5 Ασφαλείς Τρόποι που Οι χρήστες Mac μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους

Εάν είστε κάτοχος Mac, έχετε βάσιμους λόγους για να νιώθετε καλά. Η κατοχή μιας premium συσκευής σας κάνει να ξεχωρίζετε. Εκτός από την εμφάνιση και την αίσθηση ενός Mac, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να πάρετε στον τομέα της παραγωγικότητας. Η Apple φέρνει το καλύτερο για τους χρήστες, επομένως αυτές οι συσκευές υπόσχονται μια σειρά από λειτουργίες που σας κάνουν καλύτερους και πιο γρήγορους στην εργασία. Όλα συνοψίζονται στον εντοπισμό αυτών των χαρακτηριστικών και στη χρήση τους ως συνήθεια. Αλλά οι περισσότεροι χρήστες καταλήγουν να χάνουν πολλές από αυτές τις προσφορές. Ας μοιραστούμε ορισμένους ασφαλείς τρόπους για να βελτιώσετε την καθημερινή σας παραγωγικότητα με το Mac σας.

Ενημερώνετε τακτικά

Το ενημερωμένο λογισμικό συμβάλλει πολύ στην αύξηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας ενός υπολογιστή. Τελικά, μια αποτελεσματική συσκευή σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε καλύτερα. Μακ οι ενημερώσεις φέρνουν νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων, ώστε να έχετε πρόσβαση σε μια πιο γρήγορη και ασφαλή συσκευή. Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτόματες ενημερώσεις ή να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο όταν έρχεται μια νέα. Φροντίστε όμως να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτούς.

Γνωρίστε τις συντομεύσεις σας

Το καλύτερο πράγμα για την Apple είναι ότι κάνει τα πάντα για να διευκολύνει και να επιταχύνει τις εργασίες. Λαμβάνετε μια πλήρη λίστα συντομεύσεων πληκτρολογίου για να κάνετε λιγότερα με περισσότερα. Μάθετε τα καθώς προχωράτε και θα βιώσετε σημαντική αύξηση στην ταχύτητα και την παραγωγικότητά σας. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες συντομεύσεις σύμφωνα με τις καθημερινές σας εργασίες. Επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος από το μενού Apple, επιλέξτε Πληκτρολόγιο και επεξεργαστείτε τους σχετικούς συνδυασμούς πληκτρολογίου στις Συντομεύσεις.

Κατακτήστε τις δεξιότητές σας

Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, καθώς το να κατακτήσεις τις δεξιότητές σου σάς επιτρέπει να είστε πιο παραγωγικοί. Μάθετε πράγματα όπως πώς να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης σε mac, πώς να χρησιμοποιήσετε αντικαταστάσεις κειμένου και πολλά άλλα. Εξερευνήστε διαφορετικά εργαλεία και εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φέρετε ταχύτητα και ακρίβεια στις καθημερινές σας εργασίες. Μπορείτε να κάνετε έρευνα στο διαδίκτυο ή να αναζητήσετε καθοδήγηση από έναν έμπειρο χρήστη, εάν είστε αρχάριος. Επίσης, φροντίστε να ανανεώνετε τις δεξιότητές σας με την πάροδο του χρόνου.

Καθαρίστε το Mac σας

Οι χρήστες Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και εφαρμογών παραγωγικότητας. Αλλά η υπέρβαση μαζί τους δεν είναι καλή ιδέα. Πάρα πολλές εφαρμογές μπορεί να γεμίσουν τη συσκευή και να την επιβραδύνουν. Ομοίως, η φόρτωσή του με περιττά αρχεία και φακέλους είναι κακή ιδέα. Είναι κρίσιμο να κρατήστε το Mac σας καθαρό και χωρίς ακαταστασία ώστε να δίνει κορυφαία απόδοση. Κάντε το επιπλέον μίλι αποφορτίζοντας την επιφάνεια εργασίας σας, επειδή μια φορτωμένη τείνει να σας αποσπά την προσοχή.

Βελτιώστε το πληκτρολόγιό σας

Όποιος γνωρίζει καλύτερα το πληκτρολόγιο θα καταλήξει να δουλεύει πιο γρήγορα με έναν υπολογιστή. Δεν μπορείτε να περιμένετε να κλείσετε τις εργασίες εντός χρονοδιαγραμμάτων, εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τον δρόμο σας γύρω από το πληκτρολόγιο. Μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί απομνημονεύοντας τα τυπικά μοτίβα πλήκτρων και την τοποθέτηση των δακτύλων. Το να κρατάτε μακριά τους περισπασμούς θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο γρήγορα, γι’ αυτό φροντίστε να εργάζεστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

Το Mac είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα, αλλά πρέπει να καταβάλετε τα δυνατά σας για να γίνετε το καλύτερο δυνατό. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά τα απλά κόλπα για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.