▷❤️Συμβουλές για καλύτερο βραδινό ύπνο μετά από χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ

Όταν οι ορμόνες σας αλλάζουν όταν κάνετε μια πλαστική επέμβαση, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένας λιγότερο από τον ιδανικό νυχτερινό ύπνο. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να ξυπνήσετε νιώθοντας κουρασμένοι, να έχετε δυσκολία να κοιμηθείτε και να δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί. Επιπλέον, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο στις αυστηρότητες του καθημερινού σας προγράμματος. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε μερικά απλά πράγματα για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας μετά από πλαστική χειρουργική, όπως συζητείται παρακάτω.

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας μετά από πλαστική χειρουργική

Καθιερώστε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο.

Είναι καλό να καθιερώστε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο που σας προετοιμάζει σωματικά και ψυχικά για ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο σας ως ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος από τις σκληρές δυσκολίες της ημέρας. Μερικά καλά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούτε χαλαρωτική μουσική. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις διεγερτικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση βίας ή αποτρόπαιων ταινιών ή η ανάγνωση ενοχλητικών βιβλίων πριν κοιμηθείτε. Αυτό μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους για μεγάλες περιόδους. Εάν έχετε συνταγές υπνωτικών χαπιών, πάρτε τα περίπου μία ώρα πριν παραδώσετε το βράδυ, ώστε να έχουν χρόνο να λειτουργήσουν αποτελεσματικά πριν πάτε για ύπνο.

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας μαξιλάρι και στρώμα.

Τα δικα σου Το μαξιλάρι μπορεί να μην σας κάνει να νιώθετε ότι κοιμάστε καλά εάν είναι πολύ μαλακό ή πολύ σφιχτό. Για παράδειγμα, τα μαλακά μαξιλάρια μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το κεφάλι και το λαιμό σας στη σωστή γωνία ενώ κοιμάστε, κάτι που είναι σημαντικό μέρος ενός καλού ύπνου. Επίσης, το σωστό μαξιλάρι μπορεί να στηρίξει το κεφάλι και το λαιμό σας, ενώ παράλληλα τα διατηρεί σε φυσική θέση ενώ κοιμάστε ανάσκελα, προάγοντας έτσι την καλύτερη κυκλοφορία στο πρόσωπο και αποτρέποντας την εμφάνιση των ρυτίδων από το να ισοπεδωθούν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μετά από πλαστική επέμβαση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να αλλάξετε το μαξιλάρι που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Εάν το τρέχον μαξιλάρι σας είναι πολύ μαλακό ή πολύ σφιχτό, μπορεί να χρειαστεί ένα νέο.

Αποφύγετε να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να δυσκολέψει το σώμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο όλη τη νύχτα, με αποτέλεσμα έναν λιγότερο άνετο ύπνο, ο οποίος μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα ύπνου μετά το χειρουργείο. Επίσης, αποφύγετε να πίνετε υγρά τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο, καθώς αυτό θα σας εμποδίσει επίσης να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αποφύγετε το αλκοόλ και τα καφεϊνούχα ποτά αργά το βράδυ.

Ροφήματα με καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι ή τα αναψυκτικά μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους για μεγάλα χρονικά διαστήματα εάν καταναλωθούν μετά τη δύση του ηλίου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ρόφημα περιέχει καφεΐνη, όπως πράσινο τσάι, τσάι matcha ή μαύρο τσάι, καθώς αυτά περιέχουν διάφορες διεγερτικές ενώσεις που μπορούν να εμποδίσουν τον σωστό ύπνο να οδηγήσει σε μια άγρυπνη νύχτα, κάτι που θα επιδεινώσει τις συνήθειες ύπνου σας μετά την πλαστική επέμβαση. Από την άλλη πλευρά, είναι εντάξει να πίνετε αλκοόλ με μέτρο, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό βοήθημα στον ύπνο.

Αποφύγετε να εργάζεστε στον υπολογιστή αργά το βράδυ.

Η εργασία σε υπολογιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να σας εμποδίσει να αποκοιμηθείτε εύκολα αργότερα εκείνο το βράδυ και να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν ξυπνάτε το πρωί. Επίσης, αποφύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες που διεγείρουν το μυαλό σας πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα αφαιρέσει τον χρόνο που χρειάζεστε για χαλάρωση και χαλάρωση και θα σας κρατήσει ξύπνιους για μεγάλες περιόδους.

Χρησιμοποιήστε μάσκα προσώπου ενώ κοιμάστε εάν υπάρχει πρόβλημα ξηρότητας.

Εάν υποφέρετε από ξηρότητα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολύ ήπια και απαλή μάσκα προσώπου για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μάσκα προσώπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εντατική ενυδατική κρέμα και να την απλώσετε απαλά με κυκλικές κινήσεις στο πίσω μέρος του λαιμού και γύρω από τα αυτιά σας με ελαφριές κινήσεις. Μην απλώνετε καμία κρέμα στο υπόλοιπο πρόσωπο, γιατί θα είναι πολύ βαρύ για το δέρμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η μαξιλαροθήκη σας είναι κατασκευασμένη από 100% βαμβάκι ή φυσικό λινό, καθώς τα συνθετικά υλικά μπορούν να διατηρήσουν τη θερμότητα που μπορεί επίσης να συμβάλει στην ξηρότητα εάν φορεθεί όλη τη νύχτα.

Αποφύγετε να κοιμάστε ανάσκελα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την πλαστική επέμβαση.

Εάν κοιμάστε ανάσκελα, προσπαθήστε να το αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο για τουλάχιστον 2 έως 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να αυξήσει την ένταση που ασκείται στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα το συνολικό πρήξιμο, μώλωπες και ερυθρότητα. Ο ύπνος ανάσκελα για μεγάλες περιόδους μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο κουρασμένοι, επιδεινώνοντας τα προβλήματα ύπνου μετά το χειρουργείο, εάν έχετε ήδη προβλήματα ύπνου μετά από πλαστική επέμβαση.

Αποφύγετε τη βαριά άσκηση 12 ώρες πριν τον ύπνο.

Η πολύ έντονη άσκηση μπορεί να προκαλέσει άγχος και καταπόνηση που μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους για μεγάλες περιόδους, ειδικά αν γίνεται πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση, γεγονός που προκαλεί την απελευθέρωση διαφόρων ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της αδρεναλίνης, της νοραδρεναλίνης, των αυξητικών ορμονών και διαφόρων άλλων, με κάθε μυϊκή σύσπαση. Αυτές οι ορμόνες είναι αντιδείκτες για να αποκοιμηθείτε καθώς σας κρατούν ξύπνιους. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να αποφεύγετε την άσκηση για τουλάχιστον 12 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Αποφύγετε την έντονη άσκηση κατά τη διάρκεια των κορυφαίων επιπέδων μελατονίνης το απόγευμα και το βράδυ (4:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.).

Η έντονη άσκηση δημιουργεί πολλούς αντιδείκτες για να αποκοιμηθείτε, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αρτηριακή πίεση και επίπεδα αδρεναλίνης. Επιπλέον, η έντονη άσκηση μπορεί να προκαλέσει μυϊκή κόπωση, με αποτέλεσμα σωματική δυσφορία, ακόμη και πόνο κατά την ανάπαυση στο κρεβάτι τη νύχτα. Επίσης, η άσκηση πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αφυδάτωσης που μπορεί να προωθήσει περαιτέρω κακές συνήθειες ύπνου μετά την επέμβαση.

Προσπαθήστε να πάρετε έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο τη νύχτα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Εάν υποφέρετε από συνεχή προβλήματα ύπνου μετά από σας λίφτινγκ προσώπου, να θυμάστε ότι ο υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε μερικά από τα συμπτώματά σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και ένας σύντομος υπνάκος 30 λεπτών θα ανακουφίσει προσωρινά τη δυσκολία να αποκοιμηθείς τη νύχτα.

συμπέρασμα

Μετά την πλαστική χειρουργική, οι δύο πρώτες εβδομάδες θα είναι οι πιο κρίσιμες για το πόσο καλά πηγαίνει η ίασή σας και πώς θα αναρρώσετε. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που δίνει ο χειρουργός σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Φροντίστε πάντα να μείνετε μακριά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να καταπονήσει ή να προκαλέσει υπερβολικό άγχος στο πρόσωπό σας, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε πόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τις πρώτες 7 ημέρες μετά την επέμβαση. Το πρόσωπό σας μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε ζημιές, προάγοντας περαιτέρω κακές συνήθειες ύπνου και επιδεινώνοντας τα προβλήματα ύπνου μετά την πλαστική επέμβαση.