Οδηγός αρχαρίων με χρήση του πίνακα ελέγχου cPanel για τη φιλοξενία του νέου σας ιστότοπου –

Η έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης απαιτεί αρκετή σκληρή δουλειά. Θα ήταν καλύτερο να διαχειριστείτε τα πάντα βέλτιστα, από την αγορά του σωστού ονόματος τομέα έως την εύρεση της τέλειας λύσης φιλοξενίας. Μόλις όμως ολοκληρωθούν όλα, θα καταλάβετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος πίνακας ελέγχου, το cPanel, για να φιλοξενήσει τον ιστότοπό σας.

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ποτέ το WordPress ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα φιλοξενίας Ιστού, αυτός είναι σίγουρα ένας νέος όρος. Το cPanel έχει σχεδιαστεί ειδικά για όλες τις τεχνικές εργασίες ώστε να διασφαλίζεται η τέλεια διαχείριση του ιστότοπου. Σας βοηθά να αποκτήσετε τον έλεγχο σε δευτερεύοντα ζητήματα ιστότοπου και να τα λύσετε γρήγορα, εξοικονομώντας πολλά χρήματα.

Τι είναι ο Πίνακας Ελέγχου cPanel;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. τι είναι το cPanel;

Το cPanel είναι μια γραφική διεπαφή βασισμένη στον ιστό που χρησιμοποιείται ως πίνακας ελέγχου για τον έλεγχο και τη διαχείριση διακομιστών, VPS και ιστοτόπων για τους οποίους μπορείτε να βρείτε περισσότερα Τεκμηρίωση cPanel & WHM από την ιστοσελίδα τους. Το cPanel σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε ιστότοπους, να οργανώνετε ιστοσελίδες, να χειρίζεστε υπηρεσίες DNS τομέα, να δημιουργείτε λογαριασμούς email και πολλά άλλα, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει διάφορα στοιχεία στον ιστότοπο. Η προεπιλογή από τον οικοδεσπότη Ιστού το εγκαθιστά. Διαθέτει πολλά εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε λογαριασμούς email, να εγκαταστήσετε πιστοποιητικά SSL, να δημιουργήσετε υποτομείς κ.λπ.

Το WHM cPanel είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πίνακες ελέγχου στον κόσμο. Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν το cPanel ως τυπικό πίνακα ελέγχου στους πελάτες τους ως μέρος του πακέτου Webhosting. Φιλοξενία cPanel είναι επίσης αρκετά διάσημο στην κοινότητα του WordPress επειδή καθιστά εξαιρετικά εύκολη την εγκατάσταση του WordPress στον ιστότοπό σας.

Χρήσεις του cPanel;

Τώρα, τι σας επιτρέπει να κάνετε το cPanel;

Αυτός ο πίνακας ελέγχου είναι ζωντανός και εξουσιοδοτεί τον χρήστη να χειριστεί διάφορες διαδικασίες. Ακολουθούν μερικές από τις κρίσιμες εργασίες που μπορείτε να ξεκινήσετε με τη βοήθεια του cPanel:

Ο πίνακας ελέγχου περιέχει δύο διεπαφές, μια διεπαφή χρήστη που ονομάζεται cPanel και μια διεπαφή διαχείρισης διακομιστή που ονομάζεται WHM (Web Host Manager.). Το WHM παρέχει στους παρόχους φιλοξενίας τα μέσα που χρειάζονται για τον έλεγχο των λειτουργιών διαχείρισης διακομιστή. Η διεπαφή χρήστη, cPanel, είναι εύκολη στη χρήση και παρέχει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται οι χρήστες για τη διαχείριση του ιστότοπού τους. Αυτός ο συνδυασμός διευκολύνει τους χρήστες να διαχειρίζονται τους ιστότοπούς τους και παρέχει στους παρόχους φιλοξενίας τα εργαλεία για τη διαχείριση των διακομιστών τους.

  • Ρύθμιση λογαριασμών email
  • Σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε διευθύνσεις email προώθησης
  • Εγκατάσταση πακέτων λογισμικού
  • Προσθήκη και διαχείριση domains
  • Προβολή και διαχείριση αρχείων
  • Εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL
  • Σας παρέχει μετρήσεις όπως το εύρος ζώνης και τους επισκέπτες του ιστότοπού σας κ.λπ.
  • Δημιουργία νέων βάσεων δεδομένων

Πλεονεκτήματα του cPanel:

Για την επιτυχημένη και βέλτιστη δημιουργία και διαχείριση του ιστότοπού σας, το cPanel μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Πριν από την εφεύρεση του cPanel, ήταν ζωτικής σημασίας να έχουμε εκτεταμένες γνώσεις σχετικά με τις λειτουργίες διαχείρισης διακομιστή. Αλλά με το cPanel, όλες οι ανησυχίες παραμερίζονται. Με μια εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη διεπαφή, το cPanel σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά σχεδόν όλες τις εργασίες σχετικά με τον ιστότοπό σας. Ακολουθούν μερικά από τα οφέλη του cPanel:

Φιλικότητα προς τον χρήστη:

Το cPanel είναι απλό στη χρήση. Η διεπαφή χρήστη είναι απλή και είναι πιο γρήγορη στην εγκατάσταση και τη μεταφόρτωση διαφορετικών εργασιών και δυνατοτήτων.

Ευκαμψία:

Η ευελιξία που συνοδεύει το cPanel είναι εντυπωσιακή. Ο αριθμός των εργασιών που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε είναι απίστευτος. Τα πάντα βρίσκονται κάτω από έναν πίνακα ελέγχου, από αναφορές διακομιστή έως πολλά βασικά βιομετρικά στοιχεία.

Οικονομικός Πίνακας Ελέγχου:

Οι πλατφόρμες διαχείρισης ιστότοπου μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές, αλλά το cPanel είναι οικονομικά αποδοτικό. Εξορθολογίζει αποτελεσματικά το κόστος σας, καθώς δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ξεχωριστά για διάφορες λειτουργίες.

Ασφαλής:

Το cPanel είναι ασφαλές στη χρήση. Είναι αποτελεσματικό στη διαχείριση ιστοτόπων και παρέχει βέλτιστη ασφάλεια για αυτόν. Προστατεύει όλα τα δεδομένα σας και αποτρέπει επίσης κακόβουλη δραστηριότητα.

Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Όταν ψάχνετε για μια καλή επιλογή φιλοξενίας ιστότοπου, το WHM cPanel είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά είναι μια αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική επιλογή.