11 αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε την προβολή του ιστότοπού σας

Σε αυτή τη σύγχρονη εποχή όπου σχεδόν τα πάντα είναι ψηφιακά, η επιχείρησή σας πρέπει να έχει έναν καθαρό και επαγγελματικό ιστότοπο. Ωστόσο, υπάρχουν τρισεκατομμύρια ιστότοποι που διατίθενται στο διαδίκτυο, καθώς όλοι θέλουν την επιχείρησή τους να γίνει αντιληπτή από το κοινό-στόχο τους. Η πρόκληση είναι να δημιουργήσετε μια καλή ιστοσελίδα και να δουλέψετε για να ξεχωρίσετε! Από τη θετική πλευρά, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν δισεκατομμύρια αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης κάθε μέρα. Ναι, εξακολουθείτε να έχετε καλή ευκαιρία να σας προσέξουν εάν εργάζεστε για να ενισχύσετε την ορατότητά σας. Ακολουθούν ορισμένοι αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσετε την προβολή του ιστότοπού σας.

Καταχωρίστε την επιχείρησή σας σε διαδικτυακούς καταλόγους

Υπάρχουν πολλά μέρη εκτός από το Google όπου μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή και να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες. Η καταχώριση της επιχείρησής σας σε πλατφόρμες όπως το Yelp, το Facebook και το LinkedIn θα σας δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να παρατηρήσουν την επιχείρησή σας. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε προφίλ σε αυτά τα διαδικτυακά κανάλια και προσθέτετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας.

Λάβετε περισσότερες κριτικές στο Google

Οι χρήστες στο Google μπορούν πλέον να ταξινομούν τα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση τον αριθμό των θετικές κριτικές στην οθόνη τους. Επομένως, εάν η επιχείρησή σας έχει συγκεντρώσει πολλές θετικές κριτικές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας χρήστης να κάνει κλικ στην καταχώρισή σας. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε περισσότερες κριτικές παρέχοντας υποδειγματικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες σας και αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια των πελατών. Μην φοβάστε να ζητήσετε από τους πελάτες σας μια θετική κριτική εάν είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες σας.

Χρησιμοποιήστε εντυπωσιακούς τίτλους

Προσπαθήστε να βρείτε συναρπαστικούς τίτλους που θα τραβήξουν την προσοχή των αναγνωστών που κάνουν κύλιση προς τα κάτω στα αποτελέσματα του Ιστού. Στόχος σας πρέπει να είναι να ξεχωρίσετε και να αυξήσετε την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Θα ήταν επίσης καλύτερο να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στους τίτλους των ιστοσελίδων σας, έτσι ώστε η Google να τις κατατάξει υψηλότερα ή πιθανώς στην πρώτη σελίδα. Ωστόσο, να είστε πρόθυμοι να μην υποσχεθείτε υπερβολικά τίποτα στον αναγνώστη, μήπως δεν κάνουν κλικ αφού αφιερώσουν λίγο χρόνο στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να ακούγεστε απελπισμένοι στους τίτλους σας.

Επενδύστε σε ένα ωραίο blog

Ένα ιστολόγιο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε την προβολή σας στο Google. Στην πραγματικότητα, οι πιο ποιοτικές σελίδες ιστοτόπων σημαίνουν ότι η επιχείρησή σας πιθανότατα θα γίνει αντιληπτή πιο γρήγορα. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η Google κατατάσσει τις αναρτήσεις ιστολογίου ανάλογα με τη χρησιμότητα των πληροφοριών που παρέχουν. Εάν ο ιστότοπός σας δεν βλέπει καμία προστιθέμενη αξία στον πίνακα, η Google θα τον κατατάξει άσχημα. Καθώς δημιουργείτε περισσότερους ιστότοπους για την επιχείρησή σας, βεβαιωθείτε ότι είναι αξιόπιστοι και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στα άτομα στο Google.

Δημοσιεύστε ποιοτικό περιεχόμενο στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας εμπειρικός κανόνας όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αυξήσετε την προβολή του ιστότοπου είναι ότι τουλάχιστον το 20% του περιεχομένου σας πρέπει να είναι διαφημιστικό. Δημοσιεύστε πράγματα όπως οδηγούς με οδηγίες και γραφήματα που θα κρατήσουν το κοινό σας κολλημένο και πιο αναγκασμένο να επισκεφτεί τον ιστότοπο της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε ερωτήσεις για την έναρξη της συνομιλίας και απαντάτε σε τυχόν ερωτήσεις πελατών.

Υποβάλετε την επιχείρησή σας στους Χάρτες Google

Όσο πιο εύκολο είναι να διαβαστεί και να κατηγοριοποιηθεί ο ιστότοπος της επιχείρησής σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να γίνετε προσηλωμένοι στην Google. Θα μπορούσατε να ενισχύσετε την προβολή του ιστότοπού σας λαμβάνοντας επαλήθευση από την Google. Για αρχή, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα Google My Business λογαριασμό εάν δεν έχετε ήδη έναν. Το επόμενο βήμα θα ήταν να βρείτε την επιχείρησή σας στους Χάρτες Google και να την διεκδικήσετε. Μόλις λάβετε έναν φυσικό κωδικό επαλήθευσης στο ταχυδρομείο, θα πρέπει να τον εισαγάγετε στο προφίλ σας στο Google My Business και να προχωρήσετε στη βελτιστοποίηση της καταχώρισής σας.

Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά μεγάλου όγκου και σχετικές

Η Google παρατηρεί ιστότοπους που είναι σχετικοί και είναι οι πλέον κατάλληλοι για συγκεκριμένες αναζητήσεις. Θα ήταν καλύτερο να διεξάγετε έρευνα σε βάθος, ώστε να μπορείτε να βρείτε τις πιο σχετικές, μεγάλου όγκου λέξεις-κλειδιά που θα ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας. Εάν το SEO στη σελίδα σας είναι επιτόπου, ο ιστότοπος της επιχείρησής σας θα έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων Google. Σκεφτείτε να εξετάσετε υπηρεσίες SEO στη σελίδα για να αυξήσετε την προβολή του ιστότοπού σας και να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

Χρησιμοποιήστε μαγευτικές εικόνες

Οι χρήστες όχι μόνο κάνουν κλικ στις ιστοσελίδες που εμφανίζονται αφού πληκτρολογήσουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, αλλά μεταβαίνουν επίσης στην καρτέλα Εικόνες Google. Αυξήστε την προβολή του ιστότοπού σας δημοσιεύοντας εικόνες υψηλής ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα κατάλληλο όνομα αρχείου και διατηρείτε το μέγεθος αρχείου των φωτογραφιών σας μικρό για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης.

Υψηλής ποιότητας περιεχόμενο μετά

Και πάλι, το είδος του περιεχομένου που δημοσιεύετε θα καθορίσει εάν η Google θα κατατάξει την επιχείρησή σας υψηλότερα και θα βελτιώσει την προβολή του ιστότοπού σας. Η Google θα αξιολογήσει πόσο καιρό οι επισκέπτες σας παραμένουν στον ιστότοπό σας προτού απομακρυνθούν με κλικ. Βεβαιωθείτε ότι δημοσιεύετε περιεχόμενο που θα ενδιαφέρεται να διαβάσει το κοινό-στόχος σας, απαντήστε σε συνήθεις ερωτήσεις και χρησιμοποιείτε βίντεο και εικόνες υψηλής ποιότητας για να αυξήσετε τον χρόνο παραμονής στον ιστότοπό σας. Προσπαθήστε να εστιάσετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του περιεχομένου που βγάζετε.

Συνεργαστείτε με bloggers με επιρροή

Λοιπόν, το influencer marketing είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την προβολή σας στον ιστό. Επομένως, μην τρομάζετε από influencers και bloggers που έχουν μεγάλο κοινό και έχουν καταφέρει να τραβήξουν την προσοχή της Google. Αντίθετα, απευθυνθείτε σε αυτούς και προσκαλέστε τους να κάνουν μια ανάρτηση επισκέπτη στον ιστότοπό σας. Τη στιγμή που εμφανίζονται στον ιστότοπό σας, θα σας εκθέσουν στο τεράστιο κοινό τους και θα σας επιτρέψουν να κερδίσετε περισσότερη έκθεση. Θα μπορούσατε επίσης να προσφέρετε να γράψετε μια ανάρτηση επισκέπτη στο ιστολόγιό τους και να συνδέσετε τον ιστότοπό σας ή να τους ζητήσετε να σας παρουσιάσουν σε μια κριτική ή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι γρήγορος και φιλικός προς κινητά

Μια κλεφτή ματιά στις αναφορές σας στο Google Analytics πιθανότατα θα αποκαλύψει ότι τα περισσότερα άτομα που επισκέπτονται τη σελίδα σας χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται πλέον να ενεργοποιούν τους φορητούς υπολογιστές τους για να έχουν πρόσβαση στον Ιστό και να κάνουν αγορές. Πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο βελτιστοποιημένο για κινητά, όπου οι επισκέπτες του ιστότοπού σας δεν θα αποσπώνται από τα banner καλωσορίσματος και τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα. Πρέπει επίσης να καταλάβετε πώς να το κάνετε αυξήστε την ταχύτητα της σελίδας σαςμήπως οι επισκέπτες σας κάνουν κλικ μακριά.

Τύλιξε

Η βελτιωμένη προβολή του ιστότοπου θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να επιταχύνετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Παρόλο που ο ιστότοπός σας είναι νέος, μπορείτε να κάνετε την επιχείρησή σας ιδιαίτερα ορατή στο Google με τη σωστή στρατηγική. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν επινοητικό για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τον προσωπικό ή τον επαγγελματικό σας ιστότοπο.