Πώς να δημιουργήσετε τα ιδανικά προφίλ πελατών σας για ελεύθερους επαγγελματίες

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι «τι θέλουν πραγματικά οι πελάτες μου;» Για να το μάθετε, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ποιοι είναι οι πελάτες σας. ο Ιδανικό προφίλ πελάτηή ICP, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες παρόχους υπηρεσιών και επιχειρηματίες για να καταλάβουν ακριβώς αυτό.

Είναι ένα βολικός τρόπος για να κάνετε μεγέθυνση ακριβώς στον τύπο πελάτη που θέλετε να εξυπηρετήσετε ως ιδιοκτήτης δημιουργικής επιχείρησης. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω τα βήματα για τη δημιουργία προφίλ πελατών για τη δική σας σειρά πελατών, ώστε να μπορείτε να κατανοούν καλύτερα και τους παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες.

Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το ICP μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό που οι πελάτες σας θα νομίζουν ότι μπορείτε να διαβάσετε τα μυαλά σας.

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές εργασίες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα Ιδανικά Προφίλ Πελατών;

Αν και ακούγεται με διάφορα ονόματα στον τομέα των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ – ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν ακόμη και τα δικά τους δικές τους ιδιόκτητες εκδόσειςπλήρης με εξατομικευμένα δεδομένα και ερωτηματολόγια – η βασική προϋπόθεση του Ideal Client Profile είναι η ίδια παντού.

ιδανικό πελάτη

Χρησιμοποιώντας λεπτομερείς πληροφορίες για τις γενικές συνήθειες και ανάγκες της αγοράς-στόχου σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό, ιδανικό «άτομο» που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο για τις προσπάθειες μάρκετινγκ σας.

Ξεχάστε να προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε εκατοντάδες ή και δεκάδες διαφορετικούς πελάτες – με το ICP μπορείτε να έχετε ένα τελειοποιημένος “μέσος όρος” που θα συμμορφωθεί η πλειοψηφία των πελατών σας, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο να μπουν μέσα στο κεφάλι τους.

Συλλογή πληροφοριών

Ακριβώς όπως ένας μυθιστοριογράφος που δημιουργεί έναν χαρακτήρα για ένα βιβλίο, ένας ελεύθερος επαγγελματίας που δημιουργεί ένα Ιδανικό προφίλ πελάτη πρέπει πρώτα να έχει κάποιες βασικές πληροφορίες για ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά για χρήση ως αναφορά.

Ωστόσο, σε αντίθεση με έναν μυθιστοριογράφο, δεν μπορείτε απλώς να επινοήσετε πράγματα ή να τροποποιήσετε τα γεγονότα χρησιμοποιώντας τη δημιουργική σας άδεια (καλά, θα μπορούσατε, αλλά δεν θα ήταν τρομερά χρήσιμο στην επιχείρησή σας).

Ο ευκολότερος τρόπος για να λάβετε ακριβή δεδομένα σχετικά με το είδος των πελατών που θέλετε να αναζητήσετε είναι απλώς να τους ρωτήσετε. Συνεντεύξεις με πιθανούς, τρέχοντες και προηγούμενους πελάτες σας επιτρέπει να μάθετε τι έχουν ελπίδα, φόβο και επιθυμία για τα περισσότερα στις επιχειρήσεις τους. Είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνετε ούτως ή άλλως, προκειμένου να ενημερώνεστε για το τι πραγματικά αναζητούν οι πελάτες.

συλλογή δεδομένων

Τι θα έπρεπε να ρωτήσεις

Ακριβώς όπως ο κύριος χαρακτήρας μιας ιστορίας, ο πελάτης σας έχει κίνητρα και ένα συνολικό σύνολο στόχων. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι θα έπρεπε να ρωτήσετε:

  • Θέλουν περισσότερες πωλήσεις; Μάλλον, αλλά τι αλλο θελουν
  • Θέλουν τον σεβασμό των συνομηλίκων τους; Τι θα λέγατε για την εμπιστοσύνη των πελατών τους;
  • Τι τους βγάζει από το κρεβάτι το πρωί;
  • Τι τους κρατά ξύπνιους τη νύχτα;
  • Ποιες είναι οι τρεις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επιχείρησή τους αυτή τη στιγμή;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις και παρόμοια θα γίνουν να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τη βάση του ICP σας.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Συλλέγοντας ολοκληρωμένη δημιουργική σύνοψη από τον πελάτη σας

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Συλλέγοντας ολοκληρωμένη δημιουργική σύνοψη από τον πελάτη σας

Είχα παραγγείλει μια ειδική τούρτα για τα γενέθλια ενός φίλου και είχα δώσει στη ρεσεψιονίστ όλες τις προδιαγραφές… Διαβάστε περισσότερα

Ξεκαθαρίστε τα βασικά

Ωστόσο, πριν προχωρήσουμε σε βάθος, πρέπει πρώτα να καθορίσουμε ποιος είναι ακριβώς ο ιδανικός πελάτης σας ως άτομο. Ξεκινήστε από την αρχή και δημιουργήστε τον τέλειο πελάτη σας από την αρχή.

Πρώτον, ποιο είναι το όνομα αυτού του πελάτη; Μη γελάς. Το να δώσετε ένα όνομα σε αυτό το «άτομο» πηγαίνει πολύ επιτρέποντας εσείς να συνδεθούν μαζί τους και να λάβουν σοβαρά υπόψη τις ανάγκες τους.

Με ένα όνομα, ο Ιδανικός Πελάτης γίνεται πραγματικός άνθρωπος, και όχι απλώς μια αφηρημένη έννοια. Προχωρήστε λοιπόν και ονομάστε τους και δώστε τους επίσης ένα φύλο. Το φύλο πρέπει να αντικατοπτρίζει την πλειοψηφία της πελατειακής βάσης σας, αλλά αν τυχαίνει να χωριστεί στη μέση, απλώς επιλέξτε ένα τυχαία.

Γιατί το να σχεδιάζεις χωρίς σχέδιο είναι σαν να παίζεις Charades

Γιατί το να σχεδιάζεις χωρίς σχέδιο είναι σαν να παίζεις Charades

Περάσαμε μια υπέροχη στιγμή στο τμήμα σχεδιασμού του Kars4Kids πρόσφατα όταν ο διευθυντής μας είπε, και παραθέτω,… Διαβάστε περισσότερα

Σκάψτε, σκάψτε και σκάψτε

Στη συνέχεια, πόσο χρονών είναι αυτό το άτομο; Πού ζουν? Τι είδους επιχείρηση κατέχουν και πόσα έσοδα δημιουργεί; Τι είδους τρόπο ζωής έχουν; Παρακολουθούν πολλά συνέδρια του κλάδου και άλλες εκδηλώσεις; Πόσο συχνά ταξιδεύουν; Είναι ικανοποιημένοι με τον χρόνο που περνούν στο γραφείο σε σχέση με την οικογένειά τους;

πληροφορίες-σχετικά με τον πελάτη

Είναι σημαντικό να είσαι σούπερ συγκεκριμένος όταν απαντάτε σε αυτές τις ερωτήσεις. Όπως υπονοεί η άσκηση, υπολογίζετε τον μέσο όρο των δεδομένων σας και τα ενοποιείτε ένα άτομο και μόνο ένα άτομο.

Και πάλι, γίνε συγκεκριμένος!

Μην δίνετε απαντήσεις όπως “ο τάδε εργάζεται στη μεταποιητική βιομηχανία και η επιχείρησή του κερδίζει περίπου 8 νούμερα σε έσοδα”. Τι παράγουν συγκεκριμένα και πόσο το πουλάνε; Βάλτε ένα πραγματικό νούμερο (ακόμα και αν είναι απλώς μια εκτίμηση) για το πόσα χρήματα βγάζουν.

Μην ξεχνάτε το νόμισμα – ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο η μετατροπή δολαρίων ΗΠΑ σε ευρώ μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Αποφύγετε τους κακούς πελάτες

Σε έναν τέλειο κόσμο, πώς θα μπορούσατε να ανατρέψετε αυτήν την κακή συνήθεια; Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις και προσθέστε τις στο προφίλ του πελάτη σας.

Ίσως συνειδητοποιήσετε μέσα από την έρευνά σας ότι μόνο οι πελάτες που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση για ένα συγκεκριμένο αριθμό ετών είναι αυτοί που σας δίνουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ή ίσως οι καλύτεροι πελάτες σας έχουν αποφοιτήσει από ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Οι δυνατότητες για σημεία δεδομένων περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας.

7 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να απολύσετε τους πελάτες σας

7 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να απολύσετε τους πελάτες σας

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζουν και πεθαίνουν σύμφωνα με τον ανεπίσημο κανόνα «Ο πελάτης είναι βασιλιάς». Το 99% των περιπτώσεων είναι καλό… Διαβάστε περισσότερα

Μην φοβάστε την θέση

Αφού απαντήσετε σε όσες βασικές ερωτήσεις θα ήταν κατάλληλες για την επιχείρησή σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε περισσότερο στο μυαλό του ιδανικού πελάτη σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας όλα όσα θα μπορούσατε να γνωρίζετε για έναν πελάτη που θα βοηθήσει και τους δύο να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Θυμηθείτε, αυτός είναι ο τέλειος πελάτης που χτίζουμε, έτσι μην ξεχνάτε τις δικές σας ανάγκες ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αρρωστημένοι από πελάτες που δεν ξέρουν ποτέ τι θέλουν; Ποιες πληροφορίες θα μπορούσατε να έχετε για τον πελάτη σας που θα εξαλείφουν αυτό το πρόβλημα; Ή ίσως συνεχίζετε να λαμβάνετε πελάτες που σας εκτοξεύουν σαν αστέρια νίντζα.

Και τελικά…

Καθώς ταξιδεύετε πιο βαθιά μέσα στο κεφάλι του ιδανικού πελάτη σας, θα ξεκινήσετε μηδενίζοντας μια συγκεκριμένη θέση που μπορεί να είναι πολύ πιο συγκεκριμένη από ό,τι έχετε συνηθίσει να εξυπηρετείτε.

σχεδιαστική θέση

Ας υποθέσουμε ότι συνήθως εξυπηρετείτε πελάτες στον χώρο εκκίνησης τεχνολογίας. Γνωρίζοντας τα ακριβή έσοδα της επιχείρησης του πελάτη σας και τα ακριβή προϊόντα που προσφέρουν στους πελάτες τους, μπορεί να αποδειχθεί ότι πρέπει να προσαρμόσετε τη θέση σας από τις «εκκινήσεις τεχνολογίας» σε «μια εταιρεία λογισμικού παραγωγικότητας στη Silicon Valley που κερδίζει 6,2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και ότι έχει λάβει τουλάχιστον έναν γύρο χρηματοδότησης VC.’

Προτού αμφισβητήσετε πόσο συγκεκριμένο είναι αυτό, θυμηθείτε ότι συγκεντρώνετε αυτόν τον ιδανικό πελάτη από δεδομένα που εξάγετε από τους υπάρχοντες πελάτες σας. Αν αυτός είναι ο τέλειος πελάτης σας, μην το μαντέψετε – κυνηγάτε τον!

Το σχέδιο του παιχνιδιού

Εστιάστε την ενέργειά σας στο να γίνετε όσο το δυνατόν πιο ελκυστικοί σε αυτόν τον πελάτη. Διεισδύστε στο δίκτυό τους και καταπλήξτε τους με τις νέες «ψυχικές» ικανότητές σας. Καλέστε τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει από το ιδανικό προφίλ πελάτη σας καθιερώστε τον εαυτό σας ως το επιθυμητό άτομο να λύσουν τα μοναδικά τους προβλήματα.

Εάν έχετε κάνει σωστά τη δουλειά σας, η είδηση ​​θα διαδοθεί και σύντομα θα βρεθείτε με πιο «τέλειους» πελάτες από ό,τι νομίζατε ποτέ. Πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Ideal Client Profile για να σας βοηθήσει να εξυπηρετήσετε καλύτερα τους πελάτες σας;

Με ποιους τρόπους μπορείτε να αναλύσετε τα δεδομένα και τα σχόλια των πελατών σας για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον τέλειο πελάτη για την επιχείρησή σας ελεύθερου επαγγέλματος;