Τι ενδιαφέρουν πραγματικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες πελάτες;

Πολλοί ανεξάρτητοι σχεδιαστές βρίσκονται κολλημένοι στο ίδιο μέρος, χρόνο με τον χρόνο, εξυπηρετώντας τους ίδιους τύπους πελατών παρά την επιθυμία τους να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες και καλύτερες ευκαιρίες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ότι πολλοί σχεδιαστές απλά Δεν ξέρω τι πραγματικά θέλουν αυτοί οι πελάτες υψηλότερης ποιότητας.

Δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα που έχουν αυτοί οι πελάτες και επομένως δεν έχουν ιδέα πώς να τους προσεγγίσουν με μια λύση. Θα διερευνήσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βουτήξετε βαθύτερα στην ψυχολογία αυτών των πολυπόθητων ιδανικών πελατών (ό,τι κι αν είναι αυτό για εσάς) και πώς μπορείτε παρουσιάστε τον εαυτό σας ως τον ιδανικό σχεδιαστή τους.

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Top 10 Εργαλεία Τιμολόγησης και Λογιστικής για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές δουλειές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

Δεν είναι για σένα

Συγγνώμη, αλλά έχω κάποια δύσκολα νέα: κανείς δεν νοιάζεται για σένα. Τουλάχιστον όχι στην αρχή πριν έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί σας και να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Όταν προτείνετε νέους πελάτες, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι στην πραγματικότητα δεν κάνουν δεκάρα πόσο φοβερός σχεδιαστής είστε.

Μη μου ρίχνεις αυτό το βλέμμα – είναι αλήθεια. Ξέρω ότι μπορεί να σας είχαν πει στο παρελθόν ότι οι πιθανοί πελάτες σας αναζητούν για να «πουλήσετε τον εαυτό σας» και να παραδώσετε τα υπερθετικά ενός βιβλίου για τη δουλειά σας σε όποιον θα ακούσει

Αλλά σας λέω τώρα: αν το κάνετε αυτό, το κάνετε λάθος. Δεν είναι για σένα. έχει να κάνει με το τι μπορείς να κάνεις για αυτούς. Χρησιμοποιώντας πάρα πολλά «εγώ» και όχι αρκετά «εσένα» σχεδόν σίγουρα θα σας αγνοήσει

υπηρεσίες ελεύθερου επαγγελματία
Σχεδιαστές: Έχετε πάρα πολύ εγώ για το καλό σας;

Σχεδιαστές: Έχετε πάρα πολύ εγώ για το καλό σας;

Το εγώ και το σχέδιο πάνε μαζί όπως η σοκολάτα και οι πιπεριές τσίλι (σοβαρά, είναι νόστιμο – οι Αζτέκοι ήταν πραγματικά… Διαβάστε περισσότερα

Μπείτε στον κόσμο τους

Εντάξει, αφού πρόκειται για αυτούς και όχι για εσάς, πώς το μεταφέρετε αυτό σε έναν πιθανό πελάτη; Το κλειδί είναι να ρωτήσετε ακριβώς τα άτομα στη θέση-στόχο σας πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε να επιτύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν περισσότερο.

Να είστε συγκεκριμένοι. Το να ρωτήσετε αυτό που ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκαλούν «ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής» μπορεί να σας δώσει πλήθος πληροφοριών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μηδενίσετε την τέλεια λύση.

Οι ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής δεν αφορούν μόνο το συγκεκριμένο έργο ενός πελάτη, αλλά και το πώς το έργο επηρεάζει την επιχείρησή τους και τη ζωή των πελατών τους. Αυτού του είδους οι ερωτήσεις σάς βοηθούν να κατανοήσετε τι πραγματικά ενοχλεί τον πελάτη σας.

Όσο πιο κοντά είναι η λύση σας σε ένα πραγματικό, σημαντικό σημείο πόνου, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσει ο πελάτης την εργασία σας, και τόσο λιγότερο θα παραπονιούνται ότι σας πληρώνουν αυτό που αξίζετε.

Πώς να εργαστείτε καλύτερα με τους πελάτες

Πώς να εργαστείτε καλύτερα με τους πελάτες

Η εργασία με πελάτες όλη την ημέρα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε άγχος σε ένα πρόγραμμα ανεξάρτητων επαγγελματιών. Πολλές ώρες εργασίας,… Διαβάστε περισσότερα

Βοηθήστε, μην πουλάτε

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης εκτιμά όταν κάποιος αφιερώνει χρόνο για να τον σκεφτεί, παρέχοντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσει χρήματα και να συνδεθεί με τους πελάτες του από ό,τι θα είχε σκεφτεί μόνος του. Πώς κερδίζουν οι ιδανικοί σας πελάτες το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους; Τι μπορείτε να κάνετε, χρησιμοποιώντας το μοναδικό σας σύνολο δεξιοτήτων, που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κάνουν ακόμα περισσότερα;

Το να κάνετε ανεξάρτητες προτάσεις για υπηρεσίες που θα εκτιμήσουν οι πελάτες σας, τους κάνει να μιλούν για εσάς όσο τίποτα άλλο. Είναι σημαντικό να μην πουλάτε ενεργά νέους πιθανούς πελάτες σε αυτούς τους τύπους υπηρεσιών, καθώς αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε σκιώδεις και μισθοφόροι.

λύσεις

Μάλλον, προσφέρετέ τους μια γεύση από τη δημιουργική επίλυση του προβλήματος σας χωρίς να κολλάτεανοίγοντάς τους την όρεξη για ακόμα περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας χρημάτων από τον εγκέφαλο του σχεδιαστή σας.

Πώς να εξερευνήσετε έργα σχεδιασμού εκτός της ζώνης άνεσής σας

Πώς να εξερευνήσετε έργα σχεδιασμού εκτός της ζώνης άνεσής σας

Όλοι γνωρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ως σχεδιαστής είναι να βγείτε έξω από το… Διαβάστε περισσότερα

Δείξτε, μην πείτε

Η αξιοπιστία είναι το μυστικό συστατικό για την επιτυχία κάθε ελεύθερου επαγγελματία σχεδιαστή. Ο καθένας μπορεί να απαριθμήσει μια σειρά από επιτεύγματα που ακούγονται ωραία, αλλά οι πραγματικοί κορυφαίοι ερμηνευτές μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν αυτό που ισχυρίζονται. Σε μια συνάντηση με έναν πιθανό πελάτη, θα πρέπει πάντα οδηγεί με τυχόν σχετικά διαπιστευτήρια ή συνδέσεις έχεις.

Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το τι μπορείτε να κάνετε. νοιάζονται για αυτό που έχεις κάνει. Θέλουν να δουν σκληρούς αριθμούς και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Προτιμούν μια ζεστή εισαγωγή από κάποιον που γνωρίζουν και εμπιστεύονται παρά μια ψυχρή, αναπόδεικτη επαφή. Εάν δεν το έχετε αυτό, ένα εντυπωσιακό φύλλο δεδομένων που αποδεικνύει την αξία σας είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Φροντίστε για τη φροντίδα

Τέλος, το να είσαι γνήσιος και να δημιουργείς πραγματικές σχέσεις μπορεί να σε πάει πιο μακριά στην καριέρα σου από ό,τι φαντάζεσαι. Tony Sheh, ο ιδρυτής του Zappos.comκαλείται συχνά να δώσει διαλέξεις σε άλλες εταιρείες για το πώς η Zappos κατάφερε να χτίσει τη μοναδική της φήμη για την εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

νοιάζονται για τους πελάτες

Παρατήρησε ότι ένας εκπληκτικός αριθμός CEOs δεν έχουν ιδέα πώς να το κάνουν απλά προσεγγίζουν και νοιάζονται για τους πελάτες τους.

Φαίνεται σαν μια τόσο απλή ιδέα, αλλά το να αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις μια ανθρώπινη σύνδεση με κάποιον είναι εξαιρετικά σπάνιο στην επιχείρηση. Δεν παίρνει πολύ? ένα εξατομικευμένο email εδώ, ένα ιδιαίτερο δώρο για έναν πιστό πελάτη εκεί. Γίνετε η εξαίρεση και θα ξεχωρίσετε στους πελάτες σας και σε οποιονδήποτε άλλο συνεργάζεται μαζί σας.