Πώς να βελτιώσετε την παραγωγικότητα με την παρακολούθηση οχημάτων στόλου –

Ένας μη παραγωγικός στόλος μπορεί να σας κοστίσει χρόνο και χρήμα στην επιχείρησή σας. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή διαχείριση του στόλου σας. Ένας καλά διαχειριζόμενος στόλος μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση της παραγωγικότητας στην επιχείρησή σας. Εκτός από την αύξηση της παραγωγικότητας, μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας. Η βελτιωμένη ασφάλεια θα μειώσει τις ασφαλιστικές αξιώσεις, με αποτέλεσμα μειωμένο κόστος ασφάλισης στόλου για την επιχείρησή σας. Μείωση του κόστους ασφάλισης μικρού στόλου μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε πώς να βελτιώσετε την παραγωγικότητα στην επιχείρησή σας με την παρακολούθηση οχημάτων διαχείρισης στόλου. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Ανάλυση Δεδομένων

Σήμερα, υπάρχουν πολλά λογισμικά διαχείρισης στόλου που βοηθούν στη συλλογή δεδομένων για τη σωστή διαχείριση του στόλου. Ένα από αυτά είναι η τηλεματική, η οποία βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του στόλου. Αυτό το εργαλείο λογισμικού παρακολούθησης σάς δίνει πληροφορίες για τη λειτουργία ενός οχήματος και το σχετικό κόστος. Γενικά, το λογισμικό διαχείρισης στόλου μπορεί να σας παρέχει σημαντικές μετρήσεις, όπως π.χ.

 • Τοποθεσία οχήματος, απόσταση που διανύθηκε και διαδρομή
 • Συμπεριφορά οδηγού
 • Περίοδος αδράνειας
 • Ώρες χρήσης οχημάτων
 • Απόδοση καυσίμου

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα αρχεία λογισμικού διαχείρισης στόλου των φορτηγών σας και διατηρείτε τα ιστορικά δεδομένα ενός στόλου για τουλάχιστον 1 χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να προβλέψετε τις μελλοντικές τάσεις.

Πραγματοποιείτε επιθεωρήσεις συντήρησης τακτικά

Η τακτική επιθεώρηση στόλου θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι τα οχήματά σας έχουν τη βέλτιστη απόδοση. Οι τακτικές επιθεωρήσεις θα βοηθήσουν επίσης στην πρόληψη προβλημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε δαπανηρές, δαπανηρές επισκευές, εάν δεν επιλυθούν γρήγορα. Επιπλέον, σας επιτρέπει να εντοπίσετε δυσλειτουργίες και άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγικότητα ενός οχήματος.

Μερικοί από τους άλλους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν οι τακτικές επιθεωρήσεις συντήρησης περιλαμβάνουν τους εξής:

Αυξημένη ασφάλεια. Οι τακτικοί έλεγχοι και η συντήρηση θα βοηθήσουν στην αποφυγή μηχανικής βλάβης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατυχήματα στο δρόμο. Ως εκ τούτου, συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας για τους οδηγούς. Τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα που είναι ασφαλή στο δρόμο θα είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν ατύχημα, κάτι που θα συμβεί μείωση του κόστους ασφάλισης στόλου φορτηγών και αύξηση του χρόνου στο δρόμο.

Θετική φήμη για την εταιρεία σας. Ένα όχημα γίνεται αξιόπιστο εάν συντηρείται σωστά. Η τακτική συντήρηση των οχημάτων διασφαλίζει τη βέλτιστη παραγωγικότητα, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ικανοποίηση για πελάτες και εργαζόμενους.

Μειωμένο κόστος. Η τακτική συντήρηση θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση του κόστους. Για παράδειγμα, η τακτική αλλαγή των φίλτρων καυσίμου και του λαδιού μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σημαντικών δυσλειτουργιών που θα κοστίσουν πολλά χρήματα για να διορθωθούν.

Εξετάστε το κόστος καυσίμων

Τα καύσιμα είναι από τα πιο ακριβά πράγματα που χρειάζονται για τη διαχείριση των στόλων σας και πρέπει να το προσέξετε πολύ. Οι κακές συμπεριφορές οδήγησης και η δρομολόγηση πιθανότατα θα οδηγήσουν σε σπατάλη καυσίμων. Για παράδειγμα, η υπερβολική ταχύτητα και το ρελαντί, η γρήγορη επιτάχυνση και άλλες κακές συνήθειες οδήγησης μπορούν να μειώσουν την απόσταση σε μίλια βενζίνης έως και 30%.

Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πώς να εξοικονομήσουν τη χρήση καυσίμου. Επομένως, πρέπει να εκπαιδεύσετε τους οδηγούς σας σε αυτά τα πράγματα. Ενημερώστε τους τις βέλτιστες πρακτικές για την ελαχιστοποίηση της χρήσης καυσίμου. Κάνοντας αυτό θα συμβάλει στη μείωση του κόστους ανεφοδιασμού καυσίμων. Επιπλέον, παρακολουθήστε πόσα ξοδεύει κάθε οδηγός για καύσιμα. Κρατήστε αρχείο για αυτό, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε πόσα ξοδεύει η εταιρεία σας για καύσιμα κάθε μήνα. Επίσης, χρησιμοποιήστε συστήματα παρακολούθησης οχημάτων στόλου για να βρείτε τις καλύτερες διαδρομές που θα βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της χρήσης καυσίμου.

Βελτιώστε την ασφάλεια του οδηγού

Η ασφαλής οδήγηση είναι μια κρίσιμη πτυχή της διαχείρισης του στόλου. Η ενθάρρυνση ασφαλών οδηγικών συνηθειών θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας του οδηγού, στη μείωση του κόστους στα καύσιμα και πολλά άλλα. Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του οδηγού είναι οι εξής:

 • Χρησιμοποιήστε συστήματα παρακολούθησης στόλου για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού
 • Καθιερώστε ισχυρή κουλτούρα ασφάλειας
 • Εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ασφάλεια των οδηγών
 • Καθιερώστε μια ισχυρή κουλτούρα συντήρησης
 • Χρησιμοποιήστε συστήματα παρακολούθησης στόλου για να βρείτε τις ασφαλέστερες διαδρομές
 • Κάνοντας όλα αυτά θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας του οδηγού και θα συμβάλει επίσης στην αύξηση της παραγωγικότητας του στόλου σας.

συμπέρασμα

Ο στόλος σας πρέπει να γίνεται σωστά, εάν θέλετε αυξημένη παραγωγικότητα στην επιχείρησή σας. Η χρήση συστημάτων παρακολούθησης στόλου μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό το θέμα. Με τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε την παραγωγικότητα στην επιχείρησή σας.