5 λύσεις εξοικονόμησης χρόνου για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Η διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης μπορεί να είναι μονόδρομος εισιτήριο για την επιτυχία. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποια σοβαρά κέρδη με λίγη μελωδία, λίγη φασαρία και λίγη παρρησία. Εάν εργάζεστε σκληρά και παρέχετε ένα ποιοτικό προϊόν ή υπηρεσία, μπορείτε ακόμη και να αναβαθμίσετε μια μικρή επιχείρηση σε κάτι μεγαλύτερο. Επιπλέον, μπορείτε να γίνετε εργοδότης και να δώσετε στους ανθρώπους μια σταθερή δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης.

Ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων είναι ότι είναι φτωχοί στο χρόνο. Συχνά μπορείτε να βρείτε ότι αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στην επιχείρηση παρά σε δραστηριότητες υψηλότερου επιπέδου, όπως στρατηγική, σχεδιασμός και άλλες βασικές εργασίες. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πέντε λύσεις εξοικονόμησης χρόνου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συμβουλών διευκολύνουν τον προγραμματισμό του προσωπικού. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε περισσότερα.

λύσεις εξοικονόμησης χρόνου για τις επιχειρήσεις

Λογισμικό καταλόγου και προγραμματισμού

Μια τεράστια επένδυση εξοικονόμησης χρόνου για τη μικρή επιχείρησή σας είναι το λογισμικό καταλόγου και προγραμματισμού. Ένας υπολογιστής ή μια εφαρμογή που βασίζεται στον ιστό μπορεί να φροντίσει όλο το ρόστερ του προσωπικού σας, εξοικονομώντας σας άφθονο χρόνο. Αντί να κάνετε έναν κατάλογο εγγράφων γραπτού ή word, μπορείτε να αφήσετε το λογισμικό να το φροντίσει. Αυτά τα προγράμματα μπορούν επίσης να στέλνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα υπενθύμισης ή ειδοποιήσεις στο προσωπικό, ώστε να γνωρίζουν πότε πρόκειται να έρθει μια βάρδια. Το προσωπικό μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσει για να βάλει στη διάθεσή του ή να σας ειδοποιήσει ότι είναι άρρωστο και δεν μπορεί να έρθει.

Σίγουρα, μπορεί να κοστίσει μια μηνιαία συνδρομή, αλλά ο χρόνος που εξοικονομεί μπορεί να δαπανηθεί για την κλιμάκωση της επιχείρησής σας, επομένως μπορεί να καταλήξει να πληρώνει για τον εαυτό της με την πάροδο του χρόνου.

Εξωτερική ανάθεση Μισθοδοσίας

Εάν έχετε ομάδα, πρέπει να την πληρώσετε έγκαιρα και με ακρίβεια. Αυτό μπορεί να είναι μια χρονοβόρα εργασία για έναν ήδη απασχολημένο ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης. Ανάλογα με το πρόγραμμα πληρωμών σας, το να υπολογίζετε τις ώρες, τις ωριαίες χρεώσεις, τις υπερωρίες και άλλα κέρδη μπορεί να είναι μια τεράστια δουλειά κάθε δεκαπενθήμερο ή μηνιαία. Μπορείτε να εξοικονομήσετε τεράστιο χρόνο αναθέτοντας τη μισθοδοσία σας σε εξωτερικό πάροχο. Με αυτόν τον τρόπο, μια ξεχωριστή εταιρεία θα καταλάβει τα πάντα και θα πληρώσει την ομάδα σας έγκαιρα και με ακρίβεια.

Ένα άλλο όφελος είναι ότι εάν υπάρχουν σφάλματα μισθοδοσίας, όπως υποπληρωμές, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη διόρθωση του σφάλματος και όχι εσείς.

Προγραμματίστε τον χρόνο σας

Διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς όλες τις ξεχωριστές εργασίες που απαιτούν την προσοχή σου; Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορούν εύκολα να πέσουν στην παγίδα να κάνουν ταχυδακτυλουργικά χίλια ξεχωριστά πιάτα, όλα ταυτόχρονα, μόνο για να πέσουν όλα σε ένα σωρό και να σας αφήσουν αγχωμένους και καταπονημένους.

Μια εξαιρετική μέθοδος για να επιτεθείτε σε όλες τις ξεχωριστές εργασίες είναι να προγραμματίσετε χρόνο για συγκεκριμένες εργασίες στο ημερολόγιό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να περάσετε το πρώτο μέρος του πρωινού διαβάζοντας και απαντώντας σε email. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφιερώσετε μια ώρα για την αναθεώρηση συστημάτων μάρκετινγκ και στατιστικών διαφημίσεων. Μετά, διάλειμμα για καφέ. Μετά το διάλειμμά σας, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο προπονώντας και καθοδηγώντας το προσωπικό σας. Τώρα είναι ώρα για μεσημεριανό γεύμα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, μπορεί να εστιάσετε στο να συνοψίσετε τις εκπτώσεις ή τις παραγγελίες συσκευασίας, ανάλογα με την επιχείρησή σας.

Θα διαπιστώσετε ότι θα είστε πιο παραγωγικοί και θα εργάζεστε αποτελεσματικά προγραμματίζοντας κομμάτια χρόνου για διαφορετικές συγκεκριμένες εργασίες. Θα εξοικονομήσετε επίσης χρόνο επειδή θα είστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί σε κάθε εργασία που έχετε στο χέρι.

Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι χάνετε χρόνο σε περισπασμούς κάθε μέρα. Για παράδειγμα, η κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένας τεράστιος βυθιστής χρόνου – αυτές οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να σας παγιδεύουν, έτσι εκτίθεστε σε διαφημίσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια για κινητά. Πρέπει να εξαλείψετε όλους τους περισπασμούς για να εξοικονομήσετε χρόνο και να εστιάσετε στην επιχείρησή σας.

Ίσως θέλετε να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας στο συρτάρι του γραφείου σας, ώστε να μην υπάρχει ο πειρασμός να κάνετε κύλιση ή να παίξετε ένα παιχνίδι. Μόλις ολοκληρώσετε την εργασία σας για την ημέρα, μπορείτε να την επαναφέρετε. Εάν χρειάζεται να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις, χρησιμοποιήστε επιτραπέζιο τηλέφωνο με ακουστικά.

Μην δουλεύετε τα Σαββατοκύριακα

Αυτό μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, αλλά μέρος της εξαιρετικής διαχείρισης του χρόνου είναι η διασφάλιση ότι θα έχετε ένα μεγάλο διάλειμμα από την εργασία σας. Εάν εργάζεστε σκληρά πέντε ημέρες την εβδομάδα, τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να είναι ένας χώρος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας. Αν περάσετε τα Σαββατοκύριακα συμμετέχοντας σε κοινωνικές δραστηριότητες ή χαλαρώνοντας στο σπίτι, ελάτε τη Δευτέρα το πρωί, θα είστε φρέσκοι και σπάνιοι να πάτε.

Εάν διαχειρίζεστε μια επιχείρηση φιλοξενίας, προσλάβετε έναν διευθυντή και προσωπικό για τη λειτουργία της επιχείρησής σας τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα διάλειμμα. Θα κοστίσει χρήματα ναι, αλλά αν δεν κάνετε διαλείμματα μπορεί να καείτε, και μετά είναι όλα για το τίποτα.

Προγραμματισμένη περίληψη

Αυτό το χρήσιμο άρθρο έχει κοινοποιήσει πέντε λύσεις εξοικονόμησης χρόνου για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Μια λύση λογισμικού καταλόγου/προγραμματισμού εξοικονομεί χρόνο και θα σας απελευθερώσει ώστε να εστιάσετε σε ό,τι έχει σημασία για την επιχείρησή σας. Επιπλέον, ο αποκλεισμός τμημάτων χρόνου για διαφορετικές εργασίες είναι μια άλλη εξαιρετική συμβουλή. Η εξωτερική ανάθεση μισθοδοσίας μπορεί επίσης να ελευθερώσει χρόνο, όπως και να εξαλείψει τους περισπασμούς. Τέλος, φροντίστε να ξεκουράζεστε τα Σαββατοκύριακα για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί μέσα στην εβδομάδα.