5 σημάδια που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες τις υπηρεσίες ψυχρής κλήσης

Η επιβίωση στην ανταγωνιστική αγορά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις. Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε με τις στρατηγικές μάρκετινγκ γιατί μπορεί να σας οδηγήσει πίσω από τους ανταγωνιστές. Το δύσκολο γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι οργανισμοί είναι περιορισμένοι σε κεφάλαια στο νέο κανονικό, επομένως οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ είναι μικροί. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε περισσότερα με λιγότερα εστιάζοντας στην ψυχρή κλήση. Σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε με υποψήφιους πελάτες σε πραγματικό χρόνο, να προωθήσετε τις προσφορές σας και να σφραγίσετε τις συμφωνίες τελικά. Ωστόσο, η εργασία μπορεί συχνά να είναι δυσκίνητη και αγχωτική για την ομάδα πωλήσεών σας.

Ωστόσο, έχετε την επιλογή να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες τις υπηρεσίες ψυχρής κλήσης για να ανακουφίσετε το φόρτο τους και να αυξήσετε τα αποτελέσματα. Ακολουθούν ορισμένα σημάδια ότι πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες τις υπηρεσίες ψυχρής κλήσης.

Το ποσοστό επιτυχίας των πρακτόρων κλήσεων είναι πολύ χαμηλό

Οι αντιπρόσωποί σας έχουν σαφείς στόχους και στόχους ενώ συνδέονται με πιθανούς υποψήφιους πελάτες. Αλλά μπορεί να μην επιτύχουν αυτούς τους στόχους παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους. Εάν το ποσοστό επιτυχίας των πρακτόρων κλήσεων είναι σταθερά χαμηλό, εξετάστε την εξωτερική ανάθεση τη λειτουργία σε έμπειρο πάροχο υπηρεσιών. Διαθέτουν καλά εκπαιδευμένους πόρους με μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικούς κλάδους. Έτσι, είναι σε καλύτερη θέση για να προωθήσουν τα αποτελέσματα και να επιτύχουν τους στόχους νωρίτερα παρά αργότερα.

Η εσωτερική σας ομάδα είναι πάντα αποσπασμένη

Η εξωτερική ανάθεση κρύων κλήσεων έχει νόημα εάν η εσωτερική ομάδα σας αποσπάται πάντα η προσοχή. Θα μπορούσε να συμβεί για διαφορετικούς λόγους, από έλλειψη εξοπλισμού και ρύθμιση κλήσης έως κακό περιβάλλον εργασίας ή χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και δεξιοτήτων. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να έχουν εκτεταμένο αντίκτυπο στους δυνητικούς πελάτες και τις πωλήσεις σας. Μην περιμένετε το χειρότερο, αλλά συνεργαστείτε με ειδικούς για να επαναφέρετε την επιχείρησή σας σε καλό δρόμο.

Λαμβάνετε δυνητικούς πελάτες κακής ποιότητας

Οι πιστοποιημένοι υποψήφιοι πελάτες είναι ο βασικός άξονας των πωλήσεων και των εσόδων. Εάν η ομάδα που σας καλεί δεν τα παράγει, απλώς χάνουν χρόνο και πόρους. Πρέπει να σκεφτείτε να επιλέξετε Υπηρεσίες Ψυχρής Κλήσης από εκπαιδευμένους επαγγελματίες με τα κατάλληλα εργαλεία και τη ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τη σπατάλη και να εκτρέψετε τους αντιπροσώπους σας σε άλλες εργασίες όπου μπορούν να προσφέρουν αξία για την εταιρεία.

Το κόστος της ψυχρής κλήσης είναι υψηλό

Το Cold calling είναι μια από τις πιο οικονομικά αποδοτικές στρατηγικές μάρκετινγκ για μικρές επιχειρήσεις. Αλλά το κόστος της διαδικασίας μπορεί γρήγορα να συσσωρευτεί εάν οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά παραγωγικοί. Μπορεί να καταλήξουν σπαταλώντας ώρες και χρήματα σε ατελείωτες κλήσεις χωρίς να αποφέρει κανένα όφελος στην επιχείρηση. Είναι μια σαφής ένδειξη για μετάβαση στο μοντέλο εξωτερικής ανάθεσης. Η μετάβαση μπορεί να σας εξοικονομήσει μια περιουσία στη γραμμή.

Η ομάδα σας δεν μπορεί να συμβαδίσει με τα χρονοδιαγράμματα

Το να συμβαδίζετε με τα προγράμματά τους μπορεί να γίνει δύσκολο εάν οι πιθανοί σας υποψήφιοι βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας. Μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε πολλές βάρδιες για κρύες κλήσεις μόνο για να ταιριάζει με τα χρονοδιαγράμματα των υποψήφιων πελατών. Δεν μπορούν όλες οι επιχειρήσεις να αντέξουν οικονομικά να λειτουργούν και να διαχειρίζονται ομάδες όλο το εικοσιτετράωρο. Η εξωτερική ανάθεση είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς ενδυναμώνει την επιχείρησή σας με ευελιξία.

Το Cold calling είναι εδώ για να μείνει, επομένως αξίζει όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή. Μπορείτε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε έναν προϋπολογισμό παραδίδοντάς τον σε ειδικούς.