Ξέρετε πώς να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Η δημιουργία μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου είναι εύκολη. χρειάζεστε μόνο προϊόντα για να πουλήσετε και έναν ιστότοπο. Ωστόσο, η δημιουργία ενός ιστότοπου δεν σημαίνει ότι θα αρχίσετε να πραγματοποιείτε τόνους πωλήσεων. Η βελτίωση των πωλήσεών σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχει να κάνει με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Εάν δεν κάνετε τίποτα για να εμφανίσετε την επιχείρησή σας στο κοινό, δεν μπορείτε να περιμένετε από νέους πελάτες να σας βρουν στο διαδίκτυο. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν τόνους ανταγωνισμού, επομένως δεν είναι περίεργο που πολλοί αγωνίζονται να βρουν νέους τρόπους για να ενισχύσουν τις πωλήσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να προσελκύετε νέους πελάτες, να δημιουργείτε πίστη και να βελτιώνετε τις πωλήσεις σας.

Δημιουργήστε αναγνωρισιμότητα επωνυμίας

Η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να χτίζετε. Εάν δεν βγάζετε το όνομα της επιχείρησής σας εκεί έξω, δεν μπορείτε να περιμένετε από τους ανθρώπους να το αναζητήσουν. Επιπλέον, όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν και εμπιστεύονται την επωνυμία σας, τόσο περισσότερες πωλήσεις μπορείτε να φέρετε. Τελικά, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας είναι να βελτιώσετε την ποιότητα του περιεχομένου σας.

Γνωριμία με το εμπορικό σήμα

Πραγματικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, αντίθετα, μπορείτε να συνεργαστείτε με επιρροές και άλλες επιχειρήσεις ή δημιουργήσετε περιεχόμενο για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε τις λύσεις επί πληρωμή διαφήμισης, επειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα από τη χρήση οργανικών μεθόδων μόνο.

Δημιουργία λιστών email

Η δημιουργία λιστών email είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εδραιώσετε την αφοσίωση της επωνυμίας σας, ειδικά αν δίνετε στους πελάτες σας κάτι σε αντάλλαγμα για τις πληροφορίες τους, όπως ένα δωρεάν δώρο ή προσφορές για προϊόντα. Το μάρκετινγκ μέσω email δεν είναι πραγματικά ανεπιθύμητο περιεχόμενο και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αποτελεσματικές σχέσεις με όλους τους μοναδικούς πελάτες σας. Η ανάπτυξη της λίστας email σας θα πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας, εάν θέλετε να συνεχίσετε να επιστρέφουν οι υπάρχοντες πελάτες, επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε περισσότερες επαναλαμβανόμενες πωλήσεις ενημερώνοντας τους συνδρομητές για προσφορές. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, είναι πολύ φθηνότερο να συνεχίσετε να επιστρέφετε υπάρχοντες πελάτες παρά να βρείτε νέους.

Το μάρκετινγκ μέσω email μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να υπενθυμίσετε στους ανθρώπους τα εγκαταλειμμένα καροτσάκια τους. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα καροτσάκια για πολλούς λόγους. ίσως απλά δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν ή αποσπάστηκαν κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που κάποιος εγκατέλειψε το καλάθι του, το μάρκετινγκ μέσω email σάς δίνει μια τελευταία ευκαιρία να υπενθυμίσετε στους πελάτες που έχουν αφήσει αντικείμενα πίσω τους ότι μπορούν ακόμα να κάνουν μια παραγγελία.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δυστυχώς, η οργανική απήχηση στα δίκτυα κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Instagram έχει μειωθεί για τις επωνυμίες, επομένως ενδέχεται να μην μπορείτε να προσεγγίσετε τόσους νέους πελάτες όσο μπορούσατε πριν από δέκα χρόνια χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες. Με τις λειτουργίες στόχευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις για να βρείτε περισσότερους πελάτες που ενδιαφέρονται για το τι έχει να προσφέρει το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας, βοηθώντας σας να κερδίσετε περισσότερους πελάτες με ένα κλάσμα του κόστους άλλων τύπων διαφήμισης.

Δοκιμάστε τον Ιστότοπό σας

Εάν έχετε ελέγξει τα αναλυτικά στοιχεία του ιστότοπού σας για να δείτε ότι λαμβάνετε τόνους επισκεψιμότητας, αλλά λίγοι άνθρωποι κάνουν μετατροπές, ο ιστότοπός σας μπορεί να ευθύνεται για τις χαμηλές πωλήσεις. Επομένως, αντί να προσπαθείτε να δημιουργήσετε έναν εντελώς νέο ιστότοπο από την αρχή, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρετε σωστά τη δεύτερη φορά, μπορείτε να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε τα πάντα στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλίδων, των φωτογραφιών προϊόντων και των διαφορετικών στοιχείων σχεδίασης, για να βρείτε τι βελτιώνει τις μετατροπές.

Η χρήση του Google Analytics για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας σάς βοηθά να προσδιορίσετε πού χάνετε πελάτες και ποιους συγκεκριμένους πελάτες. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι χρήστες εξέρχονται από τον ιστότοπό σας σε σελίδες προϊόντων, κάτι που θα σας πει ότι είναι ώρα να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε διαφορετικές εκδόσεις των ίδιων σελίδων για να δείτε τι μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να αποφασίσουν τελικά να προσθέσουν ένα αντικείμενο στα καλάθι αγορών τους.

Κατανοήστε τους πελάτες σας

Πολλές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι γνωρίζουν ποιοι είναι οι πελάτες τους, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν λάθος. Αν και μπορεί να είναι αρκετά προφανές σε εσάς ποιον προσπαθείτε να στοχεύσετε, τα αναλυτικά στοιχεία σας μπορούν να σας πουν μια άλλη ιστορία εντελώς. Χρησιμοποιήστε τυχόν αναλυτικά στοιχεία που έχετε για τους τρέχοντες πελάτες σας για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ποιοι είναι οι πραγματικοί πελάτες σας και ξεκινήστε να δημιουργείτε προσωπικότητες πελατών με βάση πραγματικά δεδομένα.

Σκεφτείτε την Εξυπηρέτηση Πελατών σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσετε την επιχείρησή σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο από τον ανταγωνισμό είναι να παρέχετε μια ακόμη καλύτερη εμπειρία πελάτη από αυτούς. Για παράδειγμα, αντί να παρέχετε στους πελάτες σας έναν αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να τους δώσετε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας μαζί σας, όπως email, τηλέφωνο και ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Με τη δυνατότητα να υποστηρίξετε τους πελάτες σας το συντομότερο δυνατό, μπορείτε να βελτιώσετε την πίστη και την ικανοποίηση των πελατών, κάτι που θα κρατήσει τους παλιούς πελάτες να επιστρέφουν.

Συγκεντρώστε κριτικές

Η κοινωνική απόδειξη είναι ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού του αγοραστή, επειδή οι σύγχρονοι καταναλωτές θέλουν να διαβάσουν κριτικές από πραγματικούς ανθρώπους προτού αποφασίσουν να ξοδέψουν τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο. Αντί να ζητάτε από τους πελάτες σας να δεχτούν ότι τα προϊόντα σας είναι υψηλής ποιότητας, αφήστε τους πραγματικούς πελάτες σας να πουν την ιστορία σας.

Θέστε και παρακολουθήστε στόχους

Ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων είναι σημαντικός όταν προσπαθείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις, επειδή πρέπει να φτάσετε σε ορισμένα ορόσημα. Εάν δεν ορίζετε και δεν παρακολουθείτε τους στόχους σας, δεν θα γνωρίζετε εάν ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου σας είναι αποτελεσματικός. Μερικοί βασικοί δείκτες απόδοσης που πρέπει να παρακολουθεί κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου περιλαμβάνουν:

  • ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
  • Νέοι χρήστες
  • Συναλλαγματική ισοτιμία
  • Σελίδες με κορυφαία απόδοση

Εάν δεν παρακολουθείτε τα ποσοστά μετατροπών σας, δεν μπορείτε να προσδιορίσετε ποια προϊόντα είναι οι κορυφαίες πωλήσεις σας ή να αρχίσετε να σκέφτεστε τρόπους για να βελτιώσετε αυτά τα ποσοστά μετατροπών. Η παρακολούθηση των στόχων σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδιορίσετε εάν σημειώνετε πρόοδο ή όχι, επιτρέποντάς σας να προσαρμόζεστε γρήγορα σε διαφορετικές καταστάσεις.

Τελικές σκέψεις

Η βελτίωση των πωλήσεών σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο μερικές φορές απαιτεί δοκιμή και λάθη για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι κάνετε σωστά και τι λάθος. Χωρίς δεδομένα, δεν μπορείτε να προσδιορίσετε εάν έχετε βιώσιμα ρούχα οι τεχνικές ιστοτόπου ή μάρκετινγκ είναι επιτυχείς. Επιπλέον, μην σταματήσετε ποτέ τις δοκιμές. Μόλις πετύχετε τους στόχους σας, θέστε νέους στόχους και συνεχίστε να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας.