Γιατί το τοπικό SEO είναι ζωτικής σημασίας για τις επωνυμίες το 2021 και μετά

Το ψηφιακό μάρκετινγκ υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά η δημοτικότητά του έφτασε σε νέα ύψη εν μέσω της πανδημίας. Όταν η κίνηση με τα πόδια έπεσε σχεδόν στο μηδέν, οι επιχειρήσεις έπρεπε να στραφούν σε αυτή τη μορφή μάρκετινγκ για να παραμείνουν ορατές στο κοινό.

Το τοπικό SEO αναδείχθηκε ως ένας παράγοντας που άλλαξε το παιχνίδι καθώς οι μικρές επιχειρήσεις και οι μεγάλες μάρκες σε όλο τον Καναδά βασίστηκαν σε αυτό για να διατηρήσουν και να επιβιώσουν μέσα από την κρίση. Εξακολουθεί να είναι απαραίτητο ακόμη και όταν η πανδημία υποχωρεί και οι εταιρείες κινούνται προς μια νέα κανονικότητα. Η ισχυρή τοπική παρουσία είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις σήμερα, επειδή οι κοντινοί πελάτες είναι εδώ για να μείνουν στο άμεσο μέλλον.

Είτε οι αγοραστές επιλέξουν να βγουν έξω είτε να παραγγείλουν αγαθά, οι κοντινοί πωλητές είναι στο μυαλό τους. Για αυτόν τον λόγο, οι πωλητές πρέπει να τραβήξουν τα πλήθη από γύρω και να συλλάβουν τις καλύτερες ευκαιρίες πωλήσεων. Η παράβλεψη του τοπικού SEO μπορεί να φέρει την επιχείρησή σας σε μπελάδες αυτή τη στιγμή και δεν μπορείτε να το αγνοήσετε και στο μέλλον.

Σας συνδέει με την κοινότητα των αγοραστών γύρω σας, επιτρέπει τις αλληλεπιδράσεις μαζί τους και ενισχύει τη φήμη της επωνυμίας σας. Αλλά θα διαπιστώσετε ότι τα οφέλη εκτείνονται πέρα ​​από τα βασικά, εάν σκάψετε βαθύτερα. Για να μην αναφέρουμε, η στρατηγική δεν είναι πλέον μόνο για μικρές επιχειρήσεις, και ακόμη και μεγάλες μάρκες την ενστερνίζονται. Ας εξηγήσουμε γιατί το τοπικό SEO είναι ζωτικής σημασίας για τις επωνυμίες το 2021 και μετά.

Οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν από κοντά

Η πανδημία έχει κάνει την ιδέα των κοντινών αγορών πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι άνθρωποι θέλουν να μετακινούνται λιγότερο, καθώς εξοικονομεί χρήματα και μειώνει τον κίνδυνο έκθεσης στον ιό. Οι μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις ήταν σωτήρια για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια των lockdown και συνεχίζουν να είναι σημαντικές. Οι σχέσεις με τους καταναλωτές εξακολουθούν να είναι ισχυρές μαζί τους, ακόμη και όταν ανοίγουν ξανά. Αυτοί οι μικροπωλητές ανταγωνίζονται μεγάλες μάρκες και οι τελευταίες πρέπει να ενισχύσουν το παιχνίδι μάρκετινγκ.

Πάρτε το σύνθημα και προχωρήστε με τις προσφορές σας για να επωφεληθείτε από αυτή τη νέα τάση. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να καθιερωθείτε ως τοπική επιχείρηση και αυξήστε την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο με τακτικές όπως καταχωρίσεις επιχειρήσεων και διαδικτυακές κριτικές. Η επιστροφή στα βασικά θα σας επανασυνδέσει με τους κοντινούς αγοραστές και η στρατηγική μπορεί να υποστηρίξει την επιστροφή σας το 2021 και μετά.

Ξεχωρίστε στο ανταγωνιστικό τοπίο

Με τους πωλητές να επικεντρώνονται σε υπερτοπικές αγορές, το τοπίο είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Γίνεται τρομακτικό να είναι ορατό και αξέχαστο για τους πιθανούς αγοραστές. Κάθε επιχείρηση στη θέση σας πιθανώς επενδύει σε τοπικό SEO, επομένως δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε την ευκαιρία. Αν το παρακάμψετε σημαίνει ότι θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και θα αιχμαλωτίσουν όλους τους πιθανούς αγοραστές σας.

Μπορεί να είσαι ο καλύτερος στη θέση σου, αλλά το να μην είσαι ορατός μπορεί να σε αφήσει πίσω στον αγώνα. Είναι όπου μια τοπική στρατηγική SEO μπορεί να βοηθήσει, λαμβάνοντας την επωνυμία σας την προσοχή που της αξίζει. Η οικοδόμηση μιας ισχυρής τοπικής παρουσίας θα σας επιτρέψει να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε ορατοί και ξεχωρισμένοι, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολος είναι ο ανταγωνισμός.

Κερδίστε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Το νέο κανονικό είναι μια δύσκολη περίοδος για τις καναδικές επιχειρήσεις και τα εμπορικά σήματα, επειδή τα χρήματα είναι περιορισμένα για αυτές. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε και να ευδοκιμήσετε είναι να μειώσετε το κόστος. Με το τοπικό SEO, μπορείτε να κάνετε μεγάλες πωλήσεις με μικρές δαπάνες. Εάν έχετε μια επιχείρηση σε ακριβές πόλεις όπως το Τορόντο, μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες για προσιτό SEO Τορόντο με αυτή τη στρατηγική. Είναι εγγενώς φθηνό, αλλά έχει τη δυνατότητα να προσφέρει βιώσιμα αποτελέσματα.

Ένας ιστότοπος με καλό SEO συνεχίζει να κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα, εκτός και αν χάσετε τη λαβή σας ή υπολείπεστε των αλγοριθμικών ενημερώσεων. Χρειάζεται μόνο να διατηρήσετε την αναμονή και η παραμονή στην κορυφή της κατάταξης αναζήτησης δεν χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία. Άλλες μέθοδοι όπως η πληρωμένη διαφήμιση και οι προσφορές εκτός σύνδεσης είναι σχετικά ακριβές. Είναι λογικό να επιλέξετε τις πιο οικονομικές μεθόδους στο νέο κανονικό. Το τοπικό SEO προσφέρει σε αυτό το μέτωπο.

Διατηρήστε τους υπάρχοντες πελάτες

Οι κοντινοί πελάτες είναι πιθανό να αποτελέσουν το στήριγμα των επιχειρήσεων για το άμεσο μέλλον. Ενώ μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε νέα, η διατήρηση θα πρέπει να είναι η περιοχή εστίασης. Είναι εύκολο να αποκτήσετε επαναλαμβανόμενους πελάτες κατά τη διάρκεια μιας φάσης κρίσης όπως αυτή, επομένως η διατήρηση είναι λογική. Επιπλέον, η επιστροφή υφιστάμενων πελατών κοστίζει πολύ λιγότερο από τις νέες εξαγορές. Το τοπικό SEO προσφέρει και σε αυτό το πλαίσιο.

Η τακτική ενισχύει τις πωλήσεις, αλλά πέρα ​​από αυτό, χτίζει τη φήμη της επωνυμίας σας. Κάνει τους υπάρχοντες πελάτες να παραμείνουν και να επιστρέφουν ξανά για επαναλαμβανόμενες αγορές. Ακόμα καλύτερα, μπορούν να οδηγήσουν νέους αγοραστές για την επιχείρησή σας. Οι άνθρωποι δημοσιεύουν κριτικές και δίνουν αξιολογήσεις στην επωνυμία σας ως μέρος της οργανικής στρατηγικής. Οι δυνητικοί αγοραστές είναι πιο πιθανό να σας γνωρίζουν από στόμα σε στόμα και όχι μόνο με προσφορές επί πληρωμή.

Αυξήστε τις πωλήσεις με αναζητήσεις μέσω τηλεφώνου

Εκτός από την κοντινή έκρηξη των αγορών στην πανδημία, οι αγορές μέσω κινητού είναι μια άλλη τάση που την έχει κάνει μεγάλη. Οι άνθρωποι θέλουν να ψωνίζουν εν κινήσει και οι κινητές συσκευές τους επιτρέπουν να αναζητούν πωλητές κοντά. Μια ισχυρή στρατηγική τοπικής SEO περιλαμβάνει βελτιστοποίηση για κινητά του ιστότοπού σας. Σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα είναι ορατός στο επάνω μέρος όταν οι δυνητικοί αγοραστές αναζητούν κοντινές επιχειρήσεις μέσω των φορητών συσκευών τους.

Υπάρχουν καλές πιθανότητες να έρθουν αγοραστές και να αγοράσουν από το κατάστημά σας μόνο και μόνο επειδή είστε προσβάσιμοι. Η βελτιστοποίηση smartphone είναι ένα σαφές πλεονέκτημα για κάθε επωνυμία, επειδή οι περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές για να φτάσουν στα καταστήματα. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για οποιαδήποτε επιχείρηση αυτή τη στιγμή, και δεν θα θέλατε να χάσετε τις πωλήσεις κινητών σήμερα και στο μέλλον.

Η κατανόηση της σημασίας του τοπικού SEO σάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιχειρηματική αναβίωση στο νέο κανονικό. Εάν θέλετε να επεκτείνετε τη βάση πελατών σας τώρα και στο μέλλον, οι αγοραστές γύρω σας θα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Μια επιθετική προσέγγιση με τοπικό SEO σας οδηγεί μπροστά, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι με ένα βιώσιμο σχέδιο εγκαίρως. Μείνετε ένα βήμα μπροστά ενημερώνοντας τις καταχωρίσεις της επιχείρησής σας, βελτιστοποιώντας τον ιστότοπό σας και εδραιώνοντας τη φήμη σας στο διαδίκτυο.