Πώς να μάθετε ποιος σας μπλόκαρε στο Facebook

Σας έχει συμβεί ποτέ να μην μπορείτε να δείτε τις ενημερώσεις ενός συγκεκριμένου φίλου στη ροή σας στο Facebook ή ίσως να μην μπορούσατε να βρείτε το όνομά του μέσω της αναζήτησης στο Facebook;

Λοιπόν, μια απλή εξήγηση θα ήταν ότι έχετε αποκλειστεί από αυτό το άτομο.

Αν θέλεις Μάθετε ποιος από τους φίλους ή τους γνωστούς σας σας έχει μπλοκάρει στο Facebook, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για κάθε μέθοδο λεπτομερώς και μάθετε ποιος θέλει να σας αποφύγει στο Facebook.

Πώς να μάθετε αν είστε αποκλεισμένοι;

Εάν είστε αποκλεισμένοι από κάποιον στο Facebook, δεν θα το ξέρετε αμέσως ή άμεσα επειδή Το Facebook δεν σας στέλνει ειδοποιήσεις γι ‘αυτό. Ο αποκλεισμός στο Facebook σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε ενημερώσεις από αυτόν τον λογαριασμό και δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω του ιστότοπου.

Τώρα, λέγοντας αυτό, εάν νομίζετε ότι σας έχει μπλοκάρει κάποιος, εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους και τους δείκτες που πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα.

1. Μπορείτε ακόμα να τον/την/τους επισημάνετε;

Εάν αποκλειστείτε από οποιονδήποτε στο Facebook, θα το κάνετε να μην μπορείτε να τον/την/την επισημάνετε σε φωτογραφίες, αναρτήσεις, βίντεο, και ούτω καθεξής. Δεν θα υπάρχουν μηνύματα σφάλματος όταν επιχειρήσετε να τους προσθέσετε ετικέτα, είναι απλώς το όνομά τους δεν εμφανίζεται ως επιλογή όταν κάνετε αναζήτηση γι ‘αυτό.

επισήμανση φωτογραφιών

Το όφελος της αμφιβολίας: Μην βιαστείτε να καταλήξετε σε κανένα συμπέρασμα μόνο με αυτόν τον δείκτη, γιατί αν δεν μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιον στο Facebook, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι Οι ρυθμίσεις απορρήτου τους δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους προσθέσει ετικέτα γενικά.

2. Δοκιμάστε να τους προσκαλέσετε σε εκδηλώσεις μέσω Facebook

Εάν αποκλειστείτε από κάποιον στο Facebook, όπως και η προσθήκη ετικετών, θα το κάνετε δεν μπορείτε να τους προσκαλέσετε σε μια εκδήλωση στο Facebook (Προσωπική εκδήλωση ή Διαδικτυακή εκδήλωση).

πρόσκληση εκδήλωσης

Το όφελος της αμφιβολίας: Το να μην μπορείτε να προσκαλέσετε κάποιον στην εκδήλωση Facebook μπορεί να οφείλεται στις ρυθμίσεις απορρήτου του που δεν επιτρέπουν την αποστολή προσκλήσεων από το Facebook ή ο λογαριασμός μπορεί να έχει διαγραφεί ή απενεργοποιηθεί.

3. Αναζητήστε το όνομά τους στο Facebook Search

Αυτός είναι ο απλούστερος και πιο άμεσος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί από κάποιον στο Facebook. Αναζητήστε το όνομα του ατόμου που μπορεί να πιστεύετε ότι σας έχει αποκλείσει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «Αναζήτηση στο Facebook». και δείτε αν εμφανίζονται στις προτάσεις.

αναζήτηση ονόματος

Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές, όπως την εισαγωγή του ονόματος, του πλήρους ονόματος ή του ονόματος χρήστη. Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε το όνομά τους, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε αποκλειστεί

Το όφελος της αμφιβολίας: Εάν προσπαθείτε να αναζητήσετε έναν λογαριασμό και δεν εμφανίζεται πληκτρολογώντας το όνομά του στην αναζήτηση του Facebook, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας έχουν αποκλείσει. Μπορεί να είναι μια πιθανότητα να έχουν διέγραψε τον λογαριασμό τους στο Facebook ή απενεργοποιήθηκε προσωρινά με αποτέλεσμα ο λογαριασμός τους να μην εμφανίζεται στην αναζήτηση.

4. Λάβετε επιβεβαίωση από έναν κοινό φίλο

Ο απόλυτος τρόπος για να μάθετε αν είστε μπλοκαρισμένοι από κάποιον είναι να λάβετε επιβεβαίωση από έναν κοινό σας φίλο. Η λογική είναι απλή, αν ο κοινός φίλος μπορεί να δει το προφίλ του/ή της και δεν μπορείτετότε είναι αρκετά επιβεβαιωμένο ότι έχετε αποκλειστεί.

Το όφελος της αμφιβολίας: Αν δεν μπορείτε να δείτε το προφίλ κάποιου, αλλά ένας κοινός φίλος μπορεί, είναι σίγουρο ότι αποκλείεστε. Ενώ μπορεί να έχετε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας ότι πιθανότατα έχετε αποκλειστεί κατά λάθος, αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι για να αποκλείσετε κάποιον, πρέπει πρώτα να μεταβείτε στο προφίλ του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο “3 κουκκίδες”, επιλέξτε αποκλεισμός, και κάντε κλικ στην Επιβεβαίωση, είναι πολύ απίθανο να μπλοκαριστεί κάποιος κατά λάθος.

5. Ελέγξτε τις προηγούμενες συνομιλίες στο Messenger

Το Facebook Messenger μπορεί να σας δώσει μια υπόδειξη εάν κάποιος από τους φίλους σας σας έχει αποκλείσει. Για να το ελέγξετε, μεταβείτε στο Αγγελιαφόρος ενότητα, κάντε κλικ στο Προβολή όλων στο αναπτυσσόμενο μενού και αποκτήστε πρόσβαση στη συνομιλία που είχατε με την επαφή που πιστεύετε ότι μπορεί να σας έχει αποκλείσει.

Εάν έχετε αποκλειστεί, Η εικόνα του προφίλ τους δεν θα φορτωθεί και θα δείτε ένα τυπικό γκρι εικονίδιο. Δεν θα μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομά τους για να δείτε το προφίλ τους.

Επίσης, θα δεν μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα ως Facebook θα σας πει ότι υπήρξε ένα προσωρινό σφάλμα.

Το όφελος της αμφιβολίας: Για άλλη μια φορά, η μη δυνατότητα αποστολής μηνύματος σε κάποιον στο Facebook Messenger μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο έχει διαγράψει ή απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του. Έτσι για περισσότερα σταθερή επιβεβαίωση, πρέπει να το ελέγξετε με οποιαδήποτε από τις άλλες προαναφερθείσες μεθόδους.

Πώς να δείτε ποιος σας απέκλεισε στο Facebook;

Τη στιγμή της συγγραφής αυτής, υπάρχει δεν υπάρχει τρόπος να λάβετε μια λίστα με άτομα που σας έχουν αποκλείσει στο Facebook. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αποκλειστεί από κάποιον και θέλετε να είστε σίγουροι για αυτό, λάβετε επιβεβαίωση δοκιμάζοντάς το με τουλάχιστον δύο από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω.

Δηλαδή, αν είσαι δεν μπορώ να βρω κάποιον μέσω της Αναζήτησης Facebook, δεν μπορώ να τον επισημάνω, αλλά ένας κοινός φίλος μπορείτότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι είστε αποκλεισμένοι

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε σίγουρα είναι να επικοινωνήσετε με το εν λόγω άτομο μέσω άλλου τρόπου και να τον αντιμετωπίσετε. Ωστόσο, προσέξτε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμηχανία ή ίσως ακόμη και να αγνοηθεί.

Άρα είσαι μπλοκαρισμένος, τι ακολουθεί;

Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε αποκλειστεί από έναν φίλο στο Facebook, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ενός κοινού φίλου, μιλήστε για αυτό και μάθετε τον λόγο. Αλλά θα πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα χειρότερα σενάρια όπως:

  • Το να αγνοείται
  • Κάποια εξήγηση εκτός κόσμου ή εντελώς παράλογη
  • Όξυνση της σύγκρουσης

Ή μπορείτε να προχωρήσετε. Ζήστε τη ζωή σας, σεβαστείτε την απόφασή τους και αφήστε τους να ζήσουν τη δική τους.

Να θυμάστε ότι το να αποκλειστείτε δεν σημαίνει πάντα ότι είστε εσείς που προκαλέσατε το πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι ότι αυτός που σας μπλόκαρε, βρήκε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε κάποια κατάσταση ανάμεσα σε εσάς και αυτόν/αυτήν.