10 βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία δυνητικών πελατών μέσω του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η αποστολή email είναι εύκολη. Ωστόσο, μια μακροπρόθεσμη στρατηγική ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ισχυρή και πιστοποιημένη επιχειρηματική ανάπτυξη είναι σκληρή δουλειά. Απαιτείται μια σκόπιμη προσέγγιση που χρησιμοποιεί το email marketing μέσω βέλτιστων πρακτικών. Από τις σωστές τακτικές, την απόκτηση συνδρομητών σε λίστες email έως κορυφαίες πρακτικές για την εγγραφή και την απεγγραφή των αναγνωστών, ο κόσμος του email marketing έχει κανόνες που αξίζει να χρησιμοποιηθούν.

Αλλά αν δεν γνωρίζουν τέτοιες οδηγίες, τότε οι αποστολές θα μετατραπούν σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Ένα email που φαίνεται ωραίο στον υπολογιστή αλλά όχι στο κινητό είναι πρόβλημα. Δεύτερον, μια μεγάλη και μη δεσμευμένη λίστα αλληλογραφίας είναι ένα άλλο πρόβλημα που μερικές φορές δεν μπορεί να επιλυθεί. Τρίτον, τα email που δεν ανοίγονται ποτέ σημαίνουν υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης email.

Εστίαση στην εφαρμογή και παρακολούθηση των βέλτιστων πρακτικών του email marketing μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τους πελάτες τους, να συνδεθούν και να κάνουν κλικ μαζί τους και να βοηθήσουν επίσης στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Τι είναι τα leads;

Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ εξηγούν ότι η δημιουργία μολύβδου είναι βασικά το σημείο εκκίνησης του ενδιαφέροντος ή της έρευνας των καταναλωτών σε ένα χαρτοφυλάκιο που έχει μια επιχείρηση, μια επωνυμία ή μια εταιρεία (δηλ. προϊόντα/υπηρεσίες). Εν ολίγοις, το προβάδισμα είναι τα στοιχεία επικοινωνίας που χρειάζεται ένας έμπορος. ΕΝΑ προβάδισμα μάρκετινγκ είναι τα στοιχεία επικοινωνίας ή τα δημογραφικά στοιχεία πελατών που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο προϊόν/υπηρεσία.

Πώς να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες; – ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές στο email marketing

Όσοι μόλις μπήκαν στον χώρο του email marketing, ή το χρησιμοποιούσαν και πέτυχαν εμπόδιο είναι τυχεροί. Αυτή η ανάρτηση θα μοιραστεί συμβουλές για την ενίσχυση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους εμπόρους του μάρκετινγκ να αναπτύξουν τακτικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εφαρμόσιμες, επεκτάσιμες και εφαρμόσιμες.

Θα ακολουθήσουμε 20 βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία δυνητικών πελατών μάρκετινγκ, τη βελτιστοποίηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την αποφυγή της αποστολής μεμονωμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη μετάβαση προς την οικοδόμηση μιας βιώσιμης στρατηγικής μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδίδει ισχυρά μερίσματα για την επιχείρηση.

Μείωση του περιεχομένου του email σε ακριβή περιθώρια

Η σημερινή ζωή είναι γρήγορος και οι αναγνώστες σήμερα δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν μεγάλα email. Οι πελάτες προτιμούν να διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι συνοπτικά, ευκρινή, απλά και ευανάγνωστα εν κινήσει. Αντί για κείμενο, μπορούν να προστεθούν εικόνες, βίντεο και άλλα γραφικά για να προσελκύσουν τους αναγνώστες να τα διαβάσουν.

Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους έχει περιεχόμενο που είναι ενδιαφέρον για να προσελκύσει το κοινό και να το βοηθήσει να δημιουργήσει ποιοτικό προβάδισμα μάρκετινγκ. Μπορεί να είναι είτε ποιοτικές συνδρομές είτε πελάτες που καλούν για να δείξουν ενδιαφέρον για την επωνυμία και το χαρτοφυλάκιό της. Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει αξία και σχετικό και χρήσιμο περιεχόμενο, ώστε να ευχαριστεί κάθε χρήστη και μέλος του κοινού.

Πρωτοπορία μάρκετινγκ

Το email ενός πελάτη μπορεί να προέρχεται από συνδρομές. Μοιάζουν με κλήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον για τη μάρκα και τα προϊόντα/υπηρεσίες της. Κάθε επιχείρηση πρέπει να προσφέρει αξία σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε το κοινό όχι μόνο να εκπλαγεί αλλά και να ενθουσιαστεί.

Χρήση διπλής εγγραφής μέσω email

Η μετάδοση πληροφοριών και προσφορών μέσω email μέσω της συναίνεσης του χρήστη είναι κατά κάποιο τρόπο «Άδεια Μάρκετινγκ» (που επινοήθηκε από τον Seth Godin στο βιβλίο του Permission Marketing: Turning ξένων σε φίλους και φίλους σε πελάτες). Αυτό γίνεται με ηθικό και υπεύθυνο τρόπο.

Η διπλή εγγραφή είναι πολύ καλύτερη από τη μεμονωμένη δήλωση συμμετοχής. Βοηθά στη συλλογή διευθύνσεων email με πρόσθετα βήματα επιβεβαίωσης, διασφαλίζοντας τη συναίνεση του χρήστη για αποστολή email. Αποτρέπει τις ψεύτικες εγγραφές και διασφαλίζει ότι κάθε επιχειρηματική οντότητα συμμορφώνεται με τους νόμους και κανονισμούς κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων (ειδικά τον GDPR).

Αποστολή εγγεγραμμένων πελατών και συνδρομητών ενός email καλωσορίσματος

Αφού οι πελάτες επιλέξουν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να τους σταλεί ένα email καλωσορίσματος για τη δημιουργία μιας πρώιμης σύνδεσης. Αυτό τους βοηθά επίσης να προετοιμαστούν για αυτό που θα τους έρθει.

Σε γενικές γραμμές, τα email καλωσορίσματος έχουν ανοιχτό ποσοστό άνω του 86% και αξίζει να τα χρησιμοποιήσετε. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπουν στους πελάτες να στέλνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα καλωσορίσματος στους πελάτες μόλις ένας νέος συνδρομητής εγγραφεί στη λίστα αλληλογραφίας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το email καλωσορίσματος είναι ζεστό, ευγενικό, ζωντανό και σχετικό με τους νέους πελάτες.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα αξιόλογο email καλωσορίσματος:

  • Παρουσίαση της εταιρείας και της επιχείρησης.
  • Κοινή χρήση μιας επιμελημένης λίστας κορυφαίου περιεχομένου.
  • Παροχή είτε προωθητικής προσφοράς είτε έκπτωσης σε προϊόντα/υπηρεσίες.

Διαμόρφωση συναρπαστικών θεματικών γραμμών για να τραβήξετε την προσοχή

Η γραμμή θέματος είναι ένα άξιο ειδοποίησης μέρος ενός email που επηρεάζει τους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε αυτό και να το ανοίξουν. Μια γραμμή θέματος που είναι σαγηνευτική θα ήταν συνήθως σαν «έκπτωση 20% στις αγορές σήμερα», καθώς μπορεί να τραβήξει γρήγορα την προσοχή του αναγνώστη (του κύριου).

Η μετατροπή του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συσκευή δημιουργίας μετρητών απαιτεί η γραμμή θέματος του email να είναι συνοπτική και σύντομη. Πρέπει να αντικατοπτρίζει τον σκοπό του email με μια αίσθηση επείγοντος. Μια αξιοπρεπής γραμμή θέματος είναι συνήθως μεταξύ 30 και 50 χαρακτήρων.

Η συνήθως βαρετή γραμμή θέματος μπορεί να αλλάξει σε κάτι αρκετά συναρπαστικό μέσω της προσθήκης επιθέτων και ρημάτων. Είναι ο κύριος παράγοντας που ενθαρρύνει τους χρήστες να ανοίξουν την αλληλογραφία.

Εξατομίκευση email

Η δημιουργία σύνδεσης με τους συνδρομητές και η παροχή της καλύτερης δυνατής αξίας μπορεί να γίνει μέσω εξατομικευμένων email. Η αντιμετώπιση των συνδρομητών με το όνομά τους μέσω ετικετών συγχώνευσης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε αξία. Μια αξιόλογη πλατφόρμα email marketing μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο δυνατό.

Μια πλατφόρμα μάρκετινγκ email με κορυφαίες δυνατότητες αυτοματισμού θα λειτουργήσει καλύτερα. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εμπειρία email που μπορεί να δημιουργήσει εύκολες προσαρμογές για email. Εδώ είναι τι πρέπει να προσφέρει:

  • Email περιήγησης στο Web.
  • Email σχετικά με εγκαταλελειμμένα καροτσάκια.
  • Προσφορές γενεθλίων.
  • Εκπαίδευση σχετικά με τις αγορές προϊόντων.

Διατήρηση της λίστας email τακτοποιημένη και ενημερωμένη

Μια λίστα email που είναι ακριβής και ενημερωμένη βοηθά τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν έγκαιρα τους σωστούς πελάτες. Η αποστολή email σε πελάτες που ενδιαφέρονται μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία δυνητικών πελατών που μετατρέπονται σε αγοραστές. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να διατηρεί τη λίστα των επαφών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολαστικά τακτοποιημένη και ενημερωμένη. Πληροφορίες που είναι παλιές, άσχετες και ελλιπείς πρέπει να αφαιρούνται.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να γράφονται με χαλαρό και συνομιλητικό τόνο

Οι επιχειρήσεις θέλουν να προσεγγίζουν τους πελάτες με έναν εξελιγμένο και επαγγελματικό τρόπο. Ωστόσο, η σκληρή τυπικότητα πρέπει να αποφευχθεί. Για να δημιουργήσετε ένα ζεστό, συνομιλητικό και επαγγελματικό email, είναι συνετό να αποφύγετε περίπλοκους όρους και γλώσσα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συσπάσεις, χωρίς να χρειάζονται ακρωνύμια ή ορολογία και χρησιμοποιώντας τον τόνο ενός αξιόπιστου ατόμου.

Στείλτε κάθε email την κατάλληλη στιγμή

Δεν θα ήταν σοφό να στέλνετε email κάθε μέρα της εβδομάδας. Ορισμένες επιχειρήσεις βρίσκουν την Τρίτη ως καταλληλότερη, ενώ άλλες την Πέμπτη είναι κατάλληλη. Η παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων χωρίς έλεγχο δεν είναι κατάλληλη.

Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικό κοινό-στόχο (οι προτιμήσεις, οι συνήθειες και οι επιλογές είναι πάντα διαφορετικές). Η μελέτη των πελατών και ο εντοπισμός της κατάλληλης ημέρας και ώρας για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλούς δυνητικούς πελάτες. Η καθολική ώρα για την αποστολή ενός email είναι 10 π.μ

Τα email θα πρέπει να είναι βελτιστοποιημένα για κινητά

Σχεδόν το 53% όλων των email ελέγχονται σε τηλέφωνα και κινητές συσκευές. Πάνω από το 60% της διαδικτυακής επισκεψιμότητας προέρχεται επίσης από αυτές τις συσκευές. Οι χρήστες σήμερα προτιμούν να διαβάζουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλο περιεχόμενο στα τηλέφωνα και τα tablet τους. Ως εκ τούτου, τα email θα πρέπει να βελτιστοποιούνται κατάλληλα για όλα τα είδη κινητών συσκευών.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το μέγεθος της οθόνης και άλλες πτυχές χρήστη θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για το σχεδιασμό του προτύπου email. Τα κουμπιά (ειδικά η παρότρυνση για δράση) πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ορατά και να μην κρύβονται στις οθόνες των κινητών.

Δοκιμή καμπανιών email και ανάλυση αποτελεσμάτων

Το πιο σημαντικό πράγμα τελικά είναι να δοκιμάσετε την καμπάνια email πριν την στείλετε. Η δοκιμή A/B είναι το κλειδί για να ελέγξετε την απόδοσή της για να δείτε εάν χρειάζονται αλλαγές στα χρώματα ή τοποθέτηση κουμπιών CTA (ή διόρθωση άλλων σφαλμάτων).

Αφού προσδιοριστούν όλα τα κενά, θα πρέπει να διορθωθούν πριν σταλούν στους χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email θα πρέπει να μελετάται σωστά και με τις κατάλληλες τακτικές, να εκτελείται, για καλύτερα αποτελέσματα.

Σχετικά με τον συγγραφέα