Πώς να επιλέξετε θέματα βίντεο για ένα κανάλι YouTube

Θέματα βίντεο για κανάλι YouTube

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να κερδίσουν χρήματα στο Διαδίκτυο, συγκεκριμένα σε έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους τομείς — το blogging. Ένας άνθρωπος κάνει αυτό που αγαπά, λέει και δείχνει τις λεπτομέρειες του χόμπι του, ενώ εξακολουθεί να κερδίζει καλά χρήματα!

Δεν είναι περίεργο που το YouTube έχει κατακλυστεί από επίδοξους βιντεομπλόγκερ. Ωστόσο, δεν είναι όλο το περιεχόμενο ενδιαφέρον για τους θεατές: είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό θέμα για το κανάλι, ώστε ο κόσμος να έρχεται με χαρά και να μην χρειάζεται να αγοράστε συνδρομητές YouTube συχνά.

Οποιοσδήποτε, ακόμα και ένας αρχάριος βιντεομπλόγκερ, θα πρέπει να έχει δύο πράγματα: έναν στόχο και ένα θέμα, διαφορετικά οποιοδήποτε ιστολόγιο μετατρέπεται σε κανονικό ημερολόγιο βίντεο. Ένα σωστά διατυπωμένο θέμα περιορίζει αμέσως τον κύκλο των ατόμων που θα παρακολουθήσουν και στη συνέχεια θα εγγραφούν στο κανάλι.

Αυτό σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μόνο με ομοϊδεάτες και να διατηρείτε την αφοσίωση του κοινού σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, θα λάβετε αύξηση στο κοινό χωρίς να χρειάζεται συνεχώς αγοράστε πραγματικούς συνδρομητές YouTube.

Ωστόσο, κατά την επιλογή περιεχομένου, υπάρχει μια δυσκολία. Εάν σε ένα κανάλι εμφανίζονται τυχαία βίντεο με σχέδια πλεξίματος, συμβουλές για την αντικατάσταση καρμπυρατέρ και κριτικές για σέικ πρωτεΐνης, τότε πιθανότατα ο blogger θα έχει λίγους τακτικούς θεατές. Από την άλλη, αν εκπέμπεις σε πιο στενά θέματα, δύσκολα θα υπάρχει μεγάλος αριθμός τηλεθεατών.

Εδώ, ένας αρχάριος blogger αντιμετωπίζει έναν άλλο, πιο ρεαλιστικό λόγο για να επιλέξει ένα θέμα – τα κέρδη. Όσο πιο πιστοί θεατές και σχολιαστές εμπλέκονται στο περιεχόμενο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να διαταχθεί ένας blogger να διαφημιστεί.

Αξίζει να πείτε και να δείξετε για αυτό που ο ίδιος ο blogger βίντεο γνωρίζει καλά ή σκοπεύει να καταλάβει. Το θέμα πρέπει να ενδιαφέρει, πρώτα απ ‘όλα, τον ίδιο τον συγγραφέα του καναλιού, έτσι ώστε το κίνητρο για τη λήψη ενός βίντεο να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοφιλή θέματα για γυναικείο κοινό

Σχεδόν η πλειοψηφία των θεατών των καναλιών βίντεο στο YouTube είναι γυναίκες. Ως εκ τούτου, πολλοί bloggers ενδιαφέρονται για το θέμα να επιλέξουν ώστε να γαντζώσει αυτό το μισό της ανθρωπότητας. Το 2022, τέτοια αιτήματα από γυναίκες όλων των ηλικιών είναι δημοφιλή:

 • κριτικές για καλλυντικά και αρωματοποιία. Ζητούνται καλά βίντεο, στα οποία ο συγγραφέας μιλάει λεπτομερώς, με χιούμορ για εποχιακές συλλογές καλλυντικών, νέα αρώματα, συγκρίνει πολλά προϊόντα, κάνει την προσωπική του βαθμολογία.
 • βίντεο μακιγιάζ. Αυτό το θέμα ακολουθεί ομαλά από το προηγούμενο. Την περισσότερη προσοχή προσελκύουν βίντεο με εκπαιδευτικά σεμινάρια, οδηγούς βήμα προς βήμα. Για να είστε πάντα στην τάση, πρέπει να ανταποκριθείτε στα αιτήματα των θεατών σας, να τους βοηθήσετε να λύσουν προβλήματα, να κάνετε μακιγιάζ σε προβληματικό δέρμα, να εφαρμόσετε σκιές σε ένα επικείμενο βλέφαρο κ.λπ.
 • κόλπα μανικιούρ στο σπίτι. Πολλά κορίτσια έχουν όλα όσα χρειάζονται για την τέχνη νυχιών στο σπίτι. Επομένως, το καθήκον του blogger βίντεο είναι μόνο να εξηγήσει πώς να σχεδιάσει ένα μοτίβο, να αφαιρέσει σωστά και αποστειρωμένα το κατάφυτο μήκος.
 • φροντίδα μαλλιών. Στην τάση της φετινής χρονιάς, το ενδιαφέρον για υγιή μαλλιά. Ως εκ τούτου, ο blogger αναμένεται να γνωρίζει τους κανόνες για τη φροντίδα των μπούκλες, μια ανασκόπηση νέων προϊόντων και, φυσικά, τη δική του εμπειρία.

Ποια άλλα θέματα είναι ενδιαφέροντα για τις γυναίκες; Πολλοί είναι έτοιμοι να εγγραφούν σε ιστολόγια τροφίμων με απλές, νόστιμες συνταγές βίντεο. Αυτά τα βίντεο έχουν συχνά εκατομμύρια προβολές. Τι είδους συνταγές θα αποφασίσει ο ίδιος ο συγγραφέας του καναλιού: σπιτικές, διαιτητικές, αφιερωμένες σε μια συγκεκριμένη κουζίνα του κόσμου.

Δημοφιλή θέματα για το αντρικό κοινό

Οι άνδρες επίσης δεν είναι ξένοι στο ενδιαφέρον για τα βίντεο blog. Το πιο δημοφιλές θέμα μεταξύ των ανδρών είναι τα οικονομικά. Για να είστε στο κύμα της επιτυχίας, μπορείτε να μιλήσετε για τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, να ελέγξετε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες και καταθέσεις.

Μαζί με τα οικονομικά, οι άνδρες ενδιαφέρονται για το fitness και το bodybuilding. Εκτός από τα τυπικά εκπαιδευτικά βίντεο για την εκτέλεση ασκήσεων, μπορείτε να διαφοροποιήσετε το περιεχόμενο με τέτοια βίντεο:

 • κριτικές για διάφορες σωματικές ασκήσεις (καρδιο, γυμναστήριο, καλοκαιρινά και χειμερινά αθλήματα).
 • ανάλυση της διατροφής διάσημων bodybuilders ή αστέρων σε καλή φυσική κατάσταση.
 • σύγκριση διαφορετικών εμπορικών σημάτων αθλητικής διατροφής.

Ένα άλλο θέμα περιεχομένου που δεν χάνει δημοτικότητα είναι τα αυτοκίνητα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κριτικές νέων προϊόντων και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσετε ολοκληρωμένες δοκιμαστικές διαδρομές και συγκρίσεις δημοφιλών αυτοκινήτων. Ιδέες που κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα μεταξύ των θεατών:

 • μετατροπή αυτοκινήτων σε σύγχρονα, αντικατάσταση παλαιών ανταλλακτικών με ακριβότερα.
 • Δοκιμές αυτοκινήτων στους δρόμους, σε λάσπες και λάκκους.
 • κριτικές για vintage ρετρό αυτοκίνητα.

Ένα τέτοιο θέμα για βίντεο όπως η επιστήμη και η τεχνολογία παραμένει ενδιαφέρον και δημοφιλές. Για να μην φορτώνουν τους θεατές με σύνθετους όρους, πολλοί bloggers χρησιμοποιούν τη μέθοδο της εναλλακτικής πραγματικότητας, για παράδειγμα, συλλογίζοντας τι θα συνέβαινε στη Γη αν έπεφτε πάνω της ένας τεράστιος μετεωρίτης. Ωστόσο, μπορείτε απλά να αναλύσετε κάποια ερώτηση σχετικά με την επιστήμη που ενδιαφέρει το κοινό σε κάθε βίντεο.

Εάν ο συγγραφέας του ιστολογίου γνωρίζει καλά τα ηλεκτρονικά, τα gadget, τότε το ακόλουθο πεδίο δημιουργικότητας είναι ανοιχτό μπροστά του:

 • ανασκόπηση νέων προϊόντων — smartphone, tablet ή φορητοί υπολογιστές.
 • σύγκριση ακριβών και οικονομικών τηλεφώνων (για παράδειγμα, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του iPhone και του νέου μοντέλου Xiaomi).
 • μελέτη αξεσουάρ για gadgets.
 • κριτικές εκθέσεων — μουσεία, καλλιτέχνες, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά.

Σχετικά με τον συγγραφέα