Instagram Reels for Designer — Πώς μεγάλωσα 4 φορές σε έναν μήνα

Καρούλια Instagram — άπειρη ροή με σύντομα κατακόρυφα βίντεο — ήταν αρχικά παρουσιάστηκε στα μέσα του 2020 αλλά έγινε viral και εξαπλώθηκε παγκοσμίως μόνο μέχρι το τέλος του 2021.

Πώς να κατεβάσετε το Instagram Reels (5 τρόποι)

Πώς να κατεβάσετε το Instagram Reels (5 τρόποι)

Το Instagram είναι μια απίστευτα δημοφιλής εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν και να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους με φίλους και… Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το αντίγραφο καλής ποιότητας του Τικ Τοκ από τον Mark Zuckerberg γίνεται ένας πραγματικός αλλάζει το παιχνίδι στις μέρες μας. Και εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αρχίσετε να γυρίζετε τους τροχούς σας:

 1. Η προηγούμενη σημαντική λειτουργία του Instagram – Ιστορίες – έγινε δημοφιλής γρήγορα γιατί δείχνει την προσωπικότητά σας στο φυσικό περιβάλλον. Οι ιστορίες σάς βοηθούν να είστε πιο κοντά στο κοινό σας και να οικοδομήσετε μια μακροχρόνια σχέση με τους ακόλουθούς σας.
 2. Οι αναρτήσεις στο Instagram και τα καρουζέλ είναι εξαιρετικά εργαλεία για να προβάλετε το επαγγελματικό σας περιεχόμενο και να μετατρέψετε τους θεατές και τους ακόλουθους σε πελάτες.
 3. Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα με όλες τις προηγούμενες μορφές (υπήρχαν πριν από το Reels) ήταν η απόκτηση νέων επισκεπτών. Μπορείτε είτε να προσθέσετε πολλά hashtags στις αναρτήσεις σας (και να αποκτήσετε 1-2 νέους ακόλουθους) είτε δημιουργήστε μια διαφημιστική καμπάνια Facebook για να εμφανίσετε το προφίλ σας στο κοινό-στόχο σας.
 4. Το Instagram Reels είναι αυτό το κομμάτι του παζλ που λείπει, που σας βοηθά αποκτήστε ένα νέο κοινό δωρεάν και να το μετατρέψετε σε ακόλουθους και πελάτες.

Το 2021 ξόδεψα περίπου 3.000 $ και 12 μήνες για να αποκτήσω 2.500 ζωντανούς ακόλουθους χρησιμοποιώντας τις διαφημίσεις Facebook. Το 2022 ξόδεψα 0 $ και 1 μήνα για να πάρω 9000 περισσότερα άτομα. Αυτή είναι η βασική ιδέα χρήσης του Instagram Reels για να προωθήσετε το επαγγελματικό σας blog και να αποκτήσετε νέους πελάτες το 2022.

μπομπίνες instagram

Επιτρέψτε μου να σας πω περισσότερα για τα βήματα που ολοκλήρωσα για να δημιουργήσω τη ροή εργασίας της παραγωγής μολύβδου για το σχεδιασμό.

1. Καθορίστε τη θέση σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τη θέση σας. Το πρόβλημα εδώ είναι η ισορροπία — μεταξύ γενικού και ειδικού. Εάν είστε σχεδιαστής, δεν πρέπει να εστιάσετε σε όλα τα είδη σχεδίου ταυτόχρονα.

Φανταστείτε έναν λογαριασμό που δημοσιεύει σχετικά με τη γραφιστική, τους εσωτερικούς χώρους, το UX, το σχεδιασμό προϊόντων και την τέχνη. Θα εγγραφείτε σε ένα προφίλ όπως αυτό; Οχι!

Μην ανησυχείτε για τον περιορισμό της βάσης των πιθανών οπαδών σας. Ακόμα κι αν δημοσιεύσετε σχετικά με την Έρευνα UX, θα βρείτε το κοινό και τους πελάτες σας.

Το αντίθετο πρόβλημα είναι να είσαι πολύ συγκεκριμένος.

Για παράδειγμα, αν δημοσιεύετε Ρολά μόνο για Έρευνα UX σε εταιρείες FoodTech, μειώνετε σημαντικά τον συνολικό αριθμό θεατών.

Προσπαθήστε να βρείτε μια τέλεια ισορροπία.

2. Αναλύστε τι αγαπούν οι χρήστες

Αυτό το μέρος του σχεδίου μου φαίνεται το πιο χαλαρωτικό. Πρέπει να παρακολουθήσετε τόνους βίντεο Reels και TikTok εστιάζοντας στην virality και τα αναλυτικά στοιχεία τους. Προσπαθήστε να βρείτε βίντεο που σχετίζονται με εξειδικευμένες ανάγκες και να τα αναλύσετε.

Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα Φύλλο Google για να υπολογίσετε τα ποσοστά αφοσίωσης των διαφορετικών θεμάτων (ποσότητα επισημάνσεων “μου αρέσει” και σχόλια/συνολικός αριθμός προβολών).

Εάν εργάζεστε με UX και Web Designers, χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη αναζήτηση για να βρείτε τα πιο δημοφιλή ή πιο αρεστά βίντεο με συγκεκριμένα hashtags: #uxdesign ή #uxdesigntips

Κωδικοποίησα ένα απλό σενάριο Python αναλύοντας τους κυλίνδρους άλλων σχεδιαστών και λαμβάνω τις απόψεις, τα likes, τα σχόλια και τα στατιστικά στοιχεία των οπαδών τους. Και εδώ είναι μερικές ιδέες που έχω μέχρι τώρα:

 1. ο τα περισσότερα viral θέματα στο UX Design Reels είναι τα μαθήματα Figma, οι επισκοπήσεις νέων εργαλείων και οι Συλλογές εικονιδίων, γραμματοσειρών και εικονογραφήσεων. Οι junior σχεδιαστές λατρεύουν αυτό το δωρεάν και εντυπωσιακό υλικό.
 2. ο ημέρα της εβδομάδας και ώρα της δημοσίευσης έχουν μηδενικό αντίκτυπο στις απόψεις και τις αλληλεπιδράσεις των Reels.
 3. ο πιο δημοφιλή βίντεο είναι συνήθως αυτά που κοινοποιούνται ή/και αποθηκεύονται ενεργά. Όσο περισσότεροι χρήστες αποθηκεύουν τους κυλίνδρους σας, τόσο περισσότερες προβολές λαμβάνετε.
 4. Δημιουργήστε τις ιδέες περιεχομένου σας

Η έρευνα περιεχομένου δεν αφορά μόνο την ανάλυση και τα δεδομένα. Καθώς κοιτάζετε τα βίντεο άλλων χρηστών, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά για να τα επαναλάβετε στο μέλλον.

Ναι, σωστά ακούσατε – επαναλάβετε!

Η αντιγραφή βίντεο άλλων με την προσωπικότητά σας είναι φυσιολογική για την Reels και το TikTok.

Η αντιγραφή, σε αυτή την περίπτωση, δεν σημαίνει λογοκλοπή. Τουλάχιστον θα πρέπει να ξαναγυρίσετε το βίντεο μόνοι σας. Το πολύ — προσθέστε τη φωνή σας, προσθέστε περισσότερες λεπτομέρειες και μοιραστείτε την επαγγελματική σας γνώμη.

3. Οργανώστε τις γνώσεις σας

Προτιμώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή που ονομάζεται Πράγματα. Είναι φτιαγμένο για να οργανώνει τις καθημερινές σας εργασίες και υπενθυμίσεις. Μπορείτε εύκολα να χωρίσετε τις ιδέες σας σε κατηγορίες, να προσθέσετε ετικέτες και να τις προγραμματίσετε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

εφαρμογή πράγματα

Η προσωπική μου αγάπη είναι Γραφικό στοιχείο αρχικής οθόνης και ενσωμάτωση με το Συντομεύσεις Apple εφαρμογή. Μπορώ να το προσθέσω στον απαραίτητο φάκελο όποτε έχω μια νέα ιδέα — γρήγορα και εύκολα. Λίγες μέρες αργότερα, όταν ξυπνάω, μπορώ εύκολα να καταλάβω ποια να τραβήξω ή να επεξεργαστώ σήμερα.

Παρεμπιπτόντως, για πυροβολισμούς…

4. Εγγράψτε και επεξεργαστείτε το βίντεό σας

Όταν έχετε μια λίστα με ιδέες Reels, ήρθε η ώρα να πυροβολήσετε. Το Instagram Reels ή το TikToks δεν αφορούν πάντα το να μένετε μπροστά στην κάμερα. Τα περισσότερα από τα βίντεό μου είναι απλώς μια εγγραφή οθόνης με προσθήκη φωνής κατά την επεξεργασία. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικές λήψεις που μπορεί να βελτιώσουν την εμπλοκή σας:

Ξεκινήστε με ένα γάντζο

Βρείτε έναν συναρπαστικό τίτλο για τον τροχό σας και δείξτε τον στα πρώτα 2 έως 3 δευτερόλεπτα. Τα περισσότερα από τα βίντεό μου ξεκινούν με κάτι σαν:

 • Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς να σχεδιάσετε ένα διαδραστικό κουμπί σε ένα λεπτό“,
 • Δείτε αυτό το νέο τρελό εργαλείο για σχεδιαστές ιστοσελίδων“,
 • Ακολουθούν τα 3 κορυφαία πακέτα εικονογραφήσεων για το UX Design“.

Έχετε την κύρια ιδέα; Θα πρέπει να βρείτε έναν τίτλο που να μπορεί να τραβήξει την προσοχή των θεατών και να τον κρατήσετε μέχρι το τέλος του Κυλίνδρου σας.

Μοιραστείτε την αξία

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να λαμβάνετε περισσότερες αποθηκευμένες εκπομπές, επισημάνσεις “μου αρέσει” και σχόλια κάτω από τον κύλινδρο; Κάντε το πολύτιμο. Κάντε το τόσο χρήσιμο που ο χρήστης θα θέλει να το αποθηκεύσει για να το επιστρέψει αργότερα.

αξία μετοχής

Το 4ο 5% εξοικονόμηση είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Συνήθως μου αρέσει να το βλέπω 2 φορές περισσότερα από τα likes.

Ένα από τα πιο δημοφιλή Reels στον λογαριασμό μου αφορούσε τη συμπλήρωση μακέτας Figma με πραγματικά δεδομένα χρησιμοποιώντας την προσθήκη Google Sheets Sync. Η αντίδραση των χρηστών ήταν τρελή:Μαγεία!“,”Πως είναι δυνατόν?“,”Γιατί δεν το έχω ακούσει ακόμα!?“.

Πρόσκληση σε δράση

Μην ξεχνάτε την παρότρυνση για δράση στο τέλος του βίντεό σας. Θυμάμαι? Οι προβολές και τα likes δεν είναι τίποτα αν δεν μετατρέπονται σε ακόλουθους (και πελάτες στη συνέχεια). Προσθέστε ένα απλό “Ακολουθήστε με για περισσότερες συμβουλές σχεδίασης” στο τέλος. Αυτό θα είναι αρκετό για να δούμε κάποια αποτελέσματα.

5. Δοκιμάστε, επαναλάβετε, δοκιμάστε ξανά

Το Posting Reels αφορά σχεδόν τη δημιουργία πολύπλοκων ιστότοπων ή πλατφορμών. Εκεί έρχονται στο προσκήνιο οι δεξιότητες του σχεδιαστή σας. Μετά από 5 περίπου 10 δημοσιευμένους κυλίνδρους, μπορείτε να αρχίσετε να αναλύετε και να τροποποιείτε το περιεχόμενό σας. Τσέκαρέ το:

 1. Ξεκινάτε με έναν MVP — το πρώτο σας σύνολο βίντεο με τυχαίες ιδέες.
 2. Όταν το MVP είναι έτοιμο, αρχίζετε να αποκτάτε τους πρώτους χρήστες — τους θεατές σας.
 3. Μπορείτε να παρακολουθείτε ποσοτικές μετρήσεις — ποσοστά αφοσίωσης και μετατροπές από προβολές σε ακόλουθους μόλις λάβετε προβολές.
 4. Αρχίζετε επίσης να λαμβάνετε ποιοτικά σχόλια — άμεσα μηνύματα και σχόλια.
 5. Με βάση τα δεδομένα που δημιουργείτε, υποθέστε: ποιες άλλες ιδέες του Reels θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την αφοσίωση και να συνεχίσετε να μεγαλώνετε;
 6. Δημιουργείτε νέο περιεχόμενο, το αναλύετε και λαμβάνετε νέες ιδέες.

Μόλις κατανοήσετε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας, θα αρχίσετε να αναπτύσσεστε πιο γρήγορα. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματά σας θα γίνονται πιο προβλέψιμα με κάθε νέο βίντεο.

6. Μετατρέψτε τους επισκέπτες σε ακόλουθους και πελάτες

Ας φανταστούμε ότι τα Reels σας γίνονται viral. Τι έπεται? Εάν χρησιμοποιείτε σωστά το Call to Action, οι τυχαίοι θεατές του Instagram είναι πιο πιθανό να επισκεφτούν τη σελίδα σας. Μερικοί από αυτούς θέλουν να σας ακολουθήσουν μετά από ένα μόνο βίντεο. Άλλοι μπορεί να θέλουν να δουν άλλα παραδείγματα του περιεχομένου σας.

Όταν προσεγγίζετε νέους θεατές, το προφίλ σας στο Instagram γίνεται η σελίδα προορισμού σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, όσο καλύτερα προετοιμαστεί το προφίλ σας, τόσο μεγαλύτερη μετατροπή σε ακόλουθους θα έχετε. Υπάρχουν τρία βασικά κομμάτια μιας καλής σελίδας στο Instagram:

 • Εικόνα προφίλ.
 • Βιογραφικό προφίλ.
 • Άλλες αναρτήσεις στο προφίλ σας.

Το τελευταίο κομμάτι που δεν ανέφερα ακόμα είναι ο σύνδεσμος του προφίλ. Αυτός ο σύνδεσμος είναι ο μόνος τρόπος για να μετατρέψετε τους επισκέπτες και τους ακόλουθους σε πελάτες που πληρώνουν. Μπορείτε να προσθέσετε τον ιστότοπό σας ή να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες Linktree για να εμφανίσετε πολλούς συνδέσμους ταυτόχρονα.

linktree

Για να ζεστάνετε τους πιθανούς πελάτες σας, χρησιμοποιήστε άλλες μορφές αναρτήσεων στο Instagram. Τα καρουζέλ (αν είναι καλά σχεδιασμένα) μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την εμπειρία σας και να δώσετε στους οπαδούς σας γνώσεις. Οι ιστορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια στενότερη σχέση με το κοινό σας και να πείτε περισσότερα για τον τρόπο ζωής σας.

7. Μην εγκαταλείπετε αυτό το μακροχρόνιο παιχνίδι

Η εργασία με τα Reels του Instagram είναι άπειρα ψηλά και χαμηλά. Ειδικά αν δημοσιεύετε νέους τροχούς κάθε μέρα. Μερικά από αυτά μπορεί να γίνουν viral σε μια ώρα. Άλλοι μπορεί να παγώσουν πρώτα και να μεγαλώσουν αργότερα. Θα υπάρχουν επίσης αναρτήσεις που δεν έχουν καθόλου προβολές. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε – είναι φυσιολογικό.

Το Instagram αλλάζει συνεχώς τους αλγόριθμους του. Δεν μπορείς να το επηρεάσεις. Δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Η μόνη στρατηγική που λειτουργεί είναι να την αποδεχτείς.

Μην αφήσετε τους αλγόριθμους να σας αναστατώσουν ή να σας χαλάσουν τα σχέδιά σας. Υπόσχομαι — εάν κάνετε την έρευνα και προετοιμάσετε το περιεχόμενο για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες, θα δείτε τρομερά αποτελέσματα. Έτσι λειτουργεί.

Υπήρξε μια μέρα που ξύπνησα, κοίταξα πίσω σε όλους τους τροχούς μου για τις τελευταίες 5 ημέρες και συνειδητοποίησα ότι δεν λειτουργούσαν τόσο καλά. Πρώτα, αποφάσισα να τα παρατήσω και να επιστρέψω στις πληρωμένες διαφημίσεις Facebook. Αλλά μετά το έκανα άλλη μια προσπάθεια και όλα λειτούργησαν ξανά. Μείνετε πεισματάρηδες και κάντε τις δουλειές σας.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, το Instagram Reels αλλάζει το παιχνίδι. Όσο πιο γρήγορα το κατακτήσετε, τόσο μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού-στόχου θα έχετε. Το Instagram είναι μια άκρως ανταγωνιστική πλατφόρμα. Αυτή τη φορά, δεν επιτρέπεται να χάσετε αυτήν την αυξανόμενη τάση. Καλή τύχη!