10 Συμβουλές για τη σελίδα θαυμαστών της επιχείρησής σας στο Facebook

Η σελίδα θαυμαστών σας στο Facebook είναι πιο ισχυρή από όσο νομίζετε. Μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των εσόδων και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας που μπορεί να εδραιώσει τη θέση σας στην αγορά. Εάν πουλάτε τις υπηρεσίες σας, ψηφιακά ή φυσικά προϊόντα, μπορείτε να επωφεληθείτε πολύ από τη σωστή λειτουργία μιας σελίδας θαυμαστών.

Τα οφέλη έρχονται με δύο τρόπους: μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα.

Τα μακροπρόθεσμα οφέλη σημαίνουν απλώς ότι μπορείτε να αυξήσετε την αφοσίωση της επωνυμίας μεταξύ των οπαδών σας. Επειδή σας βλέπουν συχνά και είστε πάντα στο μυαλό τους, η επιχείρησή σας θα είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν όταν χρειάζονται αυτό που πουλάτε.

Όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα οφέλη, φυσικά είναι η ενίσχυση των πωλήσεων μέσω καμπανιών και προωθήσεων που εκτελείτε. Άμεσο κέρδος!

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε!

Οι 50 πιο περιζήτητες συμβουλές και κόλπα στο Facebook

Οι 50 πιο περιζήτητες συμβουλές και κόλπα στο Facebook

Για πολλούς από εμάς, το Facebook είναι μια δροσερή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με φίλους… Διαβάστε περισσότερα

1. Προσθέστε εξώφυλλο Facebook με τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Συμβουλές για επαγγελματικούς θαυμαστές στο Facebook

Αυτό είναι ένα απλό αλλά σημαντικό βήμα στη διαχείριση της σελίδας θαυμαστών σας στο Facebook. Πολλές επαγγελματικές σελίδες θαυμαστών δεν το κάνουν αυτό, αλλά όσοι το κάνουν, έχουν πραγματικά αποτελέσματα. Τι αποτελέσματα, ρωτάτε;

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο… όσοι επισκέπτονται τη σελίδα σας, έχουν μια ατζέντα στο μυαλό τους. Και τις περισσότερες φορές, είναι να αναζητήσετε ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, καμπάνιες ή στοιχεία επικοινωνίας.

Και Η φωτογραφία εξωφύλλου σας στο Facebook είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν όταν επισκέπτονται τη σελίδα σας. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε εκεί τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς και σημαντικές ανακοινώσεις ή προσφορές;

Ως μπόνους, επεξεργαστείτε την περιγραφή της φωτογραφίας εξωφύλλου και προσθέστε έναν άμεσο σύνδεσμο στη φόρμα επικοινωνίας ή προσθέστε απευθείας τον αριθμό τηλεφώνου σας και άλλο περιεχόμενο που θέλετε να βλέπουν οι χρήστες αμέσως.

2. Προγραμματίστε μια ποικιλία αναρτήσεων εκ των προτέρων

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τη σελίδα θαυμαστών σας ενεργή. Προσπαθήστε να δημοσιεύετε μερικές φορές την ημέρα και να το ανακατεύετε λίγο. Οι άνθρωποι θα κουραστούν εύκολα αν δημοσιεύετε προσφορές συνεχώς ή αν μιλάτε ενεργά για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας καθημερινά.

Αν και αυτός είναι ο κύριος σκοπός της σελίδας σας, να ανακατευθύνει τους θαυμαστές στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς, είναι επίσης σημαντικό προσθέστε κάποια παραλλαγή σε αυτό που βλέπουν.

10+ εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο τη σωστή στιγμή

10+ εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο τη σωστή στιγμή

Όλοι είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με την ανάρτηση καταστάσεων, tweets και φωτογραφιών σε διαφορετικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η διαχείριση πολλών… Διαβάστε περισσότερα

Προσθέστε σχετικές ειδήσεις, κάντε ερωτήσεις, δημοσιεύστε εικόνες ή βίντεο και παρόμοια. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα είναι να ενημερώνεστε για τις τάσεις και να τις ακολουθείτε καθώς συμβαίνουν.

Για παράδειγμα, αν πουλάτε ρούχα και ένας δημοφιλής καλλιτέχνης δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram που μοιάζει αόριστα με ένα από τα σχέδιά σας… ξέρετε πού πάω, σωστά;

3. Δημιουργήστε μια αυτόματη απάντηση και chatbot

Συμβουλές για επαγγελματικούς θαυμαστές στο Facebook

Δεν μπορώ να σας πω πόσο σημαντικό είναι αυτό για όλες τις επιχειρήσεις. Έχω δημιουργήσει πολλά chatbot για ηλεκτρονικό εμπόριο, κατασκευές, ψηφιακό μάρκετινγκ και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τρόφιμα χρησιμοποιώντας ManyChat και τα αποτελέσματα ήταν πάντα εκπληκτικά.

Μπορείς χρησιμοποιήστε αυτόματες απαντήσεις και chatbots για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που απαιτείται για την υποστήριξη πελατών.

Για παράδειγμα, εάν λειτουργείτε μόνο εντός συγκεκριμένων ωρών καθημερινά, μια αυτόματη απάντηση μπορεί να ενημερώσει τον χρήστη για το πότε μπορούν να περιμένουν να λάβουν μια απάντηση από εσάς. Και ταυτόχρονα, μπορούν να πληκτρολογήσουν το ερώτημά τους και το chatbot μπορεί απλώς να τους δώσει την απαραίτητη απάντηση — έτσι, δημιουργείται ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας.

Πώς μπορούν τα AI Chatbots να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών;

Πώς μπορούν τα AI Chatbots να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών;

Οι πελάτες αυτές τις μέρες αναζητούν έναν τρόπο πέρα ​​από το τυπικό προϊόν ή την υπηρεσία που έχουν πληρώσει… Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε chatbot για να συνεργαστείτε με την ομάδα υποστήριξης πελατών σας. Εάν μια ερώτηση επιλυθεί από το chatbot σας, τότε δεν θα χρειαστεί να περάσει από την ομάδα υποστήριξης συνομιλίας.

Ωστόσο, σε περίπτωση που πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα, τότε το chatbot μπορεί απλώς να κλιμακώσει το ζήτημα σε έναν ανθρώπινο εκπρόσωπο. Βλέπετε πώς εξοικονομείτε χρόνο εδώ;

10 εργαλεία για να δημιουργήσετε τα δικά σας Chatbots

10 εργαλεία για να δημιουργήσετε τα δικά σας Chatbots

Ενώ η δημιουργία ενός ρομπότ ακούγεται περίπλοκη για τους περισσότερους ανθρώπους, η δημιουργία ενός chatbot είναι πολύ πιο εύκολη. Ο όρος… Διαβάστε περισσότερα

4. Συνδέστε τη σελίδα θαυμαστών σας σε μια Ομάδα Facebook

Συμβουλές για επαγγελματικούς θαυμαστές στο Facebook

Αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι το Facebook δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις Ομάδες και όχι στις σελίδες θαυμαστών. Αυτό που λέω είναι ότι, αν οι άνθρωποι αναζητήσουν εσάς ή τη θέση σας στο Facebook, 9 στους 10, μια Ομάδα Facebook θα εμφανιστεί στα πρώτα πέντε αποτελέσματα μέσω σελίδων θαυμαστών.

Όχι μόνο αυτό, οι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη ότι οι σελίδες θαυμαστών προορίζονται για επίσημες ειδήσεις, αναρτήσεις και προωθητικές ενέργειες, επομένως τις αντιμετωπίζουν ως κάποιου είδους πίνακα ανακοινώσεων. Οι άνθρωποι σπάνια ασχολούνται με σελίδες θαυμαστών στις μέρες μας.

Ωστόσο, για τις Ομάδες Facebook, οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν ενεργά μεταξύ τους. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να διοχετεύσετε τα μέλη της ομάδας σας στις επίσημες αναρτήσεις σας και αντίστροφα για να αυξήσετε την αφοσίωση και τις πωλήσεις.

Έτσι, δημιουργήστε την ομάδα σας και προσθέστε το κουμπί “Επισκεφτείτε την ομάδα” στην κορυφή της σελίδας θαυμαστών σας!

5. Προσθέστε μια καρτέλα Twitter στη σελίδα θαυμαστών σας

Συμβουλές για επαγγελματικούς θαυμαστές στο Facebook

Το Facebook και το Twitter είναι τα δύο κύρια κοινωνικά δίκτυα για άτομα που διψούν για πληροφορίες και έχουν και τα δύο πολύ διαφορετικούς τύπους κοινού.

Για παράδειγμα, θα βλέπετε συχνά περιστασιακούς χρήστες στο Facebook που αγαπούν αστεία βίντεο και φωτογραφίες, ειδήσεις και άλλα παρόμοια. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του Twitter είναι πιο ευθύς στην ουσία, γρήγοροι και λίγο πιο σοβαροί.

Και πολλές φορές, αυτοί οι χρήστες έχουν και Facebook και Twitter. Γιατί λοιπόν να μην ενσωματώσετε το Twitter στη σελίδα θαυμαστών σας στο Facebook, ώστε το κοινό σας να μην χρειάζεται να μεταπηδήσει από το ένα δίκτυο στο άλλο;

80 εργαλεία Twitter για σχεδόν τα πάντα

80 εργαλεία Twitter για σχεδόν τα πάντα

Το Twitter είναι χάος, αλλά μέσα σε αυτό το όμορφο χάος υπάρχει ένας τόνος δεδομένων που αν… Διαβάστε περισσότερα

6. Προσκαλέστε άτομα που τους άρεσαν οι αναρτήσεις σας να γίνουν θαυμαστές

Συμβουλές για επαγγελματικούς θαυμαστές στο Facebook

Κάθε φορά που δημοσιεύετε ή προβάλλετε μια διαφήμιση, τα άτομα που αντιδρούν σε αυτήν θα μπορούσαν ενδεχομένως να κάνουν like στη σελίδα θαυμαστών σας. Πώς, ρωτάς; Είναι αρκετά απλό και είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε τους θαυμαστές της σελίδας σας.

Όταν εκτελείτε μια προώθηση και, ας πούμε, λαμβάνετε 500 αντιδράσεις, απλώς κάντε κλικ στον σύνδεσμο που λέει “x αντιδράσεις” και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τη λίστα όλων των ατόμων που έχουν αντιδράσει. Ακριβώς δίπλα τους υπάρχει ένα κουμπί για να τους προσκαλέσετε να κάνουν like στη σελίδα σας!

7. Ρυθμίστε το Facebook Store σας

Συμβουλές για επαγγελματικούς θαυμαστές στο Facebook

Αν είστε πουλώντας φυσικά προϊόντα, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το Κατάστημά σας στο Facebook. Μην είστε σαν εκείνους που χρησιμοποιούν το Facebook Marketplace που αντιγράφουν και επικολλούν τα προϊόντα τους καθημερινά, ελπίζοντας ότι κάποιος θα αγοράσει από αυτούς.

Υπάρχουν και αυτοί που κάνουν spam σε ομάδες στο Facebook! Αυτό δεν λειτουργεί καθόλου, εκτός εάν το προϊόν σας είναι μοναδικό στο είδος του.

Τέλος πάντων, ρύθμισε το δικό σου Facebook Store, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να εγκαταλείψουν την εφαρμογή Facebook απλά για να αγοράσω κάτι από εσάς. Μπορείτε ακόμη και να το ενσωματώσετε με το Shopify ή το κατάστημά σας WooCommerce!

8. Δημοσιεύστε αυτόματα τις αναρτήσεις σας στο Twitter και στο Instagram στο Facebook

Κάντε αυτό για να εξοικονομήσετε χρόνο. Δεν χρειάζεται να δημοσιεύετε στο ιστολόγιό σας Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest και WordPress μεμονωμένα. Αντί να κάνετε αυτό που μπορεί να διαρκέσει μισή ώρα μόνο για μία ανάρτηση, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως Hootsuite ή Ρυθμιστής προς την προγραμματίστε τις αναρτήσεις σας και δημοσιεύστε τις σε όλα τα κοινωνικά δίκτυά σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν προσπαθείτε να προσεγγίσετε ένα μεγάλο κοινό και οι ακόλουθοί σας στα social media είναι διασκορπισμένοι σε όλα αυτά τα δίκτυα.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό εάν εκτελείτε προωθήσεις και δημοσκοπήσεις και όταν προσπαθείτε να συλλέξετε πληροφορίες από το κοινό σας.

9. Ενεργοποιήστε τα σήματα Top Fan

Ενεργοποιήστε το κορυφαία σήματα θαυμαστών για να «ανταμείψουν» το κοινό σας που συνήθως αλληλεπιδρούν με τη σελίδα σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι άνθρωποι λατρεύουν να ανταμείβονται, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για ψεύτικους πόντους στο Διαδίκτυο. Και επίσης, αυτό θα είναι ένα όφελος για εσάς μακροπρόθεσμα.

Για παράδειγμα, εάν έχετε έστω και έναν ενεργό θαυμαστή που μοιράζεται πάντα, αντιδρά ή σχολιάζει τις αναρτήσεις σας και οι άνθρωποι βλέπουν ότι έχουν το σήμα Κορυφαίοι θαυμαστές, δημιουργείται η εντύπωση ότι η σελίδα σας έχει περιεχόμενο που αξίζει να δείτε.

Και από την άλλη πλευρά των πραγμάτων, μόλις έγινες ευαγγελιστής.

10. Ενθαρρύνετε τους πελάτες να αφήσουν μια κριτική

Ετήσια, εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται από κορυφαίους πωλητές της Amazon για να λάβουν μια γλυκιά κριτική 5 αστέρων στις καταχωρίσεις τους. Όχι μόνο στο Amazon, αλλά και στα επίσημα καταστήματά τους, το TrustPilot και άλλους ιστότοπους κριτικών. Γιατί; Επειδή οι κριτικές λειτουργούν πραγματικά.

Εχοντας ένα Αξιολόγηση 4 έως 5 αστέρων στη σελίδα θαυμαστών της επιχείρησής σας στο Facebook μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων για την επιχείρησή σας. Αυτό σημαίνει μόνο ότι οι άνθρωποι προτιμούν να αλληλεπιδρούν με μια επιχείρηση που έχει τουλάχιστον 4 αστέρια παρά με αυτούς που έχουν 0 έως 3 αστέρια. Σοβαρά.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγοράσατε κάτι στο Amazon που έχει λιγότερα από 3 αστέρια;

Να τελειωσει…

Για κάθε τύπο επιχείρησης, ακολουθώντας αυτές τις 10 συμβουλές θα έχετε σίγουρα εξαιρετικά αποτελέσματα. Ειδικά όταν τα εκτελείς ενεργά και τέλεια.

Είναι αρκετά εύκολο να τα εφαρμόσεις στη σελίδα σου, αλλά ομολογουμένως χρειάζεται και πολύς χρόνος. Το ξέρω γιατί έχω κάνει όλα τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω… αρκετές φορές για αρκετούς πελάτες. Αλλά hey, αν λειτουργεί, λειτουργεί!