Πώς να αντιμετωπίσετε την κριτική στον κόσμο των ελεύθερων επαγγελματιών

Η κριτική μπορεί να σε διαλύσει, αλλά μόνο αν του επιτρέψετε να το κάνει αυτό. Η αποδοχή της κριτικής είναι ουσιαστικό μέρος της βελτίωσης των δεξιοτήτων κάποιου. Ένα άτομο πρέπει πάντα να αντιμετωπίζει το δικό του μερίδιο κριτικής. Το καλύτερο είδος είναι εκείνοι που δέχονται την κριτική και μαθαίνουν να ζουν με αυτήν. Είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο ακούγεται.

Ο κόσμος είναι ένα μέρος όπου ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις. Είτε είναι στο γραφείο είτε στο σπίτι, διαφορετικές απόψεις μπορεί να οδηγήσουν σε συγκρούσεις απόψεωνπρόσφορο έδαφος για κριτική, αν θέλετε.

Όταν εργάζεστε ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα λαμβάνετε επίσης το μερίδιο της κριτικής σας από τους πελάτες σας. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας λειτουργεί διαφορετικά από τον επόμενο, και ενώ ορισμένοι μπορούν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες ενός συγκεκριμένου πελάτη, άλλοι μπορεί να θεωρηθούν ότι λείπουν.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες την κριτική; Χρειάζεται να ενσταλάσουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ή πρέπει να αναπτύξουν ορισμένες συμπεριφορές για να θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο; Θα εξετάσουμε τους λίγους τρόπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κριτική.

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές δουλειές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

Αποδεχτείτε την κριτική

Ένα άτομο που δέχεται κριτική δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να εμβαθύνει στις αδυναμίες του και κάντε έναν έλεγχο πραγματικότητας. Στον τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών, μπορεί να συμβούν λάθη και να υπάρχει χώρος για βελτίωση. πρέπει να ξεκινήσει κανείς με το να είναι ανοιχτός στην κριτική.

αποδοχή-κριτική

Η απόκρουση κάθε είδους κριτικής θα κρατήσει το άτομο σε απόσταση αναφορικά με τα μειονεκτήματά του, εμποδίζοντας την πρόοδο μακροπρόθεσμα. Μια έγκαιρη επίπληξη θα μπορούσε να σας γλιτώσει από μια μεγάλη απώλεια, καθώς οι μικρές μαρτυρίες σας βοηθούν να έχετε πλήρη επίγνωση της θέσης σας και έχετε την τάση να εργάζεστε για τις αδυναμίες σας για να επιστρέψετε εκεί που ανήκετε.

Η αποδοχή της κριτικής είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός επιτυχημένου ελεύθερου επαγγελματία. Ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας κατανοεί την αξία της καταδίκης και ξέρει ότι το μόνο που μένει να κάνει είναι να αντεπιτεθείτε και αποδείξτε στους άλλους ότι κάνουν λάθος.

Πώς να μετατρέψετε την κριτική σε έμπνευση

Πώς να μετατρέψετε την κριτική σε έμπνευση

Ως δημιουργικοί, η κριτική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας μας. Ωστόσο, λόγω της καλλιτεχνικής μας ευαισθησίας, μπορούμε να… Διαβάστε περισσότερα

Διακριτική κριτική

Μερικές φορές, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της κακοποίησης κάποιου και της κριτικής του.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει πολύ στον τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών. Ένας πελάτης εκνευρίζεται από το υποβληθέν αποτέλεσμα. Δεν του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που βλέπει, οπότε αρχίζει να πυροβολεί κατάχρηση. Η κριτική, όταν κατευθύνεται από την καρδιά και όχι από το μυαλό, συνήθως έρχεται με τη μορφή κατάχρησης.

Είναι σημαντικό για έναν ελεύθερο επαγγελματία να αγνοήστε τέτοιες επικρίσεις καθώς θα φέρει μόνο πληγή και δυσαρέσκεια. Αντίθετα, εστιάστε στην κριτική που επισημαίνει με ακρίβεια τις ελλείψεις σας και σας δίνει λόγους ή μια κατεύθυνση προς την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε για βελτίωση.

καταχρηστική-κριτική
Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική σε κάποιον

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική σε κάποιον

Το Διαδίκτυο μας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να γεράσουμε αλλά δεν χρειάζεται να μεγαλώσουμε… Διαβάστε περισσότερα

Πάρτε το και κάντε βελτίωση

Το περιοδικό που απέρριψε το άρθρο μου εντόπισε και υπέδειξε τα λάθη μου αποτελεσματικά. Έριξα μια δεύτερη ματιά στη δουλειά μου και διαπίστωσα ότι συμφωνώ μαζί τους: το άρθρο μου δεν είχε το ποιοτικό πρότυπο που αναζητούσε το περιοδικό και δεύτερον, δεν είχα εξηγήσει καλά το θέμα μου.

Το περιοδικό μου έδωσε μια αποδοκιμαστική απάντηση, η οποία δεν είχε νόημα κατάχρησης, ήταν καλά σκηνοθετημένη και είχε αξία για έναν ελεύθερο επαγγελματία. Με παρακίνησε να βρω τα λάθη μου και να βελτιώσω τη δουλειά μου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να έχουν τη συνήθεια να αναλογίζονται τις αδυναμίες τους όταν τους επισημαίνονται. Έχοντας την ταπεινότητα να γνωρίζουν ότι ακόμη και αυτοί μπορεί να κάνουν λάθος και ότι μπορούν να επικριθούν από τους πελάτες τους, τους επιτρέπει να μην εκλαμβάνουν ποτέ την κριτική ως προσωπικό χτύπημα, αλλά περισσότερο ως βήμα προς την οικοδόμηση μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Σκέψη θετικά

Θυμάμαι ένα επεισόδιο όταν ένα από τα άρθρα μου απορρίφθηκε από ένα έντυπο περιοδικό, με καλούς λόγους. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο τρόπος με τον οποίο με αρνήθηκαν – ευγενικοί αλλά με μια απόχρωση κριτικής τυλιγμένη σε απαλά διατυπωμένες προτάσεις.

Το περιοδικό αρνήθηκε να δημοσιεύσει το άρθρο μου λέγοντας: “Το άρθρο είναι καλογραμμένο, αλλά δυστυχώς δεν έχει το πρότυπο που ακολουθεί το περιοδικό μας. Το άρθρο θα μπορούσε να είχε γραφτεί με πολύ καλύτερο τρόπο. Θα θέλαμε πολύ να δημοσιεύσουμε άρθρα που σκάβουν βαθιά και καλύπτει το θέμα περίτεχνα».

Αυτό το κομμάτι της κριτικής θα μπορούσε να με πληγώσει, αλλά το περιοδικό επέλεξε να είναι πιο εκλεπτυσμένο. Και αυτό με ώθησε να ανακαλύψω τις δικές μου ελλείψεις στη δουλειά μου.

παίρνω-πράγματα-θετικά

Αντιμετωπίστε τον φόβο των επαναλαμβανόμενων επικρίσεων

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κριτικές δεν θα σταματήσουν ποτέ να έρχονται. Μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουμε διορθώσει τα λάθη μας, αλλά με κάποιο τρόπο, οι πελάτες μπορούν ακόμα να βρουν λάθη στη δουλειά μας. Αν αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί, τότε ένα αποτύπωμα αποτυχίας θα στερεώσει τη βάση του στο μυαλό μας.

Η διατήρηση αυτής της στάσης, ή ακριβέστερα, αυτού του φόβου είναι σίγουρα επιβλαβής. Θα αναπτύξαμε μια αρνητική στάση ή ακόμα και θα αρχίζαμε να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Η κάθε είδους αρνητικότητα για έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι θανατηφόρα για την καριέρα κάποιου.

Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγουμε να είμαστε αρνητικοί και να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα λάθη που επισημαίνονται στην επόμενη ολοκληρωμένη εργασία. Αντίθετα, λάβετε μέτρα που θα αποτρέψουν την επανάληψη των ίδιων λαθών.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε ποια είναι τα λάθη σας είναι να ρωτήσετε τον πελάτη σας. εάν το έργο σας απορριφθεί, ρωτήστε ευγενικά τον πελάτη σας ποιο ήταν το πρόβλημα. Θυμήθηκα όταν μια δουλειά μου απορρίφθηκε συνεχώς από μια σειρά πελατών.

Δεν είχα ιδέα τι ήταν λάθος με το γράψιμό μου μέχρι μια μέρα. Αποφάσισα να ρωτήσω έναν από τους πελάτες μου, ο οποίος μου είπε: «Είχες κατασκευάσει λανθασμένα προτάσεις σε πολλά σημεία και χρησιμοποιούσες ενικό και πληθυντικό μαζί σε πολλές από τις προτάσεις σου, κάτι που είναι λάθος».

Και μέχρι σήμερα, ποτέ δεν μετάνιωσα που αντιμετώπισα τον φόβο μου να μην με επικρίνουν και απλώς ρωτούσα αδιάφορα πού έκανα λάθος.

συμπέρασμα

Η κριτική μπορεί να σας στοιχειώνει, αλλά ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορείτε να γίνετε επιτυχημένοι μόνο αν διαπραγματεύεστε με συνέπεια τις κριτικές που λαμβάνετε στην καριέρα σας και κάνοντας τις να σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε.

Οι ανασφάλειες είναι μια δεκάρα για την καριέρα ενός ελεύθερου επαγγελματία. εδώ είναι προτάσεις για το πώς να τα αντιμετωπίσετε. Ενώ είστε σε αυτό, μπορεί να θέλετε να μάθετε εάν αυτό που κάνετε σας κάνει να χάσετε έναν πελάτη!

Έχετε δεχθεί ποτέ κριτική που προέρχεται από την καρδιά, όχι από το μυαλό;