Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον δωρεάν έλεγχο λογοκλοπής το 2022

Πιο συγκεκριμένα, ο δωρεάν έλεγχος λογοκλοπής είναι μια διαδικασία αναγνώρισης αντιγραμμένου περιεχομένου σε ένα έργο. Ωστόσο, η λογοκλοπή μπορεί να είναι σκόπιμη αλλά και ακούσια. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για δόλια πράξη και αναγνωρίζεται ως κλοπή σε δικαστήριο. Ως εκ τούτου, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, χρησιμοποιούμε τη βοήθεια ελεγκτών λογοκλοπής για να απαλλαγούμε από τις χρεώσεις πνευματικών δικαιωμάτων και να κάνουμε το περιεχόμενό μας όσο το δυνατόν πιο μοναδικό.

Η συζήτηση περιορίζεται στους τύπους ελεγκτών λογοκλοπής και στον τρόπο ελέγχου για λογοκλοπή σε καθένα από αυτά.

Τύποι πούλια λογοκλοπής

Με τη διαρκώς αυξανόμενη τάση της κινητοποίησης των πάντων, από καταστήματα ρούχων μέχρι ψώνια παντοπωλείου, η ζωή μας διέπεται από ό,τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Όπως λένε, «ό,τι και να διαβάζεις στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα αληθινό», το Διαδίκτυο έχει πληροφορίες για οτιδήποτε και για όλα, αλλά δεν είναι όλα όσα γράφονται στο Διαδίκτυο σωστά όσον αφορά την πρωτοτυπία.

Έλεγχος λογοκλοπής

Με πιο απλά λόγια, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από λογοκλοπή περιεχομένου και αν θέλετε να κάνετε τη θέση σας σε αυτό, πρέπει να είστε επιμελείς για να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας όσο πιο πρωτότυπο γίνεται. Για να λέμε την αλήθεια, το να κάνετε το περιεχόμενό σας μη λογοκλοπή δεν είναι παιχνιδάκι. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε πώς λειτουργεί η λογοκλοπή και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτήν.

Πώς να ελέγξετε για λογοκλοπή

Τώρα τίθεται το ερώτημα: πώς να ελέγξετε για λογοκλοπή; Προφανώς, απαιτεί έξυπνες ενέργειες για να μάθετε τα μυστικά του να κάνετε το περιεχόμενό σας χωρίς λογοκλοπή. Οι ανιχνευτές λογοκλοπής λειτουργούν χρησιμοποιώντας προηγμένο λογισμικό βάσης δεδομένων για τη διερεύνηση περιεχομένου που ταιριάζει από το έγγραφό σας και υπάρχον περιεχόμενο μέσω του Διαδικτύου.

Είτε γράφετε μια ερευνητική εργασία, ένα ιστολόγιο, ένα άρθρο ή μια απλή σχολική εργασία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν βιώσιμο ανιχνευτή λογοκλοπής για να διατηρήσετε την πρωτοτυπία του περιεχομένου σας.

Γενικά, υπάρχουν εκατοντάδες πούλια λογοκλοπής μέσω του Διαδικτύου που εγγυώνται ότι θα σώσουν τη ζωή σας σε λιγότερο από ένα λεπτό. Μερικά από αυτά είναι δωρεάν ενώ τα υπόλοιπα σας χρεώνουν ένα μικρό ποσό για να επιβιβαστείτε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όλους τους ελεγκτές λογοκλοπής για κάτι τόσο κρίσιμο όπως μια σχολική εργασία ή μια ερευνητική εργασία.

Ως εκ τούτου, για να σας βοηθήσουμε να ταξιδέψετε στους καλύτερους ανιχνευτές λογοκλοπής του 2022, αυτό το άρθρο έχει υποβληθεί σε εκτενή έρευνα με όρους παροχής υπηρεσιών και έλεγχο ταυτότητας διαφορετικών ανιχνευτών λογοκλοπής.

Τα καλύτερα πούλια λογοκλοπής 2022

Μεταξύ πολλών επιλογών στο διαδίκτυο, οι Scribbr, Grammarly, Quetext και Unicheck είναι οι κορυφαίοι ανιχνευτές λογοκλοπής που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Ο κύριος σκοπός και των τεσσάρων είναι να βοηθήσουν τους χρήστες να εντοπίσουν λογοκλοπή περιεχομένου. Θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες για να αποκαλύψουμε ποιο από αυτά τα τέσσερα βρίσκεται στην κορυφή του γραφήματος και τι κάνει το ένα ανώτερο από το άλλο.

Διαβάστε παρακάτω για μια λεπτομερή ανασκόπηση των τεσσάρων κορυφαίων ελεγκτών λογοκλοπής του 2022.

Scribbr

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Turnitin, το Scribbr είναι ένας από τους κορυφαίους ελέγχους λογοκλοπής μεταξύ φοιτητών και ερευνητών. Το εργαλείο ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει το 95% της λογοκλοπής σε ένα έγγραφο, το οποίο είναι υψηλότερο από άλλα αντίστοιχα.

Το εργαλείο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο όσον αφορά την εμπιστευτικότητα του περιεχομένου, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μέλημα πολλών συγγραφέων. Το έγγραφο διαγράφει αυτόματα το περιεχόμενο από τη βάση δεδομένων μετά από μια περίοδο 30 ημερών. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να διαγράψουν με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο μόλις δημοσιευτεί η αναφορά λογοκλοπής.

Όσον αφορά τη χρηστικότητα, το εργαλείο ενσωματώνει μια απλή διεπαφή που κάνει την όλη διαδικασία γρήγορη και χωρίς προβλήματα.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων για την επισήμανση διαφορετικών πηγών. Αυτό εξασφαλίζει βελτιωμένη αναγνωσιμότητα και γρήγορη επιδιόρθωση του λογοκλοπικού περιεχομένου. Για παράδειγμα, το εργαλείο αναπαριστά λογοκλοπή περιεχομένου από δύο διαφορετικές πηγές σε δύο διαφορετικά χρώματα για να διευκολύνει τον χρήστη να διαφοροποιήσει και να διορθώσει το πρόβλημα.

Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια γεννήτρια παραπομπών μέσα στο εργαλείο που βοηθά τους χρήστες να αναφέρουν μια πληροφορία στη διάθεσή τους, αντί να την αλλάξουν από την αρχή.

Το Scribbr ανήκει στην κατηγορία των δωρεάν ελεγκτών λογοκλοπής, αλλά προσφέρει και υπηρεσίες premium. Οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει δωρεάν για να απαλλαγεί από λογοκλοπή περιεχομένου, αλλά η premium έκδοση ξεπερνά ένα μίλι και μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και παραφρασμένο περιεχόμενο.

Η έκδοση premium μπορεί να σας κοστίσει περίπου $19 έως $39 ανάλογα με τον αριθμό των λέξεων. Αυτή η τιμή επιστρέφεται πλήρως σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απόδοσης.

Τέλος, η Scribbr εκτελεί ζωντανή υποστήριξη πελατών 24/7 στον ιστότοπό της. Αυτό βοηθά τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τους υπαλλήλους της εταιρείας σε περίπτωση ασάφειας, σύγχυσης και μη ικανοποιητικών υπηρεσιών, ανά πάσα στιγμή.

Quetext

Το επόμενο είναι το Quetext. Το Quetext είναι ένα μερικώς δωρεάν εργαλείο λογοκλοπής. Προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή έως και πέντε σελίδες των 500 λέξεων η καθεμία και ένα premium πρόγραμμα στη συνέχεια που κοστίζει $9/μήνα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι μέχρι και εάν πληρώσετε για το πρόγραμμα premium, θα πρέπει να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση του κειμένου αντί να ανεβάσετε ολόκληρο το αρχείο.

Το εργαλείο είναι σε θέση να ανιχνεύει λογοκλοπή μόνο από ιστοσελίδες και έχει κακή απόδοση όταν πρόκειται για επιστημονικά άρθρα και ακαδημαϊκές πηγές. Όσον αφορά τη χρηστικότητα, η διεπαφή δεν είναι τόσο ελκυστική όσο άλλοι ανταγωνιστές στην αγορά.

Ούτε το εργαλείο χρησιμοποιεί διαφορετικά χρώματα για διαφορετικές πηγές. Ωστόσο, το μερικώς λογοκλοποποιημένο περιεχόμενο επισημαίνεται με πορτοκαλί χρώμα, ενώ το πλήρως λογοκλοπημένο περιεχόμενο επισημαίνεται με κόκκινο. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η αναφορά λογοκλοπής είναι απλή και ευανάγνωστη.

Γραμματικά

Φτάνοντας στον δεύτερο πιο διάσημο ανιχνευτή λογοκλοπής, το Grammarly. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Grammarly δεν εντοπίζει μόνο λογοκλοπή περιεχομένου, αλλά βοηθά επίσης τους χρήστες να διορθώσουν γραμματικά λάθη. Η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 30 $ το μήνα που σας βοηθά να βρείτε πηγές λογοκλοπής περιεχομένου. Οι πηγές που βρέθηκαν είναι 100% σωστές. Ωστόσο, το εργαλείο λειτουργεί καλά μόνο με μη επεξεργασμένο περιεχόμενο που αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα σε σύγκριση με το Scribbr.

Όσον αφορά τη χρηστικότητα, το Grammarly έχει μια πολύ απλή διεπαφή που το κάνει οπτικά ελκυστικό για τους χρήστες. Ωστόσο, το εργαλείο χρησιμοποιεί το ίδιο χρώμα για να επισημάνει όλο το λογοκλοπικό περιεχόμενο που είναι πολύ καλύτερο στο Scribbr. Υπάρχει μια ενσωματωμένη γεννήτρια παραπομπών στο εργαλείο που διευκολύνει την αναφορά των πηγών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ζωντανή υποστήριξη στον ιστότοπο για να βοηθήσει τους πελάτες. Υπάρχει μόνο μια σελίδα FAQS και μερικά μαθήματα που βοηθούν τους χρήστες να πλοηγηθούν στο εργαλείο. Τέλος, το Grammarly είναι μια 100% αξιόπιστη πλατφόρμα για το περιεχόμενό σας, καθώς διατηρεί κάθε πληροφορία εμπιστευτική.

Unicheck

Το Unicheck είναι ένας άλλος δημοφιλής ανιχνευτής λογοκλοπής στη λίστα. Είναι συγκριτικά πιο ακριβό εργαλείο. Η αρχική δοκιμή είναι δωρεάν για έως και 200 ​​λέξεις μόνο και αργότερα αυξάνεται, ανάλογα με τον αριθμό των σελίδων. Για παράδειγμα, το εργαλείο χρεώνει 15 $ για 100 σελίδες.

Όσον αφορά την αξιοπιστία, δεν πουλά ούτε αποθηκεύει το περιεχόμενό σας παρά τη θέλησή σας. Όσον αφορά την απόδοση του εργαλείου, μπορεί να ανιχνεύσει περιεχόμενο από διάφορες πηγές, κάτι που δεν είναι καλή πρακτική στον έλεγχο λογοκλοπής. Καθιστά δύσκολο για τον αναγνώστη να διορθώσει το αντιγραμμένο περιεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τη χρηστικότητα, η διεπαφή δεν είναι κάτι αυθόρμητο. Το εργαλείο επισημαίνει το λογοκλοπικό περιεχόμενο μόνο με ένα χρώμα, καθιστώντας δύσκολο για τους αναγνώστες να το αναγνωρίσουν με μια ματιά. Η πρακτική κάνει τη διαδικασία μπερδεμένη. Ένα θετικό στοιχείο είναι η ζωντανή υποστήριξη συνομιλίας και οδηγών οδηγών που διευκολύνουν τη χρήση τους.

συμπέρασμα

Η έρευνα δείχνει ότι τα δωρεάν εργαλεία λογοκλοπής είναι σαφώς λιγότερο αποτελεσματικά από τα αντίστοιχα επί πληρωμή. Ωστόσο, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς ποιο θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Μετά από ενδελεχή έρευνα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι καλύτεροι έλεγχοι λογοκλοπής είναι διαθέσιμοι τόσο σε δωρεάν όσο και σε πληρωμένη έκδοση. Για να μην αναφέρουμε, οι επί πληρωμή εκδόσεις παρέχουν μια ευρύτερη προσέγγιση για τον εντοπισμό λογοκλοπής περιεχομένου.

Σχετικά με τον συγγραφέα