6 Συμβουλές για τη βελτίωση της αφοσίωσης των εργαζομένων

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν μιλήσει πολύ για τη δέσμευση των εργαζομένων. Η δέσμευση των εργαζομένων αυξάνεται ή μειώνεται στην εταιρεία σας; Τι αντίκτυπο μπορούν να έχουν οι αποδεσμευμένοι υπάλληλοι στην επιχείρησή σας; Πόσο πρέπει να επενδύσουν οι εταιρείες στη δέσμευση των εργαζομένων;

Σύμφωνα με έρευνα της Gallup, περίπου το 67% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού δεν απασχολείται. Αυτό κοστίζει στις επιχειρήσεις εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Οι αφοσιωμένοι υπάλληλοι είναι πιο παραγωγικοί και είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στη δουλειά που έχουν. Είναι λογικό να επενδύσετε στη δέσμευση των εργαζομένων όταν λάβετε υπόψη την αξία.

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι υπάρχουν περισσότερα στη δέσμευση από το να κρατάτε τους υπαλλήλους ευτυχισμένους. Το να έχεις ευτυχισμένους υπαλλήλους είναι καλό, αλλά ένα άτομο μπορεί να είναι ευτυχισμένο και αποδεσμευμένο ταυτόχρονα. Η αφοσίωση των εργαζομένων αφορά περισσότερο το να αισθάνεσαι συνδεδεμένος με την εταιρεία και να επενδύεις ​​στην εργασία παρά να είσαι ευτυχισμένος. Υπάρχουν σχέσεις μεταξύ της ευτυχίας και της δέσμευσης, αλλά είναι διαφορετικές.

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη δέσμευση μεταξύ των εργαζομένων; Αν και δεν υπάρχει μυστική φόρμουλα, μερικές στρατηγικές και τακτικές μπορούν να βελτιώσουν τη δέσμευση των εργαζομένων.

Παρέχετε τα εργαλεία για την επιτυχία

Τόσοι πολλοί ηγέτες επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο τα εργαλεία οδηγούν τα αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγικότητα ή την ποιότητα. Πέρα από την επίδραση στην παραγωγή, η πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη δέσμευση. Το να μην έχεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις μια δουλειά μπορεί να νιώθεις απογοήτευση. Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να αισθάνονται ότι πρέπει να χακάρουν λύσεις μαζί για να ολοκληρώσουν εργασίες.

Αξιολογήστε τις διαδικασίες που ακολουθούν διαφορετικούς ρόλους στην εταιρεία. Αξιολογήστε τα εργαλεία που θα μπορούσαν να είναι ωφέλιμα και σκεφτείτε εάν η εταιρεία παρέχει στους εργαζόμενους όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν. Με τα κατάλληλα εργαλεία, οι εργαζόμενοι θα είναι πιο παραγωγικοί, θα αισθάνονται καλύτερα για τη δουλειά τους και θα είναι πιο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους.

Επαρκής Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση είναι μια επένδυση στον εργαζόμενο και την εταιρεία. Βοηθώντας τους υπαλλήλους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αυξάνετε την αξία που μπορούν να επαναφέρουν στην εταιρεία. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται καλά όταν μαθαίνουν νέες δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην εργασία και αναγνωρίζουν την επένδυση στην εκπαίδευση. Παροχή των απαραίτητων σημάτων εκπαίδευσης στους εργαζομένους ότι η εταιρεία είναι αφοσιωμένη σε αυτούς και εκτιμάται. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα αισθάνονται περισσότερο επενδυμένοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους.

Ξεκινήστε με την Ενσωμάτωση

Η καλλιέργεια των αφοσιωμένων εργαζομένων θα πρέπει να ξεκινήσει με τη διαδικασία επιβίβασης. Έτσι φέρνετε νέους υπαλλήλους στην εταιρεία. Τους διδάσκετε για την κουλτούρα και τις προσδοκίες. Και θα πρέπει να υπερβαίνει το πώς εισάγετε νέους υπαλλήλους στην εταιρεία. θα πρέπει να ξεκινήσει με την πρόσληψη. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε νέες προοπτικές για να μετρήσετε την αντιστοιχία τους με την κουλτούρα και τις δυνατότητες να παραμείνουν αφοσιωμένοι μια φορά στη δουλειά.

Δείξτε Εκτίμηση

Εάν τα καταφέρατε καλά με την πρόσληψη καλών υπαλλήλων, την παροχή εκπαίδευσης και την απόκτηση των σωστών εργαλείων, οι υπάλληλοί σας θα πρέπει να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν ανταποκρίνονται ή ξεπερνούν τις προσδοκίες, δείξτε κάποια εκτίμηση. Όλοι θέλουν να αναγνωρίζονται από τα αφεντικά και τους συναδέλφους τους για τη δουλειά τους. Επιπλέον, η έλλειψη αναγνώρισης θα αναγκάσει ορισμένους να απεμπλακούν.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να λέτε στους υπαλλήλους ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά κατά τη διάρκεια του συνηθισμένου προγράμματος. Θα μπορούσατε επίσης να συγχαρείτε μια ομάδα όταν ολοκληρώσει ένα μεγάλο έργο. Ορισμένες εταιρείες μπορεί ακόμη και να προσφέρουν ανταμοιβές για την επίτευξη στόχων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μπόνους ή δώρα.

Ακούστε τους Υπαλλήλους

Οι καλοί ηγέτες ακούν τους υπαλλήλους τους. Θέλουν να μάθουν πώς νιώθουν οι άνθρωποι και αν οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά έχουν προτάσεις για το πώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι μέσω ερευνών και ερωτηματολογίων. Η συλλογή απόψεων των εργαζομένων μπορεί να σας πει πολλά για τη δέσμευση και μπορεί ακόμη και να παρέχει πληροφορίες για ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

Ωστόσο, η ακρόαση είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τους ειδικούς δέσμευσης εργαζομένων στο Φύλακες ταλέντων, η δράση είναι ένα κρίσιμο συστατικό. Η έλλειψη ανταπόκρισης στην ανατροφοδότηση μπορεί να κοστίσει στην ηγεσία την αξιοπιστία της. Οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται ότι οι απόψεις τους δεν έχουν σημασία. Τουλάχιστον, θα πρέπει να συζητήσετε τα ζητήματα που γίνονται εμφανή μέσω των σχολίων των εργαζομένων.

Προώθηση συνδέσεων

Ένα μεγάλο μέρος της δέσμευσης είναι το αίσθημα σύνδεσης με την εταιρεία. Αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο από το να νιώθεις καλά με τη δουλειά σου – σημαίνει επίσης να έχεις σχέσεις με τους ανθρώπους στο χώρο εργασίας. Για πολλούς υπαλλήλους, αυτές οι ανθρώπινες συνδέσεις είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που τους παρακινεί και τους κρατά αφοσιωμένους.

Η οικοδόμηση δεσμών μεταξύ των εργαζομένων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη βελτίωση της αφοσίωσης των εργαζομένων. Ίσως θα μπορούσαν να πάρουν μεσημεριανό μαζί. Ο προγραμματισμός ασκήσεων ομαδικής εργασίας μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για να χτίσετε αυτές τις συνδέσεις. Θα μπορούσατε επίσης να οργανώσετε εθελοντικές εκδηλώσεις για εσάς και τους υπαλλήλους σας.

Ως τελευταίο σημείο, όλα εξαρτώνται από την ηγεσία. Εάν οι ηγέτες φαίνονται αποδεσμευμένοι, οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Δεν χρειάζεται μόνο να προωθήσετε τη δέσμευση μεταξύ των ηγετών, αλλά πρέπει επίσης να τους διδάξετε πώς να επιδεικνύουν αφοσίωση. Με ένα εξαιρετικό παράδειγμα από την ηγεσία, η δέσμευση θα ριζώσει και θα ανθίσει.