Ψηφιακή Αεροπορία MRO

Η αεροπορία έχει γίνει η δύναμη που συνδέει ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, χάρη στην αεροπορία είμαστε σε θέση να συνάπτουμε απρόσκοπτα επιχειρήσεις και συνεργασίες σε όλες τις ηπείρους. Με τον καιρό, οι χώρες σε όλο τον κόσμο συνδέονται ακόμη πιο στενά και οι άνθρωποι δένονται καλύτερα. Υπό κανονικές συνθήκες, δεκάδες χιλιάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα μεταφέρουν ανθρώπους και αγαθά από το ένα μέρος στο άλλο κάθε μέρα. Όχι μόνο αυτό, τα πολιτικά καθώς και τα στρατιωτικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα έχουν γίνει ολοένα και πιο διαφορετικά σε μέγεθος, σχεδιασμό, σκοπό και τεχνολογία.

Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των διαδικασιών MRO της αεροπορίας είναι πιο σημαντικός από ποτέ

Οι αεροπορικές εταιρείες MRO έχουν την ευθύνη να διατηρούν το αεροσκάφος σε ασφαλή πτήση και επίσης απαιτείται να αποβάλουν τις παλαιές τεχνολογίες και την εξάρτηση από χειροκίνητες διαδικασίες προς όφελος των σύγχρονων λογισμικό συντήρησης αεροσκαφών. Μια τέτοια προσέγγιση βασισμένη σε λογισμικό θα τους επέτρεπε να εξυπηρετούν αποτελεσματικά και με την ίδια ευκολία οποιοδήποτε μεγάλο επιβατικό τζετ, αεροπλάνο φορτίου, ιδιωτικό τζετ, UAV ή ελικόπτερο.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των διαδικασιών MRO της αεροπορίας είναι πιο σημαντικός από ποτέ είναι η ανάγκη βελτιστοποίησης των ωρών πτήσης του αεροσκάφους. Τα σύγχρονα αεροπλάνα και ελικόπτερα είναι πραγματικά ακριβά και οι αεροπορικές εταιρείες ή άλλοι φορείς εκμετάλλευσης στοχεύουν να κρατούν τους στόλους τους έτοιμους για πτήση όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο περιστροφής χωρίς συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητα τείνουν να αποκτούν δημοτικότητα σε ανταγωνιστικές αγορές όπως η Σιγκαπούρη.

Σχεδόν όλες οι κορυφαίες εταιρείες λογισμικού συντήρησης αεροσκαφών είναι σήμερα παρούσες στην αγορά της Σιγκαπούρης. Αυτές οι λύσεις βασίζονται συνήθως σε πλατφόρμες cloud και ενσωματώνονται με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, η ανάλυση δεδομένων, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και η ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών κ.λπ. Σήμερα, οι περισσότεροι φορείς εκμετάλλευσης στόλου και πάροχοι υπηρεσιών χρησιμοποιούν κορυφαίο λογισμικό cloud για την εκτέλεση λειτουργιών.

Πλεονεκτήματα του λογισμικού συντήρησης αεροσκαφών με επίκεντρο τον χρήστη

Τα οφέλη που προσφέρει το λογισμικό συντήρησης αεροσκαφών και οι λύσεις για διαφορετικούς τύπους χρηστών είναι:

Αεροπορικές εταιρείες – Ως ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης στόλου, οι σύγχρονες αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν λογισμικό συντήρησης αεροσκαφών cloud ως ενσωματωμένο φουτουριστικό σύστημα M&E/MRO. Τους βοηθά να χειρίζονται επιχειρησιακές προκλήσεις και να παρέχουν πληροφορίες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να βελτιώσουν και να επεκτείνουν την ποιότητα και την κάλυψη της επιχείρησής τους.

Στρατοί/Αεροπορίες – Παρ’ όλες τις εξελίξεις, ο κόσμος δεν έχει γίνει ακόμη πιο ασφαλής. Υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη να περιπολούμε στους ουρανούς και να αναλαμβάνουμε προληπτικά διάφορες αποστολές όποτε χρειάζεται. Έτσι, η ετοιμότητα του στόλου και η απρόσκοπτη διαχείριση ενός ευρέος φάσματος σκαφών σταθερής πτέρυγας καθώς και στροφείων είναι απαραίτητη για τις αμυντικές δυνάμεις. Περιττό να πούμε ότι ένα ψηφιακό από άκρο σε άκρο αεροπορία MRO πλατφόρμα θα ήταν η σωστή λύση για αυτούς.

εταιρείες MRO – Όπως συζητήσαμε παραπάνω, οι εταιρείες MRO πρέπει να συμβαδίζουν με τις προσδοκίες των πελατών τους, ενώ παράλληλα ενισχύουν συνεχώς τις ικανότητές τους στο χειρισμό των πιο προηγμένων αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Το λογισμικό αιχμής είναι ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό και οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες MRO στη Σιγκαπούρη έχουν ήδη ενσωματώσει μια τέτοια τεχνολογία.

Χειριστές ελικοπτέρων – Τα ελικόπτερα γίνονται όλο και περισσότερο οι αγαπημένες πτητικές μηχανές για όλους. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι λιγότερο δαπανηρή στη λειτουργία τους και είναι ιδανικά για την κάλυψη μικρότερων αποστάσεων, τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και την τοπική επιτήρηση. Έτσι, ο αριθμός των χειριστών ελικοπτέρων αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Όταν χρησιμοποιούν ένα λογισμικό, τους επιτρέπει να αποκτούν τον πλήρη έλεγχο των λειτουργιών του θαλάμου πτήσης τους καθώς και στο έδαφος