Πρέπει να εγκαταλείψετε πελάτες (και θέσεις εργασίας) με χαμηλά αμειβόμενα;

Στην αρχή της καριέρας μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, πάντα θα έπεφτα σε δίλημμα ενώ έλεγα την τιμή μου για θέσεις εργασίας ελεύθερου επαγγελματία. Ήταν δύσκολο γιατί, από τη μία πλευρά, δεν ήθελα να χάσω τις δουλειές μου κάνοντας πολύ υψηλές τιμές. απο την αλλη δεν θα ηθελα να πληρωθω κακο. Αυτή είναι η ιστορία που αντιμετωπίζουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάποια στιγμή (αλλά πιο συχνά στα αρχικά στάδια) της καριέρας του έπρεπε να αρκείται σε χαμηλές αμοιβές. Είναι σπάνιο να βρεις κάποιον που ξεκινά μια καριέρα ελεύθερου επαγγελματία με υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό θα ερχόταν πολύ αργότερα μετά από αυτούς έχουν ήδη αποδείξει τα διαπιστευτήρια, την αξιοπιστία και την αξία τους.

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές εργασίες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

Σκαλοπατάκια

Είναι σημαντικό οι ελεύθεροι επαγγελματίες να μάθουν να δίνουν τη δέουσα σημασία σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Τέτοιες δουλειές έχουν τη δική τους θέση στην επαγγελματική σκάλα της επιτυχίας. Αυτές οι θέσεις εργασίας χαμηλών αμοιβών λειτουργούν ως πλατφόρμα για την επίτευξη μεγαλύτερης επιτυχίας.

Το πιο σημαντικό, είναι σας προετοιμάζει να αποκτήσετε καλύτερες δουλειές. Επίσης σας διδάσκει τις περιπλοκές του εμπορίου των ελεύθερων επαγγελματιών.

πελάτης με χαμηλή αμοιβή

Είτε είστε σχεδιαστής είτε συγγραφέας, είτε οποιοδήποτε άλλο είδος ελεύθερου επαγγελματία, Οι δουλειές με χαμηλές αμοιβές σάς επιτρέπουν να είστε πιο χαλαροί και να εργάζεστε με μεγαλύτερη ελευθερία. Το γεγονός είναι ότι ένας ορισμένος βαθμός ελευθερίας βοηθά στην οικοδόμηση της τεχνογνωσίας σας.

Θυμηθείτε, οι χαμηλοπληρωμένοι πελάτες είναι πιο ανεκτικοί, επιτρέποντάς σας να μαθαίνετε ενώ εργάζεστε. Οι πελάτες με υψηλές πληρωμές δεν είναι τόσο επιεικής γιατί αναμένεται να προσφέρετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας για την τιμή που σας πληρώνουν.

Τα προνόμια των χαμηλότερων προσδοκιών

Θυμάμαι έντονα όταν ξεκίνησα την καριέρα μου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αντιμετώπισα δυσκολίες στο να βρω κανονικές δουλειές, εκτός από έναν πελάτη που θα μου έδινε κανονικές δουλειές.

Μπορεί να λαμβάνω ή όχι θέσεις εργασίας από άλλους πελάτες, αλλά θα έχω πάντα γεμάτα τα χέρια μου με δουλειές από αυτόν τον πελάτη. Είχε πολλά, και μου πλήρωνε χαμηλά ποσά, αλλά με κρατούσε απασχολημένη, και το πιο σημαντικό, μου επεσήμανε τα λάθη μου.

Πώς να αντιμετωπίσετε την κριτική

Πώς να αντιμετωπίσετε την κριτική

Η κριτική μπορεί να σε διαλύσει, αλλά μόνο αν της το επιτρέψεις να το κάνει. Η αποδοχή της κριτικής είναι… Διαβάστε περισσότερα

Μου δόθηκε η ευκαιρία να τα διορθώσω και να τελειοποιήσω την τέχνη μου. Και τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα. Βελτιώθηκα και ήρθαν καλύτερες προσφορές. Και τότε κατάλαβα ότι μου χαμηλόμισθος πελάτης με δίδασκε τις περιπλοκές του εμπορίου, έστω και χωρίς να το ζητήσω.

Εγκατάλειψη πελατών;

Οι θέσεις εργασίας με υψηλή αμοιβή προορίζονται συνήθως για ειδικούς, εκείνους που έχουν αποδείξει τις δεξιότητές τους και έχουν μάθει το επάγγελμά τους. Εκείνοι που είναι τώρα έτοιμοι να απελευθερώσουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους σε άκρως επαγγελματικά (και μερικές φορές κομψά) περιβάλλοντα.

Προφανώς, δεν είναι ποτέ εύκολο να βρίσκεις υψηλά αμειβόμενες δουλειές τακτικά εκτός και αν είσαι εδώ και πολλά χρόνια και καθιέρωσε τη φήμη και τη σταδιοδρομία του ελεύθερου επαγγελματία.

Ωστόσο, μόλις απέκτησαν μερικούς υψηλά αμειβόμενους πελάτες, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες (τους οποίους γνωρίζω προσωπικά) αρχίζουν να παίρνουν τα πράγματα εύκολα. Εγκαταλείπουν τους παλιούς χαμηλόμισθους πελάτες τους, καθώς πιστεύουν ότι έχουν πλέον την εμπειρία και τα διαπιστευτήρια για καλύτερους πελάτες.

εγκατάλειψη πελατών

Τα αποτελέσματα έγιναν διακριτά με τον καιρό. Καθώς αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες απολαμβάνουν τη νέα τους δόξα, θα ολοκληρώσουν τις εργασίες τους μόνο από υψηλά αμειβόμενους πελάτες και στη συνέχεια θα κάθονται στο ρελαντί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, περιμένοντας το επόμενο έργο τους με υψηλή αμοιβή να πέσει στην αγκαλιά τους.

11 σημάδια προβληματικών πελατών που πρέπει να αφήσετε να φύγουν

11 σημάδια προβληματικών πελατών που πρέπει να αφήσετε να φύγουν

Στον ελεύθερο επαγγελματισμό, δεν είναι ο αριθμός των πελατών που έχετε που θα δημιουργήσει ή θα καταστρέψει την επιχείρησή σας για τον ελεύθερο επαγγελματία,… Διαβάστε περισσότερα

Χάνοντας την επαφή τους

Δεδομένου ότι αρχίζουν να εργάζονται λιγότερο και να περιμένουν περισσότερο, τώρα το κάνουν λιγότερες ευκαιρίες να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους. Μερικοί χάνουν τα πλεονεκτήματα και τα νικητήρια χαρακτηριστικά τους, και το χειρότερο από όλα, η έλλειψη θέσεων εργασίας τους έχει κάνει τεμπέληδες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν αφορά μόνο την απόκτηση έργων και την απόκτηση χρημάτων, αλλά και σχετικά με κατανοώντας την ομορφιά του ελεύθερου επαγγελματία και την πειθαρχία που πρέπει να έχετε για να είστε στην επιχείρηση. Είναι επίσης ένα επάγγελμα που είναι δικτυωμένο και βασίζεται στον αλληλοσεβασμό.

9 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον ελεύθερο επαγγελματισμό πλήρους απασχόλησης

9 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον ελεύθερο επαγγελματισμό πλήρους απασχόλησης

Για τους περισσότερους από εμάς, η πλήρης απασχόληση ελεύθερου επαγγελματία φαίνεται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πρέπει να γίνουμε οι δικοί μας… Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να επιμείνουμε σε πελάτες με χαμηλή αμοιβή;

Εάν το ερώτημα εδώ είναι “μήπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να απαλλαγούν εντελώς από τους χαμηλοπληρωμένους πελάτες αφού αποκτήσουν πελάτες με υψηλό κόστος”, τότε η απάντηση είναι σίγουρα όχι. Το γεγονός οτι δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε θέση να βρίσκουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας τακτικάείναι αρκετός λόγος για να μένουν και σε χαμηλοπληρωμένους πελάτες.

Επίσης, το γεγονός παραμένει ότι υπάρχει πάντα έλλειψη θέσεων εργασίας υψηλής αμοιβής. Αυτές οι δουλειές πέφτουν γρήγορα στην αγκαλιά κάποιου άλλου μόλις φτάσει. Ως εκ τούτου, η διαγραφή πελατών χαμηλών πληρωμών από τη λίστα επαφών σας είναι μια πράξη που δεν συνιστάται.

Ακόμα κι αν έχετε αρχίσει να αποκτάτε πελάτες με υψηλές αποδοχές, συνεχίστε να εργάζεστε για τουλάχιστον μερικούς χαμηλοπληρωμένους πελάτες. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μπορούσες να χτυπήσεις ξερό. Οι ανασφάλειες του ελεύθερου επαγγελματία μπορεί να σας πιάσουν και είναι πολύ πραγματικές πηγές ανησυχίας.

Κράτησε μια ισορροπία

Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη να επιτύχετε μια ισορροπία όταν επιλέγετε ποιο έργο θα αναλάβετε και ποιο θα απορρίψετε. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τους εξαιρετικά επιτυχημένους ελεύθερους επαγγελματίες από τους μέτριους.

Οι άκρως επιτυχημένοι στρατηγική της καριέρας τους και πάντα αξιοποιήστε πλήρως από τον πολύτιμο χρόνο τους και κάθε ευκαιρία. Καταλαβαίνουν ότι οι ευκαιρίες μπορεί να στερέψουν σύντομα, και ως εκ τούτου, δημιουργούν μια βάση δεδομένων πελατών και εργάζονται για να τους ικανοποιήσει όλους. Ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τις στιγμές κρίσης και έχουν σχεδόν πάντα τα χέρια τους γεμάτα.

επιτύχει μια ισορροπία

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν σημειώσει μέση επιτυχία μπορεί να πέσουν στην παγίδα της υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Είναι αλήθεια ότι θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες με υψηλές αποδοχές, αλλά όταν αποκτήσουν μία, στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι περισσότερες από αυτές τις ευκαιρίες βρίσκονται σε κάθε άλλη γωνία, έτοιμοι να χτυπήσουν την πόρτα.

Ακόμα κι αν δεν το πιστεύουν, συμπεριφέρονται έτσι όταν αρχίζουν να παραμελούν τους προηγούμενους χαμηλόμισθους πελάτες τους. Αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οξεία έλλειψη εργασίας και πιθανότατα θα το μάθουν με τον δύσκολο τρόπο Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να δημιουργηθεί μια καλή πελατεία.

Βελτίωση της κατάταξής σας

Οι φόρμουλες επιτυχίας αλλάζουν πολύ γρήγορα σε έναν κόσμο ελεύθερου επαγγελματία. Όσοι μόλις μπήκαν στο ιατρείο και έχουν μόνο έναν ή δύο υψηλά αμειβόμενους πελάτες, θα πρέπει επίσης να διατηρήσουν έναν καλό αριθμό χαμηλόμισθων πελατών για να μην υστερούν στην εργασία τους.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να συνεχίσουν να βελτιώνουν τη φήμη τους και να συνεχίσουν να εργάζονται για την απόκτηση περισσότερων υψηλά αμειβόμενων πελατών, κάτι που δεν είναι ποτέ εύκολο ακόμη και για εδραιωμένους βετεράνους. Εάν είστε πολύ επιδέξιος ελεύθερος επαγγελματίας, με τον καιρό, θα μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερους πελάτες.

Παρεμπιπτόντως, ποτέ μην χαλάσετε τη σχέση σας με κανέναν από τους πελάτες σας – ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορούν να αλλάξουν οι καιροί και ίσως χρειαστεί να αρχίσετε ξανά να προσεγγίζετε τους παλιούς σας πελάτες.

5 τρόποι για να χάσετε τους πελάτες σας

5 τρόποι για να χάσετε τους πελάτες σας

Οι πελάτες είναι μια φοβισμένη ομάδα ανθρώπων από τους οποίους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μερικοί πελάτες είναι απίστευτα εύκολοι… Διαβάστε περισσότερα

Τυλίγοντας

Η ιστορία μπορεί να διαφέρει από τον έναν ελεύθερο επαγγελματία στον άλλο, αλλά για μένα, οι χαμηλόμισθοι πελάτες ήταν υπεύθυνοι για την πρόοδό μου. Και τους νιώθω ακόμα ευγνωμοσύνη.

Μόλις εδραιωθείτε στο εμπόριο, μπορεί να μην είναι δυνατό να εργαστείτε για κάποιο ή για όλα μακροπρόθεσμα, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τη συμβολή τους.