6 μαθήματα που μπορεί να σας διδάξει το Super Mario για τον ελεύθερο επαγγελματισμό

Πήρα το πρώτο μου σύστημα βιντεοπαιχνιδιών από τον θείο μου, ο οποίος ειρωνικά νόμιζε ότι το να παίζω παιχνίδια ήταν τεράστιο χάσιμο χρόνου. Το να διαβάζω βιβλία θεωρούνταν πάντα «καλύτερη χρήση του χρόνου μου από το να κάνω τον Mario να τρέχει να σώσει πριγκίπισσες σε λάθος κάστρα». Τότε, είχε να κάνει με δικαιολογίες για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι παρά στην εργασία, αλλά κοιτάζοντας πίσω τώρα, διαπίστωσα ότι ήταν ένα πραγματικά καλό παιχνίδι που είχε πολλά περισσότερα να προσφέρει από ένα απλό απόγευμα γεμάτο μαρμελάδες. παιδί.

Ανακάλυψα ότι ο Super Mario με δίδαξε 6 μαθήματα για τον ελεύθερο επαγγελματία, καλο και κακο. Μπορεί να νομίζετε ότι κάνω πλάκα τώρα, αλλά διαβάστε μέχρι το τέλος και δείτε αν συμφωνείτε μαζί μου.

Τα 10 κορυφαία εργαλεία τιμολόγησης και λογιστικής για ελεύθερους επαγγελματίες

Τα 10 κορυφαία εργαλεία τιμολόγησης και λογιστικής για ελεύθερους επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθως χειρίζονται πολλές δουλειές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της εξαντλητικής αποστολής των χρεώσεων πελατών. Εναλλακτικά, με… Διαβάστε περισσότερα

1. Συντομεύσεις στον ελεύθερο επαγγελματία;

Στο Super Mario, στο τέλος ορισμένων σταδίων, υπάρχουν στημόνι σωλήνες. Αυτοί οι σωλήνες στημονιού είναι συντομεύσεις για να φτάσετε στο τελικό στάδιο πιο γρήγορα και να παραλείψετε μερικά από τα ενδιάμεσα στάδια. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Super Mario, στον ελεύθερο επαγγελματισμό, δεν υπάρχουν «σωλήνες στημονιού» που σας επιτρέπουν να γλιστρήσετε και να παρακάμψετε ορισμένα βασικά στάδια.

Συντομεύσεις Mario

Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείς στην επιθυμία να κερδίσεις χρήματα γρήγορα, θέλοντας και πάντα κάνοντας χώρο μόνο για υψηλά αμειβόμενους πελάτες, ενώ χαντακώνει τους άλλους πελάτες «που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα». Αλλά το να παρακάμψετε τα βασικά είναι ένα τρομερό σχέδιο. Κάθε στάδιο είναι μέρος του ταξιδιού σας και δεν υπάρχει Pass Go and collect $2 εκατομμύρια.

Αυξήστε τις δεξιότητές σας

Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να περάσεις από όλες τις διαδικασίες, και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας, που διαρκεί. Μπορείτε να εργαστείτε για συμμετοχή σε προγράμματα καθοδήγησης, διαδικτυακή καθοδήγηση, ανάγνωση πολλών βιβλίων κ.λπ. είναι καλά. Ωστόσο, αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν συντομεύσεις. είναι μόνο μορφές υπερφόρτισης του τρόπου εκμάθησης των δεξιοτήτων που χρειάζεστε για να επιτύχετε την επιτυχία.

2. Βρείτε περισσότερους τρόπους ανάπτυξης

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του στο βασίλειο των μανιταριών, ο Mario μπορεί να αναπτυχθεί μόνο παίρνοντας μανιτάρια. Αυτό θέτει ορισμένους περιορισμούς, όπως μπορείτε να καταλάβετε. Εάν στην πορεία δεν βρει κανένα από αυτά τα αντικείμενα για να τον βοηθήσει να μεγαλώσει, οι πιθανότητες είναι ότι θα χάσει μια ζωή πολύ γρήγορα.

εστίαση στην ανάπτυξη

Μην είστε σαν τον Mario και βασίζεστε μόνο σε έναν τρόπο για να αυξήσετε το εισόδημά σας. Με άλλα λόγια, μην βάζετε όλα τα μανιτάρια σας σε ένα καλάθι ή βασίζονται αποκλειστικά σε έναν πελάτη μανιτάρια.

Ξεφυτρώνοντας την επιχείρησή σας

Για να επιτύχετε την ελευθερία του ελεύθερου επαγγελματία, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τρόπους διαφοροποίησης του εισοδήματός σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργήσετε πολλαπλές ροές για την αύξηση του εισοδήματός σας. Μπορείτε να εστιάσετε στην παροχή των υπηρεσιών ανεξάρτητων επαγγελματιών σας σε τακτικούς πελάτες, έτσι ώστε ακόμα κι αν ορισμένοι πελάτες αποφασίσουν να παραιτηθούν από τις υπηρεσίες σας, η επιχείρησή σας εξακολουθεί να είναι αρκετά σταθερή για να συνεχίσει.

5 τρόποι για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα για ελεύθερους σχεδιαστές

5 τρόποι για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα για ελεύθερους σχεδιαστές

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες σχεδιαστές αναζητούν έναν τρόπο να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από… Διαβάστε περισσότερα

3. Ψάχνοντας για αόρατα χρήματα

Στον κόσμο του Super Mario, ένας παίκτης μπορεί να βρει κρυμμένο θησαυρό σε τούβλα ή πίσω από τούβλα με ερωτηματικά πάνω τους. Για να φτάσει σε αυτά τα κρυμμένα νομίσματα, ο Mario πρέπει να σπάσει πολλά τούβλα με το κεφάλι του ή να ψάξει σε μυστικά μέρη για έναν θησαυρό νομισμάτων.

Mario κρυμμένα νομίσματα

Το μάθημα που πήραμε εδώ είναι ότι τα πραγματικά χρήματα δεν εμφανίζονται στις ανοιχτές διαφημίσεις, γνωστό και ως Ã¥.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν συνεχώς αίτηση για εργασία που εμφανίζεται μόνο σε σήματα όπως οι διαδικτυακές διαφημίσεις εργασίας. Μπορείτε να κάνετε μια καλή συναυλία σε αυτά τα μέρη, ωστόσο, γενικά, τα πραγματικά χρήματα δεν υπάρχουν.

Ψάχνω για το χρυσωρυχείο

Όπως και στο Super Mario, αυτά τα μυστικά μέρη είναι κρυμμένα. για να κυνηγήσετε τον θησαυρό, θα πρέπει να τους αναζητήσετε και μερικές φορές χρειάζεται βρείτε νέες προσεγγίσεις για να αποκτήσετε το χρυσωρυχείο που λαχταράτε. Εργαστείτε έξυπνα, επικοινωνήστε με αξιόπιστες εταιρείες, προωθήστε την επιχείρησή σας στρατηγικά και δημιουργήστε μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία. Τότε θα είναι πιο πιθανό να τραβήξετε την προσοχή των πελατών που κρατούν τον θησαυρό.

4. Αντιμετωπίστε τα εμπόδια καθώς έρχονται

Σε όλο το ταξίδι του Super Mario, θα παρατηρήσετε ότι συναντά διάφορα εμπόδια, προκλήσεις και εχθρούς. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου απαιτείται υποστήριξη της σκάλας για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο. Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να πηδήξει μια μεγάλη φλόγα και να αρπάξει σε ένα κοντάρι σημαίας ή να πολεμήσει έναν δράκο. Αυτά τα εμπόδια είναι που κάνουν το παιχνίδι και το ταξίδι διασκεδαστικό!

αντιμετωπίσει τα εμπόδια
Γνωρίστε τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσετε

Όπως στο Super Mario, Το ταξίδι του ελεύθερου επαγγελματία είναι φτιαγμένο από εμπόδια επισης. Και καλό θα ήταν να ξέρετε πώς να τα προσπεράσετε.

Η εύρεση πελατών, τα προβλήματα υγείας, η αναβλητικότητα, οι προθεσμίες, τα οικονομικά ζητήματα, οι περισπασμοί, η αυτοπεποίθηση, ο φόβος και η αβεβαιότητα είναι ανάμεσα σε μια ποικιλία εχθρών και προκλήσεων που θα αντιμετωπίσετε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας ως ελεύθερου επαγγέλματος. Το να γνωρίζετε πώς να τα αντιμετωπίσετε είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας όρθια.

7 τρελές συνήθειες για να σκοτώσετε την καριέρα του ελεύθερου επαγγελματία

7 τρελές συνήθειες για να σκοτώσετε την καριέρα του ελεύθερου επαγγελματία

Χρειάζονται χρόνια για να χτιστεί η εμπιστοσύνη και μόνο δευτερόλεπτα για να την καταστρέψεις. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι το… Διαβάστε περισσότερα

5. Προσαρμόστε στις αλλαγές

Ενώ περιηγείστε στο βασίλειο των μανιταριών, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ορισμένα στάδια όπου το περιβάλλον αλλάζει δραστικά. Μετακινείτε από ένα απλό τοπίο στο να πάτε βαθιά κάτω από το νερό ή ψηλά στα σύννεφα όπου ένα μόνο λάθος σημαίνει βέβαιο θάνατο, πολεμώντας διαφορετικά στρατεύματα εχθρών. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι δεξιότητές σας προσαρμογής.

προσαρμοστείτε στον εαυτό σας
Προσαρμόσου για να επιβιώσεις

Κάθε συναυλία διαφέρει από μια άλλη συναυλία – οι ανταμοιβές δεν είναι ίδιες, ούτε και οι διαδικασίες. Παρόμοια με το Super Mario, ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα εργάζεστε συνεχώς (και θα μάχεστε) σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το να μπορείς να ασχοληθείς με διαφορετικούς τύπους πελατών και έργων θα σώσεις την καριέρα σου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μερικοί πελάτες είναι εύκολο να δουλέψουν μαζί τους (πελάτες ονείρων) και άλλοι είναι επιθετικοί, αλαζονικοί και επιλεκτικοί. Η αναγνώρισή τους θα σας επιτρέψει να βρείτε ποια προσέγγιση πρέπει να ακολουθήσετε για να χειριστείτε αποτελεσματικά αυτά και τα έργα τους.

10 πράγματα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες μισούν να ακούν

10 πράγματα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες μισούν να ακούν

Δεν προέρχονται όλοι οι άνθρωποι από τη Γη. Αυτό σκέφτομαι όταν λαμβάνω την απάντηση ενός πελάτη που είναι… Διαβάστε περισσότερα

6. Το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ (πραγματικά).

Υπάρχει πάντα ένα κουμπί επαναφοράς για οποιοδήποτε παιχνίδι. Μπορείτε να κάνετε επαναφορά όταν τελειώσει το παιχνίδι σας και να έχετε άλλη μια ευκαιρία να σώσετε την πριγκίπισσα. Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι επίσης ένα παιχνίδι. Είμαστε οι παίκτες σε αυτό. Και σε κάθε παιχνίδι, υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αμέτρητοι λόγοι μπορεί να οδηγήσει τους παίκτες σε αποτυχία αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε απόφαση να παραιτηθεί.

Φυσικά, δεν υπάρχει κουμπί επαναφοράς για να διαγράψετε όλες τις προηγούμενες εμπειρίες που έχετε ζήσει στο ταξίδι σας ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στην πραγματική ζωή, το κουμπί επαναφοράς σάς επιτρέπει επανεκτιμήστε τους παράγοντες που σας προκάλεσαν την αποτυχία. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε νέες προσεγγίσεις για να πετύχετε. Θυμηθείτε: Μην τα παρατάτε ποτέ, μπορεί να χάσετε το παιχνίδι, αλλά αν δεν τα παρατήσετε ποτέ, δεν έχετε χάσει τη μάχη.