Τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη των επίδοξων επιχειρηματιών –

Κάθε δεύτερος μισθωτός σκέφτεται να ανοίξει τη δική του επιχείρηση, αλλά λίγο περισσότερο από το 20% αποφασίζει να κάνει πραγματικά βήματα. Οι μισοί από αυτούς που ξεκινούν μια επιχείρηση χάνουν το ενδιαφέρον τους μόλις αντιμετωπίζουν τις πρώτες δυσκολίες. Μετρήσαμε πέντε κοινά λάθη των επίδοξων επιχειρηματιών που εμποδίζουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας να πραγματοποιηθούν.

Λάθος πρώτο: Έλλειψη εξειδικευμένων νομικών γνώσεων

Ένας επιχειρηματίας όχι μόνο χρειάζεται να γνωρίζει το προϊόν ή την υπηρεσία του και πώς να το προωθήσει, αλλά πρέπει επίσης να έχει τουλάχιστον μια γενική ιδέα για τους νόμους που ρυθμίζουν τις επιχειρήσεις. Στη διαδικασία της δραστηριότητας θα αρχίσετε σταδιακά να κατανοείτε αυτά τα ζητήματα, αλλά στην αρχή των επιχειρηματικών λαθών από αρχάριους επιχειρηματίες όταν επιλέγουν νομική μορφή, φορολογικό καθεστώς, εγγραφή εργαζομένων, σχέσεις με εταίρους ή μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές οικονομικές απώλειες και ακόμη και να γίνουν μοιραίος. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε με τέτοιες ερωτήσεις πώς να υποβάλετε φόρους με το τελευταίο σας στέλεχος πληρωμής.

Λάθος δεύτερο: Έλλειψη σχεδίου δράσης

Μια επιχείρηση είναι σαν ένα αυτοκίνητο. κατηφορίζει μόνο του. Εάν δεν έχετε ιδέα τι ακριβώς πρέπει να κάνετε και τι θα πληρώσετε από τον πελάτη ή τον πελάτη, τότε είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να κάνετε πραγματικά βήματα. Μελετήστε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας: επιχειρηματικά σχέδια, βιβλία και άρθρα, προτάσεις franchisor, πραγματικές υποθέσεις, φορολογικά έντυπα όπως το w2 online ή τι είναι ένα έντυπο 1099 κ.λπ. Εάν έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε, τουλάχιστον προσωρινά, για μια εταιρεία που εργάζεται στον τομέα της επιλογής σας ή σε μια σχετική, τότε με κάθε τρόπο επωφεληθείτε από αυτό.

Λάθος τρίτο: Δεν καταλαβαίνετε το κοινό-στόχο σας

Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι επίδοξοι επιχειρηματίες είναι ότι δεν κατανοούν το κοινό-στόχο τους. Υπάρχει μια κατηγορία επιχειρηματιών που θέλουν μόνο να κάνουν ό,τι τους αρέσει. Για παράδειγμα, είστε λάτρης των σπορ, οπότε θέλετε να ανοίξετε ένα κατάστημα ορεινού εξοπλισμού. Αλλά σκεφτείτε το – υπάρχουν αρκετοί πελάτες που πληρώνουν στην περιοχή σας, που ενδιαφέρονται για τέτοια αγαθά; Ίσως θα έπρεπε να ανοίξετε ένα κατάστημα με είδη ποδοσφαίρου, του οποίου το κοινό είναι πολύ ευρύτερο, και ο ορεινός εξοπλισμός, αφού σας αρέσει, να πουλάτε μόνο κατόπιν παραγγελίας;

Λάθος τέταρτο: Δεν ξέρω πώς να πουλήσω

Κάθε επιχείρηση έχει να κάνει με την πώληση. Κερδίζετε μόνο όταν μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών ή των πελατών σας. Αλλά τα οφέλη της υπηρεσίας ή του προϊόντος σας πρέπει να παραδοθούν στον καταναλωτή. Σκεφτείτε ποια διαφημιστικά κανάλια θα χρησιμοποιήσετε και ποιες τεχνικές μάρκετινγκ θα χρησιμοποιήσετε. Εάν ανοίξετε ένα κατάστημα σε ένα δημοφιλές εμπορικό κέντρο ή παρέχετε μια δημοφιλή υπηρεσία, το κόστος διαφήμισης μπορεί να είναι ελάχιστο. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε πώς θα προωθήσετε τον εαυτό σας στην αγορά.

Λάθος πέντε: Η αδυναμία διάθεσης των χρημάτων

Εάν διαθέτετε σταθερό αρχικό κεφάλαιο, υπάρχει ο πειρασμός να το ξοδέψετε «για το καλό της επιχείρησης». Ορισμένοι αρχάριοι επιχειρηματίες (αν και είναι λιγότεροι κάθε χρόνο) ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τις παγίδες των επιχειρήσεων: ένα γραφείο σε μια αριστοκρατική τοποθεσία, ένα ακριβό εταιρικό αυτοκίνητο, μια εταιρική ιστοσελίδα με προσαρμοσμένο σχέδιο κ.λπ. Ως δικαιολογία δίνεται η γεγονός ότι τέτοιες δαπάνες είναι η διαμόρφωση εικόνας και φήμης. Στην πραγματικότητα, το αρχικό κεφάλαιο θα πρέπει να δαπανηθεί για την οργάνωση των πρώτων πωλήσεων, τη δημιουργία μιας πελατειακής βάσης, τη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας και τη δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων.