Πώς να διατηρήσετε το σώμα σας ενεργό κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Ο χειμώνας τείνει να είναι μια περίοδος προκλήσεων για άτομα που αγαπούν τη γυμναστική. Ο πιο κρύος καιρός και οι ζοφερές μέρες μπορεί να είναι λιγότερο κίνητρα από τις ηλιόλουστες και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να παραμείνουν ενεργοί. Το να πάτε για μια ωραία βόλτα μπορεί να γίνει κουραστικό, δεν έχετε αρκετό κίνητρο για να φτάσετε στο γυμναστήριο και οι βροχές, το χιόνι, η ομίχλη και άλλες συνθήκες σας εμποδίζουν να ανοίξετε ακόμη και την μπροστινή πόρτα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε το σώμα σας ενεργό κατά τη διάρκεια αυτής της κρύας περιόδου, απλά χρειάζεστε μια σπίθα κινήτρου για να ξεκινήσετε.

Εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο

Εάν έχετε συνηθίσει να γυμνάζεστε έξω, να πηγαίνετε για τρέξιμο ή να κάνετε πεζοπορία, τότε ο χειμώνας μπορεί να περιορίσει την υγιή σας ρουτίνα. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να φέρετε μια προσωρινή λύση, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο. Εγγραφείτε για ομαδική προπόνηση ή πηγαίνετε με έναν φίλο για λίγες μέρες την εβδομάδα μόνο για να κάνετε αρκετές προπονήσεις για να παραμείνετε δραστήριοι αυτούς τους λίγους πιο κρύους μήνες.

Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε όλο τον εξοπλισμό στο γυμναστήριο για να κάνετε αρκετή καρδιο ή να δοκιμάσετε μερικές νέες ασκήσεις για να δυναμώσετε το σώμα σας. Και αν φέρετε έναν φίλο ή γίνετε μέλος μιας ομάδας, θα έχετε επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσετε και να εργαστείτε για τη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης, παρόλο που έχει κρύο έξω.

Δοκιμάστε τα χειμωνιάτικα αθλήματα

Τα γυμναστήρια δεν είναι για όλους και αν δεν θέλετε να πάτε εκεί, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πάτε για κολύμπι στην τοπική εσωτερική πισίνα. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν ενεργοί με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μπορείτε να το δοκιμάσετε και να κάνετε μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα σας.

Μια άλλη επιλογή είναι να πάτε πατινάζ στον πάγο ή άλλα χειμερινά σπορ, αν υπάρχουν επιλογές στην πόλη σας. Το πατινάζ στον πάγο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια καλή άσκηση για τον κορμό και την καρδιο σας, επιπλέον, θα μπορούσατε να μάθετε μια νέα δεξιότητα.

Online προπονήσεις

Για όσους από εσάς απλά δεν θέλετε να βγείτε έξω όταν κάνει πολύ κρύο, οι online προπονήσεις είναι σωτήριες. Οι online προπονήσεις έχουν γίνει μια σημαντική τάση τα τελευταία δύο χρόνια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές και όλο και περισσότερα προγράμματα και βίντεο εμφανίζονται καθημερινά. Μπορείτε να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα που γίνεται μέσω του Zoom, να αναζητήσετε βίντεο στο YouTube ή ακόμα και να εγγραφείτε σε μια εφαρμογή γυμναστικής.

Επιπλέον, αυτές οι πιο κρύες μέρες μπορούν να σας δώσουν άφθονο χρόνο για να εργαστείτε για τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων, ενώ θα ανακαλύψετε πώς να φτιάξετε τον δικό σας εξοπλισμό. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας βάρη από άμμο και σακούλες εάν δεν θέλετε να τα αγοράσετε ή να μετατρέψετε το σπίτι σας (αν έχετε χώρο) σε μια εσωτερική εκδοχή υπαίθριων μαθημάτων. Μπορείτε εύκολα, για παράδειγμα, να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας στο γκολφ παρακολουθώντας βίντεο προπόνησης γκολφ και δημιουργία γηπέδου μίνι γκολφ στο σπίτι. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ημέρες ανάπαυσης για να μάθετε κάτι νέο σε τεχνικές οποιουδήποτε αθλήματος.

Σκέψου έξω από το κουτί

Εάν δεν θέλετε να πιέσετε τον εαυτό σας με νέα αθλήματα και γυμναστήρια, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει το περπάτημα αλλά έχει πολύ κρύο έξω, σκεφτείτε να πάτε στο εμπορικό κέντρο για μια βόλτα. Αυτό συνδυάζεται καλά με την αγάπη για ψώνια και μπορείτε να περάσετε ώρες περιηγώντας τα καταστήματα και περπατώντας.

Επίσης, μπορείτε να ανεβείτε τις σκάλες όποτε σας δίνεται η ευκαιρία. Εάν ζείτε σε ένα κτίριο σε υψηλότερο όροφο, αντί να πάρετε το ασανσέρ, πάρτε τις σκάλες. Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο εργασίας σας, απλώς αποφύγετε το νωχελικό μονοπάτι και πάρτε τις σκάλες ή μια μεγαλύτερη βόλτα μέχρι το γραφείο σας.

Παίξτε με τα παιδιά σας έξω

Η άσκηση καρδιο το χειμώνα μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστική. Η λύση είναι να παίξετε με τα παιδιά σας έξω. Υπάρχει κάτι μαγικό στο να παίζεις στο χιόνι, ειδικά αν έχεις παιδιά. Μπορείτε να τραβήξετε έλκηθρα με τα παιδιά πάνω τους, να κάνετε το cardio σας και να προσφέρετε μερικές διασκεδαστικές αναμνήσεις στα παιδιά σας. Μπορείτε πάντα να φτιάχνετε χιονάνθρωπους και απλά να κυνηγάτε γύρω από τα παιδιά σας για να κρατήσετε ενεργά τόσο τον εαυτό σας όσο και αυτά. Και αφού έξω κάνει πιο κρύο, το σώμα σας θα κουραστεί επιπλέον και θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Παρόλο που κάνει κρύο έξω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να παραμείνετε δραστήριοι. Εάν είστε δημιουργικοί, ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και θα θέλατε να παραμείνετε ενεργοί, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει. Παίξτε έξω, δοκιμάστε νέα αθλήματα ή απλώς ασκηθείτε στο σπίτι και είναι σίγουρο ότι θα διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα και θα αποκομίσετε αυτά τα μεγάλα οφέλη για την υγεία από την τακτική άσκηση.