7 Παραδείγματα Μοναδικών Προτάσεων Πώλησης

Ορισμός μάρκετινγκ USP – Μοναδικές προτάσεις πώλησης

Ο ανταγωνισμός είναι φυσικός στον κόσμο των επιχειρήσεων. Είτε πρόκειται για επωνυμία, εταιρεία, μικρή επιχείρηση ή άλλη επιχειρηματική οντότητα. είναι πάντα εκεί. Τόσο οι τοπικές όσο και οι διεθνείς επιχειρήσεις παρέχουν ανταγωνισμό.

Οι πελάτες είναι συγκλονισμένοι με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που υπάρχουν. Προτιμούν να κατανοούν γρήγορα τι κάνει ένα προϊόν/υπηρεσία/μάρκα διαφορετικό από το άλλο. Όσοι γνωρίζουν τον σωστό τρόπο να τοποθετούν καλύτερα τον εαυτό τους και τα προϊόντα τους ξέρουν πώς να ξεχωρίζουν.

Ως εκ τούτου, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Πρέπει να κατανοήσουν και να εντοπίσουν μοναδικές προτάσεις πώλησης για να βοηθήσουν στη λήψη των αποφάσεων επωνυμίας και μάρκετινγκ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Επομένως, η λύση σε αυτό δεν είναι άλλη από το α μοναδική πρόταση πώλησης.

Μια μοναδική πρόταση πώλησης – Τι είναι ένα usp;

Με κάθε ειλικρίνεια, α μοναδική πρόταση πώλησης είναι κάτι που κάνει την επιχείρηση καλύτερη από τον ανταγωνισμό της. Αυτό υπογραμμίζει ένα όφελος, σαφές και συγκεκριμένο, για την επιχείρηση να ανέβει πάνω από άλλες.

Κάνοντας μια σκόπιμη και γνώμη μοναδική πρόταση πώλησης (USP) βοηθά τις επιχειρήσεις να εστιάσουν στις τακτικές μάρκετινγκ. Αυτό βοηθά ακόμη και να επηρεάσει το branding, το copywriting και άλλες πτυχές μάρκετινγκ. Στο θεμελιώδες πνεύμα του, ένας ΦΠΚΥ πρέπει να απαντά γρήγορα στις ερωτήσεις ενός δυνητικού πελάτη όταν η επωνυμία έρχεται στο επίκεντρό του

Το USP παίζει ρόλο στα ιδιαίτερα δυνατά σημεία μιας μάρκας. Θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό που κάνει τη μάρκα στο προϊόν αρκετά μοναδική και πολύτιμη για τους πελάτες της.

Το Unique είναι πλέον ένας γενικός όρος. Ως εκ τούτου, οι μάρκες πρέπει να διαφοροποιηθούν γύρω από αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Διαφορετικά, θα τους λείπει τόσο ένα USP όσο και ένα αποτελεσματικό μήνυμα επωνυμίας.

Εδώ είναι τα στοιχεία ενός συναρπαστικού USP:

  • Θα πρέπει να είναι διεκδικητικό και υπερασπίσιμο. Οι μάρκες πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη θέση όπου η υπόθεσή τους μπορεί να εκδικαστεί έναντι ανταγωνιστικών προϊόντων.
  • Πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που εκτιμούν οι πελάτες. Εν ολίγοις, δεν χρησιμοποιούνται γενικοί όροι.
  • Το USP είναι κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα. Χρειάζεται πολλούς τρόπους επικοινωνίας.

Παρατηρώντας μοναδικές προτάσεις πώλησης βασικών εμπορικών σημάτων – Τι έχουν να προσφέρουν;

Ας εξετάσουμε τις βασικές μάρκες και τα USP τους που τους έχουν βοηθήσει να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

Avis

Το πρώτο είναι Avisτου οποίου η πρόταση είναι «Είμαστε το νούμερο δύο, προσπαθούμε περισσότερο».

Κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων κορυφαία παραδείγματα προτάσεων, κάνει εξαιρετική δουλειά μετατρέποντας μια τεμπέλικη ποιότητα σε πραγματικό όφελος. Η Avis για πολλά χρόνια ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, πίσω από τον Hertz. Είχε ακόμη και πρόβλημα να παραμείνει διαλύτης.

Η εταιρεία ανανεώθηκε πλήρως και προσέλαβε τη διαφημιστική εταιρεία Doyle Dane Bernbach. Βοήθησε την Avis να δημιουργήσει μια νέα καμπάνια για να διορθώσει τις προηγούμενες ανοησίες της στο μάρκετινγκ. Έτσι προέκυψε το USP και η καμπάνια του «We Try Harder» και βοήθησε την εταιρεία να πιάσει μερίδιο αγοράς 35%.

FedEx Corporation

USP της FedEx = «Όταν απολύτως θετικά πρέπει να είναι εκεί μέσα σε μια νύχτα».

Δεν είναι πλέον το σύνθημά του, αλλά όταν κράτησε, ήταν το καλύτερο παράδειγμα ενός αξιόλογου USP. Έδωσε στους πελάτες εγγύηση ότι τα πακέτα τους θα είναι εκεί στην ώρα τους σε ένα κομμάτι. Τα οφέλη? Το πακέτο είναι ασφαλές, θα είναι εκεί στην ώρα του και η ικανότητα της FedEx να το κάνει.

Τώρα το σύνθημα είναι «Ο κόσμος στην ώρα του». Δυστυχώς, δεν είναι τόσο στιβαρό όσο το παλιό. Το προηγούμενο σύνθημα ήταν μεταξύ των κορυφαία παραδείγματα προτάσεων.

Δερμάτινο σέλας

«Θα τσακωθούν όταν πεθάνεις» είναι το σλόγκαν στην ιστοσελίδα της Saddleback Leather. Αυτή η πρόταση μεταφέρει το USP στον τόνο υπογραφής τους. Τα προϊόντα διαρκούν περισσότερο από τους ανθρώπους. Η εταιρεία προσφέρει 100 χρόνια εγγύηση που υποστηρίζει την εγγύηση των προϊόντων που διαρκούν μια ζωή.

M&Ms

«Η σοκολάτα γάλακτος λιώνει στο στόμα σου, όχι στο χέρι σου».

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας πνευματώδης USP μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πελατών και λειτούργησε αρκετά καλά για τα M&Ms. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύει ότι το προϊόν έχει νόημα για τους πελάτες και είναι επίσης αποτελεσματικό. Σε μια τέτοια περίπτωση, το κέλυφος καραμέλας M&Ms εμποδίζει τη σοκολάτα γάλακτος να λιώσει ή να στάζει. Αυτό είναι ένα σαφές πλεονέκτημα για τους περισσότερους πελάτες.

DeBeers

Ο DeBeers έφερε το σύνθημα «Ένα διαμάντι είναι για πάντα» και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία είναι διάσημη. Το σλόγκαν χρησιμοποιείται από το 1948. Το USP της DeBeers είναι φυσικά, τα διαμάντια είναι για πάντα, γιατί διαρκούν για πάντα. Εξ ου και το τέλειο σύμβολο για την αιώνια αγάπη.

Τα διαμάντια είναι μακράν, η πιο δημοφιλής επιλογή για δαχτυλίδια αρραβώνων. Δεν είναι περίεργο που το περιοδικό AdAge το ονόμασε ως το καλύτερο σλόγκαν του 20ου αιώνα.

Καφές Ευχής Θανάτου

Πολλά καφενεία ισχυρίζονται ότι έχουν τον πιο απαλό καφέ. Το Death Wish Coffee επικεντρώθηκε στη μοναδική του πρόταση πώλησης (USP) που είναι “Ο πιο δυνατός καφές στον κόσμο” για να εξυπηρετήσει όσους χρειάζονται μια επιπλέον κλωτσιά στο φλιτζάνι του καφέ τους.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα προϊόντων που αναπτύχθηκαν σε USP. Αυτό έγινε για μια αρκετά μεγάλη αγορά. Ωστόσο, η εταιρεία δεν είναι σε θέση να προσελκύσει όλα τα παιδιά των λάτρεις του καφέ. Ωστόσο, απευθύνεται σε γνώστες που αγαπούν ένα δυνατό φλιτζάνι Joe κάθε πρωί.

Σχετικά με τον συγγραφέα