Πώς να αποκτήσετε στέλεχος πληρωμής

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 51 εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι ανεξάρτητοι εργολάβοι. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης.

Στο Harvard Business Review, οι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι κατονόμασαν πολλά οφέλη της αυτοαπασχόλησης. Γενικά πιστεύουν ότι προσφέρει πιο σταθερό εισόδημα, η αμοιβή είναι υψηλότερη και οι ώρες τους είναι και πιο ευέλικτες και πιο αξιόπιστες.

Όμως, η αυτοαπασχόληση στερείται κάτι που προσφέρει η παραδοσιακή απασχόληση: ένα στέλεχος αμοιβής. Αυτό οδηγεί τους ελεύθερους επαγγελματίες να αναρωτιούνται: “Πώς μπορώ να λάβω τα στελέχη όταν δεν έχω εργοδότη;”

στελέχη πληρωμής

Γιατί χρειάζομαι ένα στέλεχος πληρωμής;

Το στέλεχος πληρωμής είναι ένα οικονομικό έγγραφο. Παρακολουθεί την αμοιβή και τις ώρες εργασίας σας.

Ίσως χρειαστεί να συλλέξετε στελέχη για να δείξετε το εισόδημά σας. Είναι ένας χρήσιμος πόρος εάν θέλετε να πάρετε ένα δάνειο ή να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα διαμέρισμα.

Και, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι συνετό να διατηρείτε έναν ισολογισμό, μια κατάσταση ταμειακών ροών και μια κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων. Τα στελέχη πληρωμής σάς δίνουν μια χάρτινη διαδρομή, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την ακρίβεια των οικονομικών σας εγγράφων.

Περιεχόμενα Πληρωμής

Τα στελέχη πληρωμής μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με τα κέρδη, τις ώρες εργασίας και τις παρακρατήσεις φόρων ενός υπαλλήλου. Ένα στέλεχος πληρωμής παραθέτει:

 • Ο αριθμός αναγνώρισης του εργοδότη (EIN)
 • Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης υπαλλήλου (SSN)
 • Πλήρες όνομα και διεύθυνση του υπαλλήλου
 • Το νόμιμο όνομα και η διεύθυνση του εργοδότη
 • Ημερομηνίες περιόδου πληρωμής
 • Μεγάλα κέρδη
 • Παρακρατήσεις φόρων (εισόδημα, FICA, πολιτειακό, τοπικό)
 • Εισφορές (ταμείο συνταξιοδότησης, HSA)
 • Εκπτώσεις (ασφάλιστρα)
 • Καθαρές αποδοχές

Πώς παίρνουν οι υπάλληλοι της W-2 Μισθοί;

Όταν ένας οργανισμός προσλαμβάνει έναν υπάλληλο W-2, χρησιμοποιεί τη φόρμα W-2 για να αναφέρει τους μισθούς (ή το μισθό) του υπαλλήλου για φορολογικούς σκοπούς. Αναφέρει επίσης παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος και FICA.

Κανένας ομοσπονδιακός νόμος δεν απαιτεί από τους εργοδότες να παρέχουν αποκόμματα. Ωστόσο, οι περισσότεροι εργοδότες είναι νομικά υποχρεωμένοι να παρέχουν αποκόμματα βάσει της πολιτειακής νομοθεσίας ή του νόμου περί δίκαιων προτύπων εργασίας (FLSA).

Τρέχων εργοδότης (μεγάλος)

Σε έναν μεγάλο οργανισμό, μπορεί να μπορέσετε να λάβετε το στέλεχος πληρωμής επικοινωνώντας με το τμήμα μισθοδοσίας της εταιρείας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε ένα στέλεχος πληρωμής μέσω μιας ασφαλούς πύλης στον ιστότοπο της εταιρείας σας. Συχνά, μπορείτε να λάβετε το απόκομμα πληρωμής επικοινωνώντας με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του εργοδότη σας.

Συνήθως, είτε το τμήμα μισθοδοσίας είτε το HR μπορεί να σας φέρει γρήγορα ένα τυπωμένο αντίγραφο του στελέχους πληρωμής για την τελευταία περίοδο πληρωμής. Εάν σέρνουν τα πόδια τους, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υποβάλετε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας της πολιτείας σας.

Πρώην υπάλληλος

Η FLSA απαιτεί από τους περισσότερους οργανισμούς να διατηρούν αρχεία μισθοδοσίας πρώην υπαλλήλων για έως και τρία χρόνια. Εάν αποχωρήσατε από αυτόν τον εργοδότη πριν από περισσότερα από τρία χρόνια, είναι απίθανο να έχει ακόμα στο αρχείο τα αποκόμματά σας (αλλά δεν είναι κακό να το ελέγξετε).

Για να λάβετε ένα στέλεχος πληρωμής από προηγούμενο εργοδότη, επικοινωνήστε με το τμήμα HR. Ρωτήστε ποια είναι η διαδικασία για να ζητήσετε παλιά στελέχη ή έγγραφα μισθοδοσίας.

Μπορεί να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα αίτησης στελέχους πληρωμής. Η φόρμα αιτήματος συνήθως ζητά:

 • Το SSN σας
 • Το πρώην EIN σας
 • Οι ημερομηνίες της περιόδου πληρωμής για τις οποίες λαμβάνετε στελέχη,
 • Το ονοματεπώνυμο σου
 • Η προηγούμενη διεύθυνσή σας,
 • Η τρέχουσα διεύθυνσή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες του οργανισμού. Υποβάλετε τη φόρμα με φαξ ή email. Ενδέχεται να υπάρχει χρέωση διοικητικής διεκπεραίωσης για την υποβολή της φόρμας.

Μικρός Εργοδότης

Ένας μικρός εργοδότης μπορεί να μην έχει τμήμα HR. Ωστόσο, όποιος είναι υπεύθυνος για τη μισθοδοσία πρέπει να παρέχει στους υπαλλήλους του W-2 με αποκόμματα στις περισσότερες πολιτείες.

Εάν ο εργοδότης σας είναι μικρός, μπορεί να μην γνωρίζει πώς να δημιουργήσει ένα στέλεχος πληρωμής για εσάς. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες στην επόμενη ενότητα.

Πώς να αποκτήσετε στοιχεία μισθοδοσίας ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης;

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε το δικό σας στέλεχος πληρωμής ή ένα για τον υπάλληλο του W-2, είναι να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια αποκομμάτων. Μια γεννήτρια πληρωμών διευκολύνει τη συμπλήρωση των πληροφοριών και την εκτύπωση του στελέχους.

Θα χρειαστείτε τις πληροφορίες που αναφέρονται στην υποενότητα «περιεχόμενα στέλεχος πληρωμής». Εάν δεν έχετε υπαλλήλους πέρα ​​από εσάς, δεν χρειάζεστε EIN.

Απασχόληση εργαζομένων W-2

Ο οργανισμός σας χρειάζεται EIN προτού προσλάβετε υπαλλήλους της W-2. Το EIN είναι δωρεάν. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα ηλεκτρονικά, μέσω του ιστότοπου της IRS.

Εάν έχετε υπαλλήλους W-2, πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα W4 πριν λάβουν τον πρώτο τους μισθό. Το έντυπο W4 λέει στη μισθοδοσία πόσα πρέπει να παρακρατηθεί από κάθε μισθό για φορολογικούς σκοπούς.

Εάν δεν είστε σίγουροι τι να παρακρατήσετε, εξετάστε τη δημοσίευση 15 της IRS. Αυτή η δημοσίευση είναι ένας φορολογικός οδηγός για τους εργοδότες. Ορίζει όρους και εξηγεί πώς μπορεί να λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε λογισμικό μισθοδοσίας εργαζομένων. Αυτό μπορεί να σας κρατήσει στη σωστή πλευρά των φόρων σας. Μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει την άμεση κατάθεση, η οποία είναι συχνά βολική και ασφαλής.

Απασχόληση μόνο

Εάν είστε αυτοαπασχολούμενος, μπορεί να ωφεληθείτε από τη χρήση του a κατασκευαστής πληρωμών. Θα πρέπει να καθορίσετε τον ακαθάριστο μισθό σας. Αυτό είναι το πόσα κερδίζετε σε ένα χρόνο, διαιρούμενο με το πόσες περιόδους πληρωμής χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να οργανώσετε περιόδους πληρωμής γύρω από πληρωμές από τους μεγαλύτερους πελάτες σας. Ή, μπορείτε απλώς να επιλέξετε μια συχνότητα, όπως “κάθε δύο εβδομάδες”. Για περισσότερες πληροφορίες, εξερευνήστε το Κέντρο Φορολογίας Ελεύθερων Επαγγελματιών της IRS.

Λάβετε Στοιχεία πληρωμής, Φόρμες W2 και άλλα

Τώρα μπορείτε να σταματήσετε να αναρωτιέστε πώς να λάβετε στελέχη και να προχωρήσετε και να τα αποκτήσετε.

Η γεννήτρια στελέχους πληρωμής δημιουργεί έντυπα και ηλεκτρονικά στελέχη σε μια σειρά προτύπων. Εξερευνήστε τις επιλογές σας για τη δημιουργία ενός στύλου πληρωμής τώρα.