▷❤️6 Τρόποι για να κάνετε τη ζωή των ηλικιωμένων γονέων σας στο σπίτι πολύ πιο εύκολη

Εάν οι γονείς σας πλησιάζουν σε μεγάλη ηλικία και ζουν μόνοι, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι γίνονται λίγο πιο αργοί, ανίκανοι να κάνουν πράγματα με τόση ευκολία και γίνονται λίγο λιγότερο ικανοί από ό,τι κάποτε. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να ανησυχείτε για αυτούς περισσότερο από το συνηθισμένο και να αναρωτιέστε αν υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τους διευκολύνετε.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ιδιαίτερα γύρω από το σπίτι, τα οποία μπορούν να κάνουν τη γήρανση στη θέση τους πολύ πιο ευχάριστη για αυτούς.

Τρόποι για να κάνετε τη ζωή των ηλικιωμένων γονιών σας στο σπίτι πολύ πιο εύκολη.

1. Αλλάξτε τις βρύσες

Αν οι γονείς σου έχουν αρθρίτιδα ή είναι σε ηλικία που χάνουν δύναμη στα χέρια τους, το να ανοίγουν και να κλείνουν βρύσες μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο. Αν αυτό σας ακούγεται γνωστό, οι βρύσες νιπτήρα σε στυλ μοχλού μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν με ευκολία και δεν απαιτούν μεγάλη δύναμη για να τα χρησιμοποιήσετε.

Οι περισσότερες βρύσες μπορούν να τοποθετηθούν αναδρομικά και είναι απλές στην εγκατάσταση, αλλά αν δεν είστε σίγουροι για το τι κάνετε, είναι πάντα καλύτερο να ζητήσετε από έναν εξειδικευμένο υδραυλικό να το κάνει.

2. Αλλαγές μπάνιου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για το να μεγαλώνεις είναι να μπορείς να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου και να είσαι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος. Εάν οι γονείς σας δυσκολεύονται να κάνουν μπάνιο ή να πάνε στην τουαλέτα, ορισμένα προϊόντα μπορεί να τους κάνουν πιο άνετο.

Ένα ανασηκωμένο κάθισμα τουαλέτας διευκολύνει πολύ οποιονδήποτε με κινητικά προβλήματα να ανέβει και να κατέβει από την τουαλέτα, γι’ αυτό αξίζει να το σκεφτείτε. Όσον αφορά το μπάνιο, μια καμπίνα μπανιέρας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Η πρόσβαση τους γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η καμπίνα ντους, επομένως μειώνει την ανησυχία ότι θα κολλήσετε στη μπανιέρα ή θα πέσετε όταν προσπαθείτε να μπείτε ή να βγείτε από αυτήν. ο κόστος καμπίνας ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, επομένως αξίζει να ψωνίσετε μέχρι να βρείτε το προϊόν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

3. Προσθέστε ανελκυστήρα σκάλας

Καθώς μεγαλώνουμε, τα γόνατά μας μπορεί να αρχίσουν να πονάνε και οι μύες και οι αρθρώσεις μας να γίνονται πιο αδύναμες, κάτι που μπορεί να κάνει το να ανεβοκατεβαίνουμε τις σκάλες λίγο δύσκολο. Εάν αυτό ισχύει για τους γονείς σας, ένας ανελκυστήρας σκάλας μπορεί να είναι η τέλεια προσθήκη στο σπίτι τους. Συνήθως συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο, επομένως, όταν καθίσετε με ασφάλεια, ο ελιγμός στις σκάλες θα γίνει απλός και θα δώσει στον χρήστη την απαραίτητη ανεξαρτησία.

4. Λαβές θυρών

Το άνοιγμα μιας πόρτας μπορεί να σας φαίνεται σαν δεύτερη φύση, αλλά καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να γίνει επώδυνο και πολύ άβολο. Οι λαβές ώθησης χρειάζονται αρκετή δύναμη και κράτημα, αλλά αν έχετε αρθρίτιδα ή δεν έχετε δύναμη στα χέρια σας, μπορεί να είναι επώδυνο.

Η εναλλαγή σε χειρολαβές τύπου πόμολο θα μπορούσε να κάνει μια θετική διαφορά, επομένως, εάν οι γονείς σας δυσκολεύονται να ανοίξουν και να κλείσουν τις πόρτες τους, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να κάνετε το διακόπτη.

5. Ηλεκτρικά κρεβάτια

Το να σηκώνεστε και να σηκώνεστε από το κρεβάτι είναι μια άλλη καθημερινή εργασία που μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων ετών. Το να νιώθετε άνετα όταν είστε ξαπλωμένοι είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ηλικιωμένοι, αλλά ένα ηλεκτρικό κρεβάτι μπορεί να κάνει θαύματα.

Τα ηλεκτρικά κρεβάτια μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετικά ύψη για εύκολη πρόσβαση και μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη θέση του στρώματος σε ορισμένες περιοχές για να επιτρέψετε την επιπλέον στήριξη του λαιμού και των γονάτων. Ο ύπνος στην ίδια στάση όλη τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο στους ηλικιωμένους, επομένως η επιλογή να μετακινηθείτε με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να αλλάξει τη ζωή.

6. Παραδώστε τα γεύματα

Εάν ανησυχείτε ότι οι γονείς σας μπορεί να μην λαμβάνουν επαρκή διατροφή, αλλά δεν έχετε χρόνο να τους μαγειρεύετε κάθε μέρα, γιατί να μην κοιτάξετε να παραδίδονται τα γεύματά τους κατευθείαν στην πόρτα τους; Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες συνταγές και να τους παραδοθούν τα υλικά ή αν θέλετε κάτι ακόμα πιο εύκολο, πολλές εταιρείες θα σας παραδώσουν πλήρως έτοιμα γεύματα, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ζεστάνετε.

Είναι, φυσικά, πολύ πιο δαπανηρό από το να το φτιάξετε το δικό σας, αλλά είναι επίσης πολύ πιο γρήγορο και θα σας δώσει ήσυχο το ότι οι γονείς σας τρώνε θρεπτικά γεύματα όλη την ημέρα.

Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν το επιτρέπει, τότε μια άλλη επιλογή είναι να μαγειρεύετε μαζικά υγιεινά γεύματα για αυτούς και να καταψύχετε μεμονωμένες μερίδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από γεύματα όπως και όταν τα χρειάζονται.