Πώς να δημιουργήσετε Backend για ιστότοπο

Η ανάπτυξη Frontend έναντι Backend μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί εάν δεν είστε προγραμματιστής ή μηχανικός. Όταν λαμβάνετε υπόψη όλα τα πλαίσια, τις γλώσσες προγραμματισμού, τα API και τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για τη δημιουργία εφαρμογών, είναι εύκολο να κατακλυστείτε.

Τα καλά νέα είναι ότι για να κατανοήσετε τις βασικές αρχές για τη δημιουργία backend και τα πολλά στοιχεία μιας τυπικής «στοίβας λογισμικού», δεν χρειάζεται να γράψετε κώδικα. Στην πραγματικότητα, είτε είστε Διευθύνων Σύμβουλος, διευθυντής προσλήψεων, πωλητής για μια τεχνολογική εκκίνηση ή διευθυντής προϊόντων, είναι επωφελές να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Συγκεντρώσαμε μια σειρά άρθρων για να σας βοηθήσουμε να γίνετε ειδικός σε όλα τα πράγματα στην ανάπτυξη backend—με τρόπο που μπορούν να κατανοήσουν οι μη προγραμματιστές.

Λοιπόν, ας καταλάβουμε πώς να δημιουργήσουμε backend για ιστότοπο.

Τι είναι η Ανάπτυξη Backend;

Οτιδήποτε συμβαίνει «παρασκηνιακά» αναφέρεται ως «Ανάπτυξη συστήματος Backend». Οι προγραμματιστές Backend, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της επεκτασιμότητας και της λειτουργικότητας του ιστότοπου ανεξάρτητα από τον όγκο επισκεψιμότητας.

Εκτός από αυτό, συνεργάζονται με προγραμματιστές front-end, προγραμματιστές, ειδικούς UX/UI και προγραμματιστές full-stack για τη δημιουργία νέων λύσεων που ανταποκρίνονται σε ποικίλες εταιρικές απαιτήσεις.

Οι προγραμματιστές του Backend είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για τη δημιουργία και τη συντήρηση ιστότοπων, αλλά και την αξιολόγηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας των εφαρμογών ιστού, τη σύνταξη κώδικα υψηλότερης ποιότητας, την αντιμετώπιση προβλημάτων, τον εντοπισμό σφαλμάτων, τη διαχείριση του περιβάλλοντος φιλοξενίας και, το πιο σημαντικό, την ενημέρωση με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στην αγορά.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις ως προγραμματιστής back end είναι:

  • Μια σταθερή κατανόηση μιας γλώσσας προγραμματισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διακομιστών HTTP. C#, Java, Node, PHP, Python και μια ποικιλία άλλων γλωσσών προγραμματισμού είναι μερικά μόνο παραδείγματα.
  • Διαχειριστείτε τη φιλοξενία σας με cPanel (παραδοσιακό) ή bash (cloud hosting/παραδοσιακό).
  • Για τη συντήρηση και την ανάπτυξη εκδόσεων, χρησιμοποιήστε Συστήματα Ελέγχου Έκδοσης όπως το git.

Το backend είναι παρόμοιο με τον πίνακα διαχείρισης, καθώς σας επιτρέπει να έχετε γρήγορη πρόσβαση, να επεξεργάζεστε και να εξετάζετε τον κόσμο πέρα ​​από την κουρτίνα για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Έχοντας γνώσεις Frontend για να κατανοήσετε το Backend

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ανάπτυξη back end συνεπάγεται τον προγραμματισμό ενός υπολογιστή στην άλλη άκρη της γης που ανταποκρίνεται σε αυτό που λένε οι καταναλωτές σας από τους δικούς τους υπολογιστές.

Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το τι συμβαίνει μέσα στα αρχεία HTML, CSS και JavaScript που δίνετε στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη, εάν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση ως προγραμματιστής υποστήριξης. Αντίθετα, εστιάστε στην απόδοση, τον κώδικα διακομιστή και την απόδοση του διακομιστή.

Τι περιλαμβάνει η ανάπτυξη Backend;

Από την πλευρά του διακομιστή, τα API (Διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών), οι βάσεις δεδομένων, τα πλαίσια και τα λειτουργικά συστήματα αποτελούν μέρος του backend δημιουργίας για τον ιστότοπο.

Πλαίσια υποστήριξης

Λογισμικό που είναι κατάλληλα πλαίσια Backend είναι τα δομικά στοιχεία που επιτρέπουν σε εφαρμογές και ιστότοπους να εκτελούνται ταχύτερα. Επειδή παρέχουν την τόσο αναγκαία διαδραστικότητα για εφαρμογές Ιστού, θεωρούνται σημαντικό μέρος των έργων ανάπτυξης ιστού. Επειδή το backend διευκολύνει τη λειτουργία ενός ιστότοπου, τα πλαίσια είναι γλώσσες προγραμματισμού υποστήριξης διακομιστή που διευκολύνουν τη διαμόρφωση του διακομιστή.

Backend API

Τα API απαιτούνται για τέτοιες αλληλεπιδράσεις, επειδή επιτρέπουν στους προγραμματιστές να συνδέουν ιστότοπους, βάσεις δεδομένων και υπηρεσίες γρήγορα και εύκολα. Το Firebase, το Backendless API, το Wix API, το StackAPI, το REST API και άλλα API χρησιμοποιούνται συνήθως στην ανάπτυξη backend.

Βάσεις δεδομένων

Οι βάσεις δεδομένων βοηθούν τους διαχειριστές διακομιστών στην αποθήκευση, διαχείριση, ενημέρωση και διαγραφή όλων των δεδομένων στον διακομιστή. Μια βάση δεδομένων, με απλά λόγια, είναι ένα αποθετήριο που περιέχει όλα τα δεδομένα που εισάγονται στο frontend, όπως ονόματα χρηστών, διευθύνσεις email, κωδικούς πρόσβασης, παραγγελίες κ.λπ.

Για ορισμένες περιπτώσεις χρήσης, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι βάσεων δεδομένων. Οι σχεσιακές βάσεις δεδομένων, για παράδειγμα, είναι ιδανικά κατάλληλες για εφαρμογές με καλά δομημένα δεδομένα, ενώ οι βάσεις δεδομένων που προσανατολίζονται σε έγγραφα είναι καλύτερα κατάλληλες για λογισμικό με μη δομημένα/ημιδομημένα δεδομένα κ.λπ.

Διακομιστές Backend

Είναι υλικό ή λογισμικό υπολογιστή που λαμβάνει ερωτήματα πελάτη ή αιτούντος υπηρεσία. Μέσω ενός δικτύου, οι διακομιστές παρέχουν στους πελάτες πόρους, δεδομένα, υπηρεσίες ή εφαρμογές. Διακομιστής μπορεί να είναι οποιαδήποτε συσκευή που παρέχει ή μοιράζεται πόρους με «πελάτες».

Γλώσσες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία Backend

Για να ξεκινήσετε με την ανάπτυξη backend, οι προγραμματιστές backend πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα πλαίσια ή γλώσσες υποστήριξης. Ας ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες γλώσσες ανάπτυξης ιστού:

Ιάβα

Θεωρείται ως ο βασιλιάς όλων των πλαισίων και χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία ιστοσελίδων και άλλων εφαρμογών Ιστού. Netflix, Google Earth, Uber και Tinder είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Είναι επίσης μια αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού με δυνατότητες ανάπτυξης πολλαπλών πλατφορμών.

Πύθων

Η Python χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, καθώς και για προγραμματισμό δικτύωσης. Αυτή είναι μια μέθοδος βήμα προς βήμα για την εύρεση και πρόσληψη επαγγελματιών προγραμματιστών Python.

Επιπλέον, σε σύγκριση με άλλες γλώσσες υποστήριξης, η σύνταξη της Python είναι απλή στην κατανόηση. Η Python μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορο αυτοματισμό και δέσμες ενεργειών μεταξύ πλατφορμών. Μπορούμε επίσης να αναπτύξουμε μοντέλα μηχανικής εκμάθησης σε ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας πλαίσια όπως το flask.

Κόμβος JS

Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού είναι δημοφιλής στην ανάπτυξη backend και βρίσκεται σε άνοδο στον τομέα των υπολογιστών. Αρχικά σχεδιάστηκε για την κατασκευή έργων μεσαίου επιπέδου, αλλά με τις εξελίξεις, μπορεί πλέον να διαχειρίζεται και έργα μεγάλης κλίμακας. Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι προγραμματιστές προτιμούν το Node.js από άλλα είναι η επεκτασιμότητα του.

Ruby on Rails

Η Ruby είναι μια γενικής χρήσης, δυναμικά πληκτρολογημένη γλώσσα προγραμματισμού που διακρίνεται για την παραγωγικότητα προγραμματιστή της. Υποστηρίζει διαδικαστικά, λειτουργικά και αντικειμενοστραφή παραδείγματα προγραμματισμού και αναγνωρίζεται ότι επιτρέπει στα προγράμματα να χρησιμοποιούν κώδικα μεταπρογραμματισμού που μπορεί να αλλάξει κατά την εκτέλεση.

PHP

Γλώσσα προγραμματισμού backend Η PHP είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη στο διαδίκτυο. Η PHP έχει χαμηλή καμπύλη εκμάθησης, τεράστια βάση κώδικα και μακρά ιστορία υποστήριξης από την κοινότητα προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για χρήση στο πίσω μέρος ιστοτόπων. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το WordPress για να δημιουργήσετε έναν προσωπικό ιστότοπο, η PHP ήταν σχεδόν σίγουρα υπεύθυνη για το πίσω μέρος.

ΝΤΟ#

Η C++ συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της C με τα πλεονεκτήματα του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού, όπως οι κλάσεις. Χρησιμοποιείται ως γλώσσα προγραμματισμού χαμηλού επιπέδου για αποτελεσματική διασύνδεση με το υλικό του συστήματος, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση. Αυτό το καθιστά ιδανικό για βιντεοπαιχνίδια, τεράστιες εφαρμογές web και άλλες εφαρμογές που απαιτούν υψηλή απόδοση σε επίπεδο συστήματος.

Laravel

Το Laravel είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαίσια PHP στον κλάδο. Το αρχιτεκτονικό μοτίβο Model-View-Controller ακολουθείται από αυτό το πλαίσιο web ανοιχτού κώδικα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο εργαλείο γραμμής εντολών που ονομάζεται Artisan, προεγκατεστημένες αντικειμενοστρεφείς και αρθρωτές βιβλιοθήκες, Eloquent ORM (Object Relational Mapping), Template Κινητήρας και πολλά άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το πλαίσιο σάς παρέχει μια ποικιλία εργαλείων για συγκεκριμένες εργασίες όπως η ένεση εξάρτησης, η δοκιμή μονάδας κ.λπ.

.ΚΑΘΑΡΑ

Το NET είναι ένα πλαίσιο εφαρμογών ιστού που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν ιστότοπους χρησιμοποιώντας γλώσσες όπως C#, VB.NET και άλλες. Η Microsoft το δημιούργησε αρχικά ως απάντηση στη γλώσσα προγραμματισμού Java της Oracle.

Το .NET είναι ένα ενιαίο κατάστημα ενιαίας εξυπηρέτησης για τη δημιουργία γρήγορων και αξιόπιστων εφαρμογών για κινητά, επιτραπέζιους υπολογιστές, online και cloud. Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα και τρέχει σε Mac OS X, Windows και Linux. Η .NET είναι μια γρήγορη και φιλική προς το χρήστη γλώσσα προγραμματισμού που λειτουργεί καλά με μια ποικιλία γλωσσών και πλατφορμών προγραμματισμού.

Δημοφιλείς θέσεις εργασίας ανάπτυξης Backend

Η πλευρά του διακομιστή οποιασδήποτε εφαρμογής αναφέρεται ως ανάπτυξη υποστήριξης και όχι μόνο ιστότοποι. Η κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης του backend μιας εφαρμογής μπορεί επομένως να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία επαγγελμάτων.

Ας εξερευνήσουμε δημοφιλή Προφίλ Εργασίας που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στην ανάπτυξη backend:

Προγραμματιστές Ιστού Backend

Η πιο τυπική εργασία για τους προγραμματιστές web backend είναι να δημιουργήσουν το back end ενός ιστότοπου. Είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και τη διατήρηση της βάσης δεδομένων, του διακομιστή και της επιχειρηματικής λογικής ενός ιστότοπου.

Πλήρης στοίβα μηχανικοί

Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν πλήρη κατανόηση τόσο του front-end όσο και του backend μιας στοίβας τεχνολογίας. Μπορεί να είναι ο μόνος προγραμματιστής σε ένα μικροσκοπικό έργο, δημιουργώντας ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν. Λειτουργούν ως επικεφαλής ομάδας σε μεγαλύτερα έργα, βοηθώντας στην ενσωμάτωση εφαρμογών μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους.

Μηχανικοί Java Backend

Αυτοί είναι οι ειδικευμένοι επαγγελματίες που διαθέτουν εξειδικευμένες δεξιότητες Java. Επί του παρόντος, έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εφαρμογών για επιχειρήσεις, από ιστότοπους έως εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή.

Προγραμματιστής λογισμικού

Αυτή μπορεί να είναι μια άλλη εργασία προγραμματιστή Java ή οποιαδήποτε από τις άλλες γλώσσες που αναφέραμε παραπάνω, ανάλογα με την περιγραφή της εργασίας. Οι εφαρμογές εκτός ιστότοπου, όπως οι εφαρμογές για υπολογιστές, μερικές φορές αναφέρονται ως ρόλοι ανάπτυξης λογισμικού.

Σταδιοδρομία ως Backend Developer

Εάν σκέφτεστε να κάνετε καριέρα ως προγραμματιστής ιστού backend, θα πρότεινα να δείτε τις περιγραφές θέσεων εργασίας για τα επαγγέλματα που σας ενδιαφέρουν και να σημειώσετε ποιες γλώσσες υποστήριξης εμφανίζονται πιο συχνά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μαθήματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, μελετήστε τις γλώσσες και τις δεξιότητες ανάπτυξης backend.

Τι περιλαμβάνει η εργασία ενός προγραμματιστή Backend;

Οι ευθύνες των εργασιών προγραμματιστή Backend θα περιλαμβάνουν:

  • Συντήρηση εφαρμογών παλαιού τύπου παλαιότερες εφαρμογές που έχουν ήδη κατασκευαστεί από άλλους προγραμματιστές
  • Φροντίδα σφαλμάτων, σπασμένων εφαρμογών
  • Εργασία για τις άλλες ανάγκες του έργου
  • Συνεργαστείτε σε ένα έργο με προγραμματιστές front-end κ.λπ.
  • Σύνταξη κώδικα για νέες εφαρμογές/έργα σε τακτική βάση
  • Ως προγραμματιστής web back end, σίγουρα θα γράφετε σε γλώσσες υποστήριξης, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που θα κάνετε.

Γιατί πρέπει να επενδύσετε στην ανάπτυξη Backend;

Κατά την ανάπτυξη μιας σύγχρονης εφαρμογής απαιτούνται τόσο προγραμματιστές frontend όσο και backend. Ενώ οι προγραμματιστές του frontend είναι υπεύθυνοι για τη διεπαφή χρήστη της εφαρμογής, οι προγραμματιστές backend είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του διακομιστή της εφαρμογής σας. Τα έργα ανάπτυξης εφαρμογών μας βασίζονται στις υπηρεσίες ανάπτυξης backend μας. Συνεργαστείτε μαζί μας για να βεβαιωθούμε ότι ο κώδικας υποστήριξης της εφαρμογής σας έχει την καλύτερη απόδοση.

Μπορείτε να βιώσετε

Εξαιρετική εμπειρία χρήστη

Οι καταναλωτές σας θα έχουν μια θετική εμπειρία στον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας χάρη στην ανάπτυξη ιστού υποστήριξης υψηλής ποιότητας. Επειδή το backend επιτρέπει στις ομάδες να παρέχουν μια καταπληκτική εμπειρία frontend στους χρήστες, αυτό συμβαίνει.

Εξαιρετική λειτουργικότητα

Ο σχεδιασμός και η αίσθηση της εφαρμογής σας είναι ζωτικής σημασίας, αλλά και η λειτουργικότητά της. Το έργο θα αποτύχει εάν η εφαρμογή δεν λειτουργήσει όπως αναμένεται. Οι προγραμματιστές του Backend διασφαλίζουν ότι το λογισμικό λειτουργεί ομαλά και χωρίς σφάλματα.

Ομαλή λειτουργία

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας είναι χωρίς σφάλματα και παρέχει μια πλούσια εμπειρία χρήστη χωρίς διακοπές στη ροή των χρηστών, επενδύοντας σε προγραμματισμό backend υψηλής ποιότητας.

Εφαρμογή στη λογική

Για να κάνουν την ανάπτυξη και τη συντήρηση ευκολότερη και πιο οικονομική, οι περισσότερες ομάδες προτιμούν πλέον να διατηρούν χωριστά τη διεπαφή χρήστη και τη λογική της εφαρμογής. Ο τομέας και τα στοιχεία υποδομής της εφαρμογής σας περιλαμβάνονται στη λογική της εφαρμογής, αλλά πραγματοποιεί επίσης βασική επεξεργασία δεδομένων που απαιτείται από την επιχείρησή σας.

Συμπερασματικά

Μια εισαγωγή χωρίς κώδικα στον προγραμματισμό backend (server-side), τι κάνουν οι προγραμματιστές backend, πώς να δημιουργήσουν backend, κάποιες προαπαιτούμενες γνώσεις. Ας ελπίσουμε ότι έχουμε τις πιο ελάχιστες λεπτομέρειες εδώ σχετικά με το τι χρειάζεται για τη δημιουργία backend για τον ιστότοπο.