Η διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας πρέπει και να μην πρέπει για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Τα δεδομένα είναι απαραίτητα για όλες τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η διαχείρισή τους μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Γιατί; Το αρμόδιο τμήμα πρέπει να ελέγξει πότε τα αρχεία δεν είναι κατεστραμμένα και να ελέγξει εάν το αντίγραφο ασφαλείας λειτουργεί σωστά. Εάν κανένα από τα δύο δεν πληρούται, μπορεί να είναι άσχημα νέα για τα αποθηκευμένα δεδομένα. Η τεχνολογία σήμερα μπορεί να διαχειριστεί όσα περισσότερα δεδομένα μπορεί.

Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της επιχείρησής σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε. Για παράδειγμα, οι διαχειριστές μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, οι διαχειριστές IT πρέπει να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων πελατών, των αρχείων των εργαζομένων και των οικονομικών δεδομένων. Τα τακτικά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία τους. Ακολουθούν τα πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας.

Εξετάστε διαφορετικές τοποθεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας δεν περιορίζεται σε ένα μόνο μέρος. Τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μία τοποθεσία μπορεί να είναι επιρρεπή σε ζημιά όταν δεν τα φροντίζετε. Επιπλέον, εξωτερικοί παράγοντες όπως φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές ή άλλα περιστατικά μπορούν να επηρεάσουν τα δεδομένα εάν μια εκκίνηση δεν έχει μέσα να έχει περισσότερα από ένα αντίγραφα ασφαλείας.

Μην βασίζεστε συνεχώς στον χώρο αποθήκευσης στο cloud

Ενώ η αποθήκευση cloud έχει τα πρακτικά της πλεονεκτήματα, έχει τους περιορισμούς της. Γιατί; Ο διακομιστής του cloud μπορεί να κρατήσει μόνο όσο περισσότερο μπορεί. Δεν μπορεί να έχει άπειρη χωρητικότητα αποθήκευσης, αλλά μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία για τις ανάγκες όλων. Όταν έρθει μια στιγμή που συμβαίνει συσκότιση, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύννεφο. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο για κάθε ενδεχόμενο. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση σημαντικών δεδομένων εκεί, καθώς είναι επιρρεπής σε παραβιάσεις δεδομένων.

Περιορίστε την πρόσβαση σε φυσικά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων

Ενώ μπορείτε να έχετε πολλά αντίγραφα ασφαλείας φυσικά, πρέπει να περιορίζεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Η ελεγχόμενη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα δείχνει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια. Αντιμετωπίστε τα φυσικά αντίγραφα ασφαλείας ως τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα εμπιστευτικά δεδομένα.

Θα πρέπει να το προστατεύσετε αποθηκεύοντας τα δεδομένα σε σκληρούς δίσκους ή μονάδες SSD. Είναι καλύτερο από κασέτες ή δίσκους. Ο καθένας μπορεί να κάψει ταινίες ή οπτικούς δίσκους πιο γρήγορα με χαμηλότερο σημείο τήξης από το χαρτί. Ωστόσο, δείχνει ότι δεν είναι αρκετά ασφαλής. Εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο τα δεδομένα εκεί, έχετε πυρίμαχα χρηματοκιβώτια για να τα αποθηκεύσετε.

Μην πετάτε αρχεία ή δεδομένα πρόωρα

Η διαγραφή ανεπιθύμητων αρχείων μπορεί να χρειαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Γιατί; Ορισμένα αρχεία εξυπηρετούν μόνο έναν συγκεκριμένο σκοπό. αυτό είναι μόνο όταν μπορείτε να τα διαγράψετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαγράψει το συγκεκριμένο αρχείο μόλις ολοκληρωθεί η χρήση του. Δεν πρέπει να το διαγράψετε μαζί με άλλα σημαντικά αρχεία. Εάν διαγράψετε δεδομένα πολύ νωρίς, μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ξανά ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας του ίδιου πράγματος.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων μπορεί να ακούγεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Τυχόν δεδομένα που κοινοποιούνται εντός της εταιρείας ή της εκκίνησης πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται πρέπει να προστατεύονται από ένα αξιόπιστο άτομο που γνωρίζει αρκετά για την προστασία δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν δεδομένα που κοινοποιούνται δεν θα παραβιαστούν. Να θυμάστε ότι οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας όπου κι αν πάτε.