▷❤️Κάντε ένα πρόγραμμα υγιεινών γευμάτων ενώ έχετε προϋπολογισμό

Η πανδημία οδήγησε σε μεγάλη άνοδο στις ηλεκτρονικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων. Επιπλέον, εταιρείες παρασκευής γευμάτων σημείωσαν επίσης αυξήσεις στις πωλήσεις τους εν μέσω παραγγελιών διαμονής στο σπίτι και απομακρυσμένων σχολείων και εργασίας.

Οι υπηρεσίες παράδοσης όπως το GrubHub και το Postmates σημείωσαν επίσης αύξηση των επιχειρήσεων, αλλά αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν πολύ γρήγορο φαγητό, γεγονός που οδήγησε επίσης σε ορισμένους ανθρώπους να προσθέσουν μερικά κιλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Καθώς οι χώροι ανοίγουν ξανά, το πάντρεμα της ευκολίας της προσβασιμότητας στα τρόφιμα και της σημασίας των υγιεινών τροφίμων είναι αρκετά εφικτό… ακόμη και με έναν προϋπολογισμό!

Ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός γευμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το κόστος και επίσης βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επαρκή διατροφή από όλες τις διαφορετικές ομάδες τροφίμων.

Εδώ 5 Πέντε Συμβουλές για Υγιή, Οικονομικό Προγραμματισμό Γευμάτων.

Διαλέξτε μια μέρα και κάντε τη διασκεδαστική

Η προσθήκη του προγραμματισμού γευμάτων στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας είναι πιο εύκολο να το λέτε παρά να το κάνετε και, πράγματι, σας παίρνει μερικές ώρες από το χρόνο σας. Η επιλογή μιας ημέρας για να ανταμείψετε τον εαυτό σας μετά την προετοιμασία του γεύματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπείτε σε μια ρουτίνα. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή είναι η ποδοσφαιρική σεζόν, οπότε η προετοιμασία του γεύματος της Δευτέρας το βράδυ και το ποδόσφαιρο θα μπορούσαν να γίνουν κάτι!

Καθώς γίνεστε καλύτεροι στον προγραμματισμό των γευμάτων σας, θα μάθετε πώς να κόβετε τις γωνίες και να κάνετε τον χρόνο προετοιμασίας όλο και μικρότερο. Η χρήση της παράδοσης ειδών παντοπωλείου είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνετε αυτό, αλλά υπάρχει επίσης κάτι ωραίο στο να διαλέγετε τα προϊόντα σας για πολλούς ανθρώπους.

Σαρώστε τα ντουλάπια

Όταν προγραμματίζετε τα γεύματά σας για την εβδομάδα, ρίξτε μια ματιά στο τι σας έχει απομείνει. Ο καλύτερος τρόπος για να μείνετε σε έναν προϋπολογισμό παντοπωλείου είναι να χρησιμοποιήσετε πράγματα που έχετε ήδη αγοράσει. Υπάρχουν πολλά υγιεινές τροφές που μπορούν να αντικατασταθούν ο ένας για τον άλλον, και αν έχετε στο σπίτι, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα!

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε να σας βοηθήσουμε αγοράζοντας αντικείμενα που σας αρέσει να μαγειρεύετε χύμα. Χρειάζεται χρόνος και δοκιμές και λάθη για να προσδιορίσετε ποιες ποσότητες θα ταιριάζουν αποτελεσματικά στη ρουτίνα σας, αλλά κάντε μια τρέχουσα λίστα με πράγματα που χρησιμοποιείτε (και εξαντλούνται) συχνά.

Πεδίο εφαρμογής Τοπικές Προσφορές

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να φάνε κάθε γεύμα στο σπίτι. Αν και είναι σχεδόν πάντα μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή από το να δειπνήσετε έξω, το να φτιάχνετε το φαγητό σας από κάποιον άλλο είναι μια χαλαρωτική και άξια απόλαυσης για όποιον εργάζεται πολλές ώρες.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι είδους εβδομαδιαίες προσφορές και προσφορές για happy hour έχουν τα εστιατόρια κοντά σας δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια και μπορεί επίσης να είναι μια κίνηση εξοικονόμησης χρημάτων, εάν σας αρέσει να βγαίνετε έξω μερικές φορές την εβδομάδα. Το γεύμα στο οποίο πηγαίνετε έξω θα μπορούσε επίσης να είναι η ανταμοιβή σας αφού αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμαστείτε για την υπόλοιπη εβδομάδα!

Σχέδιο για τα υπολείμματα

Το μαγείρεμα για γκρουπ είναι σχεδόν πάντα λιγότερο ακριβό από το να μαγειρεύεις μόνος σου. Εάν μπορείτε να χειριστείτε το ίδιο πράγμα μερικές φορές κάθε εβδομάδα, μπορείτε να είστε αυτή η «ομάδα» ανθρώπων, εξοικονομώντας τελικά χρήματα (και γενικά χρόνο).

Τα Crock Pots είναι υπέροχοι τρόποι για να φτιάξετε μεγάλες μερίδες που θα εξακολουθούν να έχουν φρέσκια γεύση μερικές μέρες αργότερα, και όπως συμβαίνει με τις άλλες συμβουλές αυτής της λίστας, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ποια τρόφιμα είναι καλύτερα ως υπολείμματα και μπορούν να βελτιώσουν τη διαδικασία σας ακόμη περισσότερο.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα είναι αγοράζοντας ολόκληρα τρόφιμα, όπως ένα κομμάτι τυρί ή βρώμη, ρύζι και τα περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Τα ολόκληρα τρόφιμα, ωστόσο, σημαίνουν πιο σημαντικές μερίδες, οπότε να είστε έτοιμοι για τα υπολείμματα!

Αφαιρέστε το “Επεξεργασμένο” από τη Διαδικασία σας

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα σπάνια είναι υγιεινά και παρόλο που μπορεί να φαίνονται καλές προσφορές σε σύγκριση με το φαγητό έξω, εξακολουθούν να είναι πιο ακριβά από το μαγείρεμα από την αρχή. Η αποφυγή αυτών εξυπηρετεί μια τριπλή πρακτική, καθώς εξοικονομεί χρήματα, προάγει την ευεξίακαι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο από την περίσσεια τροφής σας.

Υπάρχουν μερικές υγιεινές επιλογές για επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά γενικά δεν ταιριάζουν στους περισσότερους προϋπολογισμούς ειδών παντοπωλείου των ανθρώπων που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα.

Επιπλέον…

Ο προγραμματισμός γευμάτων είναι άσκοπος για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα ενώ ταυτόχρονα γίνονται πιο υγιείς, αλλά το τελευταίο μπορεί να εφαρμοστεί με κάποιες άλλες πρακτικές που μπορεί να είχαν παραμεριστεί κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης του COVID.

Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό με τα προετοιμασμένα γεύματά σας και εάν εργάζεστε από το σπίτι, κάντε τουλάχιστον αρκετή άσκηση ώστε να είναι συγκρίσιμη με μια μέρα ταξιδιού και δραστηριότητας σε περιβάλλον γραφείου!