Είναι το περιεχόμενο βίντεο το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ;

Ένα μεγάλο μέρος των προϋπολογισμών μάρκετινγκ διατίθεται πλέον για το μάρκετινγκ περιεχομένου βίντεο. Το rΗ εποχή πίσω από αυτό είναι το γεγονός ότι το βίντεο είναι η πιο δημοφιλής μορφή περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Έχει τη δύναμη να δημιουργήσει ή να σπάσει την εικόνα της επωνυμίας σας και, αν γίνει σωστά, μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις εκθετικά.

Το βίντεο είναι κεντρικό για τις περισσότερες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι έμποροι για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους, καθιστώντας το έτσι μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ. Το ψηφιακό μάρκετινγκ μιμείται τα πρότυπα κατανάλωσης περιεχομένου των χρηστών και υπάρχουν συντριπτικά δεδομένα που δείχνουν ότι οι χρήστες προτιμούν το βίντεο.

Το περιεχόμενο βίντεο γίνεται ήδη γρήγορα η μορφή επιλογής τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους χρήστες. Μέχρι το 2029, αναμένεται να κυριαρχήσει στο Διαδίκτυο σε τέτοιο επίπεδο που το 80% του περιεχομένου που θα καταναλώνεται θα είναι βίντεο. Η αφθονία του εύχρηστου κατασκευαστή βίντεο εργαλεία είναι ο λόγος για αυτή τη δημοτικότητα.

Αν κοιτάξετε εξέχουσες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το YouTube, τα στατιστικά είναι συγκλονιστικά. Τα βίντεο συγκεντρώνουν 8 δισεκατομμύρια προβολές κάθε μέρα στο Facebook. Το YouTube μοιράζεται ότι η κατανάλωση βίντεο για κινητά στην πλατφόρμα του αυξάνεται κατά 100% κάθε χρόνο!. Ας δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους το βίντεο είναι το καλύτερο είδος ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η ικανότητα του περιεχομένου βίντεο να αφηγείται την ιστορία της επωνυμίας σας

Το βίντεο έχει τη δύναμη να εξανθρωπίσει το μήνυμα μάρκετινγκ μιας εταιρείας. Καμία άλλη μορφή δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το βίντεο στο πώς μπορεί να συνδέσει το μήνυμα με το κοινό-στόχο. Η δημοτικότητα και η συνεχής ανάπτυξη των πλατφορμών βίντεο αποδεικνύουν ότι το βίντεο είναι εδώ για να μείνει.

Ψηφιακό μάρκετινγκ πρακτορεία αντιγράφουν τις εξαιρετικά δημοφιλείς εγκρίσεις διασημοτήτων για περιεχόμενο βίντεο στο διαδίκτυο με ένα κλάσμα του κόστους. Αυτό οφείλεται στο πόσο εύκολο είναι να προσεγγίσετε ένα συγκεκριμένο κοινό-στόχο σε όλο τον κόσμο μέσω του ψηφιακού μέσου.

Το περιεχόμενο βίντεο κολλάει καλύτερα από τις παραδοσιακές μορφές μάρκετινγκ. Τα βίντεο προκαλούν συναισθήματα και οι άνθρωποι θυμούνται καλύτερα τα συναισθηματικά φορτισμένα μηνύματα. Αυτή η ανάκληση είναι το κλειδί για τις εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ να μετατρέψουν έναν θεατή διαφημίσεων σε πιστό πελάτη.

Τα μηνύματα βίντεο είναι εύκολο να παραχθούν

Η παραγωγή περιεχομένου βίντεο μάρκετινγκ ήταν κάτι που συνήθιζαν να κάνουν μόνο επαγγελματίες. Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του περιεχομένου βίντεο στις μέρες μας είναι η ευκολία παραγωγής.

Υπάρχουν τρεις λόγοι για αυτό. Το πρώτο είναι ότι η διείσδυση των smartphone σε όλο τον κόσμο έχει κάνει την κατανάλωση περιεχομένου βίντεο εύκολη για όλους. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται πλέον να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, να πάνε σπίτι τους, να ανοίξουν την τηλεόραση και να παρακολουθήσουν περιεχόμενο βίντεο και μηνύματα μάρκετινγκ. Τα smartphone έχουν πολλαπλασιάσει την κατανάλωση περιεχομένου βίντεο.

Ο δεύτερος λόγος είναι η αυξανόμενη αύξηση του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες. Αυτές τις μέρες, με ένα βασικό smartphone και μερικές εφαρμογές, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο βίντεο με επαγγελματική εμφάνιση. Ομάδες μάρκετινγκ όλων των μεγεθών έχουν αρχίσει να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές σε αυτό και δημιουργούν περισσότερα μηνύματα βίντεο.

Τέλος, η συνολική υποδομή ευρυζωνικών και τηλεφωνικών συνδέσεων δεδομένων έχει κάνει τη λήψη και την αποθήκευση βίντεο πολύ πιο γρήγορη. Αυτό, με τη σειρά του, έχει αυξήσει την προβολή περιεχομένου βίντεο και, στη συνέχεια, το μάρκετινγκ βίντεο.

Το περιεχόμενο βίντεο είναι πιο ελκυστικό

Δεδομένου ότι το περιεχόμενο βίντεο προσθέτει συναισθήματα στα μηνύματα μάρκετινγκ, οι άνθρωποι τείνουν να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο περισσότερο από άλλες μορφές. Τα μηνύματα μάρκετινγκ βίντεο έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μετατροπών από τα μηνύματα βίντεο που χρησιμοποιούν απλώς κείμενο ή εικόνες.

Είναι εύκολο να κάντε βίντεο να αφηγηθεί μια ιστορία ελκυστικά και οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε αυτές τις ιστορίες.

Οι εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν να επωφεληθούν από αυτό προσθέτοντας φράσεις παρότρυνσης για δράση (CTA) στο περιεχόμενο βίντεο. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα μετατροπής μιας απλής δέσμευσης σε πολύτιμη πώληση.

Το περιεχόμενο βίντεο μπορεί να μεταδοθεί εύκολα

Οι περισσότερες σύγχρονες πλατφόρμες βίντεο και μέσων κοινωνικής δικτύωσης βασίζονται στο να κάνουν το περιεχόμενο viral. Το ιικό περιεχόμενο κοινοποιείται γρήγορα από τους χρήστες και αυξάνεται σε δημοτικότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το περιεχόμενο βίντεο είναι το πιο κατάλληλο για κοινή χρήση και τελικά να γίνει viral. Εάν ένα μήνυμα μάρκετινγκ επί πληρωμή γίνει viral, αυξάνει την εμβέλεια του μηνύματος μάρκετινγκ πολλές φορές. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει τις πωλήσεις, που είναι ούτως ή άλλως ο τελικός στόχος του μάρκετινγκ.

Το βίντεο επηρεάζει τις αποφάσεις αγοράς

Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι το βίντεο μάρκετινγκ επηρεάζει σημαντικά τις αποφάσεις αγοράς. Μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 84% των ανθρώπων επηρεάζονται από το βίντεο για να λάβετε μια απόφαση σχετικά με την αγορά.

Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, οι αναρτήσεις βίντεο είναι κρίσιμες για την επίτευξη των στόχων τους στα μέσα ενημέρωσης. Η δημοτικότητα του μάρκετινγκ βίντεο αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν περιεχόμενο βίντεο. Όχι μόνο αυτό, το περιεχόμενο βίντεο δημιουργεί 135% περισσότερη οργανική απήχηση, που είναι δωρεάν διαφήμιση για μια εταιρεία.

Το περιεχόμενο βίντεο δρα υποσυνείδητα στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το προϊόν. Αυτή η εμπιστοσύνη έχει ως αποτέλεσμα την ανάκληση προϊόντος όταν λαμβάνεται μια απόφαση αγοράς.

Ακόμα κι αν τα μηνύματα βίντεο δεν μετατρέπονται σε πώληση αμέσως, παίζουν σημαντικό ρόλο στη γραμμή.

Το περιεχόμενο βίντεο λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλα τα στάδια της διοχέτευσης πωλήσεων μάρκετινγκ βίντεο

Το μάρκετινγκ βίντεο βοηθά στην καθιέρωση επωνυμίας καθώς και στις μετατροπές. Λειτουργεί σε κάθε στάδιο του κύκλου πωλήσεων και δημιουργεί τη μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) για την εταιρεία μάρκετινγκ.

Επωνυμία

Όσο περισσότερο είναι γνωστό ένα εμπορικό σήμα, τόσο πιο πιθανό είναι οι χρήστες να αγοράσουν προϊόντα από την εταιρεία. Τα γραφεία μάρκετινγκ υπάρχουν για αυτόν τον λόγο. Το βίντεο μπορεί να αποτυπώσει το πνεύμα της επωνυμίας με τον πιο σχετικό τρόπο. Η ικανότητα του βίντεο να προσθέτει γραφικά, μουσική και παράγοντες επιρροής το καθιστά το πλουσιότερο οπτικό εργαλείο για την οικοδόμηση της επωνυμίας μιας εταιρείας.

Το branding οποιασδήποτε εταιρείας έχει μια συναισθηματική πτυχή σε αυτό. Τα βίντεο μεταδίδουν αποτελεσματικά αυτό το συναίσθημα. Απλώς σκεφτείτε όλες τις αγαπημένες σας μάρκες και παρατηρήστε τι συναίσθημα συνδέετε με κάθε μία από αυτές. Η συσχέτιση δημιουργείται συνήθως λόγω διαφημίσεων βίντεο που έχετε δει για την επωνυμία.

Lead Generation

Η παραγωγή μολύβδου αποτελεί βασικό μέρος των πωλήσεων. Φιλτράρει τους πιθανούς πελάτες από τους γενικούς θεατές του μηνύματος μάρκετινγκ. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο διαφημίσεις βίντεο για τη δημιουργία δυνητικών πελατών και τα δεδομένα δείχνουν ότι λειτουργεί.

Τα βίντεο μπορούν να παρέχουν εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε δυνητικούς χρήστες σχετικά με το προϊόν. Αυτό μειώνει το χρόνο μεταξύ της προβολής μιας διαφήμισης και της μετατροπής της σε δυνητικό πελάτη. Τα βίντεο δημιουργούν επίσης δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας που έχουν καλύτερες προοπτικές μετατροπής σε πωλήσεις.

Εκπτώσεις

Το περιεχόμενο βίντεο μπορεί να δημιουργήσει πωλήσεις άμεσα και γρήγορα. Εάν η πρόταση αξίας ενός προϊόντος είναι πειστικά διατυπωμένη, μια διαφήμιση βίντεο μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε πώληση. Η ικανότητα των διαφημίσεων βίντεο να το κάνουν αυτό είναι που τις καθιστά το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Παραπομπές

Είναι εύκολο να μοιραστείτε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κοινωνικό πλαίσιο που σχετίζεται με την αλληλεπίδραση με διαδικτυακές επωνυμίες βελτιώνει την εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται τις μάρκες που αρέσουν στους φίλους τους. Οι εταιρείες ψηφιακού μάρκετινγκ το γνωρίζουν αυτό και χρησιμοποιούν περιεχόμενο βίντεο με κοινωνικό περιεχόμενο για να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη μεταξύ του πελάτη και της επωνυμίας.

Το περιεχόμενο βίντεο διατίθεται σε διάφορες μορφές και όλες είναι αποτελεσματικές

Οι δύο πιο δημοφιλείς μορφές περιεχομένου βίντεο είναι σύντομης και μεγάλης μορφής. Και τα δύο είναι αποτελεσματικά και τα χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένους στόχους μάρκετινγκ. Το περιεχόμενο βίντεο μικρής ή μεγάλης μορφής είναι εδώ για να παραμείνει ο βασιλιάς όλου του περιεχομένου μάρκετινγκ.

συμπέρασμα

Το περιεχόμενο βίντεο είναι εδώ για να μείνει και οι έμποροι θα το χρησιμοποιήσουν ως κύρια μορφή για τις καμπάνιες ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η ψηφιακή υποδομή είναι προσανατολισμένη στην παρακολούθηση περισσότερων βίντεο. Το χαμηλό κόστος παραγωγής καθιστά εύκολη τη δημιουργία περιεχομένου βίντεο επαγγελματικής ποιότητας. Τέλος, τα δεδομένα δείχνουν ότι το περιεχόμενο βίντεο λειτουργεί καλύτερα από όλα τα αντίστοιχα, καθιστώντας το περιεχόμενο βίντεο το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Σχετικά με τον συγγραφέα