Πώς να χειριστείτε καλύτερα τις προθεσμίες γραφής

Η διαδικασία γραφής είναι μια δημιουργική διαδικασία, ως επί το πλείστον, και όταν πρόκειται για υπερβολική ελευθερία για εργασία, μερικές φορές ο χρόνος είναι δεν της ουσίας. Κάντε το αρκετά συχνά και ίσως αποκτήσετε τη συνήθεια να γράφετε όσο και όταν σας επισκέπτεται η μούσα σας. Αυτό, όμως, δεν λειτουργεί έτσι όταν πρόκειται για την τήρηση της προθεσμίας ενός πελάτη.

Σε όλους μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες και αν θέλετε να είστε επαγγελματίας συγγραφέας, πρέπει και εσείς να επιδείξετε τον επαγγελματισμό που απαιτείται από εσάς. Η απώλεια προθεσμιών είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να τους πείσετε ότι μπορεί να μην παίρνετε τα πράγματα τόσο σοβαρά όσο θα ήθελαν.

Σημειώστε επίσης ότι η προθεσμία σας είναι πιθανώς μόνο μία από μια σειρά προθεσμιών που πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο πελάτης μας είναι έγκαιρη. Εάν το γράψιμό σας προκαλεί καθυστέρηση, Το φαινόμενο ντόμινο θα διασφαλίσει ότι οι προθεσμίες όλων των άλλων θα επηρεαστούν σοβαρά επισης. Μην είσαι ο κακός. γίνετε ο επαγγελματίας συγγραφέας με αυτά τα λίγα απλά βήματα.

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές δουλειές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

1. Οργανωθείτε και μείνετε οργανωμένοι

Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό για την επίτευξη προθεσμιών είναι η οργάνωση. Η οργάνωση βοηθά τα έργα να κυλούν ομαλά και να προοδεύουν γρήγορα. Ο οργανωμένος συγγραφέας είναι έτοιμος να ξεκινήσει γρήγορα και να βουτήξει στο έργο χωρίς να σταματήσει να βρει κάτι σημαντικό να δουλέψει.

Μέρος της οργάνωσης είναι να ξέρεις πού τα παντα είναι π.χ. το ημερολόγιο, τα αρχεία, τα σημειώματα και οι υπενθυμίσεις, ο εξοπλισμός κ.λπ.

οργανωμένο πρόγραμμα

Το άλλο μέρος είναι να έχεις μια διαδικασία ή σύστημα που έχει ρυθμιστεί για να απαντά στα πιο άμεσα αιτήματά σαςπ.χ., όταν γράφω, έχω έτοιμο και ανοιχτό σε καρτέλες ένα λεξικό και έναν θησαυρό.

Όλα όσα χρειάζεστε (ακόμα και ένα γρήγορο, δυναμωτικό σνακ ή ποτό) πρέπει να είναι σε απόσταση αναπνοής για να σας αποτρέψει από το να αποσπαστείτε σε ένα περιττό διάλειμμα (αποποίηση ευθύνης: Πρέπει ακόμα να πάρω διαλείμματα τουαλέτας).

Μαθήματα αυτοοργάνωσης που μπορείτε να μάθετε από Γερμανούς μαθητές

Μαθήματα αυτοοργάνωσης που μπορείτε να μάθετε από Γερμανούς μαθητές

Ζω στη Γερμανία εδώ και πέντε χρόνια και έχω αλληλεπιδράσει με ανθρώπους σχεδόν από όλους… Διαβάστε περισσότερα

2. Ελέγξτε τα όρια ταχύτητας γραφής

Όσοι έχουν πάει ποτέ σε μια ομάδα κολύμβησης στο σχολείο ξέρουν ότι η ταχύτητα από την οποία φεύγεις από το μπλοκ εκκίνησης είναι ο μισός αγώνας. Όπως ο τίτλος, η αρχική πρόταση, η πρώτη παράγραφος και ο πρώτος υπότιτλος είναι το πιο σημαντικό μέρος μιας ανάρτησης ή ενός άρθρου, Οι πρώτες σας προσπάθειες σε ένα συγγραφικό έργο θα υπαγορεύουν συχνά τον ρυθμό του υπόλοιπου έργου.

Ωστόσο, κάθε συγγραφέας δουλεύει με τον προσωπικό του ρυθμό και για κάποιους, το περιεχόμενο και η ταχύτητα αναμειγνύονται σαν να είναι λάδι και νερό. Εάν τα πάτε καλά με το σπριντ, μια καλή αρχή είναι μισή κούρσα, αλλά αν είστε σαν εμένα, μαραθωνοδρόμος, όχι σπρίντερ, τότε θα πρέπει να ξέρετε πότε πρέπει να απορρίψετε ένα έργο με μια γελοία προθεσμία.

3. Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Εκτός από την απάντηση στο κάλεσμα της φύσης, όλες οι άλλες μορφές περισπασμού μπορεί να είναι επιζήμιες για τη διαδικασία γραφής. Έτσι, πριν ξεκινήσετε το σημαντικό σας έργο, εξαλείψτε όλους τους δευτερεύοντες περισπασμούς που εμφανίζονται πάντα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προθεσμίας.

αποσπάσεις της προσοχής

Πηγή εικόνας: Vecteezy

Ενημερώστε την οικογένειά σας ότι θα σας ενοχλήσουν μόνο κατά τη διάρκεια της τρομερής κατάστασης έκτακτης ανάγκης που συνεπάγονται εκρήξεις αίματος ή οι νεκροί σηκώνονται (μετράνε τα ζόμπι που τρώνε σάρκα). Βάλτε το τηλέφωνό σας σε αθόρυβη λειτουργία, απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις σας, κρατήστε όλα τα εισερχόμενα μηνύματα, κλειδώστε τον εαυτό σας μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια – καταλαβαίνετε.

6 εργαλεία που βοηθούν στην καλύτερη εστίαση στην εργασία

6 εργαλεία που βοηθούν στην καλύτερη εστίαση στην εργασία

Όλοι όσοι εργάζονται σε υπολογιστή θα ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθείς στη δουλειά ολόκληρο… Διαβάστε περισσότερα

4. Αναπτύξτε ένα σύστημα που λειτουργεί για εσάς

Κάθε επαγγελματίας ελεύθερος επαγγελματίας έχει ένα σύστημα ή μια διαδικασία που τηρεί επειδή λειτουργεί για αυτόν. Αυτή η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική για τον καθένα. Μιλήστε σε ορισμένους συγγραφείς περιεχομένου για το σύστημά τους, κάντε κάποια έρευνα ή ακολουθήστε τον παλιομοδίτικο τρόπο, μέσω δοκιμής και λάθους.

Το σύστημά μου πάει κάπως έτσι, ανάλογα με τον τύπο του έργου που αναλαμβάνω:

  • Αξιολογήστε το έργο και Σημειώστε τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών
  • Επισημάνετε σημαντικά σημεία σε ένα περίγραμμα του έργου
  • Ερευνα κάθε σημείο διεξοδικά και καθορίστε τη σειρά
  • Ξαναγράψτε τον τίτλο και τους υπότιτλους
  • Προεγγράψτε το υλικό πλήρωσης για κάθε υπότιτλο χρησιμοποιώντας λίστες κουκκίδων και γραφήματα όπου χρειάζεται
  • Επεξεργαστείτε την προεγγραφή
  • Γράψτε το έργο εισαγωγή SEO/CRO
  • Επεξεργαστείτε το Write κόβοντας τουλάχιστον 20%
σχολιασμός ροής εργασίας

Όταν μπορέσετε να βρείτε τη δική σας διαδικασία, θα είστε σε θέση να χρονομετρήσετε σωστά και να λάβετε μια σωστή εκτίμηση του είδους του χρονοδιαγράμματος στο οποίο μπορείτε να εργαστείτε.

5. Θάρρος υπό πυρά

Πολλές προθεσμίες χάθηκαν άσκοπα, επειδή ένας συγγραφέας που δεν ήταν επαγγελματίας δεν θα πήγαινε στον πελάτη όταν συνειδητοποιούσε ότι η προθεσμία ήταν μια σίγουρη απώλεια. Η ειλικρίνεια είναι σίγουρα η καλύτερη πολιτική σε αυτήν την κατάσταση. Εάν συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται να χάσετε μια προθεσμία, πηγαίνετε στον πελάτη, τον διαφημιστή ή τον χορηγό το συντομότερο δυνατό.

Είναι πάντα καλύτερο να ενημερώσετε τον πελάτη πριν χαθεί η προθεσμία παρά να ανησυχείτε για την απώλεια του λογαριασμού. Ο πελάτης μπορεί να έχει ένα σχέδιο Β που θα μπορούσε κάλλιστα να σώσει την ημέρα και να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο της χαμένης προθεσμίας, και όσο για εσάς, λοιπόν, ίσως εξακολουθείτε να είστε σε θέση να σώσετε αυτή τη σχέση.

6. Όταν ξεσπάσει όλη η κόλαση

Αν ποτέ βρεθείτε στο τηγάνι και κάθε διαθέσιμη επιλογή είναι μια φλόγα πιο καυτή και μεγαλύτερη από την προηγούμενη, τότε μειώνεστε σε τρεις πιθανές επιλογές:

προθεσμία

Πηγή εικόνας: Vecteezy

Δώστε μια πιο εφικτή ημερομηνία

Έχουμε λοιπόν καθιερώσει ότι οι πελάτες με γελοίες προθεσμίες πρέπει να αποφεύγονται όπως η πανούκλα, αλλά Μερικές φορές η απόρριψη ενός πελάτη δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε.

Όταν αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση, αξιολογήστε το έργο και παρουσιάστε στον πελάτη μια πιο ρεαλιστική ημερομηνία. μπορεί να εκπλαγείτε με το είδος των επεκτάσεων που μπορούν εμφανιστεί ξαφνικά στο πρόγραμμα.

Εάν, τελικά, ο πελάτης εξακολουθεί να μην (ή δεν μπορεί) να υποχωρήσει, απορρίψτε ευγενικά την προσφορά εργασίας, αναφέροντας ξεκάθαρα τους λόγους σας, τότε στείλτε τον πελάτη στο δρόμο του.

Βηματίστε τον εαυτό σας!

Ας πούμε, τα καλά νέα είναι ότι έχετε έναν πολύ καλό πελάτη που δεν θα αφήσει κανέναν άλλον εκτός από εσάς να χειριστεί το έργο (ακόμα και μετά το Βήμα 5 παραπάνω), αλλά τα κακά νέα είναι ότι δεν λαμβάνετε παράταση. Βήμα 1, διαπραγματευτείτε για υψηλότερη αμοιβή. Βήμα 2, προσπαθήστε να μην γράφετε για 15, 20 ώρες συνεχόμενα, ανεξάρτητα από το πόσο νέος νομίζεις ότι είσαι, κατά βάθος.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σας. Γράψτε μόνο τόσες πολλές λέξεις σε μία συνεδρίαση ή ορίστε τον αριθμό των ωρών που είστε διατεθειμένοι να αντέξετε μπροστά στον υπολογιστή σας ταυτόχρονα. Εάν συμπληρώσατε την προθεσμία σας, τα καταφέρατε υπέροχα. Αν όχι, έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό.

Και τέλος, απλώστε το χέρι

Δεν είναι ντροπή να απευθυνθείτε για βοήθεια εάν δείτε ότι δεν θα βάλετε μια σημαντική προθεσμία. Ακόμα κι αν χρειάζεστε έναν συνάδελφο συγγραφέα ή συντάκτη, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και να μοιράσετε την αμοιβή με βάση τον φόρτο εργασίας.

Το θέμα είναι ότι αν εσύ πρόκειται να χάσει την αξιοπιστία στα μάτια του πελάτη σας (το πιο σημαντικό, α νέος που σε δοκιμάζει), ζητήστε βοήθεια για να διατηρήσετε αυτή την τέλεια σειρά από παραδοτέες εργασίες.