4 τάσεις ιστοτόπων που πρέπει να σημειωθούν το 2022

Η ομορφιά της τεχνολογίας είναι ότι τα όρια πάντα ξεπερνιούνται. Στο επίκεντρο αυτού, όσον αφορά τη σχεδίαση και την ανάπτυξη ιστού, είναι η βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και η προσαρμογή στο πιο πρόσφατο υλικό που κυκλοφορεί στα ράφια.

Αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια εξελίσσονται συνεχώς, ακόμη και όταν πρόκειται για τυπικά πρότυπα. Οι επωνυμίες δημιουργίας ιστοτόπων διευκολύνουν ακόμη και την υιοθέτηση αυτών των προτύπων, με πρότυπα ιστοτόπων όπως αυτά από την Duda επιτρέποντας τις τάσεις του 2022 στον ιστότοπό σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Είναι το ένα πόδι μπροστά μετά το άλλο, κάτι που για εκείνες τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων δεν προσέχουν τα τελευταία πρότυπα και, το πιο σημαντικό, οι τάσεις ιστοτόπων συχνά μένουν πίσω από τους ανταγωνιστές τους.

Λοιπόν, ποιες είναι οι τάσεις του ιστότοπου που πρέπει να προσέχετε φέτος;

3D Visuals

Σε έναν κόσμο του μετασύμπαντος και της εικονικής πραγματικότητας που γίνεται συνεχώς πιο προσιτή, τα τρισδιάστατα γραφικά γίνονται όλο και περισσότερο μέρος του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Όχι απαραίτητα εκεί όπου βυθίζεστε πλήρως στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας ακουστικά, αλλά ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός ώστε οι ιστότοποι να γίνονται πιο ελκυστικοί.

Με οτιδήποτε οπτικό, υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση του UX και τα είδαμε να αρχίζουν να εμφανίζονται το 2021. Φέτος είναι ήδη πιο εμφανή και προέρχονται κυρίως από τη χρήση κινούμενων σχεδίων και χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων.

Παράλλαξη

Πριν από μερικά χρόνια, οι ιστότοποι parallax ήταν στη μόδα και, ενώ δεν κράτησαν, επέστρεψαν για άλλη μια φορά και αναμένεται να απογειωθούν, ιδιαίτερα με τους ιστότοπους μιας σελίδας, επίσης μια σημαντική τάση που θα είναι εξέχουσα τα επόμενα χρόνια .

Είναι ένα στυλ ιδανικό τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές, με την κύλιση στην καρδιά του. Η αποτυχία την τελευταία φορά οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε κακή χρηστικότητα και αργούς χρόνους φόρτωσης. Ωστόσο, αυτό έχει βελτιωθεί από τότε και οι σχεδιαστικές εταιρείες έχουν μάθει από λάθη του παρελθόντος.

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν parallax είναι σίγουρα από τους πιο ευχάριστες αισθητικά και δεν θα είναι έκπληξη να δούμε πολλές μεγάλες μάρκες να στρέφονται σε αυτούς μέχρι το τέλος του έτους.

Πραγματικά αντικείμενα ως κύρια στοιχεία

Ενώ οι τρισδιάστατες εικόνες κινουμένων σχεδίων έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλείς σε ορισμένους ιστότοπους, τα πραγματικά αντικείμενα που ενσωματώνονται σε ιστότοπους ως εξέχοντα μέρη του ιστότοπου αυξάνονται επίσης με μεγάλη ταχύτητα.

Είναι ο συνδυασμός αυθεντικότητας και τολμηρού σχεδιασμού που ξεπερνά το να έχετε απλώς μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης ενός προϊόντος στη σελίδα σας, αλλά μάλλον μια φωτογραφία που είναι κινούμενη ή έχει προσθέσει ειδικά εφέ σε αυτήν. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό με τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε σελίδες προϊόντων που κάνουν πραγματικά το επιπλέον μίλι στην επαφή με τους πελάτες και την τοποθέτηση τους στην πρώτη γραμμή του κλάδου.

Μπρουταλισμός

Ακριβώς όπως η αρχιτεκτονική, οι ιστότοποι περνούν επίσης από διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις, με μπρουταλισμός επιστρέφοντας έκπληξη. Συχνά ένα κίνημα που διχάζει, είναι στην οργή φέτος και ήδη βλέπουμε ιστότοπους, ιδιαίτερα στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ, να υιοθετούν αυτό το στυλ.

Είναι σχεδόν μια αντι-τάση, με έντονα χρώματα, μπλοκ και βαριές γραμματοσειρές. Είναι σίγουρα κάτι που θα ξεχωρίσει από το πλήθος, απλά αν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε το ρίσκο με τον ιστότοπό σας.

Φυσικά, με αυτό το στυλ ταιριάζει μόνο σε ορισμένες βιομηχανίες, οπότε να είστε προσεκτικοί με αυτό. Φυσικά, δεν θα δημιουργήσατε έναν ιστότοπο για brutalist, εάν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο φιλανθρωπικής οργάνωσης ή ακόμα και ένα τοπικό οικογενειακό εστιατόριο. Ωστόσο, με πιο δυναμικές μάρκες που θέλουν μια μοντέρνα εμφάνιση, είναι η τέλεια λύση.