10 Συμβουλές για να κάνετε το WFH (Εργασία από το σπίτι) να λειτουργεί

Όπως και το πώς ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι για όλους, η ιδέα της εξ αποστάσεως εργασίας ή της εργασίας από το σπίτι δεν είναι πραγματικά το φλιτζάνι του τσαγιού όλων. Σίγουρα, μπορείτε να δουλέψετε με τις παντόφλες σας για λαγουδάκι και αν μισείτε την πολιτική στο γραφείο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι στην πραγματικότητα ένα θεϊκό δώρο να μπορείτε να εργάζεστε από το σπίτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή θα είναι ένα κρεβάτι με τριαντάφυλλα.

Για αρχή, αν επιλέγατε να εργαστείτε από το σπίτι, τα περισσότερα αφεντικά θα σας ζητούσαν να κάνετε περικοπή μισθού (αντί να μην χρειαστεί να εμφανιστείτε στο γραφείο). Επιπλέον, μπορείτε οπωσδήποτε να περιμένετε από τους φίλους και την οικογένειά σας να επωφεληθούν από τη νέα σας «ελευθερία».

Το ωράριο εργασίας θα γίνει θολό και μερικές φορές, αν δεν προσέξεις, θα βρεθείς να εργάζεσαι 7 ημέρες την εβδομάδα για να προλάβεις όλο τον χρόνο που έχεις χάσει! Αλλά αν έχετε αποφασίσει ότι η εργασία από το σπίτι είναι η μόνη σας επιλογή, εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Τα 10 κορυφαία εργαλεία τιμολόγησης και λογιστικής για ελεύθερους επαγγελματίες

Τα 10 κορυφαία εργαλεία τιμολόγησης και λογιστικής για ελεύθερους επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές δουλειές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

1. Μια οικογένεια με κατανόηση

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για την εργασία από το σπίτι είναι να θέτεις όρια με τα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι «σπίτι». Είναι σίγουρα πιο εύκολο να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να ενοχλείς όταν είσαι στο γραφείο παρά όταν βρίσκεσαι στο πίσω δωμάτιο.

συμβουλές εργασίας από το σπίτι

Ξεκινήστε να βάζετε όρια από την πρώτη μέρα που ξεκινάτε τη δουλειά. Ομολογουμένως θα συνηθίσει λίγο (περίπου 66 ημέρες, στην πραγματικότητα, ) αλλά τα παιδιά, οι συγκάτοικοι, τα αδέρφια ή οι γονείς σας πρέπει να μάθουν να σας δίνουν τις 8 (ή περισσότερες) ώρες σας την ημέρα, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα πράγματα.

2. Ζητήστε βοήθεια

Εάν έχετε πολύ μικρά παιδιά, θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια. Ένα παιδί 3 ετών θα σκεφτόταν να χρειαστεί να πάει στο poo σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, και περιμένουν από εσάς να το αντιμετωπίσετε σαν ένα παιδί (πέστε τα όλα και πάτε με στην τουαλέτα γρήγορα!).

Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν χρήσιμο να έχετε έναν άλλο ενήλικα στο σπίτι ή να αφήσετε τα παιδιά σας στον παιδικό σταθμό ή μια μπέιμπι σίτερ να αφιερώστε λίγες ώρες χωρίς διακοπή στον εαυτό σας.

Κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων περιόδων, μπορείτε πάντα να βρείτε μια καθαρίστρια για να σας βοηθήσει να διορθώσετε το χάος που αποκαλείτε σπίτι. Δώστε στον εαυτό σας την ηρεμία απαιτείται για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

3. Αποκτήστε τη δική σας ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Θα σας βοηθήσει να έχετε ένα δωμάτιο, έναν σταθμό εργασίας ή τουλάχιστον ένα γραφείο σε μια ήσυχη περιοχή στο σπίτι σας. Εδώ κρατάτε το φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας, τη συσκευή φαξ ή το τηλέφωνο, έγγραφα εργασίας όπως αναφορές και τιμολόγια, τα χαρτικά σας κ.λπ. Και καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι κανείς εκτός από εσάς δεν θα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό σας.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα (π.χ. κρατάτε πάντα αποθηκευμένο λίγο μελάνι για έκτακτες ανάγκες).

συμβουλές εργασίας από το σπίτι
Δημιουργικός και μοντέρνος σχεδιασμός γραφείων σε όλο τον κόσμο

Δημιουργικός και μοντέρνος σχεδιασμός γραφείων σε όλο τον κόσμο

Πέρασαν οι εποχές που τα γραφεία ήταν τυπικά καμπίνες που περιβάλλονταν από λευκούς τοίχους. Χάρη σε εταιρικούς κολοσσούς όπως… Διαβάστε περισσότερα

4. Δουλεύω, γλυκιά μου!

Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις αόρατους τοίχους, εργάζεστε και πρέπει να το αντιμετωπίζετε όπως θα φέρεστε στο παλιό σας γραφείο. Το να έρθετε στη δουλειά είναι απλώς ένα άλμα στην «καμπίνα» σας και το να επιστρέψετε στο σπίτι είναι να «πηδήσετε έξω».

Όλα τα άλλα θα πρέπει να παραμείνουν όπως ήταν – κρατήστε προβλήματα, ζητήματα και θέματα που έχουν να κάνουν με ένα σπίτι εκτός της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Αν μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου να διαμεριστεί έτσι, θα είναι πιο εύκολο να πείσεις όλους τους άλλους.

5. Κάντε μια ρουτίνα (και διαλείμματα)

Εκτός από τον λόγο που έχουμε βαρεθεί να μετακινούμαστε, ένας άλλος λόγος για να εργάζεστε από το σπίτι είναι λόγω άλλων ευθυνών που έχετε που απαιτούν να είστε σπίτι.

Θα μπορούσε να οφείλεται στα παιδιά σας, στην παλιά σας νανά ή στον σύζυγό σας που είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι από ένα ατύχημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε για να ορίσετε μια ρουτίνα που θα εξασφαλίσει ότι μπορείτε να είστε εκεί για αυτούς και για την εταιρεία σας.

Για τους υπόλοιπους από εμάς, η ρουτίνα θα βοηθήσει στο να συμβαδίζουμε με τις δουλειές του σπιτιού – και τα διαλείμματα που προγραμματίζετε θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη λογική σας. Είναι επίσης υπέροχο να σας βοηθήσουμε να επαναφορτίσετε το επόμενο έργο ή να τροφοδοτήσετε με καύσιμα την έμπνευσή σας.

Εάν έχετε διαλείμματα ενώ είστε στο γραφείο, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να κάνετε διαλείμματα όταν είστε στο σπίτι.

6. Παραδώστε τις ώρες

Ανάλογα με το τι έχει ξεκαθαριστεί στις ρήτρες του συμβολαίου σας (ή συζητήθηκε με δύο φλιτζάνια καφέ) θα αναμένεται να παραδώσετε συγκεκριμένες ώρες εργασίας για την εργασία σας από το σπίτι.

Τα καλά νέα με την εργασία από το σπίτι είναι ότι κανείς δεν παρακολουθεί. τα κακά νέα είναι κανείς δεν παρακολουθεί (αφήστε αυτό να βυθιστεί για λίγο).

Μην νομίζετε ότι μπορείτε να στηρίξετε τα πόδια σας και να τραβήξετε μια ολόκληρη σεζόν των sitcom σας σε ένα απόγευμα και να προσπαθήσετε να το επαναφέρετε τα Σαββατοκύριακα. Κάντε το αρκετά συχνά και θα μετατραπεί σε συνήθεια μακροπρόθεσμα. Πάρε λίγα αυτοσυγκράτηση και κρατήστε την ψυχαγωγία μετά τις ώρες ή τα Σαββατοκύριακα.

συμβουλές εργασίας από το σπίτι
5 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου macOS

5 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου macOS

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον χρόνο που ξοδεύουν… Διαβάστε περισσότερα

7. Ανοίξτε, να είστε προσβάσιμοι

Το πρόβλημα που έχουν οι περισσότεροι διευθυντές με τους υπαλλήλους τους που εργάζονται από το σπίτι είναι ότι δεν μπορούν να τους παρακολουθούν. Κάντε το πιο εύκολο για το αφεντικό σας με το να είναι προσβάσιμο όποτε είναι δυνατόν. Ενημερώστε τους όταν δεν είστε κοντά σας όπως όταν πηγαίνετε στην τράπεζα ή το ταχυδρομείο και όταν θα επιστρέψετε.

Κρατήστε τον εαυτό σας υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή για να μην χρειάζεται το αφεντικό σας. Μετά από λίγο, μόλις μπει μια ρουτίνα, τα ηνία θα χαλαρώσουν και θα έχετε την ελευθερία να περιφέρεστε ελεύθερα… κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλο πρόβλημα.

8. Παραδώστε τα εμπορεύματα

Ένα πράγμα που πρέπει πάντα να βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας είναι ότι η παραγωγικότητά σας δεν πρέπει να μειώνεται όταν εργάζεστε από το σπίτι. Εάν είναι αντιπαραγωγικό για εσάς να εργάζεστε από το σπίτι, τι θα τους εμποδίσει να σας κάνουν γενναίους τροχονόμους και σταθμοφύλακες να εμφανιστούν ξανά στο γραφείο;

Ορίστε ποσοστώσεις για τον εαυτό σας και συζητήστε εμπόδια ή προβλήματα που έχετε με τους συναδέλφους ή τους διευθυντές σας ενώ εργάζεστε σε ένα έργο. Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε συνεδρίες καταιγισμού ιδεών μέσω εργαλείων διάσκεψης, αλλά μείνετε μακριά από την πολιτική του γραφείου ή τα κουτσομπολιά.

Τα κορυφαία 10 εργαλεία διαδικτυακών συναντήσεων και διασκέψεων

Τα κορυφαία 10 εργαλεία διαδικτυακών συναντήσεων και διασκέψεων

Είτε η απομακρυσμένη εργασία είναι εδώ για να μείνει είτε όχι, ένα είναι σίγουρο ότι η διαδικτυακή συνάντηση και… Διαβάστε περισσότερα

9. Βγες έξω από το σπίτι

Το μέτρο είναι το κλειδί. Η εργασία στη μοναξιά έχει τα μειονεκτήματά της, αλλά μόνο επειδή οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Ως εκ τούτου, η έξοδος από το σπίτι είναι πολύ σημαντική.

Εάν δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στο γραφείο για να πραγματοποιήσετε συναντήσεις ή να παραδώσετε αναφορές προόδου, μπορείτε να φέρετε το φορητό υπολογιστή σας και να εργαστείτε σε ένα καφενείο ή συναντήστε έναν φίλο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Η ιδέα είναι να σπάσετε τη μονοτονία της εργασίας με τη σκιά και την αντανάκλασή σας.

10. Μείνετε υγιείς

Πάρτε πολλά υγρά και τρώτε υγιεινά και αν δεν είστε λάτρης της άσκησης, απλώς προσπαθήστε να μετακινηθείτε όποτε μπορείτε. Αυτό εισάγει οξυγόνο στην κυκλοφορία του αίματός σας, το οποίο μπορεί να είναι η θεραπεία για αυτή τη θαμπάδα που νιώθετε αφού παρακολουθείτε το ίδιο έργο μέρα με τη μέρα για μήνες! Χαλαρώστε με μουσική, κάντε ελαφρύ διάβασμα ή φτιάξτε μεσημεριανό για τον εαυτό σας.

συμβουλές εργασίας από το σπίτι

Επίσης θα πρέπει να περιποιηθείτε τον εαυτό σας να είστε σε θέση να κρατάτε μακριά από περισπασμούς στο διαδίκτυο και για να γίνει η δουλειά με ελάχιστη (ή καθόλου) επίβλεψη. Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν, οπότε όταν το κάνετε, επιβραβεύστε τον εαυτό σας για αυτό!