▷❤️Ποια κίτρινα λουλούδια να επιλέξετε για τον κήπο σας: 40 κορυφαία φυτά

Το δωμάτιό σας θα φαίνεται ακόμα καλύτερα όταν βάλετε μοβ και κίτρινα λουλούδια στο σεντόνι και τις κουρτίνες σας. Μπορείτε επίσης να βάλετε λουλούδια στα μολύβια σας, ακόμη και στα μπλουζάκια σας για να δείχνουν όμορφα. Αυτό μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η χλωρίδα για τη ζωή μας και πόσο συχνά δεν τη σκεφτόμαστε πολύ.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ιδέα σας έρχεται στο μυαλό σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο. αυτό που είναι σημαντικό σήμερα είναι τα κίτρινα λουλούδια. Φανταστείτε έναν όμορφο κήπο με πολλούς είδη κίτρινων λουλουδιών στο μυαλό σας. Αντιπροσωπεύουν τη φιλία, την πίστη, την ειρήνη, τη δύναμη και άλλα καλά πράγματα που χρειάζεστε στη ζωή.

Το κίτρινο είναι ένα χαρούμενο, ηλιόλουστο χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του πορτοκαλί (όπως οι ρουμπέκιες, οι ντάλιες και το σελήνιο) για να δημιουργήσουν ένα «καυτό» περίγραμμα ή με το μπλε ή το μωβ για να κάνουν μια τολμηρή, ζωντανή εμφάνιση.

Από όμορφα κίτρινα λουλούδια σε ανθοδέσμες έως αξεσουάρ για λουλούδια γάμου, μας έχουν κάνει να τα ερωτευτούμε. Θέλουμε τώρα να έχουμε έναν όμορφο κίτρινο κήπο για εμάς. Διαλέξαμε τα καλύτερα για τον κήπο σας, όπου μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία σας και να πιείτε το τσάι σας: Λίστα με 40 όμορφα κίτρινα λουλούδια:-

Όμορφα κίτρινα λουλούδια

1. Begonia

Ένα φυτό Begonia ανθίζει όλο το χρόνο και έχει ένα κίτρινο λουλούδι. Η Begonia rex είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη μπιγκόνια κίτρινα πολυετή άνθη. Στους ανθρώπους αρέσει να διακοσμούν τα σπίτια τους με Begonia ixioides και Begonia semperflorens, και τα δύο δημοφιλή φυτά. Έχουν μακριά, στενά φύλλα με μίσχους που λυγίζουν προς τα πάνω στις άκρες. Μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι και είκοσι πέντε ίντσες ύψος.

2. Μαυρομάτικη Σούζαν

Αυτά τα κίτρινα λουλούδια έχουν μοβ φύλλα και φωτεινά κίτρινα πέταλα. Έχει πολλά φαρδιά, επίπεδα πέταλα και αναπτύσσεται σε μακριά κοτσάνια.

3. Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα, γνωστά και ως «μαμάδες», είναι δημοφιλή κίτρινα λουλούδια που φυτεύονται συχνά σε κήπους. Επειδή τους αρέσει ο πλήρης ήλιος, κάνουν ένα υπέροχο λουλούδι για τον κήπο σας.

4. Νάρκισσοι

Οι ασφόδελοι είναι από τους πιο γνωστούς μικρά κίτρινα λουλούδια. Είναι δημοφιλείς λόγω των τρισδιάστατων ανθοφοριών τους και γιατί είναι σημάδι ότι έφτασε η άνοιξη. Οι νάρκισσοι είναι ένα από τα πράγματα που όλοι λατρεύουμε όταν έχουμε μια αυλή γεμάτη από αυτά ανθισμένα.

5. Daylily

Αν ψάχνετε για το στέλεχος του πολυετούς ανθοφόρου φυτού στο γένος Hemerocallis, μπορεί να το δείτε μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο. Έχει μεγάλα, οκταπέταλα άνθη με επιδεικτικούς στήμονες και συνήθως κρύβεται στο φύλλωμά του μέχρι λίγο πριν αρχίσει να ανθίζει.

6. Υάκινθοι

Επειδή οι υάκινθοι είναι τόσο εύκολο να αναπτυχθούν, θα ανθίσουν μόνο μια φορά το χρόνο την άνοιξη. Αν τα φροντίζεις καλά αυτά τα όμορφα κίτρινα λουλούδιαθα ανθίζουν ξανά και ξανά κάθε χρόνο.

7. Γκράχαμ Τόμας Ρόουζ

Είναι πολύ εύκολο να καλλιεργήσετε αυτά τα όμορφα τριαντάφυλλα και οι ανθίσεις τους θα διαρκέσουν από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Εάν ο κήπος σας χρειάζεται έναν απλό τρόπο για να προσθέσετε λίγο χρώμα, αυτοί κίτρινα πολυετή άνθη είναι για σένα.

8. Κατιφέδες

Κάθε κήπος χρειάζεται κατιφέδες. Μπορούν να φτάσουν τα 48 ίντσες ψηλά και να ανθίζουν κάθε εποχή εκτός από το χειμώνα.

9. Primrose

Υπάρχουν στιγμές που αυτά τα όμορφα κίτρινα λουλούδια μπορεί να ανθίσει τον Δεκέμβριο εάν ο καιρός είναι ήπιος. Συνήθως ανθίζει τον Μάρτιο. Θα ήταν υπέροχο να προσθέσετε αυτά τα λουλούδια σε έναν κήπο επειδή μεγαλώνουν σε όμορφες συστάδες.

10. Ranunculus

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν τα λουλούδια ranunculus να φαίνονται όμορφα. Τα άνθη τους μοιάζουν με τριαντάφυλλα και τα πέταλά τους είναι πολύ λεπτά. Αυτά τα όμορφα κίτρινα λουλούδια έρχονται σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, έτσι δεν θα κουραστείτε ποτέ να τα κοιτάτε.

11. Snapdragons

Τα Snapdragon είναι μικρά φυτά που αναπτύσσονται γρήγορα αν τα φροντίσουμε. Μπορούν να γίνουν πολύ θαμνώδεις αν φροντιστούν σωστά. Μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται καλύτερα με το να απαλλαγείτε από παλιά λουλούδια ώστε να είναι νέα κίτρινα λουλούδια μπορεί να αναπτυχθεί.

12. Νούφαρα

Εάν έχετε πολύ νερό στον κήπο σας και θέλετε να προσθέσετε λίγο χρώμα, αυτά τα λουλούδια είναι για εσάς! Διαφορετικές αποχρώσεις του κίτρινου αναπτύσσονται σε σχήμα κυπέλλου. Το καλοκαίρι, τα νούφαρα είναι πιο συνηθισμένα από το χειμώνα.

13. Yellow Butterfly Bush

Το Yellow Butterfly Bush φαίνεται υπέροχο σε κάθε κήπο. Σε συστάδες, τα άνθη αναπτύσσονται στο τέλος του στελέχους. Τα άνθη έχουν ένα πορτοκαλί κέντρο με κίτρινα πέταλα γύρω τους. Αυτά τα κίτρινα λουλούδια θάμνων μεγαλώνουν σε ομάδες. Αναπτύσσονται συνήθως στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά μπορούν να αναπτυχθούν και την άνοιξη.

14. Γαρύφαλλα

Τα γαρίφαλα συνήθως έχουν μεγάλα κίτρινα λουλούδια στην κορυφή του μίσχου που περιβάλλεται από μικρότερα λουλούδια που αναπτύσσονται χαμηλότερα. Τα κίτρινα γαρίφαλα δεν σημαίνουν το καλύτερο πράγμα, αλλά θα φαίνονται υπέροχα σε έναν κήπο.

15. Κίτρινος ιβίσκος

Υπάρχουν λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας που ονομάζονται Κίτρινος Ιβίσκος. Το κέντρο του κίτρινα αγριολούλουδα είναι πάντα διαφορετικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, γίνεται κίτρινο. Αυτά τα όμορφα λουλούδια είναι το επίσημο κρατικό λουλούδι της Χαβάης και είναι πολύ όμορφα.

16. Κίτρινες πανσέδες

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές για την ανάπτυξη των κίτρινων πανσέδων. Κάθε Pansy μεγαλώνει σε διαφορετικό σχήμα, έχει πέταλα που μεγαλώνουν σε διαφορετικά σημεία και έχει σκοτεινά κέντρα. Όταν έχετε πολλά από αυτά να ανθίζουν ταυτόχρονα, φαίνονται πολύ διαφορετικά.

17. Ζιννιάς

Πιστεύουμε ότι πρέπει να καλλιεργήσετε τα Zinnias σε αρκετά νούμερα γιατί όταν όλα αυτά κίτρινα λουλούδια θάμνων ανθίζει ταυτόχρονα, είναι θέαμα. Τα έντονα χρώματα αυτών των φυτών θα κάνουν κάθε κήπο να φαίνεται καλύτερος.

18. Calibrachoa

Τα λουλούδια με ροδέλες σε κίτρινο και λευκό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα σε δοχεία και κρεμαστά καλάθια. Φαίνεται υπέροχο με άλλα φυτά που έχουν πολλά χρώματα όλο το χρόνο. Ξεγνοιασιά: Δεν χρειάζεται κλάδεμα.

19. Ηλίανθος

Τίποτα δεν λέει το καλοκαίρι καλύτερα από τα λαμπερά κίτρινα πέταλά τους όταν ανθίζουν οι ετήσιοι ηλίανθοι. Αυτή η μικρή ποικιλία ανθίζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλους τύπους. Εάν τα βάλετε εκεί, οι επικονιαστές θα προσελκύονται από φυτά σε έναν κήπο κουζίνας ή σε ένα περίγραμμα σε στυλ εξοχικής κατοικίας.

20. Canna Lily

Κάντε το σπίτι σας να φαίνεται τροπικό με αυτόν τον λάτρη της θερμότητας, που έχει εξωτικά κίτρινα λουλούδια σε μακριά κοτσάνια και είναι εύκολο να αναπτυχθεί. Το τολμηρό φύλλωμα κάνει τα δοχεία ή τα μικτά περιγράμματα να φαίνονται πιο ενδιαφέροντα. Ξεχειμωνιάστε τα ριζώματα σε εσωτερικούς χώρους για να τα φυτέψετε ξανά την άνοιξη.

21. Ντάλιες

Τους ζεστούς μήνες του χρόνου, αυτό το φυτό αναπτύσσεται από κόνδυλους και ανθίζει. Σαν άλλα κίτρινα αγριολούλουδα, αυτά τα έντονα κίτρινα λουλούδια με τα κόκκινα κέντρα ξεχωρίζουν απέναντι στα σκούρα μοβ φύλλα. Τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται σε μεγάλο δοχείο ή μπορντούρα. Αποθηκεύστε τους κόνδυλους για τον επόμενο χρόνο.

22. Γλιστρίδα

Η γλιστρίδα είναι μια δημοφιλής κάλυψη εδάφους που χρησιμοποιείται σε βραχόκηπους, τοίχους και άλλα δυσπρόσιτα μέρη. Τα μεγάλα λουλούδια που μοιάζουν με τριαντάφυλλο σε αυτά τα ανθεκτικά παχύφυτα είναι όμορφα από μόνα τους ή όταν αναμιγνύονται με άλλα φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό.

23. Κουβέρτα Λουλούδι

Αυτό το ανθεκτικό φυτό από το λιβάδι είναι το αγαπημένο των μελισσών και των πεταλούδων. Τα δοχεία, τα κρεμαστά καλάθια και οι μπορντούρες ενθουσιάζονται από χαρούμενα βουτυράτα λουλούδια. Ξέγνοιαστος, ανεκτικός στη ζέστη και την ξηρασία.

24. Μπάιντενς

Σε σύγκριση με άλλα Biden, τα χρυσαφένια λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα μεγαλώνουν 3 ίντσες, που είναι και το μεγαλύτερο. Αρχές καλοκαιριού μέχρι τον πρώτο παγετό. Στη συνέχεια, βάλτε τα φυτά μαζί σε ένα κρεμαστό καλάθι ή γλάστρα. Μη ανεκτικό στη ζέστη και την ξηρασία.

25. Μακεδονία

Αυτή η εδαφοκάλυψη μετατρέπει το έδαφος σε ένα πολύχρωμο χαλί όλο το καλοκαίρι. Έχει φύλλα με υφή με μικροσκοπικά κίτρινα λουλούδια που δεν χρειάζεται να είναι νεκρό. Καταρράκτη πάνω από έναν τοίχο, μεγαλώστε σε μάζα ως φυτό στρωμνής ή μεγαλώστε σε κρεμαστές γλάστρες.

26. Strawflower

Αυτό το κάλυμμα εδάφους, που ονομάζεται επίσης κοινό αιώνιο, μπορεί να χειριστεί τη ζέστη, την ξηρασία και τα φτωχά εδάφη. Είναι επίσης γνωστό ως κοινό αιώνιο. Υπάρχουν συστάδες από μικρά κίτρινα λουλούδια που ανθίζουν από τη στιγμή που θα τα φυτέψετε μέχρι τον πρώτο παγετό.

27. Λουλούδι Wishbone

Εάν δυσκολεύεστε να φυτέψετε φυτά σε μέρη που έχουν πολύ ηλιακό φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λουλούδι ψαλιδιού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δοχεία, κρεμαστά καλάθια και κουτιά παραθύρων. Αυτό το ετήσιο έχει κίτρινα άνθη με μωβ λαιμούς που παραμένουν ανθισμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

28. Σοφόρα

Είναι ένας μεγάλος, αειθαλής θάμνος ή μικρό δέντρο με γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα και έντονα κίτρινα, πεσμένα άνθη που έχουν μακριούς ανθήρες. Στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης, κάνει τον κήπο να φαίνεται όμορφος. Ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσετε το Sophora είναι να το τοποθετήσετε στον ήλιο σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

29. Canna «Tropical Yellow».

Αυτά τα φυτά έχουν πλούσιο πράσινο φύλλωμα και φωτεινά λουλούδια, που τα καθιστά ιδανικά για σχέδια φύτευσης εξωτικών ή σε στυλ ζούγκλας. Υπάρχουν κάννες με κίτρινα λουλούδια ονομάζεται «Τροπικό Κίτρινο». Φαίνονται καλά με κροκοσμία και αγάπανθο. Μεσαίου μεγέθους, είναι υπέροχο για γλάστρα.

30. Buddleja x weyeriana ‘Sungold.’

Ονομάζεται Buddleja x weyeriana “Sungold” και έχει ασυνήθιστα, χρυσοκίτρινα άνθη με έντονο άρωμα. Εάν θέλετε τα φυτά σας να αναπτυχθούν καλά, θα πρέπει να τα κόψετε στις ρίζες τους τον Μάρτιο. Είναι μεγάλη επιτυχία με τις πεταλούδες.

31. Μάραθο

Ο μάραθος, Foeniculum vulgare, φαίνεται υπέροχος στο πίσω μέρος ενός διακοσμητικού περιγράμματος επειδή έχει ευάερο, λεπτά μοιρασμένο φύλλωμα και όμορφο, σαν πιάτο κίτρινα λουλούδια. Έχει επίσης σπόρους με γεύση γλυκάνισου που μπορείτε να φάτε. Τους αρέσουν τα λουλούδια επειδή έχουν μύγες και τα πουλιά τους αρέσει να τρώνε τους σπόρους.

32. Geum «Τάρτα με κρέμα».

Όλο το καλοκαίρι, το Geum ‘Custard Tart’ έχει όμορφη κρέμα-κίτρινα λουλούδια σε μακριά, πράσινα κοτσάνια. Αναπτύσσονται πάνω από μικρούς σωρούς από μεσοπράσινο φύλλωμα. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε ηλιόλουστη ή μερικώς σκιασμένη περιοχή. Κόψτε το.

33. Παιονία «Μπαρτζέλλα».

Υπάρχουν μεγάλα, κομψά, κίτρινα λουλούδια με ροζ κέντρο στην Παιονία «Bartzella», ένα είδος λουλουδιού. Έχουν ένα ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών και κάνουν καλά κομμένα άνθη. Ανθίζει αρχές καλοκαιριού, αλλά μπορεί να ξαναανθίσει και τον Σεπτέμβριο.

34. Verbasco «Cotswold Queen».

Είναι το Verbascum «Cotswold Queen», και αυτά δέντρα με κίτρινα λουλούδια έχουν ψηλά κίτρινα λουλούδια με ροζ-μοβ μάτι στην κορυφή. Εάν κόψετε τους παλιούς μίσχους, μπορείτε να διατηρήσετε τα λουλούδια να έρχονται όλο το καλοκαίρι.

35. Ρουνμπέκια

Το Rudbeckia ‘Goldsturm’ έχει φωτεινά κίτρινα λουλούδια μαργαρίτας με μαύρα-καφέ κέντρα που ανθίζουν από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, όταν ο καιρός είναι ζεστός. Μια βουτιά από χρώμα στα τέλη του καλοκαιριού είναι αυτό για το οποίο είναι εξαιρετικό. Λειτουργεί καλά με σχέδια τύπου λιβαδιού, με διακοσμητικά χόρτα και άλλα χόρτα.

36. Αυγούδι

Το Achillea filipendulina ‘Cloth of Gold’ έχει βαθύ χρυσό, επίπεδες κεφαλές λουλουδιών που φαίνονται υπέροχα δίπλα σε άλλα σχήματα λουλουδιών και δημιουργούν υπέροχα επιθέματα προσγείωσης για έντομα, ειδικά για τις μύγες, για να προσγειωθούν. Ένας κήπος άγριας ζωής ή χαλίκι θα ήταν ένα καλό μέρος για να αναπτυχθεί.

37. Παιώνιες

Από κάθε άποψη αυτά κίτρινα λουλούδια είναι ετοιμόρροπες και κομψές. Έχουν τα καλύτερα πέταλα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Μοιάζουν σαν να λάμπουν σε κίτρινο χρώμα. Είναι όμορφα στην εμφάνιση, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Αυτό θα ήταν ένα καλό λουλούδι για να το κοιτάξετε στον κήπο ενώ σκέφτεστε πράγματα.

38. Ίρις

Το σκέφτηκες ποτέ αυτό κίτρινα λουλούδια θα μπορούσε επίσης να έρθει σε εκατοντάδες διαφορετικές αποχρώσεις σε ένα μόνο είδος λουλουδιών, την Iris; Αυτό οφείλεται στα άνθη της Ίριδας. Τα κίτρινα λουλούδια έρχονται σε εκατό διαφορετικά είδη ίριδας, γι’ αυτό. Μπορείς να πεις πόσο όμορφα είναι λέγοντας στους ανθρώπους ότι είναι και η θεά των ουράνιων τόξων.

39. Goldenrod

Το Goldenrod είναι γνωστό για το ότι έχει μικρά κίτρινα επιμήκη κεφάλια λουλουδιών. Αναπτύσσεται κατά μήκος των δρόμων, όχθες ποταμών και λιβάδια και βρίσκεται επίσης στη φύση. Αν θέλετε να το βάλετε σε ένα περίγραμμα ή έναν εγγενή κήπο στα τέλη του καλοκαιριού, αυτό είναι το φυτό για εσάς. Αυτά τα όμορφα δέντρα με κίτρινα λουλούδια μπορεί να φτάσει τα 3 πόδια σε ύψος και να δείχνει υπέροχο με χόρτα.

40. Κίτρινο κωνοφόρα

Αυτές οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού. Όλα τα κωνοφόρα παλιά ήταν μωβ. Οι άνθρωποι έχουν δει εχινάκεια σε κίτρινο, ροζ, λευκό, ακόμη και πράσινο στην αγορά τώρα! Μπορεί να φτάσει τα 5 πόδια σε ύψος. Το κλάδεμα των κωνοφόρων στην αρχή της σεζόν θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν πιο συμπαγές σχήμα.

Τα τελευταία λόγια

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που σημαίνει άνοιξη, ηλιοφάνεια και ευτυχία. Για τους Ινδουιστές, είναι ένα καλό χρώμα που σημαίνει καλή τύχη, γονιμότητα και τις ευλογίες του Θεού Ήλιου. Οι άνθρωποι φορούν είδη κίτρινων λουλουδιών κάθε Πέμπτη ως πράξη αγάπης για τον Λόρδο Κρίσνα.

Στους κήπους μας, είναι ένα χρώμα που δεν τραβά την προσοχή που θα έπρεπε. Όταν κοιτάμε τις αυλές και τα μπαλκόνια μας, δεν βλέπουμε πολλά μοβ και κίτρινα λουλούδια, και μερικές φορές δεν ξέρουμε γιατί. Φέρτε λοιπόν μερικά όμορφα κίτρινα λουλούδια που μπορείτε να καλλιεργήσετε μόνοι σας!