6 νομικές απαιτήσεις για τη νέα σας επιχείρηση –

Το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης είναι διασκεδαστικό. Δημιουργούμε το λογότυπό μας, ταξινομούμε τους προμηθευτές και τους προμηθευτές, αγοράζουμε μηχανήματα ή απόθεμα και ξεκινάμε τις πωλήσεις μέσω ιστοτόπων ή καταστημάτων. Όταν το κέρδος κυλήσει πρώτα, συμπεραίνουμε ότι όλη η σκληρή δουλειά μας έχει αποδώσει.

Ενώ η δημιουργία μιας επιχείρησης φαίνεται εύκολη, οι νομικές απαιτήσεις την καθιστούν συχνά πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι περιγράφεται παραπάνω. Ανεξάρτητα από το πού ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση, πρέπει να πληροίτε μερικές βασικές νομικές απαιτήσεις πριν ξεκινήσετε τη λειτουργία. Η παραβίαση των νόμων μπορεί να βλάψει σοβαρά την επιχείρησή σας και τη φήμη της είτε ζητήσετε υπόθεση είτε για εξώδικο συμβιβασμό. Ακολουθούν οι έξι κορυφαίες νομικές απαιτήσεις που πρέπει να λαμβάνει υπόψη μια νέα επιχείρηση.

Εύρεση της τέλειας νομικής δομής

Η πρώτη νομική απαίτηση για τη νέα σας επιχείρηση είναι να βρείτε την τέλεια νομική δομή. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα ασήμαντο ζήτημα ενώ μόλις ξεκινάτε τις εργασίες σας, έχει μεγάλη σημασία για την επιχείρησή σας. Το ποσό του φόρου που πληρώνετε, η σχέση σας με τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, οι υποχρεώσεις σας και ο τρόπος λειτουργίας της επιχείρησης – όλα εξαρτώνται από τη νομική δομή που ακολουθείτε.

Μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή LLC είναι η πιο δημοφιλής μορφή νομικής δομής παγκοσμίως, στην οποία η εταιρεία έχει την οντότητά της. Η ατομική επιχείρηση και οι εταιρικές σχέσεις είναι επίσης δημοφιλείς επιλογές, αλλά οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημίες που προκύπτουν.

Κατοχύρωση εμπορικού σήματος και λήψη άδειας

Καταχώρηση εμπορικού σήματος είναι μια άλλη νομική απαίτηση μιας νέας επιχείρησης που παραβλέπεται. Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι η εγγραφή της επιχείρησής τους και του ονόματος τομέα τους κάνει το κόλπο. Αλλά για να προστατεύσει την επιχειρηματική της ταυτότητα και να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της από τους ανταγωνιστές της, η εταιρεία πρέπει να καταχωρίσει το εμπορικό της σήμα.

Η διαδικασία καταχώρισης εμπορικού σήματος είναι εύκολη. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με εταιρείες που σας βοηθούν να καταχωρίσετε το εμπορικό σήμα σας χωρίς λίγη ή καθόλου ταλαιπωρία. Θα συλλέξουν πληροφορίες για την επωνυμία σας, θα κάνουν όλα τα έγγραφα και θα καταχωρήσουν το εμπορικό σήμα στο γραφείο εμπορικών σημάτων.

Ομοίως, πρέπει να συλλέξετε όλες τις άδειες που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Μια βασική άδεια εμπορίου είναι επαρκής για πολλές επιχειρήσεις, αλλά ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε μερικές ακόμη για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Επικοινωνήστε με τους τοπικούς αξιωματούχους για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τήρηση των χωροταξικών νόμων

Εάν ανοίγετε ένα κατάστημα ή ένα εστιατόριο, πρέπει να ελέγξετε τους νόμους περί ζωνών της τοποθεσίας της επιχείρησής σας. Η περιοχή που έχετε επιλέξει πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για να στεγάσει το είδος της επιχείρησης που έχετε επιλέξει. Κυβερνητικά στελέχη της περιοχής μπορούν να σας βοηθήσουν με τις κατάλληλες πληροφορίες. Μην ανοίγετε την επιχείρησή σας χωρίς να ελέγξετε τους νόμους περί ζώνες. Συχνά θα βρείτε επιχειρήσεις παρόμοιες με τις δικές σας στην περιοχή και μπορεί να υποθέσετε ότι η δική σας είναι καλή. Ωστόσο, οι νόμοι για τις ζώνες μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου και οι παλιές επιχειρήσεις ενδέχεται να εξαιρεθούν από το νέο νόμο. Η επιχείρησή σας ενδέχεται να μην εμπίπτει στους νέους κανόνες.

Καθιέρωση όρων χρήσης και πολιτικής απορρήτου

Είτε πουλάτε προϊόντα μέσω ιστότοπου είτε δημιουργείτε ένα ψηφιακό προϊόν, οι χρήστες σας θα απαιτήσουν τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου για να μπορέσουν να αγοράσουν από εσάς. Οι ιστότοποι και οι εφαρμογές συλλέγουν πολλές πληροφορίες από τους χρήστες τους, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα για να αυξήσετε τους δυνητικούς πελάτες και τις πωλήσεις και να βρείτε κενά στην υπηρεσία. Οι πελάτες σας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πόσες και ποιες πληροφορίες μοιράζονται με την επιχείρησή σας και πόσες από αυτές διαθέτετε σε τρίτους – εάν υπάρχουν.

Οι όροι χρήσης υπαγορεύουν επίσης τον τρόπο αλληλεπίδρασης του χρήστη με την επιχείρησή σας. Εάν πουλάτε προϊόντα, ίσως χρειαστεί να αναφέρετε τις λεπτομέρειες αποστολής και τις πολιτικές επιστροφής.

Θέσπιση κανόνων για τους συμβατικούς εταίρους

Η επιχείρησή σας θα συναλλάσσεται με πολλούς προμηθευτές ή συμβατικούς συνεργάτες καθημερινά. Εάν έχετε επιχείρηση λιανικής, θα χρειαστείτε προμηθευτές. Εάν κατασκευάζετε προϊόντα, οι πωλητές θα σας προμηθεύσουν με πρώτες ύλες. Μπορείτε επίσης να έχετε ως συνεργάτες σας γραφεία μάρκετινγκ και κυνηγιού κεφαλών. Όποιοι και αν είναι και όποιος κι αν είναι ο αριθμός τους, θα πρέπει να διαμορφώσετε βασικούς κανόνες και προϋποθέσεις για τους συμβατικούς συνεργάτες.

Εάν χρειάζεται, ζητήστε βοήθεια από δικηγόρο για να προσδιορίσετε τον τύπο της συνεργασίας, τη διάρκειά της, την αποζημίωση – εάν υπάρχει, τη συλλογή και χρήση ευαίσθητων πληροφοριών σχετικά με την επιχείρηση και τους κανόνες καταγγελίας για τη συνεργασία. Μια γενική μορφή θα βοηθήσει την επιχείρησή σας αρχικά, αλλά είναι καλύτερο να έχετε ξεχωριστές συμβάσεις και προϋποθέσεις για κάθε τύπο συμβατικού συνεργάτη για την επιχείρησή σας.

Δημιουργία εργατικών νόμων

Πριν προσλάβετε άτομα για την επιχείρησή σας και ξεκινήσετε τις δραστηριότητες, πρέπει να ορίσετε βασική εργατική νομοθεσία για τους υπαλλήλους σας. Η κυβέρνηση έχει ήδη μια κατευθυντήρια γραμμή για τους νόμους για την απασχόληση, αλλά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την επιχείρησή σας και τον κλάδο.

Μπορείτε να ελέγξετε τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν οι ηγέτες του κλάδου και να ξεκαθαρίσετε τη μισθοδοσία, τις άδειες, τα φιλοδωρήματα και τα μπόνους, τα πρόσθετα προνόμια και τα οφέλη υγειονομικής περίθαλψης.