6 Hacks μάρκετινγκ Instagram για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας

Πολλές επιχειρήσεις θεωρούν ότι είναι δύσκολο να συμβαδίζουν με αλγόριθμους που αλλάζουν γρήγορα στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικών μέσων, Instagram. Το Instagram είναι ωστόσο μια απίστευτη αγορά.

Η αξιοποίηση αυτής της αγοράς μπορεί μόνο να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι μια βολική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας της και της μεγάλης βάσης χρηστών της, η οποία σας επιτρέπει να διαθέτετε τα προϊόντα σας εκεί.

Δεδομένου ότι υπάρχουν 500 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες καθημερινά έχοντας πρόσβαση στην εφαρμογή Instagram παγκοσμίως και το 11,01% των 4,54 δισεκατομμυρίων ενεργών χρηστών του διαδικτύου στον κόσμο έχουν πρόσβαση στο Instagram καθημερινά, η τηλεθέαση είναι τεράστια.

Έτσι, εάν έχετε μια ελκυστική στρατηγική μάρκετινγκ, πολλοί άνθρωποι θα παρατηρήσουν το προϊόν/τα σας και μπορεί να ενδιαφέρονται να το αγοράσουν.

5 Τάσεις Κοινωνικού Εμπορίου για το 2021 (Από το Facebook Shops έως το βίντεο με δυνατότητα αγοράς)

5 Τάσεις Κοινωνικού Εμπορίου για το 2021 (Από το Facebook Shops έως το βίντεο με δυνατότητα αγοράς)

Συνδυάζοντας την ευκολία και την προσβασιμότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου με την κοινοτική δέσμευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το κοινωνικό εμπόριο είναι ένα… Διαβάστε περισσότερα

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χρήσιμα hacks ανάπτυξης του Instagram που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό που εξακολουθούν να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ακολούθων, την αφοσίωση και την κερδοφορία. Αυτά είναι τα εξής:

1. Δημοσιεύστε συναρπαστικό και συναρπαστικό περιεχόμενο

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ προφανές, το γεγονός είναι ότι υπάρχει πολύ περιεχόμενο που δημοσιεύεται καθημερινά. Μπορεί να χάσετε το κοινό σας εάν το περιεχόμενό σας δεν είναι συναρπαστικό.

Μέση δέσμευση ανά ανάρτηση

Μπορεί να είναι καλή ιδέα να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να δημιουργήσει το περιεχόμενό σας. Η χρήση ενός γραφίστα ή ενός επεξεργαστή εικόνας είναι μια άλλη επιλογή για το σχεδιασμό του περιεχομένου του προϊόντος σας. Για να κάνετε μια μόνιμη εντύπωση με τους ανθρώπους, θα πρέπει να είστε διασκεδαστικοί, συναρπαστικοί και να μπορείτε να αγγίξετε τις καρδιές τους.

Εάν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε περιεχόμενο σε κάθε κατηγορία, συνιστάται να ορίζετε πόσο συχνά θα δημοσιεύετε. Επιπλέον, υπάρχει ένας κανόνας 80/20 τον οποίο ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις που λέει ότι το 80% του περιεχομένου σας στο Instagram πρέπει να επικεντρώνεται στη συναισθηματική δέσμευση των οπαδών σας, ενώ το 20% πρέπει να επικεντρώνεται στην πώληση.

2. Χρησιμοποιήστε σχετικά Hashtags

Κάποιος μπορεί να θεωρήσει το hashtag ως το ευρετήριο του περιεχομένου σας. Επιτρέπεται η χρήση 30 hashtag σε μία ανάρτηση. Εάν χρησιμοποιείτε ένα hashtag, το περιεχόμενό σας θα είναι ορατό σε άλλους που χρησιμοποιούν τα ίδια ή συγκρίσιμα hashtag.

Η χρήση hashtag, ιδιαίτερα του επώνυμου hashtag σας, μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε μεγαλύτερο αριθμό στοχευμένων ατόμων πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά μέσω της προώθησης του προϊόντος σας. Έτσι, αυτό βοηθά στην αύξηση της ορατότητάς σας.

ig hashtag

Η χρήση επώνυμου hashtag διευκολύνει το κοινό-στόχο σας να αναγνωρίσει την επιχείρησή σας. Κάνοντας κλικ σε αυτό το hashtag, οι χρήστες μπορούν εύκολα να δουν μια λίστα με προηγούμενες αναρτήσεις στο Instagram που έγιναν από τον λογαριασμό σας.

3. Επενδύστε στην επί πληρωμή διαφήμιση στο Instagram

Εάν δοθεί η επιλογή μεταξύ των προσπαθειών οργανικής ανάπτυξης και της πληρωμένης διαφήμισης, η πληρωμένη διαφήμιση μπορεί να μην φαίνεται καν ότι αξίζει την επένδυση. Λόγω του συνεχώς εξελισσόμενου τοπίου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των αλγορίθμων του, έχει αποδειχθεί ωστόσο απαραίτητο.

ig πληρωμένη διαφήμιση

Οι επιλογές πληρωμένης διαφήμισης στο Instagram σάς παρέχουν την ευκαιρία να προσεγγίσετε δημογραφικά στοιχεία που μπορεί να μην μπορούσατε να προσεγγίσετε από την αρχή. Εκτός από την προσφορά μορφών όπως τυπικές φωτογραφίες και βίντεο, αναρτήσεις καρουζέλ και ιστορίες, είναι επίσης εξαιρετικά ακριβές.

Στην πραγματικότητα, το 2020 τα έσοδα από διαφημίσεις Instagram προβλέφθηκαν στα 12,32 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δείχνει ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχει σημαντική και αναντικατάστατη αξία για τις επιχειρήσεις.

Είναι δυνατό να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι μάρκετινγκ μέσω της πληρωμένης διαφήμισης, όπως η δημιουργία αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και η μετατροπή των πωλήσεων. Για να προσεγγίσετε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό, ίσως θέλετε να προωθήσετε τις διαφημίσεις σας στο Instagram στο Facebook.

4. Προωθήστε εξωτερικούς ιστότοπους με το Instagram

Για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, είναι σημαντική η παρακολούθηση των κλικ και των μετρήσεων μετατροπών στον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας έχει έναν σύνδεσμο Bio, ώστε οι πελάτες να μπορούν εύκολα να βρουν τον ιστότοπό σας ή να αγοράσουν προϊόντα.

Οι πιθανότητές σας να μετατρέψετε έναν επισκέπτη σε πελάτη αυξάνονται εάν λάβετε περισσότερα κλικ στον ιστότοπό σας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα προορισμού σας είναι βελτιστοποιημένη, ώστε να μην απογοητεύσετε τους πιθανούς αγοραστές.

Υπάρχει περιορισμένος διαθέσιμος χώρος για εξωτερικούς συνδέσμους στο Instagram. Η εφαρμογή το κάνει αυτό σκόπιμα, προκειμένου να διατηρήσει τη δική τους διατήρηση σε υψηλά επίπεδα μεταξύ των χρηστών. Αυτό δεν θα πρέπει να σας αποθαρρύνει, αλλά μάλλον να σας ωθεί σε καλύτερη στρατηγική και επίσης να σχεδιάζετε το περιεχόμενό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να προσεγγίζετε το κοινό-στόχο σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική διεύθυνση URL που βασίζεται σε μια πλατφόρμα όπως το Link Tree, η οποία παρέχει συνδέσμους χρηστών σε πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους στο Διαδίκτυο.

5. Χρησιμοποιήστε τα Instagram Stories και το IGTV

Μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω τον αριθμό των εμφανίσεων που λαμβάνει μια ανάρτηση προωθώντας διασταυρούμενα τις Ιστορίες Instagram τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram. Τα Στιγμιότυπα ιστορίας μπορούν επίσης να δημιουργηθούν για την προώθηση μιας σημαντικής προσφοράς ή εκδήλωσης και είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να αξιοποιήσετε τις καλύτερες ιστορίες σας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ιστορίες του Instagram προβάλλονται από 500 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα, δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε αυτήν την ευκαιρία για την επωνυμία σας.

IG ιστορίες

Επιπλέον, το περιεχόμενο βίντεο IGTV μπορεί να προβληθεί ως ιστορία ή ανάρτηση. Αυτό αυξάνει την ορατότητα και την αφοσίωση των θεατών του περιεχομένου μεγάλης διάρκειας στη ροή του λογαριασμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα απευθείας στην εφαρμογή πατώντας το εικονίδιο IGTV ή κατεβάζοντας ανεξάρτητα την εφαρμογή IGTV.

Επιπλέον, οι επωνυμίες συχνά δίνουν προτεραιότητα στις ζωντανές ροές εντός των αλγοριθμικών ροών εργασίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα που το Instagram θέλει να μεταφέρει τη ζωντανή ροή του στο IGTV προσθέτοντας μια νέα λειτουργία κουμπιού που θα διευκόλυνε την παρακολούθηση και την προβολή περιεχομένου βίντεο, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε πώς αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ωφελήσει την επιχείρησή σας. Μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ωφέλιμο για την επωνυμία σας.

προεπισκόπηση igtv

Τα Instagram Stories είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες. Μπορείτε να παρουσιάσετε την ιστορία κάποιου για το πόσο δυνατοί ένιωσαν αφού παρακολούθησαν ένα μάθημα στο γυμναστήριό σας και πρόσθεσαν ετικέτα στην επιχείρησή σας για να δημιουργήσετε εξαιρετικές κοινωνικές αποδείξεις. Αυτό δεν θα λειτουργούσε μόνο ως μαρτυρία αλλά θα πρόσθετε και μια προσωπική πινελιά στην επωνυμία σας.

6. Χρησιμοποιήστε το Instagram για να προωθήσετε προϊόντα συνεργατών

Ένα σύστημα παραπομπής που βασίζεται σε παραπομπές χρησιμοποιείται για προϊόντα θυγατρικών. Δείτε πώς λειτουργεί η συνεργασία: Σας παρέχονται οι δικοί σας σύνδεσμοι ή κωδικοί κουπονιών από επιχειρήσεις που πληρώνουν ένα ποσοστό της επισκεψιμότητας που φέρνετε για τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεστε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους μέσω του Instagram:

  • Αποκτήστε έναν σύνδεσμο θυγατρικών από άλλη εταιρεία.
  • Προωθήστε τα προϊόντα σας στους ηγέτες του κλάδου στέλνοντας συνδέσμους συνεργατών.
ig θυγατρικών προϊόντων

Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε πωλήσεις, είτε για δικό σας προσωπικό κέρδος είτε για να κερδίσετε έκθεση και άμεσες πωλήσεις για την επωνυμία σας από έναν influencer.

7. Δημιουργήστε ένα Marketing Plan για Influencers στο Instagram

Θα πρέπει να εντοπίσετε σχετικούς παράγοντες επιρροής στη θέση σας που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και στόχους κατά την ανάπτυξη της στρατηγικής Influencer Marketing σας. Μάθετε εάν η εταιρεία έχει κοινό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την επιχείρησή σας (π.χ. επισημάνσεις ιστολογίου, αναρτήσεις με χορηγίες και αναφορές ετικετών επωνυμίας).

Βεβαιωθείτε ότι οι μάρκες που μπορεί ήδη να προωθούν συμπληρώνουν την επωνυμία σας και όχι να την ανταγωνίζονται. Συνιστάται να εστιάσετε σε μικρο-influencers με λιγότερους από 50.000 ακόλουθους, καθώς είναι πιο πιθανό να είναι δεκτικοί στα προϊόντα σας. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι influencers με περισσότερους από 50.000 ακόλουθους να ζητούν μεγάλες χρηματικές πληρωμές, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό εάν μόλις ξεκινάτε.

συμπέρασμα

Εκτός από αυτά τα hacks μάρκετινγκ, το Instagram σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε πολλά περισσότερα. Αν προσπαθείτε να προσεγγίσετε ένα νεανικό κοινό, αυτή είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες πλατφόρμες.

Στον ψηφιακό κόσμο, η μετατροπή πωλήσεων δεν ήταν ποτέ ευκολότερη από ό,τι είναι τώρα, καθώς υπάρχει ατελείωτος αριθμός ευκαιριών για την υποστήριξη των πωλήσεων. Μπορείτε σχεδόν να εγγυηθείτε την επιτυχία στον κόσμο του Instagram χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία, στρατηγικές και αφοσίωση.

Για να γνωρίζετε πόσο καλά λειτουργούν οι προσπάθειες μάρκετινγκ στο Instagram, φροντίστε να παρακολουθείτε τα ποσοστά αφοσίωσης και τις μετρήσεις. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να αναλύετε τακτικά το ποσοστό αφοσίωσης, την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και το ρυθμό αύξησης των ακολούθων σας.

Για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας, πρέπει απλώς να τραβήξετε την προσοχή του με τα σωστά εργαλεία μάρκετινγκ και το Instagram προσφέρει πολλά από αυτά.