Τα ψίχουλα μπορούν να αυξήσουν την κατάταξή σας

Το Breadcrumbs αναφέρεται συνήθως σε αποξηραμένες φέτες ψωμιού που αλέθονται για χρήση σε τηγανητά τρόφιμα. Όχι, όχι, κανείς δεν προσπαθεί να πεινάσει έναν αναγνώστη σαν εσάς. Βασικά, το breadcrumbs εδώ αναφέρεται σε ένα στοιχείο στο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Ναι, είναι αρκετά σημαντικά στο web design. Εάν έχετε παρατηρήσει ιστοσελίδες, τότε μπορεί να έχετε παρατηρήσει ένα ίχνος φρυγανιάς. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τι είναι, μπορεί να το έχετε δει.

Ας καταλάβουμε τώρα τι είναι τα Breadcrumbs στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Είναι βασικά σύνδεσμοι σε μια ιστοσελίδα που δείχνουν στους χρήστες και τους επισκέπτες του ιστότοπου πού βρίσκονται μέσα σε έναν ιστότοπο. Είναι ο λόγος που η πλοήγηση στον ιστότοπο γίνεται ευκολότερη, καθώς οι χρήστες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τα ίχνη τους στην αρχική σελίδα του ιστότοπου. Κατά συνέπεια, μπορούν επίσης να δουν άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες ή ακόμα και να δουν πού έχουν ήδη βρεθεί.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτήν τη δυνατότητα και είστε επαγγελματίας σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων που επιθυμείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη δυνατότητα. τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτή η ανάρτηση θα εξηγήσει πολλά σχετικά με τα breadcrumbs, πώς μοιάζουν σε μια ιστοσελίδα και πώς μπορούν να πλοηγηθούν. Στη συνέχεια, θα εξηγηθούν και τα οφέλη του breadcrumbs στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

Ψίχουλα ψωμιού και ψίχουλα ψωμιού – τι είναι αυτά;

Το Breadcrumbing είναι η πρακτική της προσθήκης ενός ίχνους συνδέσμων σε έναν ιστότοπο. Αυτό δείχνει στους χρήστες πού βρίσκονται μέσα στον ίδιο τον ιστότοπο. Ο όρος τριμμένη φρυγανιά από το διάσημο παραμύθι «Hansel and Gretel» όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν ένα ίχνος τριμμένης φρυγανιάς για να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

Ομοίως, τα ψίχουλα οποιουδήποτε ιστότοπου μπορούν να μεταφέρουν τους χρήστες εύκολα πίσω σε μια αρχική σελίδα (επειδή είναι σαν ένα μονοπάτι). Μπορεί επίσης να οδηγήσουν και σε άλλες ιστοσελίδες. Για ιστότοπους που χρησιμοποιούν φρυγανιές, οι χρήστες θα τις βρίσκουν συνήθως στην επάνω πλευρά μιας ιστοσελίδας.

Επίσης, ανάλογα με το είδος της διαδρομής ψωμιού, οι σύνδεσμοι συνήθως παρατίθενται στο κλικ της παραγγελίας του χρήστη σε κάθε σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να δουν τις ιστοσελίδες που έχουν

Ανάλογα με το είδος του ίχνους ψίχουλας που αναπτύσσεται, αυτοί οι σύνδεσμοι αναφέρονται συχνά στο κλικ της παραγγελίας του χρήστη σε κάθε σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να δουν ποιες σελίδες επισκέφτηκαν, ώστε να φτάσουν σε αυτήν όπου είναι παρόντες.

Τα είδη φρυγανιάς σε χρήση

Τα μονοπάτια του ιστοτόπου βρίσκονται συχνά κοντά στην κορυφή μιας ιστοσελίδας ή κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Υπάρχουν τρία κύρια είδη φρυγανιάς σε χρήση, όπως καθορίζεται από επαγγελματίες από μια εταιρεία σχεδιασμός ιστοσελίδων Ντουμπάι δηλαδή: Βασισμένο σε χαρακτηριστικά, βάσει ιεραρχίας και βάσει διαδρομής.

Φρυγανιά με βάση τα χαρακτηριστικά

Τα ψίχουλα που βασίζονται σε χαρακτηριστικά βρίσκονται συνήθως σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Περιγράφουν τα προϊόντα σε μια εκλεπτυσμένη αναζήτηση. Εμφανίζουν διάφορα χαρακτηριστικά των προϊόντων που αναζήτησαν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ότι αν αναζητήσουν ανδρικά μπλουζάκια στο XXL, θα φαινόταν κάπως έτσι:

“Πουκάμισα> Ανδρικά> XXL”

Αυτά τα είδη φρυγανιάς περιγράφουν χαρακτηριστικά των προϊόντων που εξετάζουν οι επισκέπτες του ιστότοπου αυτήν τη στιγμή. Εξαιτίας αυτού, δεν έχουν συγκεκριμένη σειρά ή τρόπο. Η τριμμένη φρυγανιά θα μπορούσε επίσης εύκολα να καταγραφεί ως

‘Πουκάμισα>XXL>Ανδρικά”

Οι χρήστες και οι επισκέπτες του ιστότοπου συνήθως επιλέγουν αυτά τα χαρακτηριστικά με άμεσο τρόπο όταν αναζητούν αυτά τα προϊόντα σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αυτού του είδους τα ψίχουλα συχνά δείχνουν τη στενότητα της αναζήτησης με βάση την επιλογή του χρήστη. Όσο περισσότερες δυνατότητες επιλέγει ένας χρήστης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ίχνος του ψωμιού. Χρησιμοποιώντας το ίδιο παράδειγμα, όσοι επιθυμούν να αναζητήσουν, ας πούμε μεγάλα πουκάμισα για άντρες με δωρεάν αποστολή, ένα μακρύ μονοπάτι για ψίχουλα θα εμφανίσει καθεμία από αυτές τις προδιαγραφές στο επάνω μέρος της σελίδας.

Breadcrumbs με βάση την ιεραρχία

Τα ψίχουλα που βασίζονται στην ιεραρχία εκτίθενται με συγκεκριμένο τρόπο που βοηθά τους χρήστες να πλοηγούνται στον ιστότοπο με ευκολία. Είναι επίσης γνωστά ως ψίχουλα που βασίζονται στην τοποθεσία, αυτοί οι σύνδεσμοι παραθέτουν διάφορες σελίδες σε έναν ιστότοπο σε μια σωστή ιεραρχία (κάτι που είναι κατανοητό).

Δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένος ένας ιστότοπος. Ας πούμε ότι ένα άτομο ψάχνει για φορτιστές φορητών υπολογιστών, να πώς θα μοιάζει το ίχνος ψωμιού:

Αρχική>Τεχνολογία>Υπολογιστές>Αξεσουάρ>Φορτιστές φορητών υπολογιστών

Τα ψίχουλα με βάση την ιεραρχία έχουν πολύ νόημα, ειδικά όταν εμφανίζουν μια κατηγορία που ακολουθείται από υποκατηγορίες, ειδικά στο προηγούμενο παράδειγμα ψίχουλας. Οι χρήστες και οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να ακολουθήσουν αυτά τα ψίχουλα πίσω με τακτικό τρόπο στην αρχική σελίδα του ιστότοπου ή σε πιο γενικές σελίδες όπως αξεσουάρ, τεχνολογία, υπολογιστές κ.λπ.

Σε αυτήν την κατηγορία, οι ιστοσελίδες μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως επίπεδα σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Δεν θα είχε πολύ νόημα να μεταπηδήσετε από το επίπεδο ένα στο επίπεδο πέντε. Αυτά τα ψίχουλα παρατίθενται με σειρά που βασίζεται συγκεκριμένα στη δομή και την ιεραρχία του ιστότοπου.

Φρυγανιά με βάση το μονοπάτι

Οι επισκέπτες του ιστότοπου και οι χρήστες θα συναντήσουν περιστασιακά ψίχουλα με βάση τις διαδρομές. Είναι επίσης γνωστά ως ψίχουλα με βάση την ιστορία και λειτουργούν σχεδόν παρόμοια σε σχέση με αυτά που βασίζονται στην ιεραρχία. Ωστόσο, δείχνουν ολόκληρη τη διαδρομή ενός χρήστη σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

Ενώ αυτά τα είδη φρυγανιάς εμφανίζουν διάφορα επίπεδα ενός ιστότοπου, τα ψίχουλα που βασίζονται σε διαδρομές δείχνουν ακριβώς τι επέλεξαν οι χρήστες και οι επισκέπτες για να φτάσουν στον προορισμό τους στον ιστό (δηλαδή πού βρίσκονται σε έναν ιστότοπο), συχνά δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο άλλα είδη φρυγανιάς. μην ενθαρρύνετε τους χρήστες να επισκέπτονται άλλες ιστοσελίδες.

Κατανόηση της πλοήγησης με ψίχουλα

Το Breadcrumbs είναι γνωστό ότι βελτιώνει την πλοήγηση στον ιστότοπο. Επιτρέπουν στους χρήστες να γνωρίζουν πού βρίσκονται σε έναν ιστότοπο. Αυτό διευκολύνει την επιστροφή σε άλλες σελίδες. Η βελτίωση της πλοήγησης είναι μια αξιόλογη τακτική για τη βελτίωση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου. Επιπλέον, τα ψίχουλα χρησιμοποιούνται επίσης για την ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας χρήστη μέσω της βελτίωσης της εμπειρίας ενός ιστότοπου SEO.

Οι χρήστες δεν πρέπει να αισθάνονται χαμένοι ή να έχουν την αίσθηση ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη τους σε έναν ιστότοπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται φρυγανιές καθώς διασφαλίζουν ότι γνωρίζουν ακριβώς σε ποια σελίδα βρίσκονται και πώς μπορούν να επιστρέψουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν το κουμπί επιστροφής, ανά πάσα στιγμή.

Τα Breeadcrumbs βοηθούν επίσης τους χρήστες και τους επισκέπτες να κατανοήσουν τη δομή ενός ιστότοπου με πολύ πιο εύκολο τρόπο. Δείχνουν πώς κάθε σελίδα συνδέεται με άλλες σελίδες. Η προσθήκη μιας διαδρομής στον ιστότοπο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, παρέχοντάς τους περισσότερο έλεγχο στην πλοήγηση στον ιστότοπο.

Το Breadcrumbs βοηθά στη βελτίωση του SEO ενός ιστότοπου

Επίσης, η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν ψίχουλα για να κατανοήσουν τη δομή και το περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο. Μπορούν να εμφανίσουν σημαντικές λέξεις-κλειδιά που μπορεί να εμφανιστούν στην αναζήτηση ενός χρήστη. Δίνουν επίσης στην Google περισσότερο πλαίσιο για τις πληροφορίες που προσφέρει ένας ιστότοπος. Μόλις η Google έχει όλες τις πληροφορίες, τις χρησιμοποιεί για να προσδιορίσει πώς εμφανίζεται ένας ιστότοπος σε σχετικές αναζητήσεις.

Τα ψίχουλα μπορούν να αυξήσουν την κατάταξή σας

Αυτό μπορεί ακόμη και να βελτιώσει το SERP και την κατάταξη του ιστότοπου, δηλαδή τη θέση που εμφανίζεται ένας ιστότοπος στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης μιας μηχανής αναζήτησης. Η Google μπορεί να τοποθετήσει την ιστοσελίδα ψηλότερα, καθώς γνωρίζει πόσο σχετικός είναι ο ιστότοπος για μια δεδομένη αναζήτηση.

Το Breadcrumbs βοηθά τους χρήστες και τους επισκέπτες να παραμείνουν στον ιστότοπο περισσότερο

Είναι καθοριστικής σημασίας για να βοηθήσουν τόσο τους χρήστες όσο και τους επισκέπτες να παραμείνουν περισσότερο στον ιστότοπο. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι εσωτερικοί σύνδεσμοι, καθώς κρατούν τους χρήστες αφοσιωμένους στο περιεχόμενο. Το Breadcrumbs και οι εσωτερικοί σύνδεσμοι προσφέρουν περισσότερο περιεχόμενο στον ιστότοπο που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες. Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες δεν ξεκινούν από την αρχική σελίδα του ιστότοπου, εάν η αναζήτησή τους στο Google ήταν συγκεκριμένη για αυτό που ήθελαν.

Το Breadcrumbs βοηθά τους χρήστες και τους επισκέπτες να επισκεφθούν την αρχική σελίδα

Μπορούν να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε τους χρήστες και τους επισκέπτες να επισκέπτονται την αρχική σελίδα. Αυτό γίνεται δείχνοντάς τους πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό από τη σελίδα στην οποία βρίσκονται ήδη. Αυτός είναι αναμφίβολα ένας κερδοφόρος τρόπος για να βελτιώσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο οποιασδήποτε επιχείρησης. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα μικρό μέρος ενός ιστότοπου, το breadcrumbs μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τριμμένη φρυγανιά / πώς να προσθέσετε τη φρυγανιά;

Η αποτελεσματική χρήση του breadcrumbs εξαρτάται από το αν το άτομο που το χρησιμοποιεί είτε κατέχει τον ιστότοπο (ιδιοκτήτης επιχείρησης) είτε τον επισκέπτεται για κάτι (επισκέπτης/χρήστης). Για τους χρήστες, το breadcrumbs βοηθά στην εύκολη πλοήγηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να τους ακολουθήσουν σε μια σελίδα που μπορεί να θέλουν να επισκεφτούν (όπως η αρχική σελίδα για παράδειγμα).

Για επιχειρήσεις, θα πρέπει να καθορίσουν πώς να προσθέσουν ψίχουλα στον ιστότοπό τους. Πρέπει πρώτα να αποφασίσουν ποια κατηγορία φρυγανιάς είναι πιο λογική για τον ιστότοπό τους. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο που επιθυμούν να ενσωματώσουν ψίχουλα ψωμιού στον ιστότοπό τους.

Εάν χρησιμοποιούν ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων, η συμπερίληψη ψίχουλα ψωμιού μπορεί να είναι εύκολη, καθώς κάνοντας κλικ στην επιλογή για την ενεργοποίηση της φρυγανιάς. Το WordPress προσφέρει πρόσθετα για να προσθέσετε ψίχουλα για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων.

Εκείνοι που έφτιαξαν τους ιστότοπούς τους από το σημείο μηδέν, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσουν ένα ίχνος ψωμιού. Θα χρειαστεί να ανοίξουν τον επεξεργαστή HTML και να επιλέξουν τις σελίδες που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο ίχνος τους. Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβετε την αρχική τους σελίδα στην αρχή κάθε διαδρομής, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη βρίσκουν εύκολα ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους στον ιστότοπο.

συμπέρασμα

Η πιο δύσκολη πτυχή της προσθήκης φρυγανιάς σε έναν ιστότοπο είναι να αποφασίσετε ποια να χρησιμοποιήσετε και να προσθέσετε. Αυτά που βασίζονται σε χαρακτηριστικά μπορεί να είναι χρήσιμα εάν οι επιχειρήσεις διαθέτουν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Μιλώντας για αυτό, μια διαδρομή βάσει ιεραρχίας μπορεί να είναι πιο χρήσιμη εάν οι επιχειρήσεις θέλουν τόσο οι χρήστες όσο και οι επισκέπτες να κατανοήσουν τη δομή του ιστότοπου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και την πλοήγηση.

Σχετικά με τον συγγραφέα