Τι είναι το Dental Bonding; Διαδικασία, Λόγοι και Οφέλη

Δυσκολεύεστε να δείξετε τα μαργαριταρένια λευκά σας λόγω των ακανόνιστων σχημάτων και μεγεθών των δοντιών και των κενών μεταξύ τους; Εάν είστε εσείς, υπάρχουν διαδικασίες όπως η αισθητική οδοντιατρική. Αυτός ο κλάδος της θεραπείας οδοντιατρικής υγείας εστιάζει στη συνολική υγεία των δοντιών σας για να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας αναμορφώνοντας την αισθητική τους. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσω της διόρθωσης, της αναμόρφωσης, της λεύκανσης και του ισιώματος των δοντιών. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, περίπου τρεις στους δέκα Αμερικανούς είναι δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό τους λόγω της κατάστασης των δοντιών τους. Αλλά δεν χρειάζεται να το ζήσετε αυτό όταν υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις.

Η προηγμένη διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το χαμόγελο και την αυτοπεποίθησή σας. Είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον αποχρωματισμό των δοντιών, τα ραγισμένα δόντια ή τα σπασίματα, μπορεί να προταθεί αισθητική οδοντιατρική θεραπεία, όπως η συγκόλληση των δοντιών. Ας εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό για να καταλάβουμε τα πάντα.

οδοντική συγκόλληση

Διαδικασία συγκόλλησης δοντιών

Οι οδοντίατροι γίνονται μάρτυρες όλων των ειδών κακής οδοντικής υγείας και αναζητούν τρόπους για να διορθώσουν διάφορα προβλήματα στα δόντια. Τα σοβαρά αποχρωματισμένα ή πελεκημένα και εντελώς παραμορφωμένα δόντια πέρα ​​από την αναγνώριση μπορεί να απαιτούν κολλημένο δόντι. Η διαδικασία μπορεί να έχει δύο στάδια. Καθαρίζουν, αναμορφώνουν και γυαλίζουν τα κατεστραμμένα δόντια στο πρώτο στάδιο. Στη συνέχεια, ένα αυτοκόλλητο στρώμα από σύνθετο υλικό ρητίνης πηγαίνει στην επιφάνεια του προσβεβλημένου δοντιού για να αποκαταστήσει την εμφάνιση και το σχήμα. Εφαρμόζουν την επίστρωση σκληρυμένου σύνθετου υλικού ρητίνης για πρόσθετη αντοχή και σταθερότητα. Το υλικό αποκτά τη σκληρότητά του μέσω του φωτός πολυμερισμού που το στεγνώνει έτσι ώστε τελικά να κολλήσει μόνιμα στο δόντι, αποκαθιστώντας την ομορφιά του.

Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία είναι πιο προσιτή από άλλες καλλυντικές θεραπείες, μπορείτε να την επιλέξετε χωρίς δισταγμό.

Λόγοι για την απόκτηση οδοντικής συγκόλλησης

Η οδοντική συγκόλληση είναι σαν να εφαρμόζετε ένα μόνιμο προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια των δοντιών σας. Ένας οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό τζελ για να σκληρύνει μια ρητίνη στη θέση του ακριβώς στην επιφάνεια των δοντιών σας, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός πιο ανέπαφου ή όμορφου χαμόγελου. Η συγκόλληση βοηθά να καλύψει ατέλειες όπως κοιλότητες ή λεκέδες, κλείνει τα κενά μεταξύ ορισμένων δοντιών, δείχνει ομοιόμορφο σε σύγκριση και κάνει τα δόντια να φαίνονται μακρύτερα. Οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν πολλές στρώσεις ρητινών και τζελ για να δημιουργήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τις καλλυντικές σας ανάγκες. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μισή έως μία ώρα, ανάλογα με τον αριθμό των απαραίτητων εφαρμογών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρόνος μπορεί επίσης να παραταθεί. Για να είμαστε πιο ακριβείς, μπορείτε να αναζητήσετε αυτή τη θεραπεία στα ακόλουθα σενάρια:

  • Σκασμένα ή ραγισμένα δόντια
  • Αποχρωματισμός ή ξεθώριασμα των δοντιών
  • Κενά μεταξύ των δοντιών
  • Αλλαγή μεγέθους και αναμόρφωση

Διαφορά μεταξύ οδοντικής συγκόλλησης και οδοντικών όψεων

Τόσο η οδοντική συγκόλληση όσο και οι καπλαμάδες είναι δημοφιλείς αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις. Αλλά δημιουργούν διαφορετικά εφέ. Για παράδειγμα, οι προσαρμοσμένες όψεις πορσελάνης κολλάνε στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών. Αλλά πριν βάλετε αυτό το στρώμα, οι οδοντίατροι συνήθως κόβουν ένα λεπτό στρώμα σμάλτου από τα αρχικά σας δόντια. Μόλις τοποθετηθούν, μπορούν να σας δώσουν διάρκεια δέκα ή είκοσι ετών. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία. Θα χρειαστεί να κάνετε ξανά αυτή τη θεραπεία όταν οι καπλαμάδες παλιώσουν ή τελικά φθαρούν. Από την άλλη πλευρά, η οδοντική συγκόλληση δεν απαιτεί την αφαίρεση του σμάλτου σε αυτόν τον βαθμό, και γι’ αυτό η διαδικασία είναι αναστρέψιμη. Μόνο τα αγγίγματα στο κενό των 10 ετών μπορούν να είναι υπεραρκετά.

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις οδοντιατρικές επεμβάσεις

Στην αρχική συνάντηση μαζί σας για καλλυντικό δέσιμο στο Syosset, Long Island, ο οδοντίατρός σας θα αξιολογήσει πρώτα τους αισθητικούς στόχους σας και θα ζητήσει ακτινογραφίες για να ελέγξει την κατάσταση των ούλων και των δοντιών σας. Εάν αυτά είναι εντάξει, η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει σύντομα. Διαφορετικά, ο γιατρός θα ήθελε πρώτα να αντιμετωπίσει άλλα ζητήματα όπως η τερηδόνα, η διαταραχή των ούλων και άλλα προβλήματα οδοντικής υγείας.

Ο οδοντίατρος θα επιλέξει μια απόχρωση του σύνθετου υλικού ρητίνης που χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση για να ταιριάζει στο φυσικό σας οδοντικό χρώμα αμέσως μόλις ξεκινήσει η θεραπεία. Θα τραχύνουν και θα μαλακώσουν τα δόντια σας για να βοηθήσουν άνετα τη συγκόλληση πάνω τους. Στη συνέχεια, μια στρώση υλικού ρητίνης θα περάσει στην επιφάνεια του δοντιού σας, φροντίζοντας να ταιριάζει με το σχήμα και τη μορφή του. Το τμήμα σκλήρυνσης και ξήρανσης θα ακολουθήσει σύντομα για να επιτραπεί η στερέωση των δεσμών. Τέλος, ο γιατρός θα το προσαρμόσει και θα το γυαλίσει για τελευταία φορά.

Μετά τη διαδικασία, συνιστάται να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα, καθώς πρέπει να φροντίζετε λίγο το στόμα σας. Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι μαλακές για να μην βλάψουν τους δεσμούς. Πρέπει επίσης να καθαρίσετε τα δόντια σας με νήμα. Επιπλέον, η παρακολούθηση με τον οδοντίατρό σας κάθε τόσο μπορεί να είναι καλή για να διασφαλίσετε ότι όλα είναι τέλεια.

Οφέλη της οδοντικής συγκόλλησης

Όταν σκέφτεστε τις αισθητικές επεμβάσεις, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτή τη συγκεκριμένη θεραπεία περισσότερο για τα πλεονεκτήματά της. Ένα από αυτά είναι η καθόλου ή μικρή ανάγκη τροποποίησης των αρχικών δοντιών. Δεν μπορείτε να το περιμένετε από καπλαμά ή κορώνες. Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας είναι ένα άλλο πλεονέκτημα, καθιστώντας το πιο προσιτό σε άτομα με χαμηλότερο προϋπολογισμό. Μπορείτε να εγγυηθείτε για την ευελιξία του, καθώς καλύπτει διάφορες οδοντικές ατέλειες, όπως πελεκημένα, ραγισμένα και ξεθωριασμένα δόντια. Επίσης, η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο για τον ασθενή. Είναι μια αρκετά γρήγορη και άνετη μέθοδος.

Δεν υπάρχει χρόνος διακοπής λειτουργίας. Εάν δεν το γνωρίζετε, μπορείτε να επιστρέψετε στη ρουτίνα σας σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό για οποιονδήποτε. Πρέπει να φροντίζετε το στόμα και τα δόντια σας, αλλά αυτές οι πρακτικές υγιεινής, ούτως ή άλλως, πρέπει να είναι μέρος του τρόπου ζωής σας.

Έχετε υγιή ούλα και δόντια; Η οδοντική συγκόλληση μπορεί να είναι ασφαλής που δεν εγκυμονεί κινδύνους για το στόμα σας λόγω της επιλογής του υλικού. Ωστόσο, η σοβαρή τερηδόνα ή άλλα προβλήματα μπορεί να απαιτούν πρόσθετες θεραπείες πριν από την οδοντική συγκόλληση. Ο οδοντίατρός σας θα σας ενημερώσει γιατί πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε κάτι και πώς αυτό θα ήταν ωφέλιμο. Το κόστος οδοντικής συγκόλλησης δεν είναι μεγάλο, αλλά το συνολικό κόστος μπορεί να αυξηθεί όταν συνδυάζεται με άλλες μεθόδους. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να μην συγχέετε αυτές τις χρεώσεις με το οδοντικό δέσιμο. Η οδοντιατρική συγκόλληση ως ατομική και μοναδική οδοντιατρική διαδικασία δεν είναι δαπανηρή. Εάν έχετε ανησυχίες, μπορείτε πάντα να τις διευκρινίσετε με το γιατρό σας.