Πώς να ανακτήσετε τη χαμένη κατάταξη SEO το 2022;

Η Google πραγματοποίησε μια πολεμική αλλαγή στον αλγόριθμό της το 2021. Τον τελευταίο 1 χρόνο, η Google παρουσίασε τόνους ενημερώσεων στον αλγόριθμό της. Μερικές από αυτές τις ενημερώσεις ήταν πολύ μικρές για να τις λάβετε υπόψη. Υπήρχαν επίσης ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις, που σχετίζονται με το SERP και το περιεχόμενο.

Όλα αυτά οδήγησαν σε ένα χαοτικό σενάριο για τους ψηφιακούς εκδότες. Υπήρχε μεγάλη σύγχυση λόγω της αλληλεπικαλυπτόμενης φύσης των ενημερώσεων που όχι μόνο κατέστησε λιγότερο περιεκτικό αλλά και δυσκολότερο τον εντοπισμό της βασικής αιτίας της μείωσης της επισκεψιμότητας αναζήτησης.

Αυτό το άρθρο παρέχει μια σύντομη αλλά διορατική αναφορά σχετικά με τα αίτια τέτοιων διαταραχών μαζί με μια λίστα τρόπων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάκτηση της δυναμικής.

Ενημερώσεις με στενή εστίαση

Η Google έφερε ένα Ενημέρωση εμπειρίας σελίδας εντός τριών μηνών στο πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Η κύρια ατζέντα πίσω από την ενημέρωση ήταν να ευχαριστήσει τους αποτελεσματικούς ιστότοπους με βάση την ταχύτητα φόρτωσης σε κινητά και άλλες δευτερεύουσες συσκευές.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτή η ενημέρωση οδήγησε σε επιδείνωση της επισκεψιμότητας για κινητά, επηρεάζοντας έναν τεράστιο αριθμό ψηφιακών εκδοτών. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη βελτιστοποίηση του ιστότοπου για να γίνει πιο ανταποκρινόμενος και πλοηγήσιμος.

Μερικά σημαντικά βήματα που πρέπει να συμπεριληφθούν στη διαδικασία είναι η εξάλειψη ανεπιθύμητων κωδικών και συνδέσμων. Συμπερίληψη εναλλακτικών λύσεων καλύτερης ποιότητας όσον αφορά τις εικόνες κ.λπ.

Όντας γνήσιος και φιλικός προς τον χρήστη

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους πίσω από την πτώση στην κατάταξη πολλών ιστότοπων ήταν το κατώτερο περιεχόμενό τους. Αυτό συνέβη σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Google σχετικά με την ποιότητα του περιεχομένου. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο αλγόριθμος έχει τροποποιηθεί για να συμπεριλάβει την ποιότητα περιεχομένου ως μία από τις αναπόσπαστες πτυχές και δείκτες. Αυτή η ενημέρωση είχε ποικίλα αποτελέσματα για διάφορους τύπους επιχειρήσεων. Τομείς όπως η χρηματοδότηση, η υγειονομική περίθαλψη και το ηλεκτρονικό εμπόριο έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες σε μεγαλύτερη κλίμακα σε σύγκριση με τους ψηφιακούς εκδότες σε άλλους τομείς.

Ένα από τα κενά του αλγορίθμου είναι η συμπεριφορά του. Για παράδειγμα, εάν κάποιος κορυφαίος ιστότοπος δεν έχει ενημερωθεί με τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις, τότε ο αλγόριθμος μπορεί να καταλήξει να τον χαρακτηρίσει ως ιστότοπο κακής ποιότητας. Οδηγώντας έτσι στη μείωση της κατάταξης.

Για να ανακτήσετε τις κατατάξεις αναζήτησης φέτος, πρέπει να έχετε υπόψη μερικά πράγματα. Μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν την εργασία στο αποτελεσματικότητα του περιεχομένου προσεγγίζοντας την πτυχή πιο επαγγελματικά (για αυτό, θα πρέπει να λάβετε βοήθεια από καταξιωμένους και επιδέξιους συγγραφείς, δημοσιογράφους κ.λπ.).

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αξιοπιστία του περιεχομένου, περάστε από το παλιό περιεχόμενο και ανακαλύψτε τα λάθη με κίνητρο τη διόρθωση και τον αυτοσχεδιασμό. Έχετε μια ελκυστική και καλά καθορισμένη δομή στο περιεχόμενο. Η έμφαση σε λέξεις-κλειδιά και η προσθήκη προσαρμοσμένων, καλά επώνυμων infographics θα βοηθήσει στην κατάταξη του περιεχομένου.

Η εργασία στο περιεχόμενό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατατάξετε υψηλότερα στο SERP. Χρήση SERP trackers για να αναλύσετε την κατάταξη SERP σας για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι περιεχόμενο λειτουργεί και τι όχι.

Έμφαση στο Link-Building

Όλοι γνωρίζουμε ότι διάφοροι ιστότοποι συνδέονται με πολλούς διαφημιστές για να προσθέσουν στο οικονομικό τους τμήμα. Ένας άλλος λόγος είναι η ευθέως αναλογική σχέση μεταξύ των backlinks και της κατάταξης στον κατακόρυφο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις η συμπερίληψη ενός τεράστιου αριθμού διαφημίσεων στον ιστότοπο μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Η σύνδεση του ιστότοπου με πολλές πηγές τείνει συχνά να προωθεί το spamming και την εμφάνιση αναξιόπιστων και ασήμαντων πληροφοριών.

Λόγω ενός τέτοιου προβλήματος, η τελευταία ενημέρωση του αλγόριθμου της Google αφορούσε τα backlinks και τις υπερβολικές διαφημίσεις. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις τελευταίες ενημερώσεις backlinks και να μην επαναλάβετε τα λάθη του περασμένου έτους.

Καθώς η Google δεν κατατάσσει όλους τους συνδέσμους εξίσου, επομένως εάν ο ιστότοπός σας συνδέεται με κάποια μη ουσιαστική πηγή, τότε θα έβλαπτε την κατάταξη της αναζήτησης. Αυτό ήταν αρκετά εμφανές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Τώρα, για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, οι ιστότοποι θα πρέπει να συνδέονται με αξιόπιστες και απόρρητες πηγές και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τη σύνδεση του ιστότοπού τους με πηγές χορηγίας ή εξαπάτησης.

συμπέρασμα

Η προηγούμενη χρονιά ήταν ταραχώδης και ταραχώδης για τον ψηφιακό τομέα πολλών επιχειρήσεων. Οι γρήγορες και απροσδόκητες αλλαγές στους αλγόριθμους είχαν δραστική επίδραση στην κατάταξη πολλών ψηφιακών εκδοτών. Ωστόσο, καθώς προχωράμε σε ένα νέο έτος συνολικά, θα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην επίλυση των επιπλοκών μέσω απλών μεθόδων εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και έμφασης. Ταυτόχρονα, πρέπει να εξεταστούν και να αυτοσχεδιαστούν ορισμένοι μικροί αλλά περίπλοκοι παράγοντες για να αναβαθμιστεί η κατάταξη του ιστότοπου στον κατακόρυφο.