Οδηγός για καλύτερη διαχείριση χρόνου για ελεύθερους επαγγελματίες

Χρόνος. Απλώς δεν είναι αρκετό. Ρωτήστε οποιονδήποτε ανεξάρτητο συγγραφέα περιεχομένου ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του σε κάθε δεδομένη στιγμή, και εκτός αν βρίσκεται ακριβώς στη μέση κάποια άλλη ασθένεια, θα σας πουν ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

Το παρακάτω περιεχόμενο, γραμμένο κάτω από το άγχος της έγκαιρης υποβολής του, είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανεξάρτητους συγγραφείς περιεχομένου που ξέρουν πώς είναι να είσαι “Εκτός Χρόνου” αλλά παρόλα αυτά να μεταδίδουν ποιοτικό περιεχόμενο σε τακτική βάση.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που έχω πάρει στην πορεία της καριέρας μου. Μπορεί να τα έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, αλλά το κάνει πολύ πιο γλυκό γνωρίζοντας ότι κάποιος άλλος δεν θα χρειαστεί να το κάνει.

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές εργασίες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

Το One/two punch time eater

Το μεγαλύτερο ένα/δύο γροθιά που μας επιβραδύνει και μας βοηθά να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου είναι τα social media και το email. Έχω ρυθμίσει το ticker μου να μου χτυπάει κάθε 3 ώρες και Αφιερώνω 15 λεπτά για να φροντίσω και τα δύο.

χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πριν το κάνω αυτό, έλεγχα το email μου 3-4 φορές κάθε ώρα. Αν υπήρχε ένα κοινωνικό email σε αυτό, θα πήγαινα κατευθείαν στον ιστότοπο για να το αντιμετωπίσω. Μόλις άρχισα να τηρώ το νέο πρόγραμμα των 3 ωρών, η παραγωγικότητά μου αυξήθηκε δραματικά. Μπορεί να πηγαίνω κάθε 4 ώρες για να δω τι συμβαίνει.

Εργαλεία που θα σας βοηθήσουν περαιτέρω

Μερικές φορές, ο καθορισμός ορίων μπορεί να μην είναι αρκετός όσον αφορά το θέμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του email. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς υπάρχουν εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να το φροντίσετε.

Αναδυόμενο παράθυρο Google Mail: Το Gmail σάς δίνει ένα αναδυόμενο παράθυρο που μπορείτε να ορίσετε για να εμφανίζεται οπουδήποτε στην οθόνη σας. Εμφανίζεται ανεξάρτητα από την καρτέλα ή την οθόνη στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε να σταματήσετε και να το αντιμετωπίσετε ή να το αφήσετε να ξεθωριάζει ξανά στο παρασκήνιο για να το αντιμετωπίσετε αργότερα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Google για το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν αυτό.

HootSuite: Το HootSuite είναι, χωρίς αμφιβολία, το αγαπημένο μου εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου. Το τελευταίο πράγμα που κάνω κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο είναι να δημοσιεύω στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μου όπως το Facebook, το Twitter και ειδικά το LinkedIn. Μόλις γράψω αυτό που θέλω να δημοσιεύσω, προγραμματίζω να χτυπήσει και τους 3 λογαριασμούς το πρώτο πράγμα το επόμενο πρωί, παρόλο που είμαι ακόμα ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Ο προγραμματιστής ώρας γραφείου

Έχω δουλέψει πολλές δουλειές στη ζωή μου, αλλά μέχρι που αφιέρωσα σοβαρά τη ζωή μου στην ανεξάρτητη συγγραφή, δεν χρειάστηκε ποτέ να σχεδιάσω την ημέρα μου μέχρι τις λεπτομέρειες. Πιστέψτε με, και αν δεν προγραμματίσετε τη μέρα σας, μπορεί να βρεθείτε να τρέχετε σε κύκλους μέχρι το τέλος της.

προγραμματίστε τις ώρες εργασίας

Οι ειδοποιήσεις μπορούν να φτάσουν τόσο μακριά για να σας κάνουν να μετακινηθείτε και να γρατσουνίσετε αυτό το αντικείμενο από τη λίστα υποχρεώσεων σας, αλλά θα πρέπει να αποφασίσετε πότε να κάνετε τι πριν από ποια προθεσμία.

Εργαστείτε όπως ο υπόλοιπος πλανήτης

Μιλώντας για προθεσμίες χειρισμού, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί φοβάμαι ότι αν το κάνω, η επιχείρησή μου θα καταρρεύσει. Ωστόσο, η γυναίκα μου πιστεύει ότι είναι μια υπέροχη ιδέα καθορισμένες και εργάσιμες ώρες γραφείου.

Το να προσπαθώ να δουλέψω 9 έως 5 μπορεί να είναι υπερβολικό για μένα. Ωστόσο, μπορεί να μπορώ να δουλέψω από τις 5 έως τις 9. Ναι, από τις 5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ περίπου μπορεί να μου δώσει αρκετό χρόνο για να κάνω τα πάντα.

Το θέμα είναι, ορίστε τις ώρες γραφείου και τηρήστε το πρόγραμμα, καθώς η ζωή σας εξαρτάται από αυτό. Εσείς (και ο σύζυγός σας) θα είστε πιο ευτυχισμένοι αν το κάνετε.

Εργαστείτε πιο έξυπνα

Εμείς, ως ανεξάρτητοι συγγραφείς περιεχομένου που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στο χρόνο, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για τι δουλειές που δεχόμαστε και τι δουλειές που πρέπει να αφήσουμε να περάσουν. Συνήθιζα να αρπάζω ό,τι έβρισκε στο γραφείο μου.

Τώρα, υπολογίζω πόσο χρόνο θα πάρει και τι πληρώνει και συγκρίνω αυτόν τον αριθμό με αυτό που έχω ήδη στα σκαριά μείον πόσο χρόνο δεν έχω να το δουλέψω.

Αυτή η απλή, αλλά αποτελεσματική φόρμουλα ήταν εύκολο να ρυθμιστεί τόσο στο Excel όσο και στο Formula στο Open Office. Πληκτρολογώ τους προβλεπόμενους αριθμούς και βλέπω τι θα πληρώσει περισσότερο σε μακρινές αποστάσεις. Φυσικά, μερικές φορές πηγαίνω μόνο στο ένστικτο – για το οποίο συνήθως μετανιώνω.

Πρέπει να εγκαταλείψετε πελάτες (και θέσεις εργασίας) με χαμηλά αμειβόμενα;

Πρέπει να εγκαταλείψετε πελάτες (και θέσεις εργασίας) με χαμηλά αμειβόμενα;

Στην αρχή της καριέρας μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, πάντα θα έπεφτα σε δίλημμα ενώ έλεγα την τιμή μου… Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε το στο ηχητικό σήμα

Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο χτυπάει το τηλέφωνό μου μέχρι που σταμάτησα να το απαντώ για να εξοικονομήσω χρόνο. Δεν έχω μεγάλη αγωνία να δώσω τα χρήματά μου σε έναν υπεύθυνο έρευνας, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, κάθε φορά που απαντάμε στο τηλέφωνο, μπορεί επίσης να ανάβουμε ένα χαρτονόμισμα δύο δολαρίων.

μην ενοχλείτε

Τώρα, αν χρειάζεται να μου μιλήσετε, το μήνυμά σας στο VM θα ήταν καλύτερα να είναι εκπληκτικά πειστικό. ακούω (κάπως) και αν είναι αρκετά σημαντικό, θα το σηκώσω πριν το κλείσετε. Αν όμως τηλεφωνήσετε, έχετε την κοινή ευγένεια να αφήσετε ένα μήνυμα αντί να μου ζητήσετε να το παραλάβω. Δεν πρόκειται να συμβεί.

Η τεχνολογία εξοικονομεί χρόνο και κερδίζει χρήματα

Τούτου λεχθέντος, εάν πιέζεστε για χρόνο και παλεύετε να κερδίσετε κάθε λεπτό που χάσατε, επενδύσει στην τεχνολογία. Για κάθε συσκευή που έχετε δεσμεύσει με τον ανεξάρτητο λογαριασμό σας, μπορείτε να προσθέσετε είκοσι λεπτά πίσω στο πρόγραμμα.

Αν απολαμβάνω το πρωινό μου συνταγματικό, απαντώ και στα email μου. Αν περπατήσω στη γωνία για μια αποστολή ή απλώς για να ξεφύγω από τον υπολογιστή για ένα λεπτό, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι ελέγχω τις επαφές μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε μικρό λεπτό μετράει ιδιαίτερα στην περίοδο αιχμής, οπότε αφήστε την τεχνολογία να σας βοηθήσει.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος να χειριστεί κανείς το πρόβλημα του χρόνου. Μην το κάνετε. Όταν έχετε κάνει ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε και μερικά πράγματα που δεν μπορείτε να σκεφτείτε για να ελέγξετε τον χρόνο και να τον γυρίσετε προς την εύνοιά σας, είναι καιρός να σταματήσετε να ανησυχείτε για το χρόνο.

Αν είναι εκτός ελέγχου, σταματήστε να αγχώνεστε από πάνω του και απλά κάνε ό,τι μπορείς. Κάνε ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.