▷❤️4 τρόποι για να ξεπεράσετε τα προβλήματα της ξηροφθαλμίας

Η ξηροφθαλμία έχει μια σειρά από συμπτώματα, με όλα τα οποία είναι άβολο να ζεις καθημερινά. Αλλά με τη σύγχρονη τεχνολογία και τις ιατρικές προόδους, δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγουμε σε αναποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι ή να υποφέρουμε στη σιωπή. Ανάλογα με την αιτία των συμπτωμάτων, υπάρχει κάτι για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την ξηροφθαλμία.

Συμβουλές για προβλήματα ξηροφθαλμίας

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Υπάρχουν πολλές αιτίες ξηροφθαλμίας και εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση και φλεγμονή, θα σας συνταγογραφήσει φάρμακα. Μια απλή σειρά αντιβιοτικών θα μπορούσε ταυτόχρονα να καθαρίσει μια λοίμωξη ενώ προάγει την παραγωγή ελαίου στους αδένες γύρω από το μάτι. Αυτός ο διπλός σκοπός ωφελεί τον ασθενή με άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων, ενώ απομακρύνει την υποκείμενη αιτία για μακροχρόνια ανακούφιση. Ορισμένες αντιβιοτικές οφθαλμικές σταγόνες περιέχουν ένα αντιφλεγμονώδες συστατικό, κατάλληλο για ασθενείς με άλλες υποκείμενες παθήσεις, όπως π.χ. ρευματική αρθρίτιδα.

Φακοί επαφής

Η προηγουμένως χρόνια ξηροφθαλμία είχε κάνει τη χρήση φακών επαφής άβολα για πολλούς ανθρώπους. Τώρα με τις εξελίξεις στην τεχνολογία φακών, το καλύτερες επιλογές για άτομα με ξηροφθαλμία είναι άνετα για τακτική χρήση. Οι φακοί υδρογέλης σιλικόνης είναι υδρόφιλοι, που σημαίνει ότι είναι άριστοι στο να παραμένουν υγροί, μια απαραίτητη ιδιότητα για όσους φοράνε ξηρά μάτια. Είναι επίσης διαπερατά από το οξυγόνο, που σημαίνει ότι οι κερατοειδείς χιτώνα λαμβάνουν το μέγιστο δυνατό οξυγόνο, μειώνοντας την ενόχληση που σχετίζεται με τις παθήσεις της ξηροφθαλμίας.

Διατροφή

Οι περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορεί να υποφέρουν ιδιαίτερα από ξηροφθαλμία μαζί με μια σειρά από άλλα συμπτώματα λόγω ορμονικών διακυμάνσεων. Οι μη συνταγογραφούμενες σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ξηροφθαλμίας που σχετίζεται με τις ορμόνες, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να υποστηρίξετε τα μάτια αυτή τη στιγμή της αλλαγής. Μια δίαιτα με υγιή ισορροπία ωμέγα-6 και 3 θα ενθαρρύνει την παραγωγή δακρύων και θα μειώσει τη φλεγμονή. Οι περισσότερες δυτικές δίαιτες είναι πλούσιες σε ωμέγα-6, επομένως η περικοπή αυτής και η αύξηση της περιεκτικότητας σε ωμέγα-3 είναι ευεργετική.

Η βιταμίνη Α θα διεγείρει επίσης την παραγωγή δακρύων, καθιστώντας την ένα άλλο ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για τη λήψη της σωστής ποσότητας ημερησίως. Τα φρούτα και τα λαχανικά με κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί χρωματισμό είναι ιδανικές πηγές βιταμίνης Α, καθώς το σώμα μετατρέπει τα καροτενοειδή σε θρεπτικά συστατικά. Τα καροτενοειδή είναι αυτά που δίνουν το χρώμα της τροφής, καθιστώντας εύκολο να αναγνωρίσουμε ποια τα περιέχουν. Τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία για όλους και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη προβλημάτων με τα μάτια αργότερα.

Go Χωρίς Συντηρητικά

Μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργία στα συντηρητικά που βρίσκονται στο μακιγιάζ, στις οφθαλμικές σταγόνες, στα αποσμητικά χώρου και πολλά άλλα. Η τακτική χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτά τα συντηρητικά συστατικά θα ερεθίσει τα μέρη του σώματος που εκτίθενται σε αυτά. Η επιλογή οφθαλμικών σταγόνων και μακιγιάζ χωρίς συντηρητικά εάν τέτοια συστατικά προκαλούν ξηροφθαλμία θα μειώσει φυσικά τη φλεγμονή στα μάτια. Λιγότερος κνησμός στα μάτια θα σημαίνει ότι τα μάτια τρίβονται λιγότερο, επομένως υπάρχει λιγότερη φλεγμονή και λιγότερος κνησμός, σπάζοντας τον κύκλο που προκαλεί την ξηρότητα και πιθανή βλάβη.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι υποφέρουν από ξηροφθαλμία, αλλά υπάρχουν εξίσου πολλοί τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρισης των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την ξηροφθαλμία. Τόσες πολλές θεραπείες σημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει να υποφέρει από χρόνια ξηροφθαλμία. Μια επίσκεψη στον γιατρό ή τον οπτικό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την υποκείμενη αιτία και να εφαρμόσετε ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας.