10 καλύτερα εργαλεία Twitter Analytics για επαγγελματίες μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια χρήσιμη μέθοδος για οποιονδήποτε εκεί έξω να πάρει το μάρκετινγκ. Το Twitter είναι μια επιλογή αν θέλετε να το κάνετε αυτό, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει λίγο περίπλοκο προσπαθώντας να καταλάβετε τι λειτουργεί και τι όχι.

Σε αυτή την ανάρτηση, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να ελέγξετε και να εξετάσετε την απόδοση του λογαριασμού σας στο Twitter.

80 εργαλεία Twitter για σχεδόν τα πάντα

80 εργαλεία Twitter για σχεδόν τα πάντα

Το Twitter είναι χάος, αλλά μέσα σε αυτό το όμορφο χάος υπάρχει ένας τόνος δεδομένων που αν… Διαβάστε περισσότερα

1. Analytics από το Twitter

Analytics από το Twitter

Το Twitter Analytics είναι το εργαλείο ανάλυσης του Twitter που σας επιτρέπει να μετράτε και να ενισχύσετε την παρουσία σας στην πλατφόρμα. Σας παρέχει έναν καθαρό πίνακα ελέγχου αναλυτικών στοιχείων με μια περίληψη των tweet σας, των εμφανίσεων tweet, των επισκέψεων προφίλ, των αναφορών και άλλων στατιστικών στοιχείων για την περίοδο ενός μήνα. Μπορείτε επίσης να δείτε ποια από τα πρόσφατα tweets σας είχαν τις περισσότερες εντυπώσεις.

Το καλύτερο πράγμα σε αυτό είναι η ευκολία χρήσης και ακόμη και οι πιο αρχάριοι μπορούν εύκολα να κατανοήσουν τον τρόπο γύρω από το εργαλείο. Ωστόσο, εάν αναζητάτε πιο προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, τότε οι δυνατότητες που προσφέρει αυτό το εργαλείο ενδέχεται να μην είναι αρκετές.

2. Sprout Social

Sprout Social

Το Sprout Social είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που σας βοηθά να διαχειριστείτε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργήσετε πιο ισχυρή σύνδεση με το κοινό σας μέσω καλύτερης αφοσίωσης. Σας παρέχει επίσης μερικά από τα πιο προηγμένα εργαλεία για να αναλύσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Twitter.

Το εργαλείο σάς παρέχει ακριβείς μετρήσεις και ουσιαστικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ. Από τη σκοπιά της τιμολόγησης είναι αρκετά ακριβό, αλλά αν εργάζεστε ως επαγγελματίας διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή έμπορος, τότε η επένδυση σε ένα προηγμένο εργαλείο ανάλυσης είναι πολύ σημαντική.

3. Union Metrics

Union Metrics

Ένα εργαλείο σχεδιασμένο ειδικά για διαχειριστές κοινωνικών δικτύων, κοινωνικές αγορές και τις ομάδες τους, η Union Metrics προσφέρει προηγμένα εργαλεία που σας βοηθούν να αναπτύξετε μια σταθερή στρατηγική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσφέρει μερικά δωρεάν εργαλεία ανάλυσης Twitter, όπως το Twitter Assistant και η αναφορά Twitter Snapshot.

Το εργαλείο σάς δίνει πληροφορίες για το είδος του περιεχομένου που πρέπει να δημοσιεύσετε στο Twitter, ποια hashtags να χρησιμοποιήσετε και ποιοι είναι οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στο κοινό σας. Σας παρέχει επίσης μια δωρεάν αναφορά στιγμιότυπου σχετικά με την προσέγγιση χρηστών, τις εμφανίσεις, τους κορυφαίους παράγοντες επιρροής και εκτιμήσεις για το μέγεθος και το εύρος οποιασδήποτε συνομιλίας στο Twitter.

4. Tweepsmap

Tweepsmap

Ο χάρτης Tweets είναι ένα μοναδικό εργαλείο που προσφέρει αναλυτικά στοιχεία Twitter με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και πληροφορίες για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας. Για έναν συχνό ή επαγγελματία χρήστη του twitter, βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου, βελτιστοποιώντας παράλληλα την αφοσίωση του κοινού σας. Και είναι εντελώς δωρεάν!

Με τη λειτουργία Twitter Engagement του εργαλείου, λαμβάνετε βαθιές αναλύσεις που σας ενημερώνουν για τα συναισθήματα και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Ομοίως, η λειτουργία The Tweet Scheduler σάς καθοδηγεί για την καλύτερη στιγμή για tweet με βάση τα δεδομένα που βασίζονται στην ανάλυση.

5. Κλειδαρότρυπα

Κλειδαρότρυπα

Το Keyhole είναι ένα διαισθητικό εργαλείο ανάλυσης για το Twitter. Σας βοηθά να μετρήσετε, να ενισχύσετε και να αναφέρετε τον αντίκτυπό σας μέσω του λογαριασμού σας στο Twitter με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ισχυρές πληροφορίες και μετρήσεις με δυνατότητα δράσης.

Ένα πράγμα που βρήκα πιο ενδιαφέρον σε αυτό το εργαλείο είναι η δυνατότητα παρακολούθησης hashtag που σας παρέχει πλήρη αναλυτικά στοιχεία για ένα συγκεκριμένο hashtag ή λέξη-κλειδί στο Twitter. Επιπλέον, υπάρχουν λειτουργίες που σας δίνουν μετρήσεις αφοσίωσης κοινού σχετικά με την προσέγγιση χρηστών και τις εμφανίσεις άμεσα, καθώς και προσαρμοσμένες αναφορές για εσάς ή τον πελάτη σας.

6. Followerwonk

Followerwonk

Ένα εργαλείο ανάλυσης για το Twitter που σας βοηθά στη διαχείριση, την ανάλυση και τη βελτιστοποίηση του λογαριασμού σας στο Twitter για κοινωνική ανάπτυξη. Σας δίνει μια σαφή εικόνα των δημογραφικών στοιχείων του κοινού του δικού σας λογαριασμού, καθώς και μια συγκριτική ανάλυση των ακολούθων του ανταγωνιστή σας.

Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο twitter bios για να συνδεθείτε με άτομα που σας ενδιαφέρουν, να αναλύσετε τις δραστηριότητες που σας έκαναν να κερδίσετε ή να χάσετε οπαδούς και πολλά άλλα για να βελτιώσετε το ποσοστό αφοσίωσης σας. Το εργαλείο είναι δωρεάν για ένα προφίλ με περιορισμένες δυνατότητες, αλλά ακόμη και οι επιλογές επί πληρωμή δεν είναι πολύ ακριβές και συνοδεύονται από πολλές προηγμένες λειτουργίες.

7. Tweepi

Tweepi

Το Tweepi, ένα εργαλείο ανάλυσης με τεχνητή νοημοσύνη για το Twitter, σας βοηθά να προσελκύσετε τρέχοντες οπαδούς και να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς μέσω στρατηγικών που βασίζονται σε δεδομένα. Βασικά, το εργαλείο σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε και να μην ακολουθείτε άτομα μαζικά.

Θα σας αρέσει η απλή διεπαφή που προσφέρει το εργαλείο μαζί με πολλές δυνατότητες, όπως η παρακολούθηση και η κατάργηση των προτάσεων, οι προτάσεις retweet και οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε περισσότερους ποιοτικούς ακόλουθους.

8. Κλεαρ

Κλεαρ

Το Klear είναι βασικά μια λύση μάρκετινγκ επιρροής που σας επιτρέπει να βρείτε τους καταλληλότερους παράγοντες επιρροής κοινωνικών μέσων για την προώθηση του μηνύματος ή της επωνυμίας σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε την κατηγορία ή τη λέξη-κλειδί για να βρείτε μια λίστα με τους πιο κατάλληλους παράγοντες επιρροής στο πεδίο ή/και την τοποθεσία.

9. Μάρκα24

Μάρκα24

Μια απλή αλλά ισχυρή λύση παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Brand24 σάς βοηθά να παρακολουθείτε οποιαδήποτε αναφορά της επωνυμίας σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστολόγια, ειδήσεις, φόρουμ και podcast κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε τα θετικά σχόλια και τις αναφορές επωνυμίας και να απαντάτε στις αρνητικά πριν είναι πολύ αργά.

Ορισμένες από τις αξιόλογες λειτουργίες του εργαλείου περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένη συναισθηματική ανάλυση για την επεξεργασία θετικών, αρνητικών και ουδέτερων σχολίων, άμεσες ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποιος αναφέρει αρνητικά την επωνυμία σας και παρακολούθηση διαδικτυακών κριτικών για να μάθετε τι αντιπαθούν οι πελάτες σας για την επωνυμία σας.

10. Ρυθμιστής

Ρυθμιστής

Το Buffer είναι ήδη μια δημοφιλής πλατφόρμα για την ανάλυση και τη διαχείριση μιας ισχυρής παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας παρέχει σε βάθος κοινωνικές αναλύσεις, πληροφορίες κοινού και τεχνικές προγραμματισμού για να μεγιστοποιήσετε την επιρροή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από άλλες πλατφόρμες, το Buffer προσφέρει αξιόπιστα αναλυτικά στοιχεία για προφίλ Twitter. Λαμβάνετε μια επισκόπηση του λογαριασμού σας, ξέρετε τι, πότε και πώς να δημοσιεύετε, καθώς και δημιουργείτε επαγγελματικές αναφορές που μπορείτε να κατεβάσετε και να μοιραστείτε. Επί πλέον? Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα με βασικές δυνατότητες για να ξεκινήσετε.