Τι πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε πριν από μια οφθαλμολογική εξέταση

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα αναβάλλετε να πάτε στον οπτομέτρη μέχρι να το χρειαστείτε οπωσδήποτε. Ίσως νομίζετε ότι η όρασή σας είναι μια χαρά και δεν βλέπετε την ανάγκη για οφθαλμολογική εξέταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά τον οπτομέτρη σας για εξετάσεις, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάτι κακό με τα μάτια σας.

Σε αυτό το blog post, θα συζητήσουμε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε πριν από μια οφθαλμολογική εξέταση. Ίσως θέλετε να ολοκληρώσετε την ανάγνωση πρώτα πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση οπτομέτρης κοντά μου Σε σύνδεση.

Αρχικά, ας συζητήσουμε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν από μια οφθαλμολογική εξέταση:

 1. Φροντίστε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού εκ των προτέρων. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι έχετε την ώρα και την ημερομηνία που σας ταιριάζει καλύτερα.
 2. Φορέστε τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής σας. Αυτό θα βοηθήσει τον οπτομέτρη να αποκτήσει μια καλύτερη ιδέα για την όρασή σας.
 3. Φέρτε μια λίστα με τυχόν φάρμακα που παίρνετε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ορισμένα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν την όρασή σας.
 4. Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τυχόν προβλήματα όρασης που έχετε αντιμετωπίσει. Αυτό θα βοηθήσει τον οπτομέτρη να προσδιορίσει τι προκαλεί προβλήματα όρασης και πώς να τα αντιμετωπίσει καλύτερα.
 5. Φροντίστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις του οπτομέτρου σας με κάθε ειλικρίνεια. Θυμηθείτε ότι η υγεία των ματιών σας διακυβεύεται εδώ.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν από μια οφθαλμολογική εξέταση:

 1. Μη φοράτε σκούρα γυαλιά ηλίου. Αυτό θα δυσκολέψει τον οπτομέτρη να δει τα μάτια σας.
 2. Μην πίνετε αλκοόλ πριν από την εξέταση. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαστολή των ματιών σας, γεγονός που μπορεί να κάνει την εξέταση πιο δύσκολη.
 3. Μην υπερβάλλετε τα μάτια σας. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τον οπτομέτρη να πάρει ακριβή ένδειξη.
 4. Μην παραλείπω γεύματα πριν από το ραντεβού σας. Είναι σημαντικό να έχετε τροφή στο στομάχι σας, για να μην αισθάνεστε λιποθυμία κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
 5. Προσπαθήστε να μην νιώθετε φόβο. Αν και είναι κατανοητό, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε έναν οπτομέτρη, διατηρήστε τον εαυτό σας ήρεμο. Λάβετε υπόψη ότι ο οπτομέτρης είναι εκεί για να σας βοηθήσει, όχι για να σας κρίνει. Τα έχουν ξαναδεί όλα!

Ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση ιστολογίου ήταν χρήσιμη για να σας δώσει μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε και τι να μην κάνετε πριν από μια οφθαλμολογική εξέταση. Θυμηθείτε, αυτές είναι απλώς γενικές οδηγίες και θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον οπτομέτρη σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες. Κλείστε ένα ραντεβού σήμερα και φροντίστε το όραμά σας.

Αλλά μάλλον αναρωτιέστε τι πρέπει να αναζητήσετε σε έναν οπτομέτρη. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε εάν ψάχνετε για μία.

 • Είναι σε δίκτυο με την ασφάλειά μου;
 • Έχουν βολικό ωράριο;
 • Προσφέρουν ραντεβού με τα πόδια;
 • Έχουν μια τοποθεσία που είναι κοντά μου;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε έναν οπτομέτρη. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε ένα που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Και μην ξεχνάτε, οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι σημαντικές για τη διατήρηση της καλής όρασης!