4 βασικά οφέλη για την υγεία του μανιταριού Chaga

Το μανιτάρι Chaga δεν είναι τα κανονικά σας μανιτάρια σε σχήμα ομπρέλας. Όσον αφορά το σχήμα, το χρώμα, την υφή και τη διαδικασία ανάπτυξης, το μανιτάρι Chaga είναι απλώς παράξενα διαφορετικό. Και μπορεί να είναι ένα από τα πιο μοναδικά στην οικογένεια των μανιταριών. Ανακαλύπτουμε τα οφέλη για την υγεία του μανιταριού Chaga.

Ένα μανιτάρι Chaga αναπτύσσεται σε πολύ πιο δροσερά κλίματα όπως στη Ρωσία, τον Καναδά και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Και αντ ‘αυτού, στο έδαφος, αναπτύσσεται και τρέφεται με ζωντανές σημύδες. Θα μπορούσατε εύκολα να το μπερδέψετε με ένα παραμορφωμένο και καμένο μέρος ενός δέντρου λόγω του μαύρου χρώματος του. Εμφάνιση που οφείλεται στον υψηλό όγκο μελανίνης.

Μην κάνετε λάθος, ωστόσο, αυτός ο παράξενος μύκητας μπορεί να μην ταιριάζει στην ιδέα σας για ένα υγιές μανιτάρι, αλλά είναι γεμάτος θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Αυτό το κομμάτι θα απαριθμήσει τρία βασικά οφέλη για την υγεία που μπορεί να φέρει στο τραπέζι το μανιτάρι Chaga.

Καλή πηγή διατροφής

Για αιώνες, το μανιτάρι Chaga έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό φάρμακο για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και της γενικής υγείας. Και είναι επειδή αυτή η υπερτροφή είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες, όπως:

 • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
 • Βιταμίνη D
 • Κάλιο
 • Ρουβίνιο
 • καίσιο
 • Αμινοξέα
 • Ινα
 • Χαλκός
 • Σελήνιο
 • Ψευδάργυρος
 • Σίδερο
 • Μαγγάνιο
 • Μαγνήσιο
 • Ασβέστιο

Επίσης, αυτή η διατροφικά πυκνή υπερτροφή κατατάσσεται απίστευτα ψηλά στην κλίμακα ORAC. Η ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου είναι μια δοκιμή που μετρά την αντιοξειδωτική ικανότητα ενός τροφίμου. Η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά των μανιταριών Ang Chaga είναι εκτός στέγης!

Δεδομένου ότι τα αντιοξειδωτικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των κυττάρων και των μορίων μας σε κορυφαίο σχήμα, αυτό σημαίνει μόνο ότι η πρόσληψη μανιταριού Chaga είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη βελτίωση της συνολικής υγείας του σώματός σας

Οφέλη από το μανιτάρι Chaga

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Πιστεύεται ότι τα μανιτάρια Chaga μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του.

Σε ορισμένες μελέτες για το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικών, το μανιτάρι Chaga έπαιξε ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της παραγωγής κυτοκινών.. Οι κυτοκίνες είναι οι χημικοί αγγελιοφόροι που διεγείρουν τα λευκά αιμοσφαίρια που είναι από τους κύριους υπερασπιστές του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες.

Υποστηρίζει υγιείς φλεγμονώδεις αντιδράσεις

Εκτός από την ικανότητα να διεγείρουν τα λευκά αιμοσφαίρια, οι κυτοκίνες βοηθούν επίσης στον έλεγχο της φλεγμονής. Η φλεγμονή είναι μια από τις πολλές φυσικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού μας συστήματος που μας σηματοδοτεί ότι κάτι πρέπει να πάει στραβά με το σώμα μας.

Ωστόσο, θέλουμε να αποφύγουμε να υποφέρουμε από φλεγμονές για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτή η κατάσταση συνδέεται με καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Με τη βοήθεια του μανιταριού Chaga ρυθμίζεται η παραγωγή κυτοκίνης, με αποτέλεσμα τη συνολική ρύθμιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Με μια καλά ρυθμισμένη και ενισχυμένη ανοσία, μπορούμε να αποκρούσουμε ιούς, βακτήρια και ασθένειες.

Προωθεί την ισορροπία και τις υγιείς αντιδράσεις στο στρες

Όταν το σώμα μας υφίσταται στρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζονται άλλοι τομείς ή πτυχές της υγείας μας, όπως η διαδικασία επούλωσης και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα μανιτάρια Chaga. Αυτή η υπερτροφή είναι ένα προσαρμογόνο, που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει άλλες περιοχές του σώματός μας όπου τη χρειαζόμαστε περισσότερο. Εάν οι διαδικασίες επούλωσης ή το ανοσοποιητικό σας σύστημα διακυβεύονται λόγω στρες ή άλλων παραγόντων, τα προσαρμογόνα όπως τα μανιτάρια Chaga θα σας βοηθήσουν να καλύψετε αυτά τα κενά.

Εάν λαμβάνεται με συνέπεια, το μανιτάρι Chaga θα βοηθήσει στην παροχή συνολικής ισορροπίας στα συστήματα του σώματός σας και θα προωθήσει την ανθεκτικότητα στο στρες και τις ασθένειες.

Τα μανιτάρια Chaga μπορούν να πάρουν πολλές μορφές. Από το τσάι Chaga, τον καφέ Chaga έως τις κάψουλες συμπληρωμάτων Chaga. Ονόμασέ το. Ακριβώς όπως τα μανιτάρια, αυτές οι παραλλαγές φυτρώνουν σχεδόν παντού. Αλλά ανάμεσα σε όλα αυτά, Σκόνη μανιταριού Chaga Αυστραλία μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει γιατί σας δίνει περισσότερη ελευθερία να ετοιμάσετε τη συνταγή σας Chaga μια συγκεκριμένη μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και τις λιγούρες σας.

Ωστόσο, το μανιτάρι Chaga εξακολουθεί να είναι chaga. Εφόσον παράγεται φυσικά και 100% καθαρό, θα έχετε τα οφέλη που περιμένετε από αυτή την υπερτροφή.

Εάν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να λάβετε τα θρεπτικά συστατικά και να προωθήσετε μια ισορροπημένη και υγιή γενική ευεξία, το μανιτάρι Chaga είναι αναμφίβολα ένας τρόπος να το κάνετε. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά κάνει αυτόν τον σκουρόχρωμο μύκητα ακόμα πιο αξιόλογο για τη συγκομιδή του.

Διαθέσιμο σε κάψουλες, βάμμα ή σκόνη, το σώμα σας μπορεί να απολαύσει μια σειρά από τα οφέλη του, ωστόσο, εσείς το θέλετε. Φροντίστε μόνο να μην το παρακάνετε! Και χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη δόση κάθε φορά που επιθυμείτε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για μανιτάρια Chaga.