Κατανόηση του μετα τίτλου, της ανατομίας και του σκοπού τους

Τι είναι ο τίτλος meta? ΕΝΑ μετα τίτλος είναι βασικά ένα στοιχείο HTML που απαιτείται για τη βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου. Δεν είναι απαραίτητα γνωστό ότι είναι η επικεφαλίδα μιας ιστοσελίδας. Αντιθέτως, λειτουργεί ως ετικέτα ονόματος για την ιστοσελίδα (όπως ακριβώς ιδέες σελίδας τίτλου). Κατά καιρούς, ένας μετα-τίτλος αναφέρεται επίσης ως «Ετικέτα τίτλου», «Τίτλος σελίδας» ή «Τίτλος». Μπορεί να έχει ρόλο σχέδιο σελίδας τίτλου.

Τι είναι ο τίτλος meta? Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, αναφέρεται συχνά ως τέτοιο, καθώς θεωρείται ως μεταδεδομένα που βρίσκονται στην κεφαλίδα μιας ιστοσελίδας. Υπάρχει τόσο για μηχανές αναζήτησης όσο και για επισκέπτες. Εμφανίζεται αρκετά ευδιάκριτα σε μεγάλα μπλε κείμενα στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs) ειδικά όταν οι χρήστες του Διαδικτύου πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Τι λέει ένας τίτλος meta στις μηχανές αναζήτησης;

ΕΝΑ μετα τίτλος εξηγεί συνοπτικά και με ακρίβεια στις μηχανές αναζήτησης και στους επισκέπτες τι είναι η ιστοσελίδα. Εκτός από την εμφάνιση σε SERP, οι μετα τίτλοι μπορούν επίσης να βρεθούν στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησης ιστού (Chrome, Edge, Safari, Brave κ.λπ.).

Κατά την αναζήτηση του μετα-τίτλου μιας σελίδας, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν δεξί κλικ σε οποιαδήποτε περιοχή της ιστοσελίδας και να κάνουν κλικ στην επιλογή «Προβολή προέλευσης σελίδας» από το μενού που εμφανίζεται. Θα βρουν τα εξής:

  • <κεφάλι>
  • Δείγμα τίτλου

Αλλά μια τέτοια μορφή συνήθως διαφέρει και εξαρτάται από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιείται. Οι χρήστες του WordPress μπορούν εύκολα να προσθέσουν τον μετα-τίτλο σε γενικές ρυθμίσεις κάτω από μια επιλογή με τίτλο “Σήμανση”. Όπως οι περιγραφές meta, οι τίτλοι Meta ακολουθούν επίσης ένα πρότυπο όσον αφορά το βέλτιστο μήκος και τη μορφή. Να πώς πρέπει να μορφοποιηθεί το τελευταίο:

Η κύρια λέξη-κλειδί σας – η δευτερεύουσα λέξη-κλειδί σας | Η επωνυμία σας

ΕΝΑ μετα τίτλος θα πρέπει να έχει μήκος περίπου 50 έως 60 χαρακτήρες. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κείμενο να κόβεται και να συντομεύεται από τις μηχανές αναζήτησης (ναι, ειδικά το Google). Εάν οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ θέλουν οι τίτλοι τους να εμφανίζονται όμορφα, τότε είναι καλύτερο να ακολουθήσετε το μήκος του τίτλου που αναφέρθηκε προηγουμένως. Αυτό θα τους βοηθήσει επίσης να δημιουργήσουν αξιόλογα ιδέες σελίδας τίτλου.

Πόσο σημαντικοί είναι οι Meta Titles;

Οι Meta Titles δίνουν στις μηχανές αναζήτησης και στους επισκέπτες τους μια γεύση από το τι μπορούν να βρουν σε μια ιστοσελίδα. Βοηθούν στο να βοηθήσουν τους σέρφερ να κατανοήσουν τι είναι το περιεχόμενο σε μια συγκεκριμένη σελίδα/ενότητα/στάδιο. Επιπλέον, παίζει επίσης ρόλο στο να επηρεάσει την απόφαση ενός επισκέπτη να κάνει κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο ή όχι. Σχεδιασμός σελίδας τίτλου μπορεί να επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό από τίτλους meta.

Είναι επίσης χρήσιμα εργαλεία που υπάρχουν όταν πρόκειται για την επωνυμία, ειδικά εάν η επιχείρηση/μάρκα/οργανισμός έχει καθιερωθεί ως γνωστό όνομα στον κλάδο ή στον τομέα της. Οταν πρόκειται για ιδέες σελίδας τίτλουοι μετα τίτλοι είναι χρήσιμοι και εδώ.

Οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το εμπορικό σήμα τους εμφανίζοντάς το στην ετικέτα τίτλου τους. Αυτό βοηθάει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν κλικ στη σελίδα ή στον σύνδεσμο της επωνυμίας που εμπιστεύονται αρκετά καλά.

Όταν πρόκειται για Κατάταξη Σελίδων και σχέδιο σελίδας τίτλου, οι μετα τίτλοι παίζουν καλό ρόλο για τον τρόπο με τον οποίο μια σελίδα κατατάσσεται στα SERP, δεδομένου του γεγονότος ότι αποτελούν σημαντικό στοιχείο του on-page SEO. Η τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών πιο κοντά στην αρχή της ετικέτας τίτλου δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα κατάταξης όσον αφορά τις αναζητήσεις που βασίζονται σε λέξεις-κλειδιά.

Γράψιμο ενός καλού τίτλου meta – τα βήματα που απαιτούνται

Ακολουθούν μερικά βήματα που αξίζει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε ένα αξιόλογο μετα τίτλος:

Προσέχοντας το μήκος του μετα τίτλου

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι συνετό να περιορίσετε το μήκος τίτλου meta κάτω από 60 χαρακτήρες ή ίσο με αυτό. Περιλαμβάνονται χώροι, αλλά υπάρχουν και άλλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την σχέδιο σελίδας τίτλου σε μικρό βαθμό.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καθορισμένο όριο στο πόσοι χαρακτήρες μπορούν να τεθούν στο μήκος τίτλου meta. Αλλά υπάρχει ένα κοντέινερ 600 pixel που πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες SEO. Θεωρούν ασυνήθιστο ότι ορισμένες ετικέτες τίτλου φαίνεται να έχουν περισσότερους χαρακτήρες ενώ άλλες μπορεί να έχουν λιγότερους από 60 χαρακτήρες. Ωστόσο, μπορούν να περικοπούν στα περισσότερα SERP.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι χαρακτήρες, ειδικά τα W και τα κεφαλαία γράμματα καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Οι τίτλοι με όλα τα κεφαλαία γράμματα είναι πολύ πιο δύσκολο να διαβαστούν και ως εκ τούτου περικόπτονται. Ακόμα κι αν οι επαγγελματίες ακολουθούν το βέλτιστο μήκος τίτλου metaοι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να επιλέξουν να εμφανίσουν διαφορετική ετικέτα τίτλου από αυτήν που παρείχαν αρχικά.

Επαγγελματίες που διεξάγουν τη δική τους έρευνα λέξεων-κλειδιών

Αξίζει να διεξάγετε έρευνα λέξεων-κλειδιών όταν πρόκειται για μετα τίτλους. Οι επαγγελματίες και οι εταιρείες θα πρέπει να το κάνουν μόνοι τους. Οι ταξινομήσεις σελίδων δεν εξαρτώνται μόνο από μία συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Αντιθέτως, συνυπολογίζουν επίσης σχετικούς όρους και άλλες παραλλαγές, ειδικά στην περίπτωση λέξεων-κλειδιών με μακριά ουρά. Ιδέες για τη σελίδα τίτλου μπορεί να επηρεαστεί ελαφρώς αλλά χρειάζεται επίσης προσοχή.

Είναι πράγματι δελεαστικό να τοποθετήσετε πολλές λέξεις-κλειδιά στην ετικέτα τίτλου, αλλά δεν πρέπει να γίνει. Το γέμισμα λέξεων-κλειδιών σε ετικέτες τίτλων πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Προκαλεί κακή εμπειρία χρήστη και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κατάταξη SERP. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι συγγραφείς περιεχομένου και οι έμποροι γράφουν όχι μόνο για τις μηχανές αναζήτησης αλλά και για ένα ανθρώπινο κοινό.

Διπλότυπες ετικέτες τίτλου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καμία περίπτωση

Οι διπλότυπες ετικέτες τίτλου μπορούν να επηρεάσουν την ορατότητα της ιστοσελίδας τόσο σε SERP όσο και σε ιδέες σελίδας τίτλου. Σε κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να δίνεται ένας μοναδικός τίτλος. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά βοηθά να ξεχωρίζει η μία σελίδα από την άλλη. Είναι επίσης ωφέλιμο για τον ιστότοπο.

Οι μοναδικοί τίτλοι σελίδων βοηθούν επίσης τους επισκέπτες να κατανοήσουν τι έχει μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για αυτούς. Αυτό με τη σειρά του βελτιώνει τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων για τη σελίδα.

Σχετικά με τον συγγραφέα