κάθε τρίμηνο περίπου). Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να τα καταφέρουν να σε βοηθήσει με κάποιον τρόπο που δεν είχες σκεφτεί.

Οι πιθανοί πελάτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είστε σίγουρα δεν είναι πλέον διαθέσιμο για τον προηγούμενο τύπο εργασίας σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις αυτές τις συζητήσεις, ειδικά αν σου προσφέρουν ένα δελεαστικό μισθό.

Αλλά αμφιταλαντεύεσαι για την απόφασή σου να τα παρατήσεις Η παλιά σας γραμμή εργασίας στέλνει το μήνυμα ότι είστε ευσεβείς και αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επαγγελματική σας φήμη.

Πώς να προστατέψετε τη φήμη σας στο Διαδίκτυο [Infographic]

Πώς να προστατέψετε τη φήμη σας στο Διαδίκτυο [Infographic]

Πραγματοποιήστε ποτέ έναν διαδικτυακό έλεγχο ιστορικού σε έναν νέο υπάλληλο που είστε στα πρόθυρα της πρόσληψης ή… Διαβάστε περισσότερα

συμπέρασμα

Μια τελευταία προειδοποίηση: πιθανότατα θα χάσετε λίγο εισόδημα στην αρχή, ειδικά όταν αποχαιρετήσετε τον τελευταίο πελάτη σας. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι τόσο πολύ όσο φοβούνται πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, ειδικά αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα.

Έχει ειπωθεί ότι Η επιτυχία σε οποιαδήποτε επιχείρηση καθορίζεται κυρίως από το πόσο πρόθυμοι είστε να κάνετε τον εαυτό σας άβολα. Όσο νωρίτερα και πιο συχνά βγάλετε τα δύσκολα πράγματα από τη μέση, τόσο πιο εύκολο θα έχετε στο νέο σας επιχειρηματικό εγχείρημα. Καλή τύχη!