▷❤️Πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη διαλείπουσα νηστεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη διαλείπουσα νηστεία (IF) ενώ αναζητούν τρόπους για να επιτύχουν βιώσιμα αποτελέσματα απώλειας βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη διαλείπουσα νηστεία που υπερβαίνουν την απλή απώλεια βάρους.

Το IF έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει πολλές πτυχές της υγείας και της ευεξίας, όπως η καλύτερη υγεία του εντέρου, η βελτιωμένη πέψη, η ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου, το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής και πολλά άλλα. Ωστόσο, διακριτικά λάθη κατά την άσκηση αυτής της δίαιτας θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαλείπουσα νηστεία.

Σκεφτείτε τι τρώτε

Είτε θέλετε να κάνετε τη μέθοδο 5:2, α 16ωρη νηστεία, ή ένα γεύμα την ημέρα (OMAD), το τι τρώτε κατά τη διάρκεια του παραθύρου του φαγητού σας έχει σημασία. Πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτό το λάθος όταν εξασκούν το IF, ειδικά όταν διακόπτουν τη νηστεία για να φάνε ένα γεύμα που κυριαρχείται από επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά.

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη διαλείπουσα νηστεία, είναι σημαντικό να τρώτε γεύματα που είναι υγιεινά και ισορροπημένα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Όταν κάνετε διαλείπουσα νηστεία, το σώμα σας χάνει περισσότερο νερό λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων γλυκογόνου από το να μην τρώτε. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό για να αποτρέψετε τους πονοκεφάλους και την αφυδάτωση.

Στην πραγματικότητα, πίνοντας αρκετό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε στα παράθυρα της νηστείας σας. Πολλοί άνθρωποι θα μπερδέψουν τη δίψα με την πείνα όταν νηστεύουν – δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε σαν να έχετε λαχτάρα για φαγητό όταν πραγματικά το σώμα σας χρειάζεται περισσότερα υγρά.

Πιείτε μαύρο καφέ

Επιτρέπεται η κατανάλωση νερού, τσαγιού ή καφέ κατά τη διάρκεια της διαλείπουσας νηστείας, αλλά ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι, ειδικά όταν ξεκινούν για πρώτη φορά, είναι να ρίχνουν λίγο γάλα ή ζάχαρη στον καφέ ή το τσάι τους.

Δυστυχώς, αυτές οι ανεπαίσθητες προσθήκες μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα και μπορεί ακόμη και να σας εμποδίσουν να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε με την πάροδο του χρόνου. Γάλα ή ζάχαρη μέσα τον πρωινό σας καφέ μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλη υπόθεση, αλλά αν νηστεύετε, αυτό θα σπάσει τη νηστεία αυξάνοντας τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα σας (και έχουν θερμίδες, τις οποίες θέλετε να αποφύγετε όταν νηστεύετε).

Αποφύγετε τα τεχνητά γλυκαντικά

Τα ποτά χωρίς ζάχαρη είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα ή για όσους προτιμούν να πίνουν σόδα ή χυμό χωρίς πολλή πρόσθετη ζάχαρη γενικά. Ωστόσο, η κατανάλωση αυτού του είδους ποτών μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να επιτύχετε την επιτυχία που επιδιώκετε με τη διαλείπουσα νηστεία.

Τα κοινά γλυκαντικά όπως η στέβια ή η ασπαρτάμη δεν θα αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ωστόσο, μελέτες έχουν βρει ότι μπορούν να διεγείρουν την έκκριση ινσουλίνης, μαζί με τη διαγραφή υγιών βακτηρίων του εντέρου. Μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν τη λαχτάρα για γλυκά τρόφιμα και να αυξήσουν τα επίπεδα πείνας όταν νηστεύετε.

Ενώ η στέβια και η ασπαρτάμη δεν είναι από το τραπέζι, είναι ασφαλές να πούμε ότι η καλύτερη επιλογή για υγρά κατά τη διαλείπουσα νηστεία είναι τα ποτά με μηδενικές θερμίδες όπως το νερό και το τσάι ή ο καφές χωρίς ζάχαρη.

Μειώστε το στρες

Τέλος, το άγχος είναι ένας μεγάλος παράγοντας που δεν πρέπει να αγνοείται κατά τη διαλείπουσα νηστεία. Εάν τα επίπεδα στρες είναι πολύ υψηλά, η απώλεια βάρους είναι συχνά πιο δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο ότι το σώμα απελευθερώνει περισσότερη κορτιζόλη από ό,τι είναι υγιεινό για εμάς, οδηγώντας σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα – και σε ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων.

συμπέρασμα

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας και να χάσετε λίγο βάρος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μέθοδο της διαλείπουσας νηστείας.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω για να αποφύγετε τυχόν εμπόδια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και θα έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.